Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Harti Romania pt OziExplorer

rubi

Postări Recomandate

Re: Harti Romania pt OziExplorer

Foarte, foarte utila harta calibrata! Multumim, ne scuteste de multa munca :tk Din pacate nu le pot descarca de pe Rapidshare. Ai putea sa gazduiesti o jumatate de zi cu OperaUnite folderul cu hartile? Ar fi foarte usor sa le descarcam. Inca o data, felicitari pentru efortul depus la calibrarea hartilor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe rapidshare pt a downloada trebuie sa te inscrii la ei si sa platesti. Daca mai ai timp si rabdare poate reusesti sa le incarci pe http://freestorage.ro/. De aici le putem lua mult mai usor si fara batai de cap.

Oricum felicitari pentru munca ta si suntem datori.:x

Link spre comentariu

M-am apucat sa uploadez hartile pe freestorage.ro. Sper sa functio si sa nu apara mesaje de genul time out. Am uploadat 21% si spune ca mai sunt 2.5h. O sa postez link-ul. Oricum, cu perseverenta, se pot downloada si de pe rapidshit.:grin:

Cineva m-a rugat sa-i trimit fisierele pe CD. Poate fi o solutie, insa eu ma straduiesc pt o solutie comuna.:wink:

Link spre comentariu

am incercat sa dau jos si pe contul free am dat jos numai o harta si apoi m-a informat ca am depasit cota de transfer.

cam ce ar trebui facut?

Caz1 (Conexiune Internet cu adresa IP fixa): Trebuie sa incerci dupa un timp variabil, in general 1h, pt urmatorul download (=varianta nasoala)

Caz2 (Conex internet cu IP variabil=var buna pt cazul asta si cazul uzual): Deconectezi si reconectezi modemul (conexiunea). La fiecare reconectare providerul iti aloca automat alt IP. Rapidshare te va considera un nou utilizator (alt IP). Oricum nu pot merge simultan mai multe download-uri. Termini unul, deconectare, reconectare si start urmatorul.

Poti si azi 1-2, maine alte 1-2. Cand iti mai aduci aminte. Eu asa fac.

Ps. Se pare ca la freestorage nu merge. Pare ca a inghetat la 21% cu "Time remaining: 2 hours 41 minutes". Il mai las si mai incerc odata.

Link spre comentariu

Hartile astea au o eroare de calibrare.

S-a discutat mult si inlaturat eroarea

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=38530&page=3

Sunt acolo fisierele *map. refacute de lichter si reasezate corner marker-ele de mine.

Mai cititi si:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=43192&page=5

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Ma intereseaza si pe mine aceste harti. Stie cineva unde le pot gasi?

Multumesc

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

mai interesante ar fi hartile turistice (alea din colectia "muntii nostri") scanate la rezolutie mare si calibrate. gasisem ceva pe un site al unui tip (cred ca era sas), dar am pierdut link-ul.

prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti.
Link spre comentariu

mai interesante ar fi hartile turistice (alea din colectia "muntii nostri") scanate la rezolutie mare si calibrate. gasisem ceva pe un site al unui tip (cred ca era sas), dar am pierdut link-ul.

Hartile alea le gasesti pe situl lui Mielu (http://harti.mielu.ro/) dar sa stii ca nu e treaba cu ele in offroad pentru ca nu sunt precise si nu reflecta realitatea din punct de vedere topometric chiar daca arata bine si ne-am obisnuit atat de mult cu ele. Am incercat eu in doua randuri cu muntii Cibin si Fagaras. Una am calibrat-o folosind ca puncte de reper 3 varfuri montane iar eroarea in teren era foarte mare, alta folosind 3 intersectii de drumuri cu eroare ceva mai mica dar chiar si asa inacceptabila.

In concluzie hartile montane vechi sunt reprezentari grafice nu foarte precise :wink:

Recomand doar hartile militare sau harti montane mai noi cartografiate cu tehnologie moderna.

Va salut !

Link spre comentariu

Multumesc Omoroka, stii pe unde as putea gasi asa ceva? Momentan ma intereseaza judetul Arges ca am de gand urmatoarele 2 saptamani sa bantui de nebun prin munti. Harta militara a Romaniei o am la scara 1 : 100.000. Cred ca pana la urma iau laptop-ul si invertorul cu mine si ii dau bataie.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Multumesc Omoroka, stii pe unde as putea gasi asa ceva? Momentan ma intereseaza judetul Arges ca am de gand urmatoarele 2 saptamani sa bantui de nebun prin munti. Harta militara a Romaniei o am la scara 1 : 100.000. Cred ca pana la urma iau laptop-ul si invertorul cu mine si ii dau bataie.

Sfatul meu ar fi, daca tot iti iei laptopul cu tine, sa-ti pui pe el ROAD 2008 (Harta Garmin) dar si Google Earth in care inainte de a pleca, conectat fiind la internet sa dai un zoom si sa vizualizezi locurile pe care ai de gand sa le bantui. Atentie insa sa nu ai versiune mai recenta de Google Earth 5.1. Doar pana la versiunea 5.1 s-a putut naviga offline cu hartile din cache-ul Google Earth.

succes

Va salut !

Link spre comentariu

Se calibreaza bine hartile noi facute de ungurii de la Dimap. Eu aleg puncte de confluenta de ape. E bine sa alegeti puncte apropiate de zona de interes chiar daca restul hartii va fi prost calibrata.

La hartile din colectia Muntii Nostri am lucrat si eu pe vremuri. Se desena cu rotringul, cu mana libera pe calc. Se mai deplasa calcul ,se mai deforma. Conformitatea cu originalul era ultima grija. Sa fie frumos conta.

La Muntii Latorita tin minte ca in coltul dreapta sus am coborat toate elementele ca sa incapa caseta tehnica.

Link spre comentariu

Se calibreaza bine hartile noi facute de ungurii de la Dimap. Eu aleg puncte de confluenta de ape. E bine sa alegeti puncte apropiate de zona de interes chiar daca restul hartii va fi prost calibrata.

La hartile din colectia Muntii Nostri am lucrat si eu pe vremuri. Se desena cu rotringul, cu mana libera pe calc. Se mai deplasa calcul ,se mai deforma. Conformitatea cu originalul era ultima grija. Sa fie frumos conta.

La Muntii Latorita tin minte ca in coltul dreapta sus am coborat toate elementele ca sa incapa caseta tehnica.

DIMAP-urile sunt intradevar foarte bine realizate, cel putin ca grafica. Nu ma mira sa aflu ca sunt si conforme cu realitatea. Dar n-am gasit scanate nicaieri.

LE: Am gasit topicul de mai jos pe Alpinet

"DIMAP face munca din birou, calitatea grafica e foarte buna,

actualitatea hartilor e in cele mai multe cazuri dezastru... La unele

probabil s-o fi facut si munca de teren, dar la multe sigur extrem de

putin sau deloc, pentru ca nu ar avea cum sa fie atat de multe greseli

grosolane...

Cele mai multe sunt probabil copiate de pe vechile harti MN si alte

surse, pentur ca repeta greselile acestora si nu au elementele

actuale...

Am o parere foarte proasta despre hartile DIMAP si pentru multe pot face

liste lungi de greseli grosolane....

Totusi le cumpar pentru ca.... decat nimic.... Stiti voi vorba... in

tara orbilor, chiorul e imparat...

Probabil ca stie si editura si din moment ce nu este concurenta si i se

vand si actualele harti facute din birou fara respect pentru clienti, de

ce s-ar chinui sa faca documentare serioasa?

Scarbit de hartile si ghidurile de doi bani facute din birou (DIMAP e

unul din multele exemple doar...),

Radu Mititean

CCN

trardsvel wrote:

>

> stiu ca multi dintre voi ati cumparat din librarii sau prin net

> (mormoto.ro, harta.go.to etc) harti turistice montane DIMAP

> (tiparite in ungaria).

>

> in ultima harta publicata giurgeu hasmas am gasit inadvertente cu

> situatia din teren (si cu tot ce s-a tiparit pana acum) in zona de

> limita cu depresiunea bilbor si muntii bistritei

>

> voi la alte harti DIMAP ati gasit erori? oare toate traseele sunt

> verificate pe teren?

"

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare