Dacus_Malus Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 salut sunt fericitul posesor al unui RX4, diesel, 75kw. si eram foarte multumit de el pana acum.... dar sa vedeti ce am patit: am ramas suspendat cu roata stg spate peste un sant cu zapada.... celelalte 3 roti erau pe drum....si surpriza:nu am putut iesi singur... din cele 3 roti de pe drum, se invartea doar cea dreapta fata (deci in diagonala cu cea suspendata)....cea suspendata nu se invartea..ceea ce cred ca e bine.... daca s-ar fi invartit macar inca una , ieseam..... asa, a trebuit sa astept aproape o ora, pana au trecut 2 indivizi pe acolo, si m-au impins si am iesit... m-a costat 2 rachiuri la prima bodega, dar am ramas cu intrebarile.. ce "aia a calului" de sistem 4x4 are renaultul meu? de ce daca o roata e suspendata, se invarte doar cea din diagonala? astept lamuriri competente, si da stiu ca daca vreau 4x4 eficient trebe sa am diferentiale blocabile... Suzuki Vitara 1990 Toyota Prius Hybrid 2006 Citroen C25 Autorulota 1990 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: Renault rx4 Salut, sa o stapanesti sanatos! Sistemul de tractiune de pe RX4 este de tip permanent, cu vascocuplu. Sistemul este bun pentru masini de strada si offroad soft si a fost conceput/realizat de Steyr Puch. Masina ta din pacate are alte minusuri din cauza carora sistemul de tractiune nu isi face treaba asa de bine, respectiv suspensiile cu travel mic, ce fac ca masina sa ramana usor cu roti in aer. Masina ta are tractiune pe fata, iar spatele este angrenat doar cind exista o diferenta sensibila de rotatie intre cele doua axe, nu lucreaza in timp real ca sistemele electronice din prezent. Ceea ce trebuie sa faci ca sa nu mai ramai in astfel de situatie este un pic de "scoala" cu masina, sa stii cum lucreaza sistemul si sa poti expoata mai eficien resursele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dacus_Malus Postat Ianuarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: Renault rx4 mda, eu am Rx4-ul de 2 ani jumate si am tot experimentat.....dar nu sunt lamurit de ce cu o roata suspendata, se invarte doar cea din diagonala.... pentru ca repet, daca din cele 3 roti de pe drum se invarteau macar 2, oricare 2, ieseam lejer....adica ce inseamna sistem 4x4 cu vascocuplu? ca am 4x4 doar daca sunt cu toate rotile pe drum? de exemplu, am plecat pe polei ca sticla, si a plecat masina fara probleme, functiona tractiunea 4x4....ziceai ca am roti hexagonale, asa se misca masina, dar pleca de pe loc ....si am mers prin zapada mare, aproape sa ma suspend...si asa mai departe... dar cu o roata suspendata, masina e moarta? atunci cand o roata e suspendata , inseamna ca am tractiune 1x4? Suzuki Vitara 1990 Toyota Prius Hybrid 2006 Citroen C25 Autorulota 1990 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nel Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: Renault rx4 La fel am patit cu un Nissan Navara nou nout ,trageau doar 2 roti in diagonala din care una era in sant a trbuit sa ne impinga 3 oameni sa iesim di zapada,transmisie electronica de rahat..:uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dacus_Malus Postat Ianuarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: Renault rx4 cum dracu se intampla asta? la mine nu tragea nici macar aia din sant.... apropo: de exemplu Opel Frontera iesea de acolo? are diferentiale blocabile? sau ce sistem 4x4 poate invarti toate rotile, indiferent daca sunt suspendate, sub apa, etc? Suzuki Vitara 1990 Toyota Prius Hybrid 2006 Citroen C25 Autorulota 1990 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: Renault rx4 cum dracu se intampla asta? la mine nu tragea nici macar aia din sant.... apropo: de exemplu Opel Frontera iesea de acolo? are diferentiale blocabile? sau ce sistem 4x4 poate invarti toate rotile, indiferent daca sunt suspendate, sub apa, etc? Se intampla la orice 4x4 daca abordezi gresit situatia, de regula trebuie sa eviti incrucisarile de punti daca ai un sistem 4x4 "chior". Daca nu erai foarte rau in rahat te-ar fi ajutat orice sistem putin mai destept, adica controlul electronic al tractiunii (o prostie dealtfel, dar in unele situatii, gen ca a ta, te ajuta), lsd sau blocant manual pe spate, sisteme "inteligente" gen QuadraDrive de la Jeep sau Xdrive de la bmw (mai ales cele din ultima generatie). Opel frontera ramanea si el. Singurul "sistem" care sa iti invarte toate rotile e sa ai blocante fata si spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dacus_Malus Postat Ianuarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: Renault rx4 iti dai seama ca nu a fost ceva voit...nu aveam ce sa evit, fiind undeva la tara, pur si simplu am intrat intr-un sant acoperit cu zapada (nu stiam ca acolo e sant)... si am ramas cu o roata suspendat.. ce puteam face? si de ce imi trage doar roata din diagonala? de asta nu sunt eu lamurit... daca imi trageau ambele roti de fata = ieseam.... daca imi trageau ambele roti de pe dreapta = ieseam.... daca trageau toate 3 rotile de pe drum = ieseam fluierand... dar asa, tragea doar o roata, si sula...n-am iesit fara ajutor... Suzuki Vitara 1990 Toyota Prius Hybrid 2006 Citroen C25 Autorulota 1990 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: Renault rx4 Un lucru extrem de important este repartizarea greutatii si suspensia. Cursa mica la articulatii + masina inclinata intr-o anumita directie = decat 2 roti care se invart - ATENTIE - in functie de tractiune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: Renault rx4 @Bandit: incearca sa iti dai seama cum functioneaza un diferential si iti vei da seama singur ce s-a intamplat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: Renault rx4 @Bandit: incearca sa iti dai seama cum functioneaza un diferential si iti vei da seama singur ce s-a intamplat. extrem de corect :g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uzi Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: Renault rx4 bandit roata care se invartea a rupt aderenta iar toata torta a fost comutata pe acea roata Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GeorgeB Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: Renault rx4 bandit , tu suferi de ceea ce sufera mai toate masinile de strada , adica diferentiale deschise. poti sa citesti aici despre asa ceva : http://auto.howstuffworks.com/differential2.htm mai exista, asa cum au zis si alti colegi, EDL (poor man's LSD) , adica electronic diferential lock. acest sistem franeaza roata care se invarte degeaba pentru a transfera puterea la celalta . citeste un pic si vei intelege sigur de ce 4x4 ul tau a fost 4x1 doar. on the turbo side of life. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dacus_Malus Postat Ianuarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Re: Renault rx4 da, multumesc de raspunsuri... si nu stiu cum functioneaza un diferential.... in alta ordine de idei =>salut ionut73...cred ca de la tine am luat RX4-ul.... vreau sa stii ca din oct.2007 pana acum am facut aproape 70 000km fara probleme majore, si doar acum am avut probleme in sensul ca nu am reusit sa ies singur dintr-o situatie dificila. La multi ani! Suzuki Vitara 1990 Toyota Prius Hybrid 2006 Citroen C25 Autorulota 1990 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Re: Renault rx4 Salut BandiT masina are ESP? daca da, in astfel de situatii e recomandat sa-l dezactivezi :old Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dacus_Malus Postat Ianuarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Re: Renault rx4 masina are un buton care activeaza / dezactiveaza ESp-ul, dar la mine nu functioneaza...cel putin asa mi-au spus cei de la un service reno.... Suzuki Vitara 1990 Toyota Prius Hybrid 2006 Citroen C25 Autorulota 1990 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Re: Renault rx4 in alta ordine de idei =>salut ionut73...cred ca de la tine am luat RX4-ul.... vreau sa stii ca din oct.2007 pana acum am facut aproape 70 000km fara probleme majore, si doar acum am avut probleme in sensul ca nu am reusit sa ies singur dintr-o situatie dificila. La multi ani! He he ce mica e lumea. Sa traiesti Raul. Ma bucur ca a mers bine masina. An nou excelent si tie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dacus_Malus Postat Februarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2010 Re: Renault rx4 alta intrebare de necunoscator: opel monterey/isuzu trooper sau nissan terrano 2 sunt SUV-uri sau altceva? Suzuki Vitara 1990 Toyota Prius Hybrid 2006 Citroen C25 Autorulota 1990 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgegam Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Re: Renault rx4 iti dai seama ca nu a fost ceva voit...nu aveam ce sa evit, fiind undeva la tara, pur si simplu am intrat intr-un sant acoperit cu zapada (nu stiam ca acolo e sant)... si am ramas cu o roata suspendat.. ce puteam face? si de ce imi trage doar roata din diagonala? de asta nu sunt eu lamurit... daca imi trageau ambele roti de fata = ieseam.... daca imi trageau ambele roti de pe dreapta = ieseam.... daca trageau toate 3 rotile de pe drum = ieseam fluierand... dar asa, tragea doar o roata, si sula...n-am iesit fara ajutor... Era simplu, tine-o minte! Cand suspenzi o roata pe spate, trage frana de mana. Vei infrana puntea spate si rotile din fata vor trage amandoua. Vei pleca cu ffrana de mana trasa. Asta este de fapt rolul blocantului, iti infraneaza rotile suspendate, ceea ce, repet, la puntea spate poti sa o fac si tu. Nu cere niciodata o parere despre o masina cuiva care are masina, ci cuiva care a avut-o, doar asa vei obtine un punct de vedere obiectiv!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate