vitalies Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Pai afara de codul RD88 ca la ARB nu stiu alte coduri si nu am avut nevoie de ele. Ma uit seara pe factura sa vad daca scrie vre-un cod acolo Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Zoli - le stiu pe alea - numai ca pe mine in final m-au costat blocantii fata spate care merg tot pe un singur compresor cu 2 iesiri - 1000 de euro. Si mi-a ramas si al 2-lea compresor pe care l-am pus pe galloper. Cu diferenta 800 de euro iti cumperi din anglia inca un samurai (atata am dat eu pe al meu) Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Doua blocante ARB+compresor ARB costa 2060E si crede-ma ca nu au nici o legatura cu cele unguresti. E drept ca te mai costa manopera de montaj,dar daca iti crapa unul unguresc nu ai facut nici o economie ca sa nu mai vorbesc de deranj. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Doua blocante ARB+compresor ARB costa 2060E si crede-ma ca nu au nici o legatura cu cele unguresti. E drept ca te mai costa manopera de montaj,dar daca iti crapa unul unguresc nu ai facut nici o economie ca sa nu mai vorbesc de deranj. si asta e adevarat...insa totul depinde de bugetul fiecaruia si banuiesc de felul cum foloseste masinuta :) Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Asa e totul depinde de buget. Eu de exemplu nu am avut niciodata bani sa-mi montez blocant ARB pe masinile mele,insa am montat multe blocante ARB la garaj,am testat masinile si le am in intretinere,nu am avut probleme cu ele. Blocante unguresti am avut pe samuraiul cu motor de subaru dar mi-au facut probleme. Am vazut cum sunt facute,am explicat in topicul cu Jimnyul lui Alin. Eu personal decat sa dau 2000E pe blocante prefer sa schimb puntile si impusc mai multi iepuri dintr-o lovitura. De exemplu puntile de G se pot pune pe samurai si va spun avantajele: -blocante fata+spate -planetare foarte tapene(practic pe un samurai nu ai cum sa le rupi) -rapoarte bune (de la 4.11 la 6.17) -puntile sunt mai late deci nu mai ai nevoie de flanse si jante intoarse... -franele foarte smechere,etrieri cu dublu circuit -barele de directie mult mai sanatoase decat cele de samurai. -carcasa puntii solida si nu e mult mai grea decat cea de samurai,eu zic un 30kg. Daca dai pe doua punti 1500E si muncesti 10 zile sa le montezi profi sub samurai iese super masina cu blocante,reductii si punti foarte smechere,iar investitia e cat doua blocante ARB. La samurai daca te apuci sa schimbi si rapoartele (7-800E),planetarele(5-600E),blocantele(1000-2000E depinde de care ei) ajungi la niste sume exorbitante si tot nu ai punti sanatoase,le indoi intr-un sant mai mare. Spor la treba va doresc. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? De exemplu puntile de G se pot pune pe samurai si va spun avantajele: Ok! Hai sa mutam subiectul de la G/Samurai la Toyota/Jimny ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=48785 Cam ce modificari ar fi necesare si ce alte piese? Cam ce suma ar fi necesara pentru manopera si restul pieselor pentru a avea un Jimny functional cu aceste punti pe el! Eu inteleg ca ar trebui alte cardane, alte suspensii, alte brate, jante, anvelope, compresor ... mult flex ... am uitat ceva? Cum ar fi un Jimny cu 31 sau 33, nu mai zic de 35-uri?! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Ok! Hai sa mutam subiectul de la G/Samurai la Toyota/Jimny ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=48785 Cam ce modificari ar fi necesare si ce alte piese? Cam ce suma ar fi necesara pentru manopera si restul pieselor pentru a avea un Jimny functional cu aceste punti pe el! Eu inteleg ca ar trebui alte cardane, alte suspensii, alte brate, jante, anvelope, compresor ... mult flex ... am uitat ceva? Cum ar fi un Jimny cu 31 sau 33, nu mai zic de 35-uri?! Cam asa : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=38375&page=2 i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Salutari ! De circa un an rulez cu Powertrax Lockright in ambele punti al Jeep-ului meu Cherokee. Asta dupa ce in prealabil am montat un Powertrax Lockright in puntea spate a Pontiacului Firebird cu care nu puteam pleca de pe loc datorita puterii mari transmise la o singura roata. La inceput am fost sceptic, deoarece mecanismul inlocuieste si pinioanele satelite si cele planetare dintr-un foc. Ma gandeam la ce se poate intampla grav pe teren cu aderenta mare in timp ce virez. Dar, se pare, altii s-au gandit deja la asta inaintea mea...:uameni ... Si totul functioneaza fara probleme si in viraje. Ceea ce nu inteleg dintr-unul din posturile de mai sus, este CE trebuie reglat la acest model de diferential auto-deblocant, pentru ca NU ESTE NIMIC REGLABIL in el ? Am montat trei bucati pana acum, si din tot ceea ce se gaseste intr-un grup normal, s-a refolosit doare axul pinioanelor satelite, plus Powertrax-ul dedicat pe puntea respectiva. Recomand fara retineri acest model. Detroit-ul e cam aceeasi chestie, cu mentiunea ca in kit vine si cosul purtator al mecanismului, din care motiv si costa mai mult. Unul din motivele pentru care am optat pentru acest model de autodeblocant este ca nu implica nici un compresor sau cablu suplimentar care sa-mi complice viata inutil cu instalari, pozari cabluri sau furtune aer, fire electrice la compresor, relee, etc. Si Powertrax Lockright exista pentru Samurai-urile din 1985 pana in 1995 pentru ambele punti. Atentie la numarul de caneluri al planetarelor, in caz de comanda. Cel putin, la Jeep sunt modele diferite de punti, cu diverse numere de caneluri (splines). Solutia cu puntile de G este excelenta, cu conditia sa ai DE UNDE si CU CE la lua, presupunand ca cineva e dispus sa se desparta de ele... Plus transportul si efortul de a le monta sub Suzi, plus alte jante, alte cauciucuri, adaptarea altor nipluri la conductele de frana, suspensia pe spirale, prinderi telescoape, etc. Oricum si orice solutie ai alege, succes in continuare ! Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Ceea ce nu inteleg dintr-unul din posturile de mai sus, este CE trebuie reglat la acest model de diferential auto-deblocant, pentru ca NU ESTE NIMIC REGLABIL in el ? Inainte de a fi atat de categoric si autoritar si sa scrii cu litere capitale ceea ce inseamna pe forum ca urli!!!!! ar fi bine sa te gandesti - "poate am avut noroc?" - pentru ca asta a fost. Se regleaza distanta intre zimti in pozitia deschisa - nu trebuie sa fie mai mare de 0.1-0.2 mm. Se regleaza acest lucru cu niste saibe mari care se pun intre rulment si piesa externe de le locker. Probabil ai avut diferentialele in stare foarte buna si saibele originale au fost suficiente. Daca distanta intre zimti e mai mare decat cea pe care am scris-o face ca toti dracii acest locker. Daca ti nu ti s-a intamplat nu inseamna ca nu exista, mai intreaba-i pe altii care stiu de problema!!! Daca vei avea curiozitatea sa mai citesti dim posturile mele o sa vazi ca niciodata nu scriu ceva fara sa fiu documentat calumea!!!! Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Salutari, Vitalies ! Cand scriu cu litere mari nu inseamna ca "urlu", ci ca mi se pare de importanta mai mare acea expresie, propozitei, ma rog, stii la ce ma refer. Referitor la starea diferentialelor, la Pontiac posibil sa fie in stare mai buna, nu are decat 79000 de mile, dar la Cherokee, saracu', are acum 299000, si ma indoiesc ca ar fi chiar ca noi... In kit-urile mele nu a fost NICI O SAIBA de reglaj al vreunui presupus joc sau al vreunei uzuri, deci treba cu norocul e relativa, zic eu... Pentru edificare, atasez una-doua poze care ar putea da o idee la ce ma refer. Nu am insinuat ca nu ai fi documentat, dar, practica mea dovedeste altceva decat afirmi tu, doar atat. Si nici nu am intentionat sa dovedesc altceva. Dupa cum spuneam si ieri, Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Deci, treaba sta cam asa: In prima poza e kit-ul asa cum a venit de la mama lui, iar in cea de-a doua, in stare montata, in GM 10 Bolt 8.5 C-Clip. Nu am poze cu Powertrax-urile montate in D30 si D35, dar nici acolo nu am avut vreo saiba inclusa in kit-uri. Poate e cazul doar la Suzi, mai stii ? Asta e starea de fapt in acest moment, iar toate trei isi fac treaba de minune. Si nu-mi spune ca am montat ceva gresit si de-aia... Stima si respect, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Eu am montat si demontat de cateva ori blocantul si tot facea zgomote si smucituri - apoi am cercetat la greu tot ce s-a scris pe net si am gasit ca trebuie reglata cu saibe acea distanta, si inainte sa scot power lock-urile am bagat o lera si era mult peste distanta admisa. Eu nu vreau sa conving pe cineva sa nu-si puna - doar am incercat sa previn pe cine pot ce probleme pot aparea - mie mi-ar fi de folos un asemenea avertisment. Macar stiam unde sa caut. Dar daca cineva se ia dupa afirmatiile tale categorice si are mai putin noroc si incepe sa-i pocneasca? Ce o sa zica - uite m-am luat dupa sfatul omului si mi-am furat-o??? Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Salutari din nou, Vitalies ! Treaba eu o vad cam asa: e clar ca vrem sa-l ajutam pe colegul nostru de suferinta sa faca o alegere. Ca pana la urma va alege ARB, Detroit, OX, Aussie Locker sau Powertrax-ul in cauza, asta va fi strict hotararea omului. Acum, referitor la Powertrax, in kit nu vin saibe de reglaj. Pur si simplu pentru ca nu e nevoie de asa ceva. Saibe de reglaj se folosesc intr-adevar la reglarea petei de contact/jocului intre pinionul de atac si coroana, aici sunt chiar obligatorii. Cat despre deschiderea Lockright-ului de care vorbim noi, este limitata constructiv din cotele pieselor din kit. Adica asa-zisa zecime la care te refereai. Doar ca in instructiunile de montaj ale Lockright-ului nu se face niciunde trimitere sau referire la un joc de o anume marime, cand e vorba de pozitia deschisa. Pur si simplu, cele patru arcuri duble si stifturile actionate asigura distanta necesara unei deschideri corecte. Pe de alta parte, integritatea axului fost al pinioanelor satelite mi se pare mai importanta decat altceva din sistem, pentru ca pe acesta se sprijina elementele interioare ale Powetraxului. Din acest motiv este extrem de important alegera kit-ului corect, adica dedicat EXACT pe puntea in care se doreste instalarea acestuia, pentru ca aceasta "imperechere corecta" da precizia de functionare in sarcina. In alta ordine de idei, piesele exterioare ale Lockright-ului (si nici fostele pinioane planetare) nu se vor sprijini niciodata pe rulmentii cosului diferential, pentru ca rulmentii sunt in AFARA cosului, iar piesele INAUNTRUL cosului ! Am scris din nou cu majuscule :C, pentru ca mi se pare importanta intelegerea corecta a functionarii unui grup conic, cu sau fara elementii care permit diferentierea. Atasez o poza in explozie a unei punti fata DANA 60 de pe un Chevrolet mai maricel. Nu e ce ai tu sub Suzi sau ce am eu sub Jeep, dar cosul diferentialului (reperul 47) e aceeasi treaba ca mod de functionare. Stima, Dragos Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Salut - eu stiu perfect principiul de functionare al lockright-ului - cine l-a tinut in mana isi da seama imediat cum functioneaza. Nu stiu cum este la Dana dar sami are acele saibe si la diff normal intre sateliti si rulmenti. Daca difful este mai uzat respectiv si saibele sunt. Astia de la lockright nu scriu de treaba cu reglajul si distanta - dar exista site-uri unde oamenii s-au lovit de problema si au aflat cat trebuie sa fie si cum se regleaza. Consider ca este mult mai bine sa previn pe cineva de existenta problemei decat sa dea cu capul de zid si sa stea ca mine zeci de ore cautand explicatia si solutia. Daca nu vrei sa accepti ca aceasta problema exista la lockright este treaba ta, dar faptul ca tu nu vrei sa crezi in ea nu inseamna ca nu exista. Am zis si am incheiat sa mai scriu aici - am expus experienta mea de mai multe ori cine vrea o sa-i foloseasca. Succes Vitali Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Salutari, Vitalies ! Ti-am inteles punctul de vedere, desi ma indoiesc ca acele saibe sunt intre pinion si rulment. Poate intre pinion si planul lui de asezare in cosul diferentialului, as mai intelege. Si daca totusi se ajunge la o uzura atat de mare incat trebuie compensata de saibe, atunci nu e problema de la Powertrax Lockright, ci de la Suzuki, pentru ca se va face simtita la ORICE diferential blocant care foloseste cosul original al masinii... Stima, :h5 si :c1. Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Spuneti acelasi lucru. Kit-ul nu vine cu saibe de reglaj, dar dupa montaj trebuie reglat grupul sau mai exact jocul grupului care se face in functiie de uzura dintilor. Reglajul trebuie facut de cineva foarte priceput si daca este necesar chiar inlocuirea pieselor din grup prea uzate. i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Salutari, Sese ! Daca inainte de montaj grupul conic era in tolerante acceptabile, dupa montarea Powertrax Lockright-ului nu se va schimba absolut nimic, daca pachetele de saibe de reglaj originale se vor monta exact acolo unde au fost si exact cate au fost. Si la reglat jocul grupului conic intr-adevar nu te poti apuca daca esti farmacist sau cofetar, foarte corect. La aplicatiile de pe Jeep am schimbat absolut totul in punti, pinionul (cu rulmentii lui) si coroana datorita necesitatii schimbarii rapoartelor, apoi rulmentii cosului purtator, cei de la capatul trompei plus semeringurile aferente. Nu a fost greu reglatul jocului, dar dat fiind faptul ca am facut de cateva ori inainte acest lucru, a mers rezonabil. Si nu, Vitalies si cu mine nu vorbim deloc de acelasi lucru, dar ceea ce e clar este ca apar jocuri in grupuri datorate uzurilor, indiferent de marca masinii, ci mai mult dupa modul de exploatare si intretinere. Acum, ideea e ca daca te-ai bagat in joc, mergi mai departe, nu-i asa ? Vrei 4x4 pe care-l sa-l freci in teren extrem, trebuie sa te astepti sa pice ceva, o cruce, o planetara, un cardan, chestii de-astea. Arta cere sacrificii, zicea cineva cu mult inaintea noastra... Stiu pe cineva cu un Discovery care a schimbat intr-un an OPT axe de sateliti in puntea spate. Avea parca ceva blocabil acolo, dar totusi, opt e un numar cam mare in acest caz, zic eu... O seara buna ! Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Ce pot sa spun .... parerile sunt impartie ... eu va multumesc frumos ... o sa mai astept un pik .... intre timp poate imi raspunde si chinezul ...:ang3 .. Numai bine ... Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Imi spune si mie cineva daca se poate merge cu powertrax montat pe puntea spate in conditii de asfalt alunecos? Blocheaza la cea mai mica accelerare? Virajul pe zapada cum e? Multumesc. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Autoblocantele gen Powertrax sau Detroit vin in general , pe langa manualul de instalare, si cu manual de utilizare care este putin mai "gros". Din cate imi amintesc scria in manual ca nu este indicat sa accelerezi in nici un fel de curba deoarece, mai ales in conditii slabe de aderenta, are tendinta de blocare. Asta este un lucru nedorit pe drum , dar exact ce avem nevoie in teren. Apare o subvirare, tendinta a masini de a nu lua curba( pe asfalt), iar pe tern alunecos ,zapada,gheata, apare supravirarea ce duce la derapaj necontrolat sau controlat (depinde de sofer :grin:). i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Salutari, Yknot ! Acest diferential este auto-deblocant, starea lui de stand-by fiind tot timpul blocata. Deci, in sarcina, cand circuli normal, fiind in viteza si ruland, el este blocat 100%. Va debloca exclusiv cand nu simte sarcina pe el, adica atunci cand esti scos din viteza, sau rulezi cu sarcini minime catre zero in transmisie. Eu sunt la a doua iarna cu ele in folosinta. Cand rulez soft si virez (in 4x2), adica doar cu tractiune spate, simti (auzi) un sound cam ca unul de clichet, atunci cand mecanismul deblocheaza, permitand diferentierea. In 4x4 (high sau low) nu ma intereseaza sa deblocheze, pentru ca sunt in teren sau pe drumuri cu aderenta slaba. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Multumesc pentru raspunsuri. Pe mine ma intereseaza sa stiu de exemplu daca iarna pe zapada poti aborda un viraj si in foarte usoara accelerare, pentru ca din inertie nu poti lua virajul intotdeauna. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Salutari ! Da, binenteles ca se poate aborda un viraj in usoara accelerare. Totusi, in aceasta situatie recomand o atentie marita la reactiile masinii, care va avea tendinta sa supravireze (sa fuga de spate) daca accelerarea e mai puternica decat ar permite conditiile de aderenta. In manualul de utilizare al acestui tip de diferential auto-deblocant este indicat: your vehicle behaviour on street and offroad will change, so you'll need to adapt your driving skills to the new status". Citatul e din amintiri. Adica: comportamentul vehiculului dumneavoastra se va schimba si pe strada si in teren, deci trebuie sa va adaptati modul (stilul) de conducere la noua situatie (noul set-up). Am simtit diferente in modul de comportare al masinii in viraje, dar nimic din ce nu poate fi controlat. La urma urmei, soferul e unicul care are creier din tot sistemul 4x4, deci trebuie sa actioneze in consecinta. (Fara insinuari de nici un fel). Acum vreo 15 ani am avut de controlat 6200 cmc din 12 cilindri si doua turbine de 0.4 Bar (setare motor intre 650 si 850 CP), totul cu trei diferentiale de competitie. Si a mers, dar dupa ce am luat peste maini picioare si cap catva timp de la instructorii aferenti acelei situatii. Deci, atentie ! Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allex.ghise Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Heavy D : "Stiu pe cineva cu un Discovery care a schimbat intr-un an OPT axe de sateliti in puntea spate. Avea parca ceva blocabil acolo, dar totusi, opt e un numar cam mare in acest caz, zic eu..." Stiu si eu persoana aia...si mai stiu pe cineva ce avea un Range Rover si a rupt in 2 ani 7 planetare, 2 diferentiale, si un reductor :grin:. Club 4x4 Cugir Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Martie 3, 2010 Autor Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ??? Heavy D : "Stiu pe cineva cu un Discovery care a schimbat intr-un an OPT axe de sateliti in puntea spate. Avea parca ceva blocabil acolo, dar totusi, opt e un numar cam mare in acest caz, zic eu..." Stiu si eu persoana aia...si mai stiu pe cineva ce avea un Range Rover si a rupt in 2 ani 7 planetare, 2 diferentiale, si un reductor :grin:. Sa intelegem ca toate aceste stricaciuni au fost provocate de auto-deblocantul Powertrax ????? Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate