roly Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 (editat) Dupa cum spune si titlul am sesizat ca am o ruptura in catalizator si scapa gaze pe acolo. Precizez ca in urma cu ceva luni zanganeau toate sitele din el asa ca l am "incizat" l am golit si am sudat inapoi "coaja". Intrebarea mea este, pentru ca de dat jos il dau ca ma scoate din sarite sa l inlocuiesc cu unul universal sau sa pun efectiv o teava in loc. Stiu ca la numite masini cu sonde inainte si dupa kat apar probleme daca se da jos. La vitara apar ceva probleme(eu n am vazut nici o sonda dupa kat)? Poate a mai avut cineva probl asta si poate sa dea o parere pertinenta. Multam, La Multi Ani si Sarbatori Fericite Tuturor si familiilor voastre!!! :dr1 Editat Decembrie 30, 2009 de roly 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra A mea nu zice nimic fara catalizator. Oricum, intentionez sa-i pun altul, din cele universale care sunt relativ ieftine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra eu spun sa nu te risti fara ,te poate opri rar pe drum la o verificare si automat iti ia talonul daca nu ies noxele si mai ales daca masina are euro 1 sau 2 ,eu pe samurai mi-am montat universal si sincer undeva in jur de 300 ron . suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra normal ca fara catalizator si baga o teava umpic mai groasa sa sune mai turbat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra normal ca fara catalizator si baga o teava umpic mai groasa sa sune mai turbat excelent raspuns :))))))) sa nu uitam ca fara cacatalizator se mai castiga ceva caluti in plus, cat despre RAR, de-aia ai masina de offroad, ca sa-i poti ocoli pe aratura cand ii vezi in zare ;) Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra daca iti suporta urechile sunetul atunci baga teava,dar sa iti pregatesti si buzunarul la un consum mai mare si dai inainte cu tupeu la o adica daca te opreste rar-ul ori cum iti va lua talonul din cauza gumelor cu toate ca nu este trecuta dimensiunea in talon,sau daca ai alta bara de cat cea de fabrica tot se leaga de viata ta sau de ce nu ai husa la proiectoare si cacaturi de astea suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Decembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra S a facut, sapt viitoare ii trag o teava, l ao adica si acum e tot o teava ca oricum numai are nimik in kat. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra Asta cu scosul catalizatorului mi se pare o gandire pur romaneasca. Daca aveti rafuieli cu statul roman sau rar-ul sau alta autoritate, nu scoaterea catalizatorului este solutia, mai bine iesiti in strada cind nu va coinvine ceva. Da, eu imi pun catalizator caci mi s-a uzat si nu imi place sa fiu ala in urma caruia se stau oamenii cu geamurile inchise la semafor in urma mea, sau sa-i parfumez pe cei cu care ies pe coclauri. E pur si simplu o chestiune de respect. Cai putere in plus? Oooo, da, sunt convins de asta, mai pui si un filtru dinala din targ si gata tuningu', la ce sa mai bagi bani in piese de calitate si modificari scumpe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra Asta cu scosul catalizatorului mi se pare o gandire pur romaneasca. Daca aveti rafuieli cu statul roman sau rar-ul sau alta autoritate, nu scoaterea catalizatorului este solutia, mai bine iesiti in strada cind nu va coinvine ceva. Da, eu imi pun catalizator caci mi s-a uzat si nu imi place sa fiu ala in urma caruia se stau oamenii cu geamurile inchise la semafor in urma mea, sau sa-i parfumez pe cei cu care ies pe coclauri. E pur si simplu o chestiune de respect. Cai putere in plus? Oooo, da, sunt convins de asta, mai pui si un filtru dinala din targ si gata tuningu', la ce sa mai bagi bani in piese de calitate si modificari scumpe. e un punct foarte bun de vedere, mai ales daca masina e folosita in oras. si eu ii injur pe "afumatori" un alt neajuns al desfiintarii catalizatorului care trebuie mentionat este ITP-ul care cred eu, nu prea ai cum sa-l mai treci :D trecand de la gluma la serios acuma, nici eu nu mi-as lasa masina fara catalizator, chiar daca o folosesc mai mult in teren si e o piesa destul de scumpa (cea originala) treaba cu calutii in plus mi-a venit din povestirile unui prieten care-mi spunea de un altul ce-si tunase renoul inlocuindu-i sistemul de evacuare cu unu fara catalizator. va dati seama, ala merge cu masina aia in oras! si sunt multi altii la fel. in teren n-ar fi asa de grav totusi, am vazut ca unii isi monteaza toba finala direct in locul catalizatorului. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra fratilor cu o floare nu se face primavara mai mult se moare de la stresul actual decat de la catalizatorul lui roly sau al lui x.....y pana cand nu se va taia degetul sau ceva mai de pret pt treaba asta sa traiasca evacuarea tunata eftin in germania daca esti prins la offroad ca la noi te procopsesti cu vreo 5000 eur amenda deocamdata traim bine.....unii dintre noi.........vorba lui basescu :off Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 (editat) Re: Catalizator Suzi Pro/Contra Asta este Romania si d'aia nu se ajunge nicaieri !!!! Daca vecinul meu isi arunca gunoiul in strada, eu de ce sa-l arunc la tomberon? Cam asha gandesc majoritatea si apoi ne luam de primarii ca nu fac curat pe strazi si ne manaca sobolanii. @ Soso-bum : Nu te cunosc si nu am nimic cu tine personal, dar m-am saturat de gandirea asta de kkt a romanilor :uameni Intradevar cu o floare nu se face primavara, dar cu o floare de la mine, una de la Roly poate se mai dezgheata nitzel pamantul Editat Decembrie 30, 2009 de Busu4x4 Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra Nu trebuie sa ne certam pe treaba asta, in fond fiecare face ce vrea, unii isi pun xenoane chinezesti in faruri H4, altii arunca gunoiae pe geam.. altii merg fara catalizator. Atata timp cit nimeni nu-i strange de coiae pt asta... ne rezumam fiecare la cit si cum a inteles democratia. Cit despre tuningul si caii putere obtinuti prin scoaterea catalizatorului, vreau sa fac niste precizari. Daca scoti catalizatorul nu castigi nici un cal in plus DECAT daca catalizatorul era obosit, semiinfundat. Pentru tuning, scoaterea catalizatorului ca si montatul unui filtru sport ori marirea diametrului tevilor de esapament, acestea sunt eficiente NUMAI atunci cind motorul a suferit o modificare, fie fizica (axa cu came, schimbat raport de compresie, supraalimentare, etc), fie una de soft (remapare), cind se modifica necesarul de aer al motorului si creste presiunea gazelor de evacuare. Dar.. e o tara libera, fiecare crede/face cum vrea si ce vrea cu masina lui, iar imbatatul cu apa rece este oricum gratis. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Decembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra Numa' usor "Ecologistilor" ca v ati infierbantat gratis, am cerut eu cai in plus? am cerut doar niste opinii, tinand cont de faptul ca masina circula 90% in Off Road!!! Si da am h4 xenon si da vreau sa scap de "carcasa" aia imputita in care erau filtrele catalizatorului pt ca e plesnita peste tot. Asta este brusc o problema existentiala? Ce ziceti de autobuzele si camioanele care imput totul? Sau de TDi le, Tdci le si restul "tractoarelor" lui peste care la fiecare depasire scot un puf puturos de negreala, oare particulele alea de zgura nu intra in plamanii nostrii si la 60 de ani ne miram de ce avem silicoza? Deci, oricum si pana acum am circulat fara "intestinele" catalizatorului. Asta e problema? Ca am intrebat? Oare ca am cauciucurile mai mari nu e o problema? Ca am barele de protectie din metal? Cine dracu crede ca eu vreau sa scap de kat pt "tuning"?! Fara suparare, dar vitara este ultima masina care as folosi o la "liniute", chit ca nu a fost, nu este si nici n o sa fie veac o pasiune a mea, daca chiar cersesc speed ma descurc altfel zic eu. Am cerut opinii pro/contra si voi hop, direct sa dati la cap, sincer nu m as fi asteptat niciodata la asa reactii, jenant. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra roly, esti singurul "infierbantat" de pe aici, se pare. Eu mi-am exprimat o opinie, poate pertinenta, poate nu, caz in care putei trece peste ea. Chestia cu tuningul nu te viza pe tine ci pe cei care cred ca fac mare branza cu performantele motorului daca il scot. Ce ti se pare asa "jenant" poti sa detaliezi un pic? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Decembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra Da, Suzuker mi se pare jenant ca imi sariti la gat cand eu am vrut pareri. Am si scris la titlu, Pro/Contra. Tocmai pt ca nu m am mai intalnit cu aceasta situatie. De aici pana la tuning, poluare, democratie si alte cele mai e cale lunga, daca ma durea in spitz, cred ca taiam dracului din prima catalizatorul, cu cateva luni inainte cand am scos filtrele alea imputite, sau mai bine zis resturi si nu mai intrebam pe nimeni nimik. Ca, din pacate Romania este o tara plina de nesimtiti si o tara in care o groaza de asa zisi "imbogatiti peste noapte" si progeniturile lor de bani gata sfideaza si calca in picioare tot ceea ce inseamna bunul simt, nu inseamna ca toata lumea e la fel, cu atat mai mult, eu. Chiar nu vreau 1-2 cai in plus la cei 80 din care vreo 10 morti ai lui suzi, am vrut doar pareri are celor patiti, ca "lupi moralisti" am la etaj :y. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra Daca te uiti bine, chiar eu ti-am dat primul raspuns la intrebarea ta, unul la obiect chiar. Iti spuneam ca masina nu pateste nimic daca ii scoti catalizatorul. Mai tarziu au aparut idei legate de tuning si de ce fapta mareata facem daca scoatem toti catalizatoarele si uite asa a trebuit sa imi exprim si eu unele opinii. Lup moralist.. nu cred ca e cazul sa ma jignesti, oricum ma retrag benevol din discutia asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosxc Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra Dupa cum spune si titlul am sesizat ca am o ruptura in catalizator si scapa gaze pe acolo. Precizez ca in urma cu ceva luni zanganeau toate sitele din el asa ca l am "incizat" l am golit si am sudat inapoi "coaja". Intrebarea mea este, pentru ca de dat jos il dau ca ma scoate din sarite sa l inlocuiesc cu unul universal sau sa pun efectiv o teava in loc. Stiu ca la numite masini cu sonde inainte si dupa kat apar probleme daca se da jos. La vitara apar ceva probleme(eu n am vazut nici o sonda dupa kat)? Poate a mai avut cineva probl asta si poate sa dea o parere pertinenta. Multam, La Multi Ani si Sarbatori Fericite Tuturor si familiilor voastre!!! :dr1 Dupa cum ai descris sistemul tau de catalizare, vorbim despre un sistem care foloseste o singura sonda lambda montata in amonte de catalizator (mai precis fix pe galeria de evacuare in partea dinspre catalizator. Deteriorarea sau eliminarea catalizatorului va conduce doar la o marire a nivelului de noxe la teava de esapament atata vreme cat sonda lambda este perfect functionala. Sistemul de catalizare de pe Vitara este unul primitiv care indeplineste doar standardul euro 1. Eu personal nu as merge pe varianta eliminarii catalizatorului tinand cont ca un catalizator aftermarket de acest gen nu este foarte scump si va reusi sa mentina un nivel de noxe acceptabil. Daca inginerii japonezi au proiectat sistemul sa functioneze ca atare de ce cred "unii", mai destepti ca pot face ei diverse artificii doar de dragul artei. Tipic romanesc:"Las' ca merge si asa..." Inca o treaba importanta: Verifica sonda lambda!!! Daca ea nu este in parametri va da peste cap amestecul si poti sa schimbi 10 catalizatoare noi ca ti le va infunda rapid pe toate si nu vei realiza nimic. Dar asta cu sonda lambda este o alta discutie. La orice automobil sistemul de evacuare al gazelor arse este important si nu ar trebui sa intervenim in configuratia lui originala. Mai utila mi se pare realizarea unui scut de protectie in zona catalizatorului care este mai expus si pastrarea lui intacta pentru buna functionare a sistemului de evacuare. Sper ca iti va folosi la ceva scrierea mea! Noroc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra Mai sunteti culmea, zau. Dar voi chiar nu aveti simtul umorului? Eu sunt vinovat de degenerarea discutiei ca am pomenit de calutii in plus :D Puteti sa aruncati cu spanac in mine mai bine. Eu nu sunt asa suparacios ca voi ;) Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Ianuarie 1, 2010 Partajează Postat Ianuarie 1, 2010 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra Eu am modificat intreaga evacuare de la motor pana in capat ... la motor serpiori restul evacuarii 2 inch (incluiv catalizatorul) iar finala Magnaflow. Poti sa pui ce teava vrei si sa renunti la catalizator sunetul tot nu va fi acelasi cu o evacuare facuta de o companie de prestigiu gen Borla, Magnaflow...etc. Din cate am inteles nu-i cea mai ok varianta sa renunti la catalizator (pe langa considerentul legat de mediu)... Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Ianuarie 1, 2010 Partajează Postat Ianuarie 1, 2010 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra Eu am facut exact operatia inversa, am montat catalizator(nou!) la o masina care nu avea inainte, (Discovery td5, care scoate Euro2 fara catalizator),pentru a obtine Euro3 si a plati taxa mai mica(operatia m-a costat 1100 Euro in Germania). Vreau sa spun ca am simtit imediat o pierdere considerabila a puterii, parca aveam remorca dupa masina.Explicatia este logica,curgerea gazelor este obstructionata si implicit, motorul functioneaza la alti parametri. E ca si cum ai incerca sa respiri printr-o batista, fata de respiratia libera. Firme mult mai dotate decit noi(cu tot felul de computere,standuri de testare,si alte tehnologii la care noi inca doar visam)fac in mod constant tunari care cuprind filtre free-flow si inlocuirea evacuarii cu alta de inox,fara catalizator si toba intermediara si circula in tari respectabile,unde verificarea tehnica chiar e pe bune. http://www.td5alive.com/exhausts.php Noxele care dovedesc eficienta unui catalizator se determina doar prin test dinamic, care nu se face pe cimp cind te opreste controlul RAR. Eu inca am montat catalizatorul,iar pentru cei ce au nevoie,se gasesc catalizatoare ieftine pe centura noua a Pitesti-ului,e o firma cu denumirea "....tunning" nu stiu exact cum si costa 2-300 Ron. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Ianuarie 1, 2010 Partajează Postat Ianuarie 1, 2010 (editat) Re: Catalizator Suzi Pro/Contra @Flay: In cazul unui catalizator montat la o masina care nu a fost prevazuta cu asa-ceva, e normal sa aiba pierderi de putere, nu are nici o relevanta pentru titlul topicului. Si mai e ceva, foarte important: exista o diferenta enorma intre motoarele turbo si cele aspirate in ceea ce priveste presiunea/temperatura gazelor, deci efectele produse de tuningul evacuarii sunt diferite (ca si cele de chip-tuning dealtfel). Aici era vorba de un motor de Suzy, adica unul pe benzina, cu aspiratie normala. Editat Ianuarie 1, 2010 de suzuker Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Catalizator Suzi Pro/Contra Am si eu o intrebare legata de catalizator-la Vitara mea Euro 1 am montat GPL.Catalizatorul atunci cand accelerez mai tare suna ca o conserva(nu carcasa ca am verificat) si as vrea sa-l schimb in toamna cu unul universal.Pana atunci as vrea sa-l tai jos de tot si intrebarea mea este daca fara el pot regla GPL-ul tinand cond ca reglajul se face la testerul de gaze esapament.(cel folosit la ITP).Alta intrebare-creste consumul cumva ?Am doar o singura sonda asezata anterior catalizatorului.GPL-ul oricum este dereglat ca am segmentat motorul asa ca as vrea sa ma informez putin dinainte. Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate