Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

2+2 se poate?

Vizitator lones

Postări Recomandate

Vizitator lones
salut! o intrebare de incepator.....daca pe un auto 4*4 se merge cu doua anvelope pe fata de un fel si pe spate de alt fel are ceva? cand spun "de un fel" ma refer la alta marca,dar aceleasi dimensiuni,sa zicem de exemplu:215/75/15 MT dar pe fata hankook si pe spate kumho.(ma intereseaza in cuplaj 4*4 H sau L,nu 4*2)
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: 2+2 se poate?

Foarte importanta e dimensiunea in cazul in care nu are diferential central. Daca are diferential central pot fi si dimensiuni diferite, dar apar probleme cand blochezi diferentialul.

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

Vizitator lones

aceeasi dimensiune,aceeasi presiune in roti,acelasi tip de cauciuc(MT,AT etc) doar marca sa fie alta.(pt un auto fara diff central,tractiune 4*4 clasica)

Link spre comentariu

Am auzit cazuri in care existau diferente la producatori diferiti, desi erau aceleasi dimensiuni. Diametrul exterior e cel care conteaza, sa fie la fel. Asa pot fi si diferente si la aceeasi marca si dimensiune, dar unele uzate altele noi. Din cate stiu (poate gresesc) toleranta acceptata e de 2,5 %.

Cum masina e fara dif. central, deci nu se merge pe aderenta, nu cred sa fie probleme.

Editat de stelea
4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

deci se poate,ok.multam!

Da! Indiferent de tipul cutiei de transfer - full-time/part-time, atat timp cat rulezi cu diferentialul central liber sau cu axa fata decuplata, nu sunt nici un fel de probleme. "Problemele" apar in momentul in care blochezi diferentialul central sau cuplezi axa fata; dar, cum de regula asta se intampla pe suprafete alunecoase, problemele raman strict teoretice.

Trebuie sa eviti blocarea diferentialul central sau cuplarea axei fata pe suprafetele dure/tari, pentru ca atunci, apar probleme care pot duce la uzura prematura a anvelopelor sau, in situatii limita, chiar la deteriorari ale transmisiei.

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Vizitator lones

am inteles,mers in regim 4*4 cu diff cuplat pe suprafata slab aderenta ,in nici un caz pe asfalt sau drum cu aderenta ridicata.multam!

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

205/75 15 spate si 195/80 15 fata se poate fara sa cuplez 4x4, acelasi tip de anvelope? vitara in 3 usi

In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD

In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock

Link spre comentariu

205/75 15 spate si 195/80 15 fata se poate fara sa cuplez 4x4, acelasi tip de anvelope? vitara in 3 usi

Daca are MRL-uri,poti merge si asa. In ideea ca planetarele nu invart grupul,deci uzura nu exista. Poti merge asa in 2H.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare