Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

aro 10.9 vs dacia dublecab

cristi3611

Postări Recomandate

Vizitator lones

Re: aro 10.9 vs dacia dublecab

in primul rand,vreau sa stiti ca sunt un fan al masinilor romanesti.ca motorizare,cred ca dacia e in avantaj,motorul de renault isi face bine treaba.(sunt si aro cu motoare de import,dar putine)la pret,eu cred ca poti gasi o double cab buna sub 3000 de euro,piesele sunt ieftine la amandoua,ca si confort nu ma pot pronunta ca nu am mers cu aro,probabil e mai confortabil aro,este si mai inalt,mai lat.ca performante in teren bate aro ,deoaree are reductor,ete mai inalt,are unghiuri mai bune.problema mare este la fiabilitate...unde cred eu,dacia e un pic peste(e parerea mea).zic asta pt ca dacia are transmisia altfel,nu are grup fata cum are aro(am inteles ca cedeaza intr-o fericire) e un pic mai clasica.acum,astept si parerile voastre.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intr-o astfel de discutie este esential sa stabilim, de la inceput, criteriile prin prisma carora facem comparatia, lucru pe care initiatorul topicului a uitat sa-l faca.

In alta ordine de idei, am circulat destul cu ambele marci.

Eu as prefera oricand ARO. Va ajunge, cu siguranta, mai departe decat poate sa o faca Dacia. Confortul interior este net superior, inclusiv si mai ales, pentru ocupantii locurilor din spate, garda la sol este mai mare, are reductor...

Ceea ce poate unii nu stiu, este ca ARO seria 10 (care include 10.9 si 11.9) a fost echipata cu multe variante de motorizari, inclusiv Renault 1,9 diesel si turbodiesel.

Iar un ARO bine intretinut este mult mai fiabil decat se vorbeste...

Editat de Dan CHIRIAC

ARO 244, an 1997, motor L25

ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Link spre comentariu

Vizitator lones

e normal sa ajunga mult mai departe decat dacia pt ca e un tot teren,iar dacia nu intra in categoria asta.dacia e un 4*4 rustic,care cum am mai zis ,cred eu isi face bine treaba pe forestier.stiu,s-au folosit multe motoare pe seia 10 si un 11 de la aro,ideea era alta,sunt greu de gasit,mai ales intr-o stare destul de buna.au fost motoare de vw,renault 1.9 precum si de twingo pe benz,de daewoo,am vazut in brasov unul cu motor de ford,1.4 si 1.6 de dacia,au fost puse diferite tipuri de motoare.eu am luat frica acestor masini din auzite,eu nu am mers cu asa ceva nici macar o secunda,deci e posibil sa ma insel in pivinta marcii.ca si confort,tinuta de drum in off,spatiu,e net superior fata de dacia,stiu.

Link spre comentariu

Un aro 11.9 il gasim la un pret de 800-900 intro stare nu foarte buna in principiu important e sa nu aiba rugina mai bagam inca 2000e in el schimbam motor ma gandesc la 1.6 dacia injectie reconditionam transmisia (grupuri ,cutie,planetare) dam o vopsea calumea schimbam bucsele tot ce tine de articulatie punem niste cauciucuri teren pe el reconditionam partea electrica mai punem cateva proiectoare si avem o masina beton mult mai buna si net superioara daciei.

Grea româna bat-o vina
Link spre comentariu

Vizitator lones

depinde ce vrei sa faci cu masina,cristi.in orice masina daca bagi niste bani o faci sa mearga bine.daca tot vrei sa cheltuiesti niste bani si ai si timp,iti poti lua un ims sa il refaci si va merge de va rupe,mai bine decat un aro.mie dacia doule cab 4*4 imi trebuie sa o transfor intr-o masina de expeditie,sa pot dormi in ea,nu vreau off extrem,doar mers pe forestier.tu stii exact pt ce iti trebuie masina.

Link spre comentariu

In ARO 243 se poate dormi foarte bine fara sa mai modifici nimic, daca asta te intereseaza in primul rand.

ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Link spre comentariu

un aro va merge pe unde merge o dacie dar o dacie nu va merge pe unde merge un aro vorbind ca si dacia are 4x4 si nu e tot una cand ai reductor si cand nu

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

Vizitator lones

aici e vorba de aro 10,nu de orice tip de aro.fie vorba intre noi,nu e chiar atat de tare aro 10.nu putem compara aro 10 cu aro 24,nu are nici o legatura.intr-adevar nu merge dacia pe unde merge aro,dacia e o camioneta care are 4*4,si atat.pe aro il avantajeaza garda la sol,unghiurile de atac atat in fata cat si in spate si reductorul deci,e alta masina,alta categorie,dar nu e chiar atat de fantastic.sa fim seriosi,stiti cu toti ca se strica in draci.

Link spre comentariu

Prietene, nu a spus nimeni ca ARO 10 este "fantastic". Te intreb, insa: te bazezi pe experienta ta cand faci afirmatii?

Am condus ARO 10 cu motor Dacia de 1,4 vreme de vre-o 4 ani. Zilnic. La lucru, la cumparaturi, cu copilul la gradinita, ocazional cu remorca de 1 tona, prin tara, prin oras, on road so off road soft catre mediu. Din perioada asta, vreme de vre-o 3 ani (adica dupa ce am pus masina la punct din punct de vedere mecanic), nu am avut nici un fel de probleme in afara de intretinerea periodica.

Am cateva mii bune de km si cu Dacia 4x4 cu motor Renault 1,9 diesel.

Crede-ma, stiu ce spun.

Uite un filmulet:

Este ca mergea si Dacia?

Link spre comentariu

Vizitator lones

nu m-ati inteles,comparatia asta nu isi are rostul.aro este o masina de teren,iar dacia o camioneta.filmuletul pe care l-ati pus nu e deloc impresionant,ce facea aro in acel rau face orice masina care are reductor.mie imi place mult aro,daca as gasi unul in stare buna l-as cumpara fara ezitare,dar am intrat pe o gramada de forumuri unde am intrebat de aceasta masina si am fost sfatuit sa ma las bagubas.acelasi lucru faceti si dvs.incercati sa ma convingeti sa renunt la dacia.fiecare om tine la masina lui,a lui e cea mai buna,dar trebuie sa fim si obiectivi.daca aro 10 nu ar fi avut reductor,era tot o dacia 4*4.

Link spre comentariu

Bine, dar oare nu te contrazici un pic? Adica, ce ne spui? Ca o "Dacia fara reductor" e mai buna decât o "Dacia cu reductor"? OK, cum spui tu. Bafta!

Editat de Dan CHIRIAC

Link spre comentariu

Vizitator lones

nu cred ca am spus asta.am spus ca marele avantaj la aro 10 e reductorul,fara el ar fi o simpla dacie 4*4.e corect?

Link spre comentariu

Vizitator lones

iar ca fiabilitate,eu cred ca dacia papuc e peste aro 10.ca performante in teren,aro e mult mai buna,dar cum am mai zis,aro "joaca" la alta categorie.

Link spre comentariu

Vizitator lones

Domnul Dan,am si eu o rugaminte,as vrea sa imi dati si mie niste detalii despre aro 24 cu motorizare toyota benzina.ma intereseaza daca cutia de viteze,cutia de transfer precum si grupul fata sunt tot toyota? daca aveti informatii cam despre cat ar consuma,m-ar interesa si pe mine.multam!

Link spre comentariu

Sunt ARO seria 24x , destul de putine, e drept, care au fost echipate din fabrica cu motorizari Toyota. Este vorba de 2L-T (turbodiesel) si 2RZ-FE (benzina).

In ambele situatii cutiile de viteze, cutiile de transfer si ambreiajele sunt Toyota. Grupurile fata si spate sunt ARO.

Din ceea ce stiu de la colegi, consumul, in cazul motorului pe benzina este de vre-o 15 l/100 km urban si 10l/100 km extraurban.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare