Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

IMS project, Stapanul Noroaielor

zahei

Postări Recomandate

Scurt istoric: IMS cumparat de la o unitate militara in 2006, la licitatie. Din cate se pare, a fost scos din garaj doar la paradele militare, are 6000 km la bord. Motorul nu este original, are un diesel de Brasov pus de cei de la armata. Atunci cand a fost cumparat de tatal meu, s-a dorit folosirea lui la vanatoare. Planurile au fost abandonate atunci cand tragand o salupa dupa el prin noroaiele deltei, tata i-a rupt grupul si descurajat, l-a abandonat in ploaie la poarta, unde zace si azi. Atunci cand l-a cumparat, inca avea pe el statia radio originala, antena aia lunga de transmisiuni de 4-5 metri si toate acareturile atasate pe caroserie (tarnacop, lopata, canistre, etc.)

M-a prins microbul offroad-ului si pentru ca am primit aprobare si de la stapana casei, am decis sa restaurez/reconditionez IMS-ul si sa ne integram in grupul bananaitorilor prin hartoapele tarii. Inca nu sunt decis ce vreau exact de la acest proiect, daca vreau doar sa-l reconditionez sau vreau sa-i aduc modificari grave (mecanica de japoneza, flex pe caroserie, etc) de aceea o sa ascult si parerile celor de aici, impotmoliti cu experienta.

Asadar [... tobe ...] deocamdata singura poza a masinii, asa cum arata ea la un moment dat in 2006. Vopseaua este originala.

Subaru Forester, Daihatsu Feroza.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: IMS project, Stapanul Noroaielor

felicitari pentru noua achizitie-sunt sigur ca daca te vei tine de ea iti va aduce multe multe zambete pe fata!Cat despre modificarile drastice daca zici ca masina este in stare originala sau aproape originala dupa parerea mea ar fi un mare pacat sa il transformi doar intr-un alt kitch de M!Insa gusturile nu se discuta asa ca bafta multa la proiect!

Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu

Salut si bine ai venit in :cl!

Desi nu sunt posesor de M decat de 3 ani, iti recomand sa ascunzi flexul ala si sa pui masina la punct, sa iesi cu ea la noroi si garantat o sa ramai uimit de cat de capabila e in teren. Primul lucru pe care ar trebui sa il faci e sa te asiguri ca ai aceleasi rapoarte in grupuri (de preferat 7/36). Iar daca nu o sa fii multumit lasa caroseria intreaga si fa modificari doar la mecanica.

P.S. Spune-mi te rog ce dimensiune au anvelopele de pe masina si daca marimea e la fel fata/spate.

Link spre comentariu

Daca ai asa ceva in curte nu merita sa-i faci modificari cu flexul sau mai cine stie cu ce!!! este o masina care poate mult asa cum este si este pacat sa nu o pastrezi asa cum este fiindca este o valare!

jeep cherokee XJ 4l
Link spre comentariu

Nu "distruge" si tu inca un IMS....

Te-ai uitat pe aici sa vezi cum adevaratii pasionati ai acestor masini se dau peste cap sa le aduca cat mai aproape de starea originala si gloria de odinoara?

Apeleaza la ei, sigur te vor ajuta !

Link spre comentariu

Masina arata binisor din poze si cred ca s-ar putea folosi si fara sa te apuci de "flexat".

Cum insa fiecare e stapan sa faca tot ce pofteste cu acaretul din dotare... daca te decizi, iti urez multa bafta.

Am avut si eu o experienta asemanatoare, dar m-am apucat de modificat o epava, nu o masina functionala.

Daca vrei sa arunci un ochi...topicul se gaseste aici:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=43595

P.S. : era vorba de un Gaz 69, nu de un M461, dar...

Link spre comentariu

incep sa ma simt agresat :ha:

stati linistiti, exista o probabilitate de maxim 1% sa ma pun cu flexul pe ea, in opinia mea e foarte frumoasa asa cum e, dar vreau sa o inalt putin, sa ii pun roti inalte cu profil de tractor si sa-i pun rollbar cu proiectoare, plus acareturile necesare pentru tura. o sa ma inspir din toate masinile care s-au facut pe aici, cel mai aproape de ceea ce vreau eu sunt ale lui oldcarsmaniac si al johannei.

P.S. Spune-mi te rog ce dimensiune au anvelopele de pe masina si daca marimea e la fel fata/spate.

cu prima ocazie cand ajung la masina iti spun.

Editat de zahei
Link spre comentariu

S-o stapanesti sanatos!

Eu iti sfatuiesc sa te orientezi spre asa ceva. Masina din poza este poate cel mai frumos M din tara ptca nu s-a exagerat nici cu modificarile si nici cu restaurarea ei. (nu zic numele proprietarului ca poate i se urca la cap:ha:)

Link spre comentariu

e destul de aproape de adevar dar cauciucurile mi se par prea late si grele pentru ims, plus ca daca nu schimb mecanica astfel de roti o sa mi-o zobeasca pe cea de ims. cam astea sunt cauciucurile care imi plac, eventual chiar mai inalte:

Link spre comentariu

Te-am intrebat de dimensiuni deoarece eu am acelasi profil, doar ca am pe fata 6.50/16 si pe spate 7.50/16, ceea ce nu prea e bine. Daca si tu ai marimi diferite am putea sa ne combinam, iar daca vrei sa le schimbi cu alt profil te rog sa ma anunti daca le pui la vanzare.

Link spre comentariu

mah...terminati cu pozele la masina mea

arata bine si cu alea de 35 late si cu tractoarele.... dar raman puse pe aceeasi masina CHAR DACA NU CONCOMITENT

nu am vrut sa dau sfaturi ...ca am zis ca citeste el din urma

ce flex sa bagi la ims, ca daca arcurile sunt normaleNU SPRINGUITE DAR NICI LASATE DUPA ZECI DE ANI DE CARAT intra sub ea 35 FARA SA ATINGA

un rolbar trebuieNU PENTRU PROIECTOARE ci pentru ca sa ai o sansa minima sa nu mori la o rasturnare

nivelul usilor e atat de jos incat 100 % daca te rastoorini esti strivit

in rest...acum caut si su unul cu motor diesel ca asta pe benzina merge prea tare....si deci consuma prea mult

nu schimba nimic, flanse si cauciuuri...in rest, revizuieste orice nu esti in clar ca functioneaza perfect

bafta

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

soimu, daca e a ta masina din poza aia, cum se descurca cu rotile alea late si grele? ai pus servo? ai schimbat mecanica?

Link spre comentariu

soimu, daca e a ta masina din poza aia, cum se descurca cu rotile alea late si grele? ai pus servo? ai schimbat mecanica?

nu am schimbat nimic

masina e omologata ca vehicol istoric, acum am dat jos si rollbarul

cu cauciucurile alea "zboara"...rapoartele originale se potrivesc minunat cu 35, cu ele in normal pot sa merg similar cu patrolul cu cauciucuri standard

volanul merge mai greu dar nu excesiv

cu transmisia originala si reductor, cauciucurile originale sunt mult prea mici

cauciucurile acelea imbunatateste mult suspenisia, cu ele merg foarte confortabil, daca pun tractoare imi disloca rinichii pe macadam

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

banuiesc ca aceste cauciucuri late adauga si la siguranta la rasturnare, daca ies un pic in afara bazei masinii, plus ceva sustinere laterala suplimentara.

Link spre comentariu

Ce parere aveti, in ce ordine ar trebui sa ma ocup de reconditionarea masinii? Care sunt prioritatile? E clar ca bullbar, sau rollcage, sau troliu si alte arogante vin la urma. Dar in ce ordine s-o apuc cu restul? Tinichigerie, revizie/reparatii parti mecanice, revizie/reparatii motor, reparatii interior? Mie imi suna normal sa o demontez toata, sa ii rezolv tinichigeria si abia apoi sa ma ocup de motor/mecanica pe care sa le montez inapoi pe sasiu, iar interiorul ultimul.

Link spre comentariu

normal si cu temei e sa o faci toata, incepand cu sasiu si tinichigerie

totusi, depunde de timpul tau

masina arata tare bine

sa te pui sa o demontezi degeaba si sa dai jos pana la tabla sa pui alta vopsea sau grund la loc...nu face

orice rugina trebuie repede indepartata si zona grunduita

asta e clar

apoi sa revizuiesti diferentiale, semeringuri,FRANE si directie...nu e greu si nici costisitor

daca motorul merge bine...nu ii fa nimic

verifica instalatia electrica...daca e ok, lasa totul asa, daca nu, refa tot

important e sa fie functionala si sa incepi sa o folosesti, iar unde te apuci ...sa o faci cum trebuie, nu improvizat si cu gandul ca il reiei mai tarziu...ca o sa cada unde e mai nasol

daca vrei sa pui flanse... fa sistemul de frnare beton armat, sa fi sigur ca nu mai ai treaba la el, si daca tot esti acolo verificati rulmentii si gresati cu vaselina noua

idem si cu directia

caseta stransa, ulei nou in ea si capeti de bara noi, eventual barile ranforsate cu teava sau cornier

joc la cardan.... cruci noi, dar se verifica si jocul in diferential si semeringurile de la pinionul de atac

Link spre comentariu

zahei, esti cumva baiatul d-lui T., de la Mioveni?!

daca da, si aia e masina...e pacat sa pui flexul pe ea! incearc-o asa, sa vezi ce poate, si o eventuala modificare s-o faci cand ai ajuns la un nivel de cunostinte si experienta in care sa-ti dai seama ca nu se mai descurca masina. nu are rost sa incepi cu modificari, atata timp cat nu ai atins limitele masinii. si crede-ma, ca iti va lua ceva sa le atingi...

succes!

ARO CLUB ROMANIA

Link spre comentariu

vad numere de arges...si eu locuiesc tot in ' raionul arges ' adica

mai precis la rm. valcea , inainte sau pe parcursul lucrarii poti sa treci dealu Piatra sau dealu Negru...bineinteles daca iti face placere sa vezi si pe cei trei cum ii numim cu drag ' haiducii muscelului ' (unu din '64 e foarte aproape de original ) si daca vrei iesim si cu 'ceata' la padure sa vezi cum se misca fiecare pentru o buna comparatie a 3 variante de motor,cutie...etc

spor la lucru !

Link spre comentariu

Nu, nu sunt baiatul domnului T. si da, multumesc de invitatie, cand o fi pe picioare masina va caut sa facem o iesire :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare