Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie cauciucuri simex pentru LR Disco I

44MUD

Postări Recomandate

Va salut si va respect !

Sunt nou pe acest forum , sunt incepator in ale offroad-ului si la acest moment am nevoie de sprijinul cunoscatorilor in ale meseriei .

Ca sa pot face primii pasi mi-am achizitionat o magaoaie = Land Rover Discovery I , 2,5 tdi , 113 cp , 1996 . Nu stiu cat de mult am gresit cu achizitia , dar la asta imi voi raspunde in timp ( din cate am citit pe forumul asta expertii inclina spre altceva , dar asta a fost bugetul ).

Problema mea actuala este achizitia unor cauciucuri , reesapate , copii simex , cu care sa ma bag prin noroaie . Dimensiunea standard din talon este 235/70R16 ech. la 29 inch . Din recomandarile unui site reiesea ca marirea diametrului rotii originale sa nu fie mai mare de 3 % .

Din ce am citit intr-o recomandare pe acest forum legata de o Toyota nu era o problema nici o amplificare a dimensiunilor cu 10% , pentru ca transmisia este robusta si face fata . Dar la Disco cat se poate intinde coarda ? Nici nu vreau ca marirea rotilor pentru a castiga garda la sol sa se faca in detrimentul ridicarii centrului de greutate . Ce decizie sa iau ? Multam !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie cauciucuri simex pentru LR Disco I

Cel mai bun sfat este sa ramai la dimensiunea originala, pentru ca oricum anvelopele resapate sunt mai grele si fiind si incepator daca fortezi transmisia o sa ai probleme foarte costisitoare.

Deci mergi pe 235/70 R16 si va fi suficient.

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

Transmisia de Toyota nu are aceleasi limite cu cea de Land Rover; eu am montat 245/75/16 dar se poate si 235/85/16 ca la Defender sau 265, dar nu le-am incercat. Trebuie sa ai in vedere ca diametrul exterior la Simex-uri este mai mare decit cel de la anvelopele normale.

Vezi pe link-ul urmator ce trebuie sa mai modifici pentru anvelope mai mari la Disco 1.

http://members.shaw.ca/jbarge/tires.html

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Salut,Discovery l-ai cumparat din Bucuresti e cel care avea chiulasa fisurata?

Land Rover Discovery 300 Tdi,C.V R380 year 98''

it's not a jeep it's a f**king land rover !

Link spre comentariu

Danutzu , intr-adevar masina a plecat de la Buc prin intermediar si a ajuns la mine . Intra-devar fostul proprietar mi-a spus ca avea chiuloasa fisurata , dar asta era doar o aparenta . La prima vedere asa parea , insa era o etansare defectuoasa la pompa de apa , apa se prelingea pe chiuloasa si dadea impresia ca acolo era problema . Am refacut etansarea si acum totul e ok .

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns,masina a fost la mine si a fost cumparata de acel intermediar de la un prieten de al meu.

Land Rover Discovery 300 Tdi,C.V R380 year 98''

it's not a jeep it's a f**king land rover !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare