Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Land Rover Discovery 3 - intrebari

GeorgeB

Postări Recomandate

am gasit un LR discovery 3 2.7 din 2008 cu doar 16 000 km la bord. l-am testat un pic si imi place.

as vrea sa ma lamureasca si pe mine cei care stiu mai multe despre acest model.

se preteaza la un offroad usor spre mediu .

masina are pe ea asa:

- scut

- portbagaj pe plafon

- snorkel

in bara din fata de-a dreapta si stanga numarului are 2 puncte de tragere. mai e unul mare chiar sub mijlocul numarului. asa vine din fabrica ?

on the turbo side of life.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Land Rover Discovery 3 - intrebari

Am fost in drive-test cu un Discovery 3 vr'o 2 zile intr-o zona de deal/munte din Arges cu plecare din Bucuresti si un ocol pe la Craiova.

Masina era stock. Am trecut prin rau fara probleme (cu exceptia faptului ca am pierdut numarul de inmatriculare si apoi am cautat cu batzul ca papuasii prin apa.... noroc ca se prinsese intre niste pietroaie) si am urcat si coborat o panta cu noroi.....pana la genunchi cum se spune. Noroi d'ala cleios. Masina a mers in ritmul ei cum stia ea... troznea si mergea pe lateral asa dar...mergea. Am mai incercat-o si pe niste pante mai alunecoase sau nisipoase cu radacini. A mers. Mi-a placut de 10 masina.

Ce tin minte iar e ca am bagat foarte mult combustibil in ea.... adica manca la greu. Asta nu mi-a placut...

Cred ca mai am si poze cu masina si cu drumurile de p'acolo.

Caut si pun.

(am gasit... cu panta aia odioasa n-am dar iti spun ca era noroiul cat china...ca m-am dat jos)

Eu daca as avea bani mi-as lua asa ceva! Da n-am...

Si mai stiu doi prieteni care au testat Discovery3 dar pe timp de iarna si nu au fost dezamagiti.

Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01
Link spre comentariu

LR Disco 3 a fost visul meu de off-roader pana acum cateva luni... am citit pe net destule si-am aflat ca nu mai este fiabila precum predecesoarele...mereu mai curge cate ceva la ea...e OK pt ziua de azi si e mult peste un SUV fitzos...dar este sub greii categoriei. Nu-mi place ce-ti zic, ca imi place masina asta in continuare, dar ce-am auzit m-a dat serios inapoi...nu gasesti nici una in Germanica sub 17.000 euro... la banii astia am aflat citind pe aici ca sunt variante mult mai bune. :old

“If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover”
Link spre comentariu

Am si eu un prieten care are una din 2007. A avut o singura problema cu electronica, i-a luat-o razna BCU-ul. Dupa lupte seculare a rezolvat-o in Ungaria. Am fost impreuna intr-o excursie pe teren destul de greu, in special gropane si noroi mult, eu cu Td5-ul meu si el cu a lui, ne-am mai si jucat un pic. La portiunile grele cu noroi adanc il cam lasam in urma dar cand prindea teren putin mai tare imi dadea la gioale(era si normal avand in vedere diferenta de putere). Eu zic ca e o masina super OK dar inainte s-o iei te sfatuiesc sa cauti inainte service-ul sau meseriasul care sa se ocupe de ea daca totusi ai ceva probleme(nu la reprezentanta). Parerea mea.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Salut, eu am unul pe care il calaresc zilnic, este super masina si credema ca nu am ce sa ii reprosez, este o masina fara cusur. Am 95000 km fara nici o reparatie, a vazut si offroad si asfalt cat il tine. Se catara ca o capra neagra si tine si la liniute foarte bine iar consumul este foarte mic fata de altele din categoria lui. Mam dat cu multe masini dar clasa unei masini englezesti cu motor de jaguar nu prea e usor de atins asa ca eu iti spun ca e o masina superba. Restul sunt invidii. :h5

Samurai metis Pajero 2.8 scurt KQ Spider CAN_AM Discovery 3
Link spre comentariu

am sa iti spun parerea mea, dar ia-o asa doar ca orice alta parere.

in vara asta am vrut sa iau un disco nou si dupa vreo 4 luni de sapat am ajuns la urmatoarea concluzie: pt masina asta norocul depinde foarte mult adica jumatate din cei ce aveau masina asta spuneau ca nu au avut nici o prb, iar ceilalti sustineau ca e cea mai proasta alegere facuta si de cand au luat masina de noua face prb mari ( de obicei pe electronica).

astfel incat dupa ce am luat in considerare experienta negativa cu un defender nou, calitatea serviceului de la reprezentanta, calitatea mecanicilor si a serviciilor ( un disc de abreiaj pe garantie au spus ca ajunge intre 3-4 saptamani !!!) , deci analizand toate astea si avand in vedere valoarea masini eu unul am renuntat pe considerentul ca nu imi permit sa dau o avere pe o masina care de noua poate crea prb. si mi-am luat mai ieftin decat disco un lc 120 despre care 99% din opiniile proprietarilor sunt pozitive.

repet doar o concluzie luat de mine, se poate sau nu sa fie asa.

oricum sfatul meu este ca la bani astia sa te gandesti si sa cauti cat mai multe informatii, inclusiv pe forumurile straine unde sunt specializati pe marci si au disco multe * ex uk.

in rest spor...

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

Se catara ca o capra neagra si tine si la liniute foarte bine iar consumul este foarte mic fata de altele din categoria lui. Mam dat cu multe masini dar clasa unei masini englezesti cu motor de jaguar nu prea e usor de atins asa ca eu iti spun ca e o masina superba. Restul sunt invidii. :h5

Liniute ? :no

Masina e super, dar totusi nu e fara cusur.

George, citeste si informeaza-te singur aici: http://www.disco3.co.uk/forum/

“If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover”
Link spre comentariu

Daca e motorul de Jaguar inseamna ca e V8 de 4,4 litri benzina si putere aproape de 300 de cai sau mai multi; la o cutie automata, liniutele sint floare la ureche daca chiar vrei,dar masina oricum nu e pentru asta(dar sigur poate).

Referitor la fiabilitate, forumurile sint pline de plangeri si probleme si pentru Discovery 2 dar eu in 45 de mii nu am avut vre-o problema majora(o placuta de frana, un furtun la turbo,etc.).

Eu daca as avea banii as lua una fara probleme, pentru ca deja "baietii" le-au invatat, dupa ce au facut scoala pe banii si nervii proprietarilor in ultimii 5 ani.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
Vizitator Comanix

Am facut cu un discovery 3 135.000 km si vai de mama lui ce a vazut.

Maine daca ar fi sa aleg tot un discovery as lua.

Masina e super OK. Ma incadrez la 10,5 consum si sincer nu o iert deloc .

Daca ii dai cauciucurile de care are nevoie fct de sezon restul doar gaz. Singurul mic dezavantaj este stabilitatea usor scazuta in curbe comparativ cu X5 sau Tuareg -ul ....e totusi o masina inalta si destul de grea.

Pentru concedii afara ai o mica problema daca mergi cu familia. Trebuie sa te tina cardul cat poti baga in portbagaj.:ypu

Link spre comentariu

• 5 ani mai târziu...

Salutari. Dupa mai bine de 3 ani redeschid subiectul legat de parerile voastre despre Discovery 3.Ma gandesc ca a trecut ceva vreme si au mai aparut probleme, s-au mai rezolvat probleme legate de exploatarea unui Discovery 3 Dupa ce am citit si am vazut diverse materiale si review-uri , as vrea sa aflu si parerea voastra a posesorilor de Disco3 cu bune si rele (mai ales cu rele) .Vreau sa o folosesc ca o a doua masina (deocamdata) a casei/familiei pentru iesiri de weekend on si off road , la pescuit pe malurile Dunarii sau prin dealurile Dobrogei dar si pe strada atunci cand am nevoie de spatiu pentru transport. Nu ma intrebati de ce modelul asta ca nu am un raspuns exact...asa mi-a picat mie cu tronc, nu vreau nici alte variante cum ca e mai bun nush ce masina sau nush ce model ,singurele comparatii care mi s-ar parea interesante ar fi cu el insasi mai tanar, deci cu Discovery 2. Pentru oice parere la subiect va multumesc de pe acum.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare