Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ring & pinion sets

vlad

Postări Recomandate

Cand am luat G-ul (G280, 5 usi,) avea cauciucuri de 31" iar prestatiile pe sosea erau multumitoare. Imediat i-am pus 33"-uri si masina a devenit sensibil mai lenesa. In plus s-a schimbat comportamentul cutiei automate - inainte schimba mai prompt in jos, inclusiv la kick-down. Dezavantajul este si la urcari abrupte si lungi, unde cateodata se forteaza serios. Exista si un avantaj: la croaziera merg cu 2500-3000 rpm, la o viteza de pana la 100kmh.

Rapoartele in grupuri sunt 4.88.

Si acum intrebarile:

1. ce diametru aveau rotile din fabrica - la mine in talon este de 31, dar mi se pare cam mare. Am auzit de 28" dar mi se pare cam putin...

2. ce rapoarte ar fi necesare pentru a reveni la situatia "din fabrica", acum avand 33-uri?

3. am gasit grupuri 5.28 SH la 750E perechea. Din calculele mele voi castiga 8% cuplu in detrimentul a 8% viteza. Este calculul corect? Merita schimbul? Teoretic as reveni la comportamentul cu 31".

4. cat de complicat/costisitor este schimbul rapoartelor? Mai trebuiesc ceva piese?

5. ce alte variante de rapoarte sunt? Am mai gasit 5.33 si 6.17. Ceva intre nu exista?

Masina este folosita "la ture", nu la extrem. Daca o luam direct cu 33-uri, acuma dormeam linistit. Asa insa as vrea sa o mai inviorez putin.

Puch 280GE
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ring & pinion sets

G-ul de fabrica are gume de 29.

Daca faci calculul (roata noua/roata veche x 4.88) iti da 5.55,dar acest raport nu se fabrica pt G.

Mai exista 5.33 si 6.17.

Eu am montat pe 2.8 automatic 6.17 si cu roti de 35 trage foarte bine.

Acum daca pui 5.28 o sa mearga cu 33 mai bine decat iti mergea pe 31 cand ai cumparat-o :grin:

Daca iei coroana si pinion o sa-ti trebuiasca si kitul de saibe de reglaj de la grup.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Re: Ring & pinion sets

Cel care vinde setul de 5.28 zice ca-i tot diferentialul, inclusiv "bushings" si "bearings". Astea sunt kitul de saibe de reglaj?

Avantajul lui 5.28 este ca l-am gasit SH la jumatate de pret.

5.33 pare ca-i mai rar.

Intre timp m-am pus pe sapat si calculat si am aflat ca la 33" + 6.17 as avea peste 4200 rpm la 100kmh. Putin cam mult pentru o masina de tura. Cu 35" devine interesant, dar cred ca trebuie sa cam tai din caroserie. Plus alte roti, alta suspenie... Cam mult pentru moment.

G-ul modificat de tine este pentru concurs?

Puch 280GE
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare