Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vitara modificata, avantaje si dezavantaje

Vizitator mihai toader

Postări Recomandate

Vizitator mihai toader

Am parcurs o buna parte din discutiile (extrem de interesante) de pe acest forum. De asemenea, am inteles avantajele bodyliftului si suspension liftului.

Sunt interesat sa aflu care sunt dezavantajele acestor modificari?

Pot folosi cauciucuri 205/75/15 daca nu modific masinuta?

Pun aceste intrebari intrucat off road-ul ptr mine se limiteaza la iesiri in natura in scopuri cinegetice. Marturisesc insa ca ma simt din ce in ce mai atras de off road ca sport.

multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vitara modificata, avantaje si dezavantaje

Despre modificari ii las pe cei mai in tema decat mine sa iti povesteasca.

Despre anvelope, in mod normal 205/75/15 nu ar trebui sa fie o problema. Pe Vitara mea am 205/70/15, se comporta foarte bine. Daca ar fi sa-mi pun 205/75/15, diferenta ar fi la diametrul total, care ar creste cu 20,5 mm; asta imi va influenta viteza de deplasare, in sensul ca, la o indicatie de 100 km/h a vitezometrului, viteza de deplasare reala va fi de 103,1 km/h.

De fapt, nu ai mentionat dimensiunile anvelopelor pe care le folosesti acum...

Pentru un calcul al dimensiunii anvelopelor poti arunca un ochi pe http://www.miata.net/garage/tirecalcold.html.

De asemenea, poti gasi pe net, dar si aici pe forum mai multe link-uri de acest fel.

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

Vizitator mihai toader

multumesc pentru precizari! acum folosesc cauciucuri 255/60/15 iar masinuta este de necontrolat. doresc sa folosesc cauciucuri "mai inalte" , respectiv 205/75/15, pentru a mari garda la sol fara a fi nevoie de body lift. crezi ca e ok?

Link spre comentariu

Eu mi-am pus de o saptamana 225/75/15 - au incaput fara probleme, rotile se vireaza fara sa frece pe undeva. Am distantiere de 35 mm. Asta pe asfalt. in teren accidentat nu stiu cum se comporta.

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

multumesc pentru precizari! acum folosesc cauciucuri 255/60/15 iar masinuta este de necontrolat. doresc sa folosesc cauciucuri "mai inalte" , respectiv 205/75/15, pentru a mari garda la sol fara a fi nevoie de body lift. crezi ca e ok?

Daca te vei uita peste link-ul trimis, vei observa ca da, creste garda la sol... cu 0,75 mm (1,5 mm in diametru):ha:, in schimb, o vei putea controla mai bine. Acum depinde si de cat de mult vrei sa o inalti. Ca regula generala, abia dupa ce faci toate modificarile (macar suspension lift si body lift), ar trebui sa te decizi asupra dimensiunii anvelopelor.

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

nu sunt vreun mare cunoscator in domeniu dar pot sa-ti spun ce am pe masina: 235/75 resapate pe jantele originale de 5,5 j pe 15. Dupa ce am montat suspension lift-ul de 4cm nu freaca pe nicaieri cu 4 persoane in masina nici pe asfalt nici in teren . Ca si avantaj e evident ca atinge mult mai rar pe sub masina dar e cam instabila de la 80 km/h si consumaaaa......

Suzuki Vitara Metal Top 1,6 8valve

(onroad si offroad da' tot una e)

Link spre comentariu

daca modifici masina,montezi suspension lift/body lift avantaje ai multe precum garda la sol marita posibilitatea de a monta anvelope mai mari.....

dezavantaje vor fii:autoritatile la verificari tehnice,eventual rar -ul pe drum cand fac controale creste consumul(cauciucuri mai mari profil mai agresiv)daca pui....

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare