Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum alegem overfenderele?

Sky_TM

Postări Recomandate

Pentru ca nu am gasit un topic dedicat, dar si pt ca in alte topicuri sau lansat intrabari, fara sa insa a fi date raspunsuri - sau nu le-am gasit eu - lansez eu aceasta intrebare.

Ce vreau sa spun. In cazul montariii unor roti mai late, al flanselor sau a intoarcerii jentilor, overfenderele "ramin mici" si noroiul de pe roti ajunge pe caroserie.

In cazul in care overfenderele iasa prea mult in afara ele pot fi "agatate" in teren si mai mult sau mai putin distruse.

Care este compromisul ideal? Cu cat trebuie un overfender sa acopere roata ca sa nu scuipe noroi pe caroserie?

Care e cel mai potrivit design? Care e cel mai potrivit material.

Consideratii legate pe protectia pietonilor? Sau alte considerente legate de siguranta in functionare? Exista impuneri legislative?

Nu stiu daca e corect sa dau exemple din pozele de pe forum, nu as vrea sa se supere cineva, dar am vazut masini care aratau foarte bine, cu overfendere aspectuase daca nu mai mult de atat, care erau noroi de la faruri pina la semnalizatoare. Ok, arata cool un pic de noroi, dar totusi geamurile sunt puse ca sa vezi afara.

Astept si consideratii legate de mijloacele de prindere. Am vazut pe unii care chiar sau chinuit sa le monteze. In opinia mea nu ar trebui sa imi ia mai mult decat sa pun un cheder, sau sa montez o masca.

Sper la cat mai multe raspunsuri avizate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum alegem overfenderele?

In offroad cele mai indicate overfendere sunt cele din cauciuc panzat.

Ca mod de fixare n posibilitati, recomand cu pocnituri.

In teren fara probleme la acrosari, rasturnari, revin singure la forma initiala.:wink:

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...
Vizitator mustateapaul

In offroad cele mai indicate overfendere sunt cele din cauciuc panzat.

Ca mod de fixare n posibilitati, recomand cu pocnituri.

In teren fara probleme la acrosari, rasturnari, revin singure la forma initiala.:wink:

Unde as putea gasi niste overfendere pentru toyota hilux 2005?ma intereseaza mai mult aspectul nu utilitatea.

Link spre comentariu

Este un nene Costel Fetcu din curte de la Tupari ....nr de tel 0722472094 (Bucuresti) care face overfendere de fibra custom ...asta e "varianta de aspect" sau un nene la Targu Jiu care vinde overfendere de cauciuc de 4-5-10 cm ...Manolo ii zice.

In cazul in care rotile sunt iesite in afara "custom" atunci overfenderul trebuie sa fie cel putin atat cat roata iese ...sa nu va arunce noroi, pietris, griblura pe tabla masinii ... :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Mai e un tip care face overfendere foarte misto (Maurizio).

Ai banner in stanga la vanzatorii autorizati: Dream service 4x4 Dakar experienced.

°lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll°
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare