Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

patrol nou in ograda...

andrei.mihailov

Postări Recomandate

Acum vreo doua saptamani, in timp ce spargeam eu gheata prin mlastinile din jurul Campinei cu al meu Samurai ultra modificat (motor 100 cp, kit inaltare 15 cm, directie Toyota, alternator GM, blovant spate, etc), imi dau seama ca am o problema mica. Una de spatialitate. In sensul ca ma invart cate o saptamana pe aceeasi 100 km patrati. Mult, putin... tine de piticii fiecaruia. Offroad-ul iti da satisfactii enorme daca ai sange destul, chef de noroi sub unghii si dorinta sa te bagi pe sub masina. Dar cand te apuca dorul de Africa, Mongolia, Turcia....

Am facut eu o socoteala simpla si mi-am spus ca Guiness Book scrie pe mine daca plec cu Sami cu roti de 31 pana in Maroc. Si cum nu asta e scopul meu, atunci, in mijlocul mlastinii m-am decis ca imi trebuie o masina pentru expeditii. Am strans calabalacul (cortul era montat pe zapada, echipamentul imprastiat prin copaci) si am dat goarna pana in cel mai apropiat loc cu acces la net.

La prima vedere, doua optiuni aveam - Toyota sau Patrol, ambele LWB. Primele sunt mai... ale drak! Parerea mea! Dar cand vad GR1 cu formele lui patratoase, din 1900 toamna, mi se cam... incing calcaiele. Plus piesele care, cel putin la o verificare scurta pe la dealerii din Bucuresti, sunt considerabil mai ieftine. Buget propus - cca 10.000 Eur fara acaretul specifice expeditiilor. Ori una de 10.000 care sa fie pusa la punct pana la ultimul surub, ori una mai ieftina si care sa ajunga la acelasi buget dupa interventii.

Concluzia finala - de vineri sunt nou posesor de Patrol GR1, 2,8, LWB.

Masina e discret modificata - OME +5, snorkel (decamdata doar de design), troliu, bumper fata. Are blocant spate. Servo si nuca dreapta fata plang de ti se rupa inima. Motorul toarce de iti vine sa il pupi, nu alta! :)

Vin si poze imediat. Nu de alta dar sunt intr-un anumit... context. Paote de cascadorii rasului. Altfel spus, trecerea de pe 1 tona la Sami super SWB la 2 tone LWB, nu e chiar atat de simpla! :):)

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: patrol nou in ograda...

Sa continuam deci....

Vineri noapte ne imbarcam pentru proba de teren. Eu cu jumatatea dupa mine in Patrol, partenerul meu de offroad, singurel in al lui Samurai. Cap compas - Baicoi. Intentii - intram in padure, trecem pe dealul pe un drum de caruta pana in Valea Lunga si de acolo trecem al deal spre nord pana in Provita de Sus unde avem casa de vacanta.

Trece autobuzul linistit prin toate cele, MT-urile spunandu-si cuvantul. Dupa vreo 3 ore de noroi si zapada, ajungem cu bine la destinatie.

Tuica fiarta, somn scurt si, sambata dimineata o luam din loc pentru un nou test.

Drum lejer, la limita SUV. Vad eu o poteca npua peste raul inghetat si nu ma pot abtine. Virez scurt, dau forja pe gheata si ajung cu brio in varf de deal. Intoarcerea - pe acelasi drum. Intru cu tupeu pe raul inghetat, ca... de! Am mai fost o data pe acolo!

Si se aude... trosc! Se lasa masina in jos vro juma' de metru. Ambalez in fata, nimik! Dau in spate, nimik! Pun cizmele de cauciuc si ma dau jos. Aparent, totul ok, masina nu era ingropata. Ma uit mai bine dedesupt, si ce sa vezi - Patrolul meu odihnea linistit cu puntea pe o mare bucata de gheata. Intre roti si fundul apei - 10 cm.

Dau prin statie sa vina partenerul la troliere ca copaci nu aveam. Zis si facut, gasim un mare bolovan in care sa proptim Samuraiul si ii dam la troliu. Concluzia - eu eram "copacul" si Samuraiul troliat de mama focului. Din toate pozitiile posibile si imposibile! Patrolul nu s-a urnit nici macar 1 cm. In final, am gasit o solutie inedita. Prin zmuceli repetate, bine coordonate, am reusit sa mutam autobuzul de acolo. Bine coordonate pentru ca a fost nevoie de un Samurai si de o caruta... :):)

Si acum urmeaza pozele. Stiu ca toyotishtii vor fi in delir. Si sper sa nu primesc vot de blam din partea patrolistilor! :)

PS: ulterior, mi s-a propus o caruta de asistenta pe toata perioada traseului. Cu asa prieteni... ce sa mai zic! Pana si catzleul Vasile era total oripilat sa vada asa scena motiv pentru care a stat cu ochii inchisi... :):)

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

Sa-l folosesti sanatos!

Undeva ma regasesc si eu in spatele cuvintelor tale,si anume ca samuraiul meu la fel de superdotat,nu poate substitui o masina mai mare in expeditii.Sunt si eu pe cale sa-mi achizitionez un Patrol,sper sa-mi iasa socotelile:h5

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Bine ca n-ai fost singur.

Insa trebuie sa te pregatesti si pentru asta ....Buna masina , (si nu spun asta doar ca seamana cu a mea ...) , pentru expeditie...

Toyo....Nissa...Mitza....aari , po'a sa rida cit vor , etichetele despre masini si nu conteaza , mai importanta e 'pesa care invirte colacul ' , si daca rezolva situatia .

Sa-l stapinesti sanatos .

P.S. ...troliu spate ...unu' mititel + scripete....te-ar fi ajutat ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Bine ca n-ai fost singur.

Insa trebuie sa te pregatesti si pentru asta ....Buna masina , (si nu spun asta doar ca seamana cu a mea ...) , pentru expeditie...

Toyo....Nissa...Mitza....aari , po'a sa rida cit vor , etichetele despre masini si nu conteaza , mai importanta e 'pesa care invirte colacul ' , si daca rezolva situatia .

Sa-l stapinesti sanatos .

P.S. ...troliu spate ...unu' mititel + scripete....te-ar fi ajutat ?

Sincer sa fiu, nici nu intentionez sa ma bag mai tare cu autobuzul daca sunt singur. Asta o fac cu Sami. E destul de usoara sa o urc in copac atarnata de scripete. Iar dimensiunile o avantajeaza clar pentru chestiuni dure. Plus factorul psihologic care imi spune ca pe aia am facut-o ca sa o troznesc.

Etichetele despre masini - eu sunt foarte relaxat in privinta aceasta. Dau cezarului ce-i al cezarului, nu ma intereseaza falsele modestii si nu cred ca exista masina ideala. Ia-ti ce iti place si ce te prinde mai bine.

In acelasi timp, bashcalia are rostul ei daca e facuta cu cap. Iar daca nu as avea prieteni care sa imi ureza "caruta in fata cand merg cu autobuzul"... care ar mai fi farmecul? :):)

Troliu in spate - fara a contesta utilitatea lui generala, in situatia mea era nul. Pur si simplu nu aveam de ce sa ma leg. Orice copac ar si gasit prin apropiere ar fi fost de ajutor fiindca am 2 scripeti si mai multe sufe. Dar... n-a fost sa fie!

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

Multumesc pentru urari! Sa fie si sa aveti si voi parte de acareturi! :)

In orice caz, distracia abia acum incepe. Masina va intra la reconditionare generala:

- tinichigerie total (preventiv ca nu are nimik foarte grav)

- o nuca plange dar daca ma tot ma apuc, dau jos toata fata si schimb rulmenti, semeringuri, etc

- toate bucsile

- stabilizatorul directie

- bielete

- kit garnituri caseta directie

- reconditionat tapiterie. Poate huse HD, poate piele gri, inca ma gandesc

- diverse butoane si becuri bord, instalatie electrica usa spate

- praguri laterale discrete

- webasto

- portbagaj + scara, suporti canistre, rezervor apa, etc

- poate un cort plafon

Si daca mai sunt idei, poate completati voi... :)

PS: am rasfoit tot forumul dar nu am gasit raspunsul la anumite chestiuni:

- Exista restrictii pe 4x4 high? Diff central e in transfer sau e separat? Cu alte cuvinte se poate merge pe asfalt curat cu 4x4 sau nu?

- Blocantul are autoprotectie? deblocheaza automat daca depasesti o anumita viteza sau ii pun eu o piuitoare? Ca mai uita omu butonul pe "on". Si face grupul trosc!

Multumesc anticipat!

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

- 4x4 se foloseste numai pe suprafete alunecoase, nisip, noroi, zapada , pamant.

- are un sist de protectie autoblocant, dar ar fi bine sa nu contezi prea mult pe el. Oricum, chiar daca-l uiti pus, masina danseaza interesant de spate cu blokantul pus, sa fie cineva prea prost sa nu-si dea seama

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

- 4x4 se foloseste numai pe suprafete alunecoase, nisip, noroi, zapada , pamant.

- are un sist de protectie autoblocant, dar ar fi bine sa nu contezi prea mult pe el. Oricum, chiar daca-l uiti pus, masina danseaza interesant de spate cu blokantul pus, sa fie cineva prea prost sa nu-si dea seama

Inteles, multumesc pentru raspuns.

Referitor la comportament - da, asa este. Masina se simte si dupa dans, si dupa potentialul refuz de a lua curba normal, eventual si dupa scartzaitul rotilor. Ideea era sa nu ajung acolo. Cand deja se intampla aceste lucruri, inseamna ca deja s-au produs anumite tensiuni prin grupuri.

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

Daca iti plange nuca nu mai merge cu masina pentru ca pe unde iese uleiul poate sa si intre ... apa.Desfa repede si schimba toate garniturile de homocinetica.Eu am mers (nu mult cred ca vreo 200 km) si a trebuit sa schimb capul de planetara care e al 'reaku de scump , zici ca e din aur.

Link spre comentariu

Daca iti plange nuca nu mai merge cu masina pentru ca pe unde iese uleiul poate sa si intre ... apa.Desfa repede si schimba toate garniturile de homocinetica.Eu am mers (nu mult cred ca vreo 200 km) si a trebuit sa schimb capul de planetara care e al 'reaku de scump , zici ca e din aur.

Sper sa nu fi ajuns deja acolo. Eu voi schimba tot ce e de schimbat inainte sa mai fac iesiri cu ea, dar fostul proprietar, nu stiu cat a mers. Cat noroi sau cat ulei o mai fi in grup...

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

:2drFELICITARI!..masina a fost si a mea vreo 2 luni. fi bland cu ea ! nu arata asa bine cand am dat-o dar vad ca acum e aranjata.

nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004
Link spre comentariu

:2drFELICITARI!..masina a fost si a mea vreo 2 luni. fi bland cu ea ! nu arata asa bine cand am dat-o dar vad ca acum e aranjata.

Salut!

Pai aranjatul abia de acum incepe. stai sa o vezi peste vreo doua luni! :)

PS: stiu ca fost a ta. Ti-am dat si PM acum cateva zile.

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

Te felicit pt masina si, totodata, te invidiez.

Initial vorbisem cu Iulian de ea, dar nu am putut ajunge la Buc s-o vad ( deh vremea), asa ca tu ai fost mai iute de mana. S-o stapanesti sanatos si fara probleme!!!

Vad ca ai ,,idei,, cu ea, nu gluma ( tur serios - :br ). Succes!!!

Salut!

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Te felicit pt masina si, totodata, te invidiez.

Initial vorbisem cu Iulian de ea, dar nu am putut ajunge la Buc s-o vad ( deh vremea), asa ca tu ai fost mai iute de mana. S-o stapanesti sanatos si fara probleme!!!

Vad ca ai ,,idei,, cu ea, nu gluma ( tur serios - :br ). Succes!!!

N-a fost cu intentie! :)

Pur si simplu Iulian sta la 10 minute de mine.

In orice caz, daca ai rabdare, sunt convins ca vei gasi o masina potrivita. Succes si tie!

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

Salut!

acum am vazut PM-urile, de fapt vreo 10 ca nu stiu de ce dar n-am avut notificare. pana ma obisnuiesc cu noul forum il schimba iar...iti urez succes. daca mai e cineva dornic de patrol o vand p-asta din avatar

nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare