Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Oare trage stiuca sau avatul la Alionte?

omoroka

Postări Recomandate

Re: Oare trage stiuca sau avatul la Alionte?

In timp ce scriu, prietenii pescuiesc pe Alionte. Vreme buna, cota buna, ajungi cu masina pana la mal. Subtire la tantari!

Caras, ciortan si stiuca grupa mare! Cat de curand ma duc si eu.

ps: later edit - de fapt sunt ceva tantari... si ziua!!! Din ce informatii am primit telefonic. Dar merita!!!

CINE SE BAGA IN SEPTEMBRIE LA UN ALIONTE DE 2-3 ZILE?

Editat de Membedeep
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

cand anume in septembrie?? ca eu plec in delta pe 20:tk

0723358877

Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler)

Link spre comentariu

S-a intors grupul vesel de pescari de la Alionte.

Tantari din belsug, vreme buna, drumul ok, se ajunge lejer cu orice 4x4, animale, natura, etc.

Pescuit foarte slab - numai caras, albitura, somotel mic, stiuca mica, ciortan.

Braconaj - GRUPA MARE, sute de plase, inclusiv monofilamente, pe toata lungimea si latimea canalului. De unde si motivul existentei doar a pestilor foarte mici. Dezamagire totala din cauza braconierilor care nu rateaza nici alevinii :uameni:uameni:uameni

Dar peste se prinde, mult de tot, insa mic. Peisajul si salbaticia merita de mers acolo. Sper ca omul cu Jeep-ul Cherokee care a fost sa bage si ceva poze.

Link spre comentariu

S-a intors grupul vesel de pescari de la Alionte.

Tantari din belsug, vreme buna, drumul ok, se ajunge lejer cu orice 4x4, animale, natura, etc.

Pescuit foarte slab - numai caras, albitura, somotel mic, stiuca mica, ciortan.

Braconaj - GRUPA MARE, sute de plase, inclusiv monofilamente, pe toata lungimea si latimea canalului. De unde si motivul existentei doar a pestilor foarte mici. Dezamagire totala din cauza braconierilor care nu rateaza nici alevinii :uameni:uameni:uameni

Dar peste se prinde, mult de tot, insa mic. Peisajul si salbaticia merita de mers acolo. Sper ca omul cu Jeep-ul Cherokee care a fost sa bage si ceva poze.

Braconaj zici? Nimic nou. In cazul asta eu unu as merge acolo mai degraba intr-o expeditie de gasit locuri noi. Oare daca mergem mai spre nord pe Borcea n-am putea gasi locuri bune de pescuit pe acolo pe lunca?

Dar nu stiu daca a mai ramas in tara asta de 2 bani vre-un loc nebraconat.

Va salut !

Link spre comentariu

Eu ma gandeam la o expeditie pe insula mare de la Calarasi. Se ia bacul din Roseti si se traverseaza Dunarea. E ditamai insula pustie, numai cu stupari si cateva "garnizoane" de taiat lemne. Plin ochi de drumuri fara asfalt, baltoace, noroaie, etc. In sud-est este canalul Rau, care are un curent incredibil, de unde si numele. Aici mai deloc braconieri, tocmai din cauza curentului mare. Este un canal care tine mult peste. Sunt paduri frumoase, animale, salbaticie.

Evident, nu este exclus ca si la Alionte, aici sa gasim dezamagire totala. Insa este un loc ce merita explorat, la fel si insula mai dinspre Est, urmatoarea dupa canalul Rau, care duce pana la autostrada - practic, aceeasi insula ca si Alionte, dar pe partea dreapta de autostrada, cum mergi spre CT.

Daca fac rost de poze de la Alionte, le bag aici.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

asteptati si voi sa dea bruma ... e prea multa vegetatie ... sufocannt si sunt sunt si tantari ... toamna tarziu e frumos pe alionte .... in perioada asta cautati locuri deschise , departe de padure ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

cum 'tovarasii de off' au contramandat 'pe ultima suta' am gasit in schimb un tovaras de bicla, asa ca o sa incercam o abordare combinata 4x4 cu 2x1 cu reductor, cu plecare mai tirziu; 9-10

sper sa nu ne devoreze bestiile de tzantzari

mai am un loc de bicla pe suport si in masina, daca mai e vreun amator

Link spre comentariu

fost; intrat cu masina pe sub pod si lasat masina in apropiere, pe linga niste camperi si apoi continuat cu bicla

nu am ajuns decit pina la faimosul alionte, ci doar pina la bentu, aprox 20km +retur, ca amluat-o pe indelete sa ne bucuram de peisajele extraordinare pe care le-am vazut; de multe ori prin padure; uneoriprin desis sau nisip cu biclele de coarne sau chiar in brate

cum topicul are n-shpe mii de postari dar nicio poza, am sa sparg eu gheata cu citeva;...in drum spre alionte:

[ATTACH]90881[/ATTACH]

[ATTACH]90882[/ATTACH]

[ATTACH]90883[/ATTACH]

[ATTACH]90884[/ATTACH]

[ATTACH]90885[/ATTACH]

Link spre comentariu

multumiri celor care au postat ideea de iesire (omoroka in special) si celorlalti care au oferit sugestii

scopul iesirii a fost 'o recunoastere' cred ca a fost atins

se impune o aprofundare si o vizita cind cotele dunarii sunt mai ridicate

abordarea cu bicicleta mi se pare mai buna (de fapt masina+bicicleta); pozele cele mai frumoase le-am facut in locuri unde cu masina nu aveam cum sa ajung

pozele nu au o calitate a la @cipytu, pt ca omul din spatele obiectivului nu a fost nici pe departe talentat la asa ceva si au fost facute cu un telefon

se impune si o sedinta foto prin padurile alea

erau ceva tzantari,mai ales prin padurile fost indundate

pe uscat partea de 'offroad' este super soft dar pe umezeala cred ca este 'hardcore'; pe dig erau niste gropi din loc in loc de cite jumatate de metru, care cred ca pline cu apa sunt adevarate capcane mortale pentru 'utilajele' noastre

pe unde am fost eu era semnal gsm super bun, deci am folosit inca o data navigarea cu google earth la purtator

erau si multi oameni mai putzin civilizati si pe unde se putea ajunge cu masina erau si multe peturi aruncate

am vazut multe pasari de balta, fazani, stupi, vaci,cai alergind liber si niste porci, nu mistreti dar ne intrebam la un moment data daca nu sunt si mistreti pe acolo (cu bicla asta e intilnire de gradul 0 cred).

oricum super loc; de revenit si de aprofundat

Editat de georgei23
Link spre comentariu

multumiri celor care au postat ideea de iesire (omoroka in special) si celorlalti care au oferit sugestii

scopul iesirii a fost 'o recunoastere' cred ca a fost atins

se impune o aprofundare si o vizita cind cotele dunarii sunt mai ridicate

abordarea cu bicicleta mi se pare mai buna (de fapt masina+bicicleta); pozele cele mai frumoase le-am facut in locuri unde cu masina nu aveam cum sa ajung

pozele nu au o calitate a la @cipytu, pt ca omul din spatele obiectivului nu a fost nici pe departe talentat la asa ceva si au fost facute cu un telefon

se impune si o sedinta foto prin padurile alea

erau ceva tzantari,mai ales prin padurile fost indundate

pe uscat partea de 'offroad' este super soft dar pe umezeala cred ca este 'hardcore'; pe dig erau niste gropi din loc in loc de cite jumatate de metru, care cred ca pline cu apa sunt adevarate capcane mortale pentru 'utilajele' noastre

pe unde am fost eu era semnal gsm super bun, deci am folosit inca o data navigarea cu google earth la purtator

erau si multi oameni mai putzin civilizati si pe unde se putea ajunge cu masina erau si multe peturi aruncate

am vazut multe pasari de balta, fazani, stupi, vaci,cai alergin liber si niste porci, nu mistreti dar ne intrebam la un moment data daca nu sunt si mistreti pe acolo (cu bicla asta e intilnire de gradul 0 cred).

oricum super loc; de revenit si de aprofundat

excelent. felicitri pentru traseu.

eu astept instructiunile lui Lipoveanu pentru ca vreau sa stau peste noapte acolo, sa dau si la peste :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

Peste doua saptamani eu am programata o iesire la Alionte de cel putin 2 zile. Principalul scop este pescuitul, desi am fost cam desumflat de prietenii care au fost acum cateva saptamani si au dat numai de plase.

Sper ca atunci nu vor mai fi tantari deloc, se racoreste serios.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salve!

Traseul soft cu plecare din Bucuresti pentru o lada niva si un pescar impatimit?

Mergi fara probleme cu Lada Niva doar sa ai si ceva cauciucuri mai de doamne ajuta. Singurul loc in care trebuie sa ai foarte mare grija este padurea din chiar vecinatatea canalului Alionte. Drumurile din padure au sleauri mari pe care fie le ocolesti ori te opresti inaintea lor ;)

Bafta.

Va salut !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutare la toti membrii forumului !!!

Am fost in Noiembrie pana la lacul Bentu cu bicicletele. Niste prieteni s-au oprit pe langa Fetesti sa pescuiasca, noi am facut ceva miscare pana la lac. Chiar e frumoasa zona.

Referitor la traseu, nu stiam ca exista o trecere de Bac la Bordusani. Asta poate ajuta mult in scurtarea traseului pana la Alionte.

In noiembrie a fost foarte bine pt biciclete, nu era plouat, nu era picior de tantar in zona...Erau multi caini (la intoarcere am mers pe drumul de pe dig). Mai multe detalii si fotografii sunt aici:

http://www.pescarhoinar.ro/blog/index.php/spre-lacul-bentu-cu-bicicletele/

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare