razvan Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Va salut Am vazut ca sub bord, pe cablaje este cursa o chestie uleioasa, lipicioasa si inchisa la culoare. M-am uitat mai bine si pare sa vina din tubulatura de ventilatie. Masina are AC care nu functiona cand am luat-o. Adica martorul luminos se aprinde la apasarea butonului dar compresorul nu intra. Suspectez ca este uleiul din instalatia de aer conditionat. Ce poate sa se fi spart prin bord? Ulei de motor nu are cum sa fie. Alte idei nu am. Ce parere aveti? Masina este o Frontera 2.0 din 1996. Multumesc VW Touareg V6 benzina - gaura neagra Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PaP Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Ulei sub bord Salut! Am avut aceeasi problema la un Trooper, toate cablurile pana la volan erau unse, uneori picura tare, se vedea pe podea,nu avea AC. Mi s-a spus ca uleiul e de la cutie sau de la servo dar nu am reusit sa verific. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Ulei sub bord Salut sigur este ulei si nu antigel? Poti sa pui pe limba fara misto daca e dulce e antigel.Asa la prima vedere ar putea fi caloriferul spart. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Ulei sub bord Salut! Am avut aceeasi problema la un Trooper, toate cablurile pana la volan erau unse, uneori picura tare, se vedea pe podea,nu avea AC. Mi s-a spus ca uleiul e de la cutie sau de la servo dar nu am reusit sa verific.[/QUO Hmm ''rezervorul '' de servo este mititel daca ar curge asa mult la revedere servo plus ca la mine cel putin pompa de servo si conducetele aferente sunt departe de bord iar cutia de viteze nu vad cum ar arunca ulei pana sub bord. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PaP Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Ulei sub bord La service mi-au zis ca poate sa fie ulei din cutie care urca pe cablul de la Kilometraj din cauza uzurii unor garnituri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan Postat Ianuarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Ulei sub bord Nu este antigel. Este clar ulei sau poate intradevar lichid de frana imbacsit de praf. In zona este pompa de ambreiaj. Am sa verific daca are scurgeri. Acum daca ma gandesc mai bine daca era de la AC trebuia sa am urme de ulei pe toate gurile de aer nu doar in stanga langa pedale. Multumesc VW Touareg V6 benzina - gaura neagra Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Ulei sub bord Mai mult ca sigur e de la pompa de ambreiaj si se prelinge pe pedala de ambreiaj si imprejurimi.... Aceeasi chestie am patit-o la un camion.... `Al din semnatura, numai ca la el baltea DOT-3-ul pe podul pedalier. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Re: Ulei sub bord Desi erau - 21 de grade, primul lucru de dimineata a fost sa ma uit inca o data. Din pacate zona din jurul pedalei de ambreiaj este uscata si fara nici o urma de ulei. Teava de ventilatie (dar curios ca doar pe partea stanga) are ulei pe ea. Ce nu inteleg este cum poate ventilatorul sa impinga in sus si atat de departe uleiul - presupunand ca este din instalatia de AC. Cutia ce contine evaporatorul este cam la 20 de cm mai jos decat tevile de vantilatie. Si pana acolo mai este si caloriferul. Cred ca singura solutie este sa dau jos caloriferul si sa vad daca este ulei pe el. Nu prea-mi vine sa desfac tevile de la AC. Sper ca nu va fi cazul. VW Touareg V6 benzina - gaura neagra Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Re: Ulei sub bord La mercedes ceasul de presiune de ulei este conectat printr-o conducta cu ulei direct la pompa de ulei. Asa arata presiunea de ulei in bord. Vezi poate are acelasi sistem. Nu cred sa aiba legatura A/C pt ca nu are de unde sa aiba ulei pe instalatie. Ala e freon si miroase urat. zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan Postat Ianuarie 27, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Re: Ulei sub bord Ceasul de presiune la Frontera este electronic. AC-ul are ulei necesar compresorului si se pare ca miroase frumos (uleiul ca freonul s-a dus de mult). Week-end-ul asta aflu sigur, asta daca nu ninge cum s-a anuntat. VW Touareg V6 benzina - gaura neagra Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan Postat Februarie 1, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2010 Re: Ulei sub bord L-am sunat pe fostul proprietar in incercarea de a evita demontarea AC-ului. Mi-a spus foarte senin ca este cafea.......cu zahar, foarte mult zahar. Plus tonele de silicon date pe bord iata amestecul criminal. A varsat un pahar cu cafea, mare parte intrand prin gura de ventilatie din coltul de sus al bordului (cine are frontera stie). Asa ca momentan am scapat. Desi AC-ul tot nu merge. Sa vad cum dracu sterg toate firele de mizeria aia lipicioasa. Se poate inchide.Multumesc pentru sfaturi. VW Touareg V6 benzina - gaura neagra Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Re: Ulei sub bord pfaaa :h5super tare. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Re: Ulei sub bord Am vazut in service un super aparat de testare al lichidelor cind nu erau siguri mecanicii ce curge. Functioneaza in orice conditii, prin muierea degetului aratator urmata de tamponarea usoara a limbii :grin: Asa depistau daca e vorba de antigel, apa, lichid de frina etc. Am vazut sistemul si la medicul veterinar. Dupa o operatie, catelul se pisa cu o nuanta rosie. L-am dus inapoi la medic, i-am spus, m-a intrebat daca s-a pisat in curte, i-am zis ca da, am iesit sa vada unde, s-a uitat, a bagat degetul, apoi pe limba si a urmat verdictul. E ok. L-am intrebat interzis unde 'reaku' a invatat asa ceva. Raspunsul lui a venit promt: la facultate ... si vorbea serios. Asa ca, recomand o sedinta de degustare al fluidelor, ma rog, a celor care ridica semne de intrebare, ca uleiul sau motorina sau benzina se pot identifica si doar olfactiv, cu scopul de a putea identifica pe viitor scurgerile suspecte. Bafta mare. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Re: Ulei sub bord Salut sigur este ulei si nu antigel? Poti sa pui pe limba fara misto daca e dulce e antigel.Asa la prima vedere ar putea fi caloriferul spart. :grin:I-am zis si eu aici sa guste dar..... Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shadow Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Re: Ulei sub bord La Dacia 1410 curgea ulei pe pantofi datorita faptului ca urca pe spirala de la vitezometru sau turometru si iesea in cabina. Nu glumesc. 1984 Stangul si Dreptul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate