Silviu4x4 Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Re: "Cobor la deal" ... Altimetru meu de parapantist este mult mai sensibil si ar fi de folos zic eu pentru alte mäsurätori linistitoare. Mäsurätorile se fac prin presiunea atmosfericä. Prin semnal acustic mä anuntä chiar si o la o treaptä de scarä dacä o cobor sau o urc prin semnale diferite. GPS- urile citesc pozitia satelitilor prezenti ( pänä la 14 pot fi pt. precizie maximä ) cu deschiderile lor si calculeazä pozitia in 3D.De aici si altitudinea remarcatä f. precisä. Interesantä temä. Patrulator, exact la coordinatele urmätoare 47°24'20.29"N 10°15'32.11"E, ( längä Obersdorf ), se aflä o altä ciudätenie. Este un mic parc magnetic, längä hotel.Sänt si multe informati stintifice, färä substantä de hocus pocus, cum cä regenereazä fizic persoanele care stau cäteva minute in punctul respectiv. Am fäcut concediu acolo si asa am aflat. Nu am poposit prea mult, ca nu cumvä sä imi depäsesc limitele :) :) .Ai auzit ceva despre??? Caut oameni cu interese comune, morale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudordodo Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: "Cobor la deal" ... Salut! Ma bag si eu cu cateva precizari: gps-ul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudordodo Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: "Cobor la deal" ... Iti spun doar ca am fost PERSONAL acolo (in Maramures), si GPS-ul mi-a ARATAT diferenta de altitudine. Si asta de fiecare data din cele 5-6 ori de cite ori am urcat si coborit in ziua aia. Ce rost ar avea sa mint? Numai pt. uzul civil exista o "eroare" de citiva metri (vreo 15), satelitul poate insa determina pozitia cu exactitate de 2-3 cm (in scopuri si cu aparate militare) "Eroarea" de 15 m nu inesamna ca tu te misti 15 m in sus, iar aparatul iti arata incontinuu (de ex.) o alt. de 100 m. "Eroarea" de 15 m inseamna ca daca tu te afli la o altitudine de EXACT 100m, aparatul iti arata poate 115m, iar daca urci 5m mai sus, deci te afli EXACT la 105m, iti arata de fapt 120m. Dar aia 5m diferenta ii arata. Ma bag si eu; GPS-ul are erori de altitudine de +/- 15 pana la 50 de metri deci nu te poti baza pe el decat orientativ nicidecum exact in stabilirea altitudinii , care este calculata de viteza cu care semnalul strabate distanta de la receptor la satelit si inapoi.In acest caz la cota de 100 m GPS-ul poate indica 85,86.....-115 m altitudine in functie de nr. de sateliti receptionati,de conditiile atmosferice,de performantele aparatului receptor. La stabilirea coordonatelor geografice este mult mai precis deoarece functioneaza pe principiul pendulului si prin triangulatie se determina pozitia aparatului receptor. In concluzie nu m-as baza pe GPS pt. a determina diferenta de nivel.... Interesant fenomenul,am vazut ceva de genul si pe Discovery channel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 (editat) Re: "Cobor la deal" ... :hi Nu stiu mare lucru despre GPS. Si imi este egal daca panta aia urca sau coboara. Eu am relatat doar ce am constatat eu, cu aparatul meu. Referitor la acuratetea sau eroarea aparatelor, ui` ce a aratat de ex. aparatul lui Miron la Vf. Omu: Editat Ianuarie 12, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat Ianuarie 12, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: "Cobor la deal" ... Eu ma gandesc la o alta "varianta" de a afla ADEVARUL .... :old Daca panta aia are "efect de coborare" si valea ce-i urmeaza e "normala", atunci ar trebui ca acolo sa putem pune in practica un perpetuum mobile, nu ? Ma gandesc la un soi de "banda rulanta" sau un cablu cu greutati din loc in loc, pe un sistem triunghiular de scripeti, calculat in asa fel incat fortele de frecare sa fie minime. :h5 Nu sunt inginer si de aceea, daca e cineva sa "proiecteze" asa ceva, atunci, acel sistem triunghiular de "banda rulanta" ar trebui sa se puna in miscare singur si sa functioneze la infinit, nu ? P.S. Si uite asa rezolvam o parte a energiei electrice a Maramuresului, atasand la sistem un dinam.... :banana:banana http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat Ianuarie 12, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: "Cobor la deal" ... Haaaaaa !!!! :2dr Mi-a mai venit o idee ... Nu are cineva numarul de telefon de la "Myth Busters" ?!:old:x http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: "Cobor la deal" ... Eu ma gandesc la o alta "varianta" de a afla ADEVARUL .... :old Daca panta aia are "efect de coborare" si valea ce-i urmeaza e "normala", atunci ar trebui ca acolo sa putem pune in practica un perpetuum mobile, nu ? Ma gandesc la un soi de "banda rulanta" sau un cablu cu greutati din loc in loc, pe un sistem triunghiular de scripeti, calculat in asa fel incat fortele de frecare sa fie minime. :h5 Nu sunt inginer si de aceea, daca e cineva sa "proiecteze" asa ceva, atunci, acel sistem triunghiular de "banda rulanta" ar trebui sa se puna in miscare singur si sa functioneze la infinit, nu ? P.S. Si uite asa rezolvam o parte a energiei electrice a Maramuresului, atasand la sistem un dinam.... :banana:banana Aici vorba doar de o iluzie optica, altfel orice panta/rampa ar fi putut fi folosita pt ce zici tu....la ce sa te complici cu una care-ti mai si inseala simturile? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 (editat) Re: "Cobor la deal" ... :hi Iar referitor la "contactul vizual" (receptia) cu satelitii, asa se prezinta topografia si peisajul la panta din Maramures: Editat Ianuarie 12, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: "Cobor la deal" ... Am si eu o intrebare off-topic : daca polobocul era al tau, de ce il aveai cu tine ? Asta daca nu l-ai adus special stiind ca vei ajunge la dealul cu pricina.... Intrebarea vizeaza de fapt la ce altceva l-ai folosi in expeditii....:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 (editat) Re: "Cobor la deal" ... Am si eu o intrebare off-topic : daca polobocul era al tau, de ce il aveai cu tine ? Asta daca nu l-ai adus special stiind ca vei ajunge la dealul cu pricina.... Intrebarea vizeaza de fapt la ce altceva l-ai folosi in expeditii....:h5 Bolobocul a fost improvizat AD-HOC. Libela sta "normal" in masina (vezi foto) iar teava este una din cele doua tevi telescopice (max.2m), pe care le folosesc cind campez, impreuna cu o prelata de 4m x 4m, ca sa improvizez un adapost de soare sau ploaie, intre tevi si roof-rack-ul masinii. Imbinare intre libela si teava, pt. "realizarea" bolobocului, cu dubluadeziv autovulcanizant de la M3 (din trusa cu materiale pt. improvizari). Daca stiam dinainte, mergeam cu asta din poza 2 si 3. HAPPY?:grin: Editat Ianuarie 12, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: "Cobor la deal" ... :br:tk:h5:tk REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: "Cobor la deal" ... :hi Iar referitor la "contactul vizual" (receptia) cu satelitii, asa se prezinta topografia si peisajul la panta din Maramures: Foarte interesant As vrea si eu sa ajung pe acolo Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: "Cobor la deal" ... Haaaaaa !!!! :2dr Mi-a mai venit o idee ... Nu are cineva numarul de telefon de la "Myth Busters" ? :grin: Sau a lui CHUCK NORRIS... . EL poate decide unde e susul si unde josul. :off: Daca tu esti pe deal si CHUCK NORRIS in vale, EL e mai sus decit tine. :ha: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
valim Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: "Cobor la deal" ... Si Cavnic si Bucium sunt iluzii optice, fenomenul este asa numitul "Gravity Hill" si puteti citi pe larg despre el aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Gravity_hill Legat de chestia asta si Ames Room este interesant de citit, gasiti descris aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Ames_room Iar in padurea Baciu am fost de Sanziene, am dormit in padure cu cortul si olae fenomene prea-anormale. De fapt a fost ceva, n-am reusit sa ma fragezesc deloc...psihoooza! :))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Silviu4x4 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: "Cobor la deal" ... :hi Nu stiu mare lucru despre GPS. Si imi este egal daca panta aia urca sau coboara. Eu am relatat doar ce am constatat eu, cu aparatul meu. Referitor la acuratetea sau eroarea aparatelor, ui` ce a aratat de ex. aparatul lui Miron la Vf. Omu: I ai incuiat, asa iti trebuie daca esti asa de precis in a aduce argumente.Vesnica coliziune intre Tastatur-isti si Re-alisti. PS. Da o intrebare despre poza 2 a cu GPS-ul,... l ai fotorgafiat cänd erai la Vama Veche? :ha::ha::ha: Caut oameni cu interese comune, morale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 (editat) Re: "Cobor la deal" ... Da o intrebare despre poza 2 a cu GPS-ul,... l ai fotorgafiat cänd erai la Vama Veche?:ha: De ce?... cred ca nu inteleg intrebarea. Poza e facuta acolo, la Cabana Vf. Omu (se vad doar coordonatele geografice). N-am fost niciodata la Vama Veche (nu inca). Da`, azi-vara, am fost la Moldova Noua, PE ( ! ) Babacaia :ypu. Dar aia nu e asa inalta.:wink: Editat Ianuarie 13, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate