Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Prelata versus Hard top

roly

Postări Recomandate

Si ca sa incep Anul cu un Thread tipic mie, un mare nelamurit de fel, iata intrebarea mea. Suzi are un Hard Top, unul destul de ciudat, cred ca e destu de "custom", daca intelegeti ce vreau sa zic :bi . Ce i drept este foarte solid, rar se aud zgomote sau scartaituri. Vroiam in mare sa stiu, cu prelata cum secomporta, adica e mai zgomot, fosneste prelata, izolare termica, daca intra sau nu apa, cat de sensibila este la crengi de copaci, daca se taie usor materialul... Nu de altceva dar vara este super enervant sa dai jos carapacea aia din spate(ca tavanul, hai treaca mearga il mai bagi pe undeva :ha ) sa pleci pe munte si sa te gandesti ca vine vreo ploaie si ti face bazin de inot in spate.

By The Way, Un An Nou Fericit si Plin de Realizari Tuturor!!!

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Prelata vs Hard top

Eu am prelata pentru vara si un hardtop sport din fibra (facut in Romania) pentru iarna.

Motiv - iarna daca vrei sa umbli in spate si ai prelata trebuie sa o desfaci. Daca ai desfacut-o la temperatura scazuta, nu o mai prinde nici dracu inapoi pentru ca materialul se contracta si se rigidizeaza. Iar daca sunt sub 0 grade afara, "geamurile" prelatei devin casante. Anul trecut, ninsoarea dinaintea Craciunului - doar m-am sprijinit pe un geam si s-a crapat de sus pana jos. Am pus urgent hard topul.

Altfel - prelata este foarte solida. Rezista fara probleme la crengi, apa, etc. Diferenta la izolare termica nu am sesizat-o. Cred ca este acelasi lucru indiferent ca ai prelata sau hard.

Eu am optat pentru un hardtop sport, custom made pentru un motiv foarte simplu - este negru mat si cu foarte putine nervuri, curbe, etc. Daca il sparg, il repar foarte simplu cu un kit pentru fibra. Cel original, desi este mai solid, are forme destul de pretentioase...

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

foarte interesant andrei, mai ales chestia cu geamurile casante la frig. Foarte interesant

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

nu stiu ce sa iti spun andrei dar eu am umblat cu masina si la -20 grade si am umblat in spate si a crapat nici geamul si am putut sa inchid si la loc

trebuie avut in vedere ca sunt mai multe modele de prelate de la mai multi producatori

mai bune calitativ si mai rele

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Desi am masina de cateva luni, pe mine nu ma deranjeaza prelata. Am intins-o inainte de frig si e ok, nu bate vantu prin ea si mentine caldura in habitaclu.

De hoti mi-e si mie frica pentru ca stau la bloc.

Stie cineva de unde as putea cumpara un fermoar pentru prelata?

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

Eu am avut soft-top marca Bestop pe Vitara mea timp de un an. Era ok, singura chestie mai naspa era k pe viscol intra frig pe deasupra usilor.. Acum am un hardtop de la care se pot scoate rapid partile superioare si geamurile laterale, masina devenind in cateva minute 'decapotabila'. Asa cum au zis si cei de mai sus, hardtop-ul scartaie cam tare pe drumuri accidentate. dar te obisnuiesti...

Link spre comentariu

Sincer, la hard topul meu nu scartaie aproape deloc, mai tare scartaie scaunele :no11, asta ce i drept dupa ore de mestereala dar de luni de zile nu am nici o treaba e foarte solid. Cred ca o sa tin hard topul pt iarna si o sa iau un soft top pt vara. Ce n am inteles este faza cu "intinsul". Cum a spus un coleg ca a intins prelata inainte sa vina iarna, adika are niste chestii care regleaza tensiunea prelatei sau cum?

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

hardtop:

avantaje:nu intra praf(etanseitate mai buna)

izolare fonica mai buna,izolare termica putin mai buna

nu se rupe asa usor ca prelata,mai ales la frig.

nu se coace,se decapoteaza mult mai usor.te protejeaza putin mai bine in caz de accident.scade tentatia de furt din masina

Dezavantaje:-cand decapotezi masina tre sa il lasi acasa.in caz de ploaie,e bina sa ai macar o prelata bikini la tine!

-e destul de greu,deci ,daca stai la bloc la un etaj superior si nu ai garaj,trebuie sa fi 2 persoane sa il cari in casa.

-nu recomand hardtopurile cu prinderea geamului din spate pe usa.cand il dai jos,multi lasa geamul din spate pe usa(care e prins in suruburi si mai greu de dat jos.)geamul ,ramanand pe usa,se poate sparge in crengi la offroad,si arata si foarte urat pe strada,lasat acolo.si mai si scartiie de obicei.

prelata:

avantaje:cand o dai jos o pliezi si o iei cu tine.atentie!:daca e coapta,sa se evite manevrele dese de decapotare si deschiderea gaemului din spate si a fermoarului!iarna,daca prelata e imbatranita,plesnesc geamurile in draci!!!

dezavantaje:izolare fonica slaba,-daca e veche(coapta)plesneste usor in crengi,si chiar la cea mai mica atingere(ca sa nu mai zic decapotare!)mai ales iarna.

-intra mult mai mult praf in masina.la mult offroad sau mers pe drumuri de tara nu e recomandata.la persoane sensibile ma refer!nu la adevarati offroad-eri!

-se zgarie in crengi mult mai rau decat hardtopul(inclusiv geamurile de plastic)

-se taie usor de catre hoti.cu mai poti avea un casetofon in masina,nu iti mai poti lasa nimic de valoare in ea.se taie usor cu lama de catre "prieteni"binevoitori.

-AR MAI FI SI ALTELE,dar astea,asa in mare...

EU PERSONAL ALEG PRELATA.EU MI-AS PUNE NUMAI PRELATA,DAR DACA AR FI MASINA MEA,AS INVESTI INTR-O PRELATA NOUA,SAU UNA SECOND CA NOUA(SA NU FIE IMBATRANITA).

daca aveti hardtop si vreti sa puneti prelata,sa aveti in vedere ca montarea ei necesita foarte multe accesorii,pe care nu le prea gasiti.Pe cand la samurai trebuie numai o bara de spate,care o puteti confectiona si singuri,la vitara trebuie mult mai multe bare si o gramada de cleme pe care nu prea aveti de unde le face rost.daca aveti prelata si va luati hardtop,nu va grabiti sa aruncati prelta veche si tot sistemul,chiar daca prelata e rea.puneti-le undeva,in garaj,ca peste un timp o sa le doriti din nou!!!

Link spre comentariu

cand a fost la cluj Napoca motor day a fost un stand de expozitie de folii auto LLMARC sau ceva de genu se numea si aveau folii ANTI EFRACTIE,la demonstratie era montat pe un geam de masina si te lasa sa dai cu caramida in geam sau chiar cu bota de baseball

stie cineva ceva mai multe despre asa ceva si daca se pot monta si pe prelate?

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Eu am vazut folie montata pe geamurile spate si luneta la vitara si o folie meseriasa zic eu(LLumar) cred ca se numeste, am si eu la bmw dar care dupa cateva luni, cu toate ca nu s a dezlipit a facut niste cute, in rest nimic, a ramas la fel.

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

andrei.mihailov cat te-a costat hardtop-ul custom made si unde l-ai facut? Singurul lucru care nu imi place la soft top e ca intra foarte mult praf inauntru, in rest, termic nu e nici o problema.

mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu
Link spre comentariu

Asa cum am mai precizat si in topicul la care rares a facut deja referire, dezavantajul la hardtop este ca scartaie ingrozitor, geamul din spate e poate cel mai enervant ca se balangane in continuu scotand niste vibratii foarte joase. Chiar si asa, cel mai mare dezavantaj este acela ca tinde sa plezneasca pe la colturi din cauza fortelor de torsiune care apar in teren la trecerea peste obstacole.

Eu ma gandesc serios sa schimb toata caroseria cu una completa de tabla sau sa-o carosez tip camioneta/pick-up... pentru ca nici softopul nu ma incanta deloc.

Va salut !

Link spre comentariu

andrei.mihailov cat te-a costat hardtop-ul custom made si unde l-ai facut? Singurul lucru care nu imi place la soft top e ca intra foarte mult praf inauntru, in rest, termic nu e nici o problema.

Comuna Glina (langa Bucuresti). Costel Fetcu - 0722472094.

E facut din fibra subtire, atat cat sa fie elastica si sa reziste la torsiuni dar destul de groasa sa nu plesneasca usor. Izolarea la praf nu este grozava. Raman anumite spatii libere. Nu intra apa dar intra poate intra praf.

Sfat - ori demontati/ remontati hardul dupa, ori mergeti de la bun inceput pregatiti cu o banda subtire de cauciuc. Vi se va spune ca hardul nu face galagie. Fals! La contactul cu tabla, mai ales la temperaturi scazute "chitzaie" serios. O banda de cauciuc sau un izolir band serios remediaza problema. Ulterior este indicata siliconarea anumitor imbinari.

Am sa pun si poze.

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

@adammoga80 si @roly: eu am folie Llumar pe Opel (e din aia fumurie) si la firma unde au aplicat-o aveau si un geam cu folie aplicata in care puteai sa dai cu pumnii si picioarele, e incredibil cat de bine se tine :-), geamul se sparge dar nu sar cioburile. Folia antiefractie e incolora si mai groasa decat cea fumurie, dar se aplica si actioneaza la fel.

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Pana acum o zi eram very happy despre prelata. Caldurica destula iarna, se dadea usor jos vara! Fun, fun! Ieri cand am curatzat-o de zapada....SURPRAIZ....un geam crapat de la ger! De cand am luat Samuraiul de anul trecut adik, nu am avut probleme cu soft-topul, nici macar iarna trecuta care a fost mai geroasa, dar se pare ca i s-a dus termenu de garantzie.

Mai intrau cate unul altul sa caute Rolexu in torpedou, da' eu nu-l tzineam acolo....deh statul la bloc nu e sanatos si alarma nu mi-am pus nici pana acu. In rest e ok cu prelata......aaaa...mai intra ceva apa cand merg la spalatorie, si cand ploua se mai picura pe genunchi cate o picatura, doua, dar din cauza ca am pierdut o garnitura de deasupra parbrizului cand am decapotat-o ultima data asta vara. Dar am indesat un ambalaj de croissant acolo si se pare ca nu mai picura.

Sincer vorbind, la oras, Bucuresti in spetza, varianta bloc, cartier desul de bun si fara multi raufacatori, recomand un hardtop si un bikini top ptr vara. Sau Soft-top si alarma; mai sperie in caz de ceva baietzi rai.

Nu exista Hard topuri din 3-4 bucatzi ....adik sa incapa in lift si pe balcon??

Link spre comentariu

Nu exista Hard topuri din 3-4 bucatzi ....adik sa incapa in lift si pe balcon??

exista la rallytops.

e mic, usor, ocupa putin loc dar costa 850USD + transport aproape inca pe atata

baga un ochi mai jos :wink:

Editat de omoroka

Va salut !

Link spre comentariu

daca acel hard top din poza costa 850USD+transport cat costa cel care permite sa stai si in spate?

majoritatea hard topurilor au suport de portbagaj,daca tine sa trosneasca gol fara sa aibe ceva pe el,ce senzatie ai cand mai pui un portbagaj cu niste bagaje si un thule eventual

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Pana acum o zi eram very happy despre prelata. Caldurica destula iarna, se dadea usor jos vara! Fun, fun! Ieri cand am curatzat-o de zapada....SURPRAIZ....un geam crapat de la ger! De cand am luat Samuraiul de anul trecut adik, nu am avut probleme cu soft-topul, nici macar iarna trecuta care a fost mai geroasa, dar se pare ca i s-a dus termenu de garantzie.

Mai intrau cate unul altul sa caute Rolexu in torpedou, da' eu nu-l tzineam acolo....deh statul la bloc nu e sanatos si alarma nu mi-am pus nici pana acu. In rest e ok cu prelata......aaaa...mai intra ceva apa cand merg la spalatorie, si cand ploua se mai picura pe genunchi cate o picatura, doua, dar din cauza ca am pierdut o garnitura de deasupra parbrizului cand am decapotat-o ultima data asta vara. Dar am indesat un ambalaj de croissant acolo si se pare ca nu mai picura.

Sincer vorbind, la oras, Bucuresti in spetza, varianta bloc, cartier desul de bun si fara multi raufacatori, recomand un hardtop si un bikini top ptr vara. Sau Soft-top si alarma; mai sperie in caz de ceva baietzi rai.

Eu, primul lucru pe care l-am cumparat dupa ce am luat masina a fost un hard-top. E adevarat ca este second si nu are toate chederele si nu pica calumea pe masina dar tot astept "sa vina Momentul" in care ma voi ocupa si de el.

Si mie mi-a fost tarsa tot de taranii de bucuresti care isi baga nasul peste tot, am tot felul de specimene prin bloc.

Dar.... Abia astept sa vina vara si sa ies la o tura cu soft-top-ul :banana

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

daca acel hard top din poza costa 850USD+transport cat costa cel care permite sa stai si in spate?

majoritatea hard topurilor au suport de portbagaj,daca tine sa trosneasca gol fara sa aibe ceva pe el,ce senzatie ai cand mai pui un portbagaj cu niste bagaje si un thule eventual

la ei pe site este si ce vrei tu, si nu costa cu mult mai mult. chiar si asa insa este destul de scump... sau depinde cum o iei. la urma urmei e o piesa de caroserie care reprezinta cam un sfert din masina. poate ca merita banul pana la urma ;)

http://www.rallytops.com/suzuki/samurai-1-piece-full-top.html

Va salut !

Link spre comentariu

jur ca pe hardtop de vitara de calitate,3 persoane de 100 kg.am urcat sus pe el si nu a avut absolut nimic.am gasit un mar super la o margine de padure si nu ajungeam sa le culegem...si ni s-a facut cam pofta.am urcat eu,pe urma un prieten,si cand am vazut ca tine,a urcat si al treilea.daca mai eram 2-3,ne urcam toti sa il testam.recomand un hardtop secon in stare perfecta,la 600-700 euro,decat unul nou la 800-900 euro.la banii aia unul nou nu e de calitata.banuiesc ca e de plastic,sau dintr-o fibra subtire.sunt si din mai multe bucati.eu am avut cateva care aveau partea din fata,pe spate lateralele,partea de deasupra care era exact ca partea din fata,si o trabersa in spate cu stergator pe ea si luneta care se prinde pe usa.foarte greu si incomod de demontat si demontat total.dar super daca ii dai numai partile de sus si lateralele spate.arata fain si se dau jos in cateva secunde.

Link spre comentariu

Eu am un soft top de la Pavements Ends si se comporta f bine chiar si la temperaturi scazute. Este rezistent (m-am si rasturnat si a scapat!), iar zgomot face la viteze mari.

Cele mai bune soft top-uri , dupa cum zic cei din SUA le face http://www.bestop.com/, dar sunt destul de scumpe si in America, pretul de aici crescand mult pt ca-i destul de voluminos pachetul.

Legat de taiat, inca nu am avut astfel de probleme, am o alarma cu perimetru.

Hard top - Soft top, cred ca e o chestiune de gust la urma urmei, mie personal imi place mai mult soft top.

Legat de o eventuala rasturnare, credeti-ma ca e acelasi lucru, si recomand ranforsaje, altfel la o rasturnare serioasa riscati f mult.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

Si ca sa incep Anul cu un Thread tipic mie, un mare nelamurit de fel, iata intrebarea mea. Suzi are un Hard Top, unul destul de ciudat, cred ca e destu de "custom", daca intelegeti ce vreau sa zic :bi . Ce i drept este foarte solid, rar se aud zgomote sau scartaituri. Vroiam in mare sa stiu, cu prelata cum secomporta, adica e mai zgomot, fosneste prelata, izolare termica, daca intra sau nu apa, cat de sensibila este la crengi de copaci, daca se taie usor materialul... Nu de altceva dar vara este super enervant sa dai jos carapacea aia din spate(ca tavanul, hai treaca mearga il mai bagi pe undeva :ha ) sa pleci pe munte si sa te gandesti ca vine vreo ploaie si ti face bazin de inot in spate.

By The Way, Un An Nou Fericit si Plin de Realizari Tuturor!!!

parerea mea e sa mergi pe hardtop...vara poti sa-l dai jos cand ai chef...si iarna tine de cald...pe cand cu prelata nu stiu cum te descurci cu frigul iarna...plus ca e mai safety si mai rezistent

Editat de Gratzian
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare