Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Toyota rav 4

luci45

Postări Recomandate

Re: Toyota rav 4

Nu prea se poate prepara pentru ca in primul rand este un SUV(adica nu are sasiu). Sau daca tii neaparat totusi se poate. Dar nu gasesti kituri after market, asa ca nu prea convine. In schimp pt rally raid parca am vazut cateva preparate....

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa stau problemele,nu-i ca vitara, dar o suspensie inaltata (in atelierele harniciei) ca la vitara cu inaltatoare la arcuri si prelungire telescoape oare cum ar fi. Atunci creste garda la sol si daca intra gume de teren de 215/75 ? ar fi ceva, nu?:dr2

Link spre comentariu

Asa stau problemele,nu-i ca vitara, dar o suspensie inaltata (in atelierele harniciei) ca la vitara cu inaltatoare la arcuri si prelungire telescoape oare cum ar fi. Atunci creste garda la sol si daca intra gume de teren de 215/75 ? ar fi ceva, nu?:dr2
Ar mai trebui inaltati si pivotii, cu niste distantiere si lungite planetarele cu o flansa intermediara.
Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

buna ziua tuturor!!

in aprilie doresc sa achizitionez o toyota rav4, a doua generatie, 4-5 usi!

am cateva nelamuriri:

1. care motor este mai bun: benzina sau diesel?? (2000cmc)

precizez ca va fii folosita 70% on-road!!

2. prefer benzina, are distributie pe lant? este fiabil motorul?

stiu ca nu se poate pune gpl!!!

3. stie cineva o transformare pt rally-raid??

4. fiabilitatea generala a modelului????

va multumesc

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

buna ziua tuturor!!

in aprilie doresc sa achizitionez o toyota rav4, a doua generatie, 4-5 usi!

am cateva nelamuriri:

1. care motor este mai bun: benzina sau diesel?? (2000cmc)

precizez ca va fii folosita 70% on-road!!

2. prefer benzina, are distributie pe lant? este fiabil motorul?

stiu ca nu se poate pune gpl!!!

3. stie cineva o transformare pt rally-raid??

4. fiabilitatea generala a modelului????

va multumesc

:y Mi-ar place si mie un rav 4 , nu este nimeni sa ne dea cateva detalii ?

Link spre comentariu

le.sorin la ce TOYOTA te gandesti sa-ti achizitionezi? la modelul scurt din "95 nu am vazut inca la nimeni modificari nici macar pentru un rally cross, dar cred ca ar arata super cu ceva modificari, tare as vrea sa vad una pregatita pentru iesirile de pe asfalt.

Link spre comentariu

le.sorin la ce TOYOTA te gandesti sa-ti achizitionezi? la modelul scurt din "95 nu am vazut inca la nimeni modificari nici macar pentru un rally cross, dar cred ca ar arata super cu ceva modificari, tare as vrea sa vad una pregatita pentru iesirile de pe asfalt.

:jp1 Ma gandesc sa achizitionez un Rav4 cu 5 usi,(SH, la 7-8 mii de euro) dar nu am prea multe informatii despre acesta masina. nu ma tenteaza prea mult partea asta cu off-road dar vreau o masina pe care sa ma bazez in TOATE anotimpurile, pe ORICE vreme si cu care sa pot merge mai departe chiar daca se termina asfaltul (la noi in Romania sunt destule situatiile astea).

Astept sfaturile voastre.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

In sfarsit am gasit si eu o discutie despre rav4.

Mi-am luat in martie anul asta una in 2-3 usi, an fabricatie 1995, motor benzina 2000cmc.

Nu ca o laud ca e a mea, dar am comparat-o cu un Vitara, si mi se pare superioara Toyota.

Se comporta excelent pe sosea, e stabila, consuma putin, fuge bine cand e cazul.

Se descurca excelent si cand se termina soseaua, dar nu e pt off-road extrem.

Consumul mixt este de 8-9 l / 100 km.

Piesele sunt accesibile ca pret, dar se gasesc greu pe after market, iar cele originale sunt cam scumpe.

@TRX-er

La motorul pe benzina distribuita nu e pe lant, dar o curea costa 70-80 lei si necesita o ora de munca pt schimbare.

Nu cred ca la cel diesel e pe lant.

Daca mai vreti sfaturi, atat cat stiu si ma pricep, vi le pot oferi.

Toyota RAV4 2 usi 2.0 1995

Dacia Logan 1.4 custom 2005

Dacia Sandero Stepway 1.6 2009

- Forever in love with Cherokee -

Link spre comentariu

Salut!

Am avut si eu o Toyota Rav-4 , din 2001 (generatia a 2a), in 4-5 usi, motor 2000cc benzina, 150CP (consum cam 10%).

Pot sa spun ca am fost foarte multumit de ea, in 3 ani (intre 100.000 si 130.000 km) nu a trebuit sa-i schimb nimic, in afara de lichide. Am servisat-o la Toyota SB, mergem o data/an.

Faina la drum, am iesit si off, dar soft, am urcat si pe zapada, pe niste serpentine (drum forestier), putin noroi + iarba uda - a facut fata totdeauna.

A fost incaltata cu Bridgestone D694 (daca mai tin minte), un all-terrain f.bun, zic eu, pentru asa o masina.

De ce am vindut-o? In concediu, cu toata familia (2 adulti + 2 copii + bagaje) era burdushita!! Motivul 2: lipsa reductorului.

In rest, go for it! Merita!

L.E. Am incercat odata sa-mi scot un amic care intrase cu un Megane in ceva noroi si nu mai putea iesi - no way!! Noroc cu niste baieti care au impins de Renault.........

Link spre comentariu

salut , intentionez sa-mi cumpar un 4x4 mai de sosea si ma gandeam la un rav4 de prin 2007-2009 . am fost dezamagit cand am citit intr-o revista ca masina nu e cine stie ce pe zapada si pe noroi usor in sensul ca are nus ce sistem denumit VSC care-ti taie gazul in caz ca nu ai aderenta si nu mai poti sa pleci de pe loc . totusi in poze am vazut si un buton de 4x4 .

poate un detinator sa ne detalieze ce-i cu aceasta masina?multumesc

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Sunt posesor de rav 4 de vreo 3 ani! Ce sa va spun, excelenta pe sosea, excelenta pe macadam si drumuri forestiere, mai departe s-a terminat smecheria! Are un sistem de controlul tractiunii care nu te lasa sa faci nimic, desii daca nu exagerezi stie mai bine ca tine ce tre sa faca chiar si in situatii critice. Are un buton care repartizeaza puterea 50-50, dar daca nu iesi cum stie ea n-o sa iesi nici daca il cuplezi pe acesta. Desii are 150 de cai nu poate prea multe si in mod sigur o sa trebuiasca sa tragi de ambreiaj, cuplul max e pe undeva pe la 3000 de rotatii. Precizez ca a mea are motor pe benzina si e varianta lunga ,din 2006. Daca va mai pot ajuta cu ceva va rog sa ma intrebati! Am vazut cateva modificate (scurte) pe la Bacau daca nu ma insel si chiar aratau bine!

LIVE FREE OR DIE!
Link spre comentariu

Si eu la fel am patit ,in urma cu trei ani am luat o rav 4 din 96 cu 175 000 Km reali,in ideea de a o folosii decat iarna si cand am vazut cum merge am folosit-o permanent.E placut sa te joci cu ea pe zapada si prin noroi,si pe asfalt sa fie o masina sport.Am parcurs aproape 60 000 si singura problema a fost discul de ambreiaj care l-am schimbat la 210 000Km,placa si rulmentul fiind impecabile.De curand a aparut o problema ,sare din viteza a 5 A. Ma surprinde am folosit ulei si aditiv Metabond,schimbat imediat cum am luat masina,uleiul schimbat fiind foarte curat ;cred ca o s-o "chiuretez" zilele astea.Apropo de Vitara am avut una la 60 000Km impecabila,am scos mocheta din interior pentru ca mirosea urat si am vazut ca nu mai aveam podeaua,caroseria statea in aer;in schimb se comporta bine in teren.La rav-uri nu am vazut probleme de genul asta.:uameni

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

rav 4 nu e masina de teren. Arunca un ochi la suspensia spate si cand vezi ce grisine tin rotile o sa te gandesti de 2 ori inainte sa o scoti de pe drum. Pe asfalt e o bijuterie. Nu iti vine sa te mai dai jos din ea. O treaba care mi-a placut la ea e ca in caz de-ti sare cureaua de distributie pistoanele nu lovesc in supape.

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Salut, am un RAV4 2.0vvti din 2002 si as vrea sa il inalt putin

1. cine ma/ne poate ajuta cu niste inaltatoare pt arcuri (3-4cm maxim?). Mai tb alte modificari (planetare, amortizoare) pt doar 3-4cm?

2. ar intra 225/75.16 (dupa ce rezolv pct. 1)?

Sau asa ceva:

1419622335_frontliftup.jpg.d5e1dbf19be29d32f8c7d4fba90d64f6.jpg1144419207_frontlift.jpg.0764c72b4e19bd6e3203e387879bf277.jpg1514376139_rearliftup.jpg.929d78ece952716b46221670faf6f823.jpg654658322_rearlift.jpg.419444408de7f232073be839e4e91729.jpg

ex-Iulika0069
Link spre comentariu

Salut, am un RAV4 2.0vvti din 2002 si as vrea sa il inalt putin

1. cine ma/ne poate ajuta cu niste inaltatoare pt arcuri (3-4cm maxim?). Mai tb alte modificari (planetare, amortizoare) pt doar 3-4cm?

2. ar intra 225/75.16 (dupa ce rezolv pct. 1)?

Sau asa ceva:

[ATTACH=CONFIG]155761[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]155762[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]155763[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]155764[/ATTACH]

Salut.

Am un set de arcuri +4 cm la 470 euro TVA inclus.

Stima

Link spre comentariu

stie cineva ce norma euro e motorul 110 KW / 150 PS din 2000? euro 2 sau euro 3? si daca cineva are asa ceva, cam ce consum scoate in Bucuresti, cu 5 usi, transmisie manuala. Multumesc.

serie de sasiu : JTEHH20V000007531

Editat de bbs
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare