Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

G400 CDI ?

judge

Postări Recomandate

Salut, scriu aici ca sa nu mai poluez inutil forumul cu inca un thread. Care e un pret corect pentru un G in 5 usi din 2002/2003? Ma intereseaza cel cu motorul diesel de 4000.

Masina o sa fie de expeditie si tractat Y60-ul, caci foarte posibil cealalta troaca va intra la taiat si nu va mai fi chip de mers pe strada cu ea.

Nu vreau link-uri catre autovit - stiu care sunt preturile care se cer, dar asta nu inseamna ca se si vand in banii aia.

Multam si sa fiti iubiti!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: vreau sa cumpar un G ce model imi recomandati

Judge ia un HDJ80, e tot peste 4000cmc. Numai ca s-ar putea dupa ce mergi cu el sa renunti la Y60 si sa ramai doar cu HDJ-ul. :grin:

desi am hdj inclin sa cred ca g 400cdi este mult mai tare :hi

0741140440-Robert
Link spre comentariu

@georgenis: sunt destui pe forum al caror scop in viata e sa faca discutii NIssan vs. Toyota. Te voi ruga sa nu facem aceeasi greseala. Iti voi spune doar ca Y60-ul meu e 4.2 benzina. Acum, la obiect: da, HDJ80 a fost o solutie (mie imi place foarte mult masina), insa sunt pana in 1998 si destul de scumpe, mai ales cele inmatriculate. Asta m-a impins spre G pentru ca rezolv doua treburi deodata: am si o masina cu care pot sa ma dau din cand in cand prin oras, si am si una de expeditie/tractat.

@robert: am fost tentat sa iti dau un raspuns adecvat modului in care ai adresat intrebarea. Acum ca mi-a trecut, iti voi spune doar ca nu, nu caut un G ieftin, ci unul la pret corect, astfel cum am spus si initial. Variatiile de pret la masinile oferite spre vanzare sunt substantiale, si speram ca cineva mai priceput imi poate indica un interval de pret realist.

Exemplu: un G din 2002 e EUR 21000, unul din 2003 (dar nu la diferenta de 1 an de cel din 2002, ci chiar destul de apropiate ca date de fabricatie) este EUR 25.500. Apoi, astea sunt preturile afisate: nu inseamna ca se vand neaparat la preturile respective, mai ales in vremurile astea. Pe de alta parte, ai un G neinmatriculat din 2003 la vreo EUR 15000, plus taxe de inmatriculare vreo EUR 8000, si ajungi in EUR 23000, mai putin decat G-ul local inmatriculat.

Asa ca vezi tu, Robert, de vreo 2 saptamani (asta ca sa-ti ofer si satisfactia intelectuala minora de a-ti raspunde la intrebare) de cand mi s-a pus pata ma intreb care e pretul corect, si daca se merita sa ma leg la cap cu o masina adusa de afara.

Acum, voi aprecia desigur tare mult si un raspuns care ma va ajuta cu dilemele mele de mai sus.

Hai sa traiti!

@georgenis: iata o observatie foarte pertinenta. 400 nu numai ca are o groaza de electronica, dar e si bi-turbo. Adica o groaza de lucruri care pot merge prost. Un 320 benzinar ar fi o solutie, dar nu am gasit pana acum - poate nu se faceau in perioada respectiva?

Editat de doktor4carz
Link spre comentariu

Stii cat costa G400CDI.... Eu compar cu G300TD. Plus ca G400CDI e plin de electronica.

colegul nostru spune motor 4000 asa ca nu poti compara hdj cu g300td unde este clar ca toyota este superioara dar 400cdi depaseste cu mult hdj80

@georgenis: iata o observatie foarte pertinenta. 400 nu numai ca are o groaza de electronica, dar e si bi-turbo. Adica o groaza de lucruri care pot merge prost. Un 320 benzinar ar fi o solutie, dar nu am gasit pana acum - poate nu se faceau in perioada respectiva?

eu nu am pus rautacios intrebarea ci doar am atras atentia asupra faptului ca G nu este o masina ieftina .320 se fabrica cu motor 6liniar benzina(motorul de s classe)intre 1994 si 1996 .exista la g320(intre1996 -2004) si nivelul de echipate cu motor v6 dealtfel un motor puternic tot pe benzina cu consum pe masura dar cine cumpara g si se uita la consum...ati aduc in atentie ca cei de la brabus "lucreaza" putin la 320 v6 si reusesc sa i mareasca puterea substantial

treaba cu" satisfactia intelectuala minora "ma fac ca nu am inteles o pe moment dar ma gandesc sa ti dau un raspuns aici in continuare la topic sau PM .tu care varianta alegi?

Editat de doktor4carz
0741140440-Robert
Link spre comentariu

Colegu' judge,poate te ajuta cu ceva: un G 'in toate mintile lui' nu are cum sa fie IEFTIN,mai ales cum vrei dumneata un CDI - la care daca nu esti atent ce cumperi,mai bagi imediat vreo cateva mii!! daca totusi gasesti unul ce ti se pare ieftin,ti-as sugera sa-l duci neaparat la test!

In concluzie,nu conteaza daca e din 2001... sau 2003,ci conteaza starea lui! in general,MERCEDESUL,

Observatie personala : din cati proprietari de G cunosc eu, nici unul nu e afectat de CRIZA in asa fel incat sa conteze masina...deci la cumparare, factorul 'criza' poti sa-l scoti din calcul! si ca dovada,de cand s-a instalat 'criza' preturile la G nu au scazut ca la alte masini!(400 CDI- uri sunt mai ieftine din motiv ca sunt nereusite si defectuoase-in comparatie cu celelalte motorizari)

Bafta!

Link spre comentariu

@prudom: nu stiu cum sa o spun atfel decat am mai spus-o deja: NU VREAU SA FIE IEFTIN!!! Vreau sa inteleg cat costa un G400 din 2002/2003, pentru ca in momentul asta intre un G400 din 2003 si un G400 din 2002 (care are mai putini km decat cea din 2002, iar diferenta dintre ele e doar de 4 luni, nu de 1 an sau 1 an, 11 luni si 30 de zile) exista o diferenta de pret de EUR 4.500. Nu am o problema sa platesc EUR 25.500 pe o masina, dar vreau sa inteleg daca asta e pretul corect. Daca asta e, atunci pe ala il voi plati.

@roberto: raspunsul meu a fost determinat de modul in care ti-ai construit replica. Daca asta doresti, te voi ruga sa continui pe forum, si iti promit ca nu voi raspunde nici daca ma suna maica-mea disperata ca sughita incontrolabil. In rest, multumesc tare pentru informatiile furnizare de tine in legatura cu motorul de 3200, tot astfel cum ii multumesc si lui prudom pentru consideratiile sale despre motorul de 4000, despre ale carui probleme tot aud. Mai stiu, de altfel, ca exista probleme si cu cutia la G400, asa ca sunt oricum pregatit dupa ce am luat troaca sa mai bag cateva mii bune in ea.

Sincer, eu as vrea un benzinar - ma simt iar nevoit sa precizez, preventiv, ca nu din considerente financiare, caci Y60 de 4.2 e inmatriculat si platesc la timp impozitele locale aferente. Nu prea am vazut insa 320-uri de vanzare din perioada respectiva. Iar consumul - ei bine, nu cred ca va consuma mai mult decat benzinarul meu de 4.2... ;-)

Link spre comentariu

g 320 este una din masinile care nu le gasesti usor.de altfel nici nu s au facut prea multe si nici ieftine( :ha: :ha: :twisted: :p ).incearca 300ge(benzina)sau 300td (diesel)177cp

0741140440-Robert
Link spre comentariu

Salut, ma bag si eu ca musca...Din sursa sigura(adica mecanic de la mercedes) cutiile de viteze de la 400CDI sunt proaste si se duc din cauza cuplului mare al motorului.Omul zicea ca proprietarii acestor masini stau cu ele mai mult prin service.De altfel Mercedes va scoate(la unele modele deja a scos) motorul 400CDI si va introduce 420CDI cu alta cutie, revizuita si imbunatatita pentru cuplul mare.Sper ca am fost de ajutor!

Link spre comentariu

robert & Dogy, multumesc de info. Ai dreptate cu cutia, se pare ca sunt cutiile de E-Klasse care sunt puse pe G-uri si de aici problemele. Eu am inteles ca se rezolva prin schimbarea unei piese din cutie (imi scapa acum denumirea) - va trebui sa fiu sigur ca asta rezolva problemele, ca sa nu ma trezesc ca tot bag bani in ea constant.

Link spre comentariu

Un site care mie mi se pare destul de interesant: http://www.w463.de/

Google translate face treaba destul de buna daca germana nu e cunoscuta.

Cat despre 400CDI si problemele de le-a avut omu', sunt la: http://www.w463.de/g400cdi-story.htm

Si totusi, am un cunoscut care are un G400CDI de prin 2003 si care nu a avut probleme cu el. Nu-l baga la extrem, ci tara cate o remorca cu el, o platforma, chestii usurele. Il are de vreun an juma' si cu toate ca i-a facut si chip tuning, nu l-am auzit plangandu-se. Inca. :D

Radu Mitroi

Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

g 320 este una din masinile care nu le gasesti usor.de altfel nici nu s au facut prea multe si nici ieftine( :ha: :ha: :twisted: :p ).incearca 300ge(benzina)sau 300td (diesel)177cp

pot doar sa confirm!! g 300 td cu 177 cp este o masina f buna si f fiabila!!!! am avut asa o masina timp de 1 an si am testato atat on cat s offroad si nam avut nici un fel de problema!:banana

PatrolGR Y60 & MV Agusta F4 1000
Link spre comentariu

Salut baieti. Am urmarit si eu discutia voastra, interesanta, de altfel. Mai ales ca sunt posesor de 400CDI. Din cate am citit, primele modele au avut probleme, ele fiind remediate treptat. Al meu utilaj e 2005, noiembrie, deci printre ultimele. Probleme? Au fost cateva, acolo. Da' am si pedepsit-o rau pe teren + am si udat-o bine (adica era de asteptat:grin:). Eu am ales masina asta pentru cuplu (tare si pe sosea, si in teren--am o satisfactie deosebita cand urc rampe la 1500-2000 ture pe HIGH:old) Si consumul nu e mare (nu ca ar fi vorba de bani, ci de autonomie)13-14 % --->iata explicatia electronicii... A, si inca ceva, problemele au cam inceput sa dispara de cand nu mai trec pe la reprezentanta...:grin:

In concluzie, daca e intretinuta corect (fata de tine si fata de masina...) e ok...satisfactia e pe masura...e ca si o femeie de care te indragostesti...pentru calitati SI defecte. Vrei consum mic si cai multi ---tre' sa le inghiti electronica...

Club 4X4 Brasov

Aller guten Dinge sind drei. Differenzialsperre.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare