Vizitator kissunicum Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 daca detin o stati portabila de 5 w , e legal sa l folosesti? am inteles ca trebuie sa detii autorizatii de radioamator dupa 0,5 W Stie cineva ceva despre asta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bingoo Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: statii portabile Din cate stiu eu nu trebuie nici o autorizatie pentru o putere asa de mica. Bineinteles,autorizatie iti trebuie daca esti in banda de radioamatori (144Mhz) si vrei sa emiti. In ce frecventa e statia? Daca nu e de radioamatori (144 Mhz ) nu iti trebuie si daca emiti cu 100 de W Defender 110 TD5 alias "Foca" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: statii portabile E CB sau PMR? Daca e PMR (modelul walkie talkie) maxim admis e 0,5W. Daca e CB (statiile folosite de soferii de TIR-uri in geneal) maxim legal admis e 4W. Ambele sunt frecvente libere dar supuse reglamentarilor in domeniu. Pentru puteri mai mari trebuie autorizaitie. Pentru moment insa, nu prea verifica nimeni si nici nu prea sanctioneaza nimeni devierile de la legislatia in domeniu, dar cu timpul se va strange "latul" si in Romania. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: statii portabile Si cam cum ai putea fi prins, Atar? Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: statii portabile daca se vrea te prinde imediat (exista metode si aparatura specifica de mult) Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: statii portabile Acum nu prea isi bat capul cei la Ministerul Telecomunicatiilor dupa nebunia din anii trecuti cu radio piratii! Dar daca folosesti statia aia si deranjezi ceva antene sau comunicatii vine reclamatia si dupa aia daca te mai nimeresc si de identifica / au scanere destul de evoluate (situatie putin probabila) sa lasa cu dosar. Cel putin asa era asa acum cativa ani! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: statii portabile Exista aparatura necesara dar nu se utilizeaza decat la "sesizari" si posturi radio pirat, cum spunea si Yonutz "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: statii portabile Am priceput. Cred :) Daca ai amplificare la CB, cu intentia de a o folosi la restriste, nu se recomanda sa abuzezi de ea, iar cand o folosesti, mobil fiind, ai sanse statistice bune sa nu atragi atentia si sa o incalti de la autoritati. Fara garantii in sensul asta :) Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: statii portabile Tu la 5W iti faci probleme? Sunt o gramada de soferi cu statii de 300W care chiar abzeaza de ele facand liniste in jurul lor pe kilometri intregi, si n-au nici un stres. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Re: statii portabile Acum ceva timp am stat de vb. cu un astfel de observator! Am inteles ca societatile de telefonie mobila ca sa-si protejeze interesele evident, au participat financiar masiv la achizitia acestor echipamente. La 5W clar nu trebuie sa-ti faci probleme. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Re: statii portabile aveti dreptate 5w nu este mult ,dar depinde de ce frecventa utilizeaza, ca nu a specificat Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kissunicum Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Re: statii portabile daca folosesti in banda de 420-470 Mhz? poti sa deranjezi pe cinevape frecventele mentionate? de exemplu in padure cu o statie de 5 w pana la ce distanta poti sa vorbesti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Re: statii portabile daca folosesti in banda de 420-470 Mhz? poti sa deranjezi pe cinevape frecventele mentionate? de exemplu in padure cu o statie de 5 w pana la ce distanta poti sa vorbesti? offtopic Ai fost avertizat deja de doua ori sa te prezinti la prezentare membrii! ontopic Undeva intre 500m-4 km in functie de relief! Nu intotdeauna statia bate peste munte. Teoretic nu deranjezi pe nimeni dar practic poti produce unele bruiaje la antenele de comunicatii/telecomunicatii din zona. Daca bruiajele sunt de scurta durata nu-i o problema dar daca persista poti avea parte de neplaceri propietarii echipamentului facand reclamatie la Ministerul Telecomunicariilor si automat cei da acolo scaneaza zona si poti fi depistat! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator night.rider Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Re: statii portabile Pe 27mhz (CB) limita este de 5W din cate stiu eu, dar si antena este limitata (in dB). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Re: statii portabile In CB limita de putere maxim admisa legal e 4W. Antenele sunt limitate de legile fizicii doar la anumite valori dB. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
craiova13abc Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: statii portabile sper ca nu sunt offtopic dar cele de 5 w unde se gasesc la preturi accesibile ? si ce trebuie luat in calcul la alegerea lor ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator night.rider Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: statii portabile Trebuie luat in calcul ca, desi tu ai 1W in plus si transmiti n km mai departe, cei care te aud iti raspund tot cu 4W si tu nu-i auzi pentru ca ei transmit cu n km mai putin ca tine :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: statii portabile Trebuie luat in calcul ca 5W fata de 4W inseana castig aproape 0 (zero) in distanta de emisie. Distanta la care "emiti" nu creste exponential fata de putere. Ce vreau sa spun? daca cu 4W emiti la10km (de exemplu) cu 8W nu vei emite la 20km. Castigul s-ar putea sa nu fie nici macar 1-2 km de la 4W la 8W. In plus, portabile de 5W standard nu am vazut. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Re: statii portabile @atar "In plus, portabile de 5W standard nu am vazut." Eu am midland alan 42 multi, portabila. Are 4 w, dar vreau sa o duc la 5 w, printr-o simpla reglare a modulatiei. Doar ca trebuie facuta de catre cineva care se pricepe, pentru ca e un reglaj fin. P.S. a mea e inca in garantie, si o sa mai astept cateva luni pana o duc la "tunning" :grin: Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Re: statii portabile Nu are legatura modulatia cu puterea de emisie. Dupa ce iese din garantie du-o la "tunat", dar nu te astepta sa "vezi" vre-o diferenta.:wink: "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Re: statii portabile Nu are legatura modulatia cu puterea de emisie. Dupa ce iese din garantie du-o la "tunat", dar nu te astepta sa "vezi" vre-o diferenta.:wink: Sincer, asa am auzit de la alt posesor de Alan 42 multi, care cica si-ar fi reglat modulatia si acum ii scoate 5 w. Tot zic sa imi fac drum la tipul care mi-a calibrat antenele, si o sa ma lamureasca. Pana atunci... iau aminte de ce mi-a zis tipul ala, si.... acum m-ai pus si tu pe ganduri :cn Oricum, sunt deschis la orice informatie, ca doar de asta urmaresc forumul O seara buna Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
don Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 (editat) Re: statii portabile Eu personal import statii puxing 777 si puxing 888 din China le recomand cu incredere , au doua reglaje ale puterii de 4 si 1 w plus alte facilitati recomand ca statie portabila ,o folosesc la jocul de airsoft , se da si cu casti incluse *editat de administrator Editat Octombrie 13, 2011 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiB Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Re: statii portabile Eu personal import statii puxing 777 si puxing 888 din China Sunt statii CB sau PMR? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
don Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 (editat) Re: statii portabile sunt PMR 400-470 MHZ dar se gasesc si in alte frecvente , sa caut daca se gasesc in CB si revin cu info statiile CB din cite stiu merg 26.965 - 27.405 MHz sa vad daca gasim portabile , probabil asta te intereseaza Editat Octombrie 17, 2011 de don Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiB Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Re: statii portabile Da, asta m-ar interesa. In special unele cu peformante bune fara antena exterioara (stiu ca e greu...) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate