vlad Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 (editat) Sau epopeea unui habarnist! La inceput a fost un IMS. Luat scump, intr-o stare jalnica, modificat si sudat. Reparat/reconstruit la el vreo 2 ani, folosit cateva luni si dat apoi cadou. Cautat apoi ceva super solid, incapator, confortabil si performant off-road. Ales si cumparat un G280, 1987, 5 usi. La 1 Aprilie 2008! Si de aici incepe... Primul lucru facut: schimbat lichide si pus BFG MT 33" + distantiere de otel de 3cm. S-a marit putin garda la sol, am castigat la "looking", dar am pierdut ceva din cuplul la roata. Apoi am observat ca masina consuma ulei. Muuuult ulei : vreo 3L/1000 km. Apoi a inceput balciul cu inmatricularea, care a durat 7 luni si in care am mai platit odata masina. La scurt timp dupa inmatriculare s-a stricat injectia. Au mai trecut vreo 7 luni pana am reparat-o (multumita lui doktor4cars) si m-am putut bucura din nou de masina. Cam toata vara lui 2009. Apoi m-am gandit sa rezolv partea cu consumul de ulei. Cele mai multe pareri dadeau vina pe simeringurile de la supape. Am inteles initial ca este o operatie simpla si ieftina. De fapt erau 2 pistoane topite, fapt ce a dus la un RK motor si la o paguba de vreo 3500 Euro. In sfarsit aveam masina mult visata, cea mai capabila si fiabila masina de teren! Primul drum de rodaj, din Bucuresti spre Nucsoara. Vreme superba, cu soare si zapada. Muzica buna. Aproape de Nucsoara, intr-un varf de panta, POC! Accident frontal cu un Logan papuc aflat intr-o depasire. Bara si masca indoite, radiator infundat. Loganul praf. Si fara RCA. Acum masina este din nou in service, asteapta un nou radiator. Intre timp am cumparat un set de diferentiale SH de 5.28 (acum am 4.88). Dupa ce vine radiatorul ii voi schimba rapoartele, sa mai castig ceva cuplu la roata. Planurile de viitor includ: 1. Renuntarea la distantiere si schimbarea jentilor cu unele mai "in afara" 2. Bara AFN sau ORC 3. Troliu 4. Inaltare din suspensie - probabil cu un kit ORC de 4cm Asta daca nu mai apare ceva neprevazut..... Ceea ce, avand in vedere cele intamplate pana acum, nu este foarte improbabil. Citind postul lui chevy, cum a ramas fara servodirectie, mi-am dat seama ca si eu sunt in aceeasi situatie: acum cateva zile mi-a murit si servodirectia si bateria. La mine, in mers, se auzea un suierat puternic, probabil patina cureaua. Editat Ianuarie 27, 2010 de doktor4carz Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Re: G story ....sa te bucuri de tanc:wink:....se stie ca " boala " de off se trateaza cu bani si rabdare.... si la urma..:x ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shadow Postat Ianuarie 28, 2010 Partajează Postat Ianuarie 28, 2010 Re: G story Salut, Ce au patit cei din Logan si cum recuperezi banii pe reparatii daca nu au RCA? 1984 Stangul si Dreptul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Ianuarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2010 Re: G story In Logan erau 2 persoane, care s-au lovit la cap: unul si l-a spart, altul a lesinat dar si-a revenit dupa 2 minute. Niciunul nu a vrut sa se duca la spital. Banii ii recuperez cash, o parte a fost avansul, restul la lichidare (dupa ce inlocuiesc si radiatorul). Intre timp au venit 2 colete cu diferentialele, 37/7 (5.28). 19Kg/diferential!!! Nu se zgarcesc la materiale..... Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kherim Postat Ianuarie 28, 2010 Partajează Postat Ianuarie 28, 2010 Re: G story cine le monteaza? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 28, 2010 Partajează Postat Ianuarie 28, 2010 Re: G story :less............... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Ianuarie 29, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: G story Nici un PICS! Cat timp masina e in service nu pun poze cu ea! Poze dupa ce dovedeste ca le merita.... Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: G story Sa inteleg ca v`ati certat si ti mult la suparare ?? :hl:grin: Spor la treaba si nervi de otel :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: G story Daca vrei, pun eu poze cu masina, ca dupa cate vad te indrepti vertiginos dupa saraGia!:ha: Iti ramane ca iarna sa se strice caldura, pe ploaie stropitoarea de parbriz si cand mergi prima oara in teren dupa ce o scoti de la mecanic sa fiarba motorul!:bean Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FORESTMAN Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Re: G story MAre atentie la montarea diferentialelor inapoi. De fapt tu ai cumparat grupuri conice cu raport mai scurt, dar la motaj coroana e pe diferential. Suruburile care tin capacele tre sa fie noi, ca altfel ele se intind la a 2-a strangere si se poate misca diff cu totul si rupi coroana. BENZ G, ca altceva ce ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Martie 15, 2010 Autor Partajează Postat Martie 15, 2010 Re: G story Intre timp am reusit sa-i calcuz consumul extra-urban, exclusiv pe sosea, mers civilizat: 18%. Inainte de refacerea motorului era pe la 16-17%, dar atunci mai consuma si ulei. Sper sa mai scada putin, pe masura ce se mai "lasa" motorul (are cam 1000Km). O chestie interesanta: temperatura ajunge la 90'C in vreo 2-3 minute, mai repede decat la orice masina pe care am condus-o pana acum. O fi de la motorul nou, cu frecari mai mari? Si alta chestie: i-am pus un ceas pentru presiunea uleiului: la relanti (la cald) este 1 bar, in mers (peste 2000 rpm) este spre 4 bari. Nu este cam mica la relanti? Relantiul in 1-4 este vreo 700 rpm. In N si P vreo 8-900. Acu', ca am scos-o din service, pot sa pun cateva poze (pana nu intra in service din nou:grin:). Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate