Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Din nou probleme la cardan spate Cherokee XJ

cristi 1

Postări Recomandate

Nu stiu ce sa-i mai fac. Mie mi se pare ca problema a inceput cand mi-a sarit cardanul dupa ce am lovit cu el intr-un bolovan. L-am inlocuit cu unul SH care avea crucile bune fara joc. Ulterior a sarit tot de la o lovitura . Tot timpul a sarit numai crucea din spate de la grup. Pe urma i-am schimbat piesa care intra in grup pt ca avea putina uzura. A iesit din nou din acelasi loc. Deci , de fiecare data cardanul a cedat de la crucea si partea de prindere in grupul spate.

Pana sa lovesc prima data in bolovan n-am avut nici o problema . Am fost si la concurs si l-am forjat la fiecare iesire in weekend si nu s-a intamplat nimic.

Va rog sa-mi dati un sfat , o rezolvare ca sa elimin aceasta problema pentru o perioada mai lunga de timp.

Am uitat sa specific ca celelalte cruci au fost si sunt ok in continuare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Din nou probleme la cardan spate Cherokee XJ

Poate prin lovirea cu bolovanul cardanul sa descentrat si face batai prin rotire si forteaza la crucea din spate de la grup! Se vede ceva urme... pe cardan?

De vazut nu se vede nici o urma . Si chiar daca admitem ca e cardanul usor strambat de ce chinuie numai crucea dinspre grup? De ce nu o uzeaza si pe ce dinspre cutia de transfer?

Al doilea cardan pe care l-am pus a fost SH. Sa fi fost si asta stramb ??

Link spre comentariu

masian are kit de inaltare??

daca da cat?

paradoxal daca ai kit de inaltare cardanul trebuie SCURTAT datorita faptului ca punte vine in fata (se apropie de cutie)

incareca sa montezi - demontezi cardanul cu masina suspendata dar nu de puntea spate ci de caroserie. Daca nu reusesti asta e problema. Cardanul trebuie sa aibe cursa in culisa de la cutie si cand puntea e libera (destinsa maxin jos).

arcurile spate cum sunt ? daca sunt slabe e posibil la demaraje sau franari puternice sa se rasuceasca puntea.

Toate cardanele de cherokee si grand cherokee sund cam lafel fi sigur ca ai ales un cardan potrivit.

Yoke-ul sapate cu arata ? Bridele sunt ok

Link spre comentariu

daca da cat?

paradoxal daca ai kit de inaltare cardanul trebuie SCURTAT datorita faptului ca punte vine in fata (se apropie de cutie)

incareca sa montezi - demontezi cardanul cu masina suspendata dar nu de puntea spate ci de caroserie. Daca nu reusesti asta e problema. Cardanul trebuie sa aibe cursa in culisa de la cutie si cand puntea e libera (destinsa maxin jos).

arcurile spate cum sunt ? daca sunt slabe e posibil la demaraje sau franari puternice sa se rasuceasca puntea.

Toate cardanele de cherokee si grand cherokee sund cam lafel fi sigur ca ai ales un cardan potrivit.

BRAVO MAESTRE !!! Marius are dreptate !!! am mai auzit ca a patit si Sorin de la Tircoviste asa ceva cu rasucirea punti care-i rupea cardanele si intradevar era de la inaltarea masini !!!

jeep cherokee XJ 4l
Link spre comentariu

daca da cat?

Este inaltata cam 6 cm cu inaltatoare la arcurile fata si cercei prelungiti ln partea din spate a arcurilor de foi. Cardanul culiseaza bine cand este urcata pe elevator. Arcurile spate intradevar sunt cam slabe, lanseaza cm mult. Daca urc o panta foarte abrupta botul sta ridicat iar spatele destul de lasat. Yoke-ul spate este ok , bridele au fost cam deteriorate dar le-am incarcat cu sudura si polizat si se asezau bine.

Daca ar fi putin cardanul stramb este posibil sa fie asta cauza ?

Link spre comentariu

Dupa inaltare ai coborat cutia de transfer ? Prin coborare micsorezi unghiul de lucru al cardanului si nu mai rupe crucile ( asa des :grin:). Probabil cand ai lovit-o acest unghi s-a modificat si trebuie adus la loc. Iti mai recomand un traction bar care tine puntea fixa la diferite solicitari.

Ce ar fi viata daca nu am avea curajul sa riscam ceva ?
Link spre comentariu

sti ca la un lift de 3' in "state" astia zic ca SYE e f bun sau daca nu coborarea cutiei de trensfer ,,,,,

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare