Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ???

TyH_vl

Postări Recomandate

Re: Sfaturi achizitie Blocant pentru Samurai ???

Sa intelegem ca toate aceste stricaciuni au fost provocate de auto-deblocantul Powertrax ?????

Si te mira? Cu autoblocantii, va trebui sa reincepi sa te inveti cu masina ta, iti vei deforma stilul de condus.... pentru o economie de ceva leuti (fara sa ma gandesc ca se pot si rupe si atunci sa vezi distractie).

Cele mai viabile, mai lipsite de dureri de cap variante, sunt:

• cea enuntata de Costin - cfantana , in care povesteste de puntile de G-eu - sunt indestructibile pe Samurai - asta e varianta daca vrei sa modifici cat de cat masina;

si a doua

• un blocant ARB, care s-au dovedit ca ,,duc" , atat in mod uzual dar mai ales in regim de concurs - asta e varianta in care vrei doar sa montezi un blocant repede si gata, la treaba.

Aceste doua variante sunt verificate si rasverificate, decizia este a ta, daca vrei sa faci experiente pe buzunarul tau :grin:

Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare !

------------------------------------------------

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Si te mira? Cu autoblocantii, va trebui sa reincepi sa te inveti cu masina ta, iti vei deforma stilul de condus.... pentru o economie de ceva leuti (fara sa ma gandesc ca se pot si rupe si atunci sa vezi distractie).

Cele mai viabile, mai lipsite de dureri de cap variante, sunt:

• cea enuntata de Costin - cfantana , in care povesteste de puntile de G-eu - sunt indestructibile pe Samurai - asta e varianta daca vrei sa modifici cat de cat masina;

si a doua

• un blocant ARB, care s-au dovedit ca ,,duc" , atat in mod uzual dar mai ales in regim de concurs - asta e varianta in care vrei doar sa montezi un blocant repede si gata, la treaba.

Aceste doua variante sunt verificate si rasverificate, decizia este a ta, daca vrei sa faci experiente pe buzunarul tau :grin:

Da , cred ca raman pe varianta ARB ... cel mai sigur ... oricum multumesc pentru recomandari si sfaturi ....:tk

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Pentru samurai am vazut ca exista 2 tipuri de lockright si anume #1510 si #1530, si vad ca unul este blocant simplu care blocheaza la accelerare si face un fel de "caraiala" la deblocare si celalalt(#1530) care este o combinatie cu limited slip differential, si care nu mai face zgomote. A montat cineva de aici varianta a doua?

4x4
Link spre comentariu

Pentru samurai am vazut ca exista 2 tipuri de lockright si anume #1510 si #1530, si vad ca unul este blocant simplu care blocheaza la accelerare si face un fel de "caraiala" la deblocare si celalalt(#1530) care este o combinatie cu limited slip differential, si care nu mai face zgomote. A montat cineva de aici varianta a doua?

Se pare ca nu prea ai inteles principiul lor de functionare - LSD si lockright au principii de functionare total diferite si nu au cum sa frie combinate !!!!! Singura diferenta intre 1510 si 1530 este ca la ultimul mai exista o piesa (un fel de coroana ) in care intra planetara - iar blocarea se face intre aceasta piesa si blocant. La 1510 blocantul cupleasa direct pe sliturile planetarei - ceea ce duce la uzura ei rapida. 1510 se foloseste la puntea fata daca nu vrei sa schimbi planetara cu 22 de slituri cu una heavy duty cu 26.

In concluzie 1510 si 1530 au ACELASI principiu de functionare - difera DOAR cuplajul la planetara!

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Sa intelegem ca toate aceste stricaciuni au fost provocate de auto-deblocantul Powertrax ?????

Nu...eu nu aveam blocant pe Range Rover, ci doar Simexuri de 32", ceea ce pt un Land Rover standard e ca si cand i-ai pune picioroange de circar, bunicului de 85 de ani ce merge in carje (isi rupe picioarele imediat). Probabil un blocant m-ar fi ajutat sa nu rup atatea planetare, astfel socurile cauzate de patinarea unei roti si oprirea instantanee a acesteia cand ajunge pe suprafata cu aderenta s-ar fi atenuat sau nu ar fi existat situatia in sine datorita blocarii rotilor pe punte una fata de cealalta.

Despre auto-deblocantul mentionat nu pot sa va spun prea multe, am asistat si eu la montarea acestuia pe Jeepul lui Dragos (Heavy D.), dar totusi ce mi se pare sfant e blocabilul tip ARB...diferentialul merge liber tot timpul si cand ai nevoie il blochezi si gata. Urmeaza sa ii pun si eu blocabil pe fata Nissanului meu (pe spate are din fabrica), si cu siguranta ARB o sa ii pun.

O seara placuta.

Club 4x4 Cugir
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Vin cu o intrebare pentru cei care au montat blocant ARB in puntea spate/fata Samurai ....

Montajul cum se face ... mai exact trebuie ceva reglat ???

:tk

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Vin cu o intrebare pentru cei care au montat blocant ARB in puntea spate/fata Samurai ....

Montajul cum se face ... mai exact trebuie ceva reglat ???

:tk

da - jocul intre pinion si coroana.

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Mi-a dat un mail chinezu cu noile contacte - il reproduc mai jos daca intereseaza pe cineva

Dear Vitalie,

How are you these days.

I have no reply from you regarding toRD88 and RD102.

You must introduced me to many of your friends. Thanks very much for that.

I need your help too. Could you please tell your friends to send their email to my YAHOO address only : ivandadixin@yahoo.com.cn because i'm using only this one.

Thanks!

Look forward to hearing from you.

If you have any on line chat ID, please inform me of that. My on line ID:

Yahoo Messenger: ivandadixin

Windows Live Messenger: ivan.zou@hotmail.com

Regards,

Ivan

Mobile: 0086-13594302081

Link spre comentariu

Mi-a dat un mail chinezu cu noile contacte - il reproduc mai jos daca intereseaza pe cineva

Dear Vitalie,

How are you these days.

I have no reply from you regarding toRD88 and RD102.

You must introduced me to many of your friends. Thanks very much for that.

I need your help too. Could you please tell your friends to send their email to my YAHOO address only : ivandadixin@yahoo.com.cn because i'm using only this one.

Thanks!

Look forward to hearing from you.

If you have any on line chat ID, please inform me of that. My on line ID:

Yahoo Messenger: ivandadixin

Windows Live Messenger: ivan.zou@hotmail.com

Regards,

Ivan

Mobile: 0086-13594302081

Am contactat chinezul si a intrebat daca am datele despre el de la tine. Pretul pentru blacanti spate este de 430 $. Crezi ca se poate negocia cu el?

Cu cine si cum (firma, modalitate) ai reusit sa intri in posesia lor?

Cit mai aproape de imposibil !
Link spre comentariu

Am contactat chinezul si a intrebat daca am datele despre el de la tine. Pretul pentru blacanti spate este de 430 $. Crezi ca se poate negocia cu el?

Cu cine si cum (firma, modalitate) ai reusit sa intri in posesia lor?

Se poate negocia daca se cumpara mai multa marfa .... ideea e cu transportu ca ala te omoara .... am vb cu el de 2 blocanti 860$ si transportul era undeva la 750$ ..... deci ...

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

se poate negocia de la 10 blocanti in sus - problema este cum a scris si TyH_vl sa rezolvi transportul. Eu zic ca daca gasesti un chinez pe la DraGONu rosu europa care aduce marfa pentru el cu vaporul poate te lipesti si tu de el cu cateva cutiute :wink: succes

Link spre comentariu

Eu l-am adus pe mare cu o companie EcuLine - sfatul meu este sa fugi de ei ca dracu de tamaie ca te jupoaie cu taxe.

Link spre comentariu

Stie cineva daca se poate monta powertrax lockright si pe fata la samurai?

In principui nu se recomanda nici pe spate .... dar pe fata ... citeste atent pe forum .... sa fii sigur si in siguranta 100% blocant actionat mecanic sau pe aer .. parerea mea !

:h5

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

se poate - exista doua modalitati

ori 1510 direct

ori 1530 - dar trebuie sa pui planetare cu 26 de caneluri heavy (recomandabil)

dar sincer nu recomand - situatii in care ai nevoie de blocant pe fata sunt rare. Asta fiind permanent o sa incepi sa rupi planetare pe fata - si dupa 2-3 o sa ajungi la mai multi bani in total decat un ARB

Mai e o chesti - nu stiu daca ai condus un samurai cu blocant pe fata - eu da. Devine mult mai greoaie directia si pierzi mult din manevrabilitate.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Fratilor,ati reusit sa gasiti o modalitate de transport din china.Daca da m-asi baga si eu.

Merci!:tk

Viva 4x4!:grin:
Link spre comentariu

Se poate, bineinteles ca se poate.

Dar... voi accentua anumite chestiuni pe care le-au exprimat si alti colegi:

- fara a schimba planetarele fata cu unele de spate (inclusiv grup diferential), vei rupe ceva la prima iesire mai dura. Autodeblocantul este un sistem mecanic 100% care blocheaza/ deblocheaza in mers. Fortele sunt foarte mari. De aceea, am sustinut si sustin in continuare ca acest sistem, in noroaiele de la noi, se preteaza doar pe masini usoare. Gandeste-te ca majoritate blocantelor de fabrica au un sistem de siguranta care decupleaza automat cand depasesti o anumita viteza (in general e setat pe la 20 km/h) tocmai pentru a evita socurile puternice, suprasolicitarea transmisiei sau cuplarea accidentala. In cazul autodeblocantului, sistemul blocheaza/ deblocheaza de capul lui si la 100 km/h.

- blocantul fata in general, ajuta dar destul de putin. Se considera ca, in teren, spatele conteaza 70%. Atunci te intrebi daca merita investitia

- a spus un coleg ca vei avea probleme de manevrabilitate. Imi permit sa il "contrazic": cu o masina de greutatea Samuraiului si diff fata blocat, NU manevrezi pe teren alunecos. Si doar cu puntea spate blocata, pe gheata sau noroi trebuie sa te acomodezi pentru ca masina, fiind foarte usoara, are tendinta sa gliseze pe rotile fata si sa mearga inainte. Ca sa intri in curba ori reduci gazul si mergi constant si incetisor, ori ambalezi brusc si induci un derapaj controlat al puntii spate. E nevoie de timp ca sa te obisnuiesti.

Eu unul folosesc autodeblocant pe puntea spate si merge foarte bine. Fiind usoara, masina nu are probleme nici pe asfalt dk ii dau gaz si intra in curba cu blocantul activat. Pe suprafete dure am descoperit ca riscul de derapaj tinde catre zero chiar daca ambele roti se invart la fel. Am gasit un singur motiv - masina este atat de scurta incat pur si simplu nu genereaza destul moment astfel incat spatele sa fie "arucat" in lateral.

In schimb, cand am patit-o pe Patrol LWB (a declansat supapa vacuumatica accidental si m-am trezit cu blocantul activ pe asfalt). Nu puteam sa intorc pe o sosea din Bucuresti cu 3 benzi pe sens si 2 linii de tramvai iar masina incepea sa joace pe asfalt la orice virare, cat de mica.

In concluzie - pentru puntea fata - orice altceva, inafara de blocante actionate la cerere (alectric, vacuumatic, mecanic) mi se pare periculos si distructiv.

Americanii mai folosesc aceasta solutie dar limitat la vehicule care merg 100% in zapada mare.

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

Salut.

sti cumva o caroserie de Vitara in doua usi, fara rugina la un pret bun???

chiar si de anglia...

tel meu este:0767777846

mersi

Link spre comentariu

- blocantul fata in general, ajuta dar destul de putin. Se considera ca, in teren, spatele conteaza 70%.

Totusi fata e mai grea.

Deci apasarea pe puntea fata e mai mare.

Deci dupa logica mea e mai importanta fata decat spatele.

1975 Dacia 1300 1.3 8v / 1988 BMW E30 2.5 12v / 1988 Nissan Patrol Y60 LWB 2.8 12v / 1989 Suzuki Samurai SJ500 1.3 8v / 2001 Smart ForTwo W450 0.6 TURBO 6v.
Link spre comentariu

Totusi fata e mai grea.

Deci apasarea pe puntea fata e mai mare.

Deci dupa logica mea e mai importanta fata decat spatele.

Dupa logica ta .... hmm ... total gresit ... cum ai spus fata e mai grea si cam are aderenta dar Spatele ... e destul de ushor si ramane in aer ... deci tractiunea spate ramane cea mai importanta ..:h5

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Probabil depinde de la suprafata la suprafata.

Asta iarna la BMW plecam mai bine de pe loc daca aveam in spate 2-3 persoane, tocmai pentru ca era mai greu si deci o apasare mai mare. :ooo

1975 Dacia 1300 1.3 8v / 1988 BMW E30 2.5 12v / 1988 Nissan Patrol Y60 LWB 2.8 12v / 1989 Suzuki Samurai SJ500 1.3 8v / 2001 Smart ForTwo W450 0.6 TURBO 6v.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare