Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cu Jimny in zapada

iulianul

Postări Recomandate

De ieri, cu toata zapada asta am batut zeci de stradute infundate din Bucuresti incaltat cu MT-uri, la care le-am facut siping. Rezultate remarcabile, am trecut prin tot soiul de zapezi, dar cand trece de praguri...tre' sa scoti lopata (sa traiasca Fiskars!). E vreo tehnica speciala? Ca oricat accelerezi, sapa si pana la pamant, il improasca-n jur, da' nu iese. Problema 2: in zapada neumblata inalta, inainteaza, dar la un moment dat spatele incepe sa trepideze/topaie/zguduie. E normal? Se poate rupe ceva? Daca mai reduc acceleratia se linisteste si merge lin din nou. N-am mai patit (nici la Niva).
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cu Jimny in zapada

De ieri, cu toata zapada asta am batut zeci de stradute infundate din Bucuresti incaltat cu MT-uri, la care le-am facut siping. Rezultate remarcabile, am trecut prin tot soiul de zapezi, dar cand trece de praguri...tre' sa scoti lopata (sa traiasca Fiskars!). E vreo tehnica speciala?

Da... pune-i cauciucuri de iarna. Eu am intrat in zapada mai mare de marginea de jos a usilor si am iesit singur.

Pe strazi merg in 4WD-H si la manevre in spatii mici, zapada foarte mare, etc. folosesc 4WD-L (ca sa compensez lipsa cuplului si sa protejez si ambreiajul).

Sint foarte multumit avind in vedere ca pot sa folosesc masina in zapada la nivelul mijlocului barii fata (model anterior) fara ajutor extern.

Later edit: degeaba ai facut tu siping. Gumele de iarna sint dintr-un material mai mare si se muleaza mai bine.

Presiune la mine in anvelope 1.8. Stiu ca producatorul recomanda 1.6, dar mi s-a parut cam putin si periculos la viteze mari.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

eu m-am tras cu jimnilika ( inainte sa-l indoi :ang2) prin toate troienele si sunt foarte incantat!

nu am cauciucuri de iarna, dar se descurca bine tare mai ales in low, cand m-a scos din troiene peste praguri

e o masina super simpatica mai ales in oras...im va fi greu sa ma despart de ea

urszilla hilux 2.5 : jimnilika 1.3
Link spre comentariu

Sigur ca in zapada mare am mers numai in "low", viteza I sau a II-a, altfel moare motorul. Cat despre ambreiaj, m-am obisnuit sa-l folosesc doar in doua pozitii :banana on/off, fara pozitii intermediare. Despre MT-uri, se descurca FOARTE BINE in zapada, le tin la 1,6 si cred ca tine mult de "tehnica de condus" impotmolirea. Cred ca am gresit intrand cu avant mare in zapada inalta, rezultatul fiind ca masina se urca pe zapada din inertie, nu din tractiune, iar cand sa dau cu spatele ... tractiune NU, masina fiind pe burta. Si suspendarea asta ... tine un pic si de consistenta zapezii. Interesant fenomenul cu topairea puntii spate, la inaintarea in zapada virgina mare...

Editat de iulianul
Link spre comentariu

Postez 2 poze cu MT-ul imediat dupa siping, se pare ca intr-adevar se deschid crampoanele si "musca" din zapada (ca la anvelopele de iarna), tractiunea si franarea fiind excelente. Acum santurile sunt si mai flexibile, este vizibila zapada agatata de ele.

Link spre comentariu

Salut,

si la mine face la fel (samurai) .... tremura si topaie :). Cred ca are legatura cu faptul ca este foarte usoara pe spate..

Cred ca ar trebui sa-i faci o verificare la puntea spate sau transmisie.....

Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare !

------------------------------------------------

Link spre comentariu

Cand accelerezi si incepe sa tremure transmisia trebuie sa iei piciorul din acceleratie,altfel o sa distrugi crucile cardanice,cutia de transfer....

Asta am observat, ca daca reduc acceleratia incepe sa mearga lin din nou. Daca n-am mai patit, nu stiam de unde sa apuc problema, deci e un lucru normal, multumesc.

Tot la cruci m-am gandit si eu ca se rup, pai cand incepe sa sara puntea aia :hm...nu stie cardanul incotro sa se mai roteasca...:g

Editat de iulianul
Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

De ieri, cu toata zapada asta am batut zeci de stradute infundate din Bucuresti incaltat cu MT-uri, la care le-am facut siping. Rezultate remarcabile, am trecut prin tot soiul de zapezi, dar cand trece de praguri...tre' sa scoti lopata (sa traiasca Fiskars!). E vreo tehnica speciala? Ca oricat accelerezi, sapa si pana la pamant, il improasca-n jur, da' nu iese. Problema 2: in zapada neumblata inalta, inainteaza, dar la un moment dat spatele incepe sa trepideze/topaie/zguduie. E normal? Se poate rupe ceva? Daca mai reduc acceleratia se linisteste si merge lin din nou. N-am mai patit (nici la Niva).

as dori o parere de la iulianul despre o comparatie intre lada si jimny(avandu-le pe amandoua), si inca una referitor la pneurile asta MT face fata la zapada ,noroi sau e necesar un simex?

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

Pina iti raspunde iulianul, iti spun eu ca profilul Simex e cam inutil pe zapada batatorita, de gheata, polei si alte delicatese, nu mai vorbim. Pentru iarna nu exista "combinatie" mai buna ca anvelopele de iarna.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

de acord, dar incerc sa fac sa un compromis, sa spunem asa, pt ca altfel ma fac mecanic: un set de vara,unul de noroaie si unul de iarna. Sa spunem ca nu sunt nici adeptul si nu am nici masina pt off-road extrem.

1.simex.jpg.cf44ec643df18499293d50061b2d7f5f.jpg 2.svamper.jpg.ef10a12ed899ef06b0dd35e3fb2b4134.jpg din cate stiu astea 2 sunt cam la fel(dar care din ele "sare" mai putin pe strada?)

sau 3.trakker.jpg.a52d513e4d5206744d9a4a663cccb948.jpg 4.BF-GOODRICH-MUD-Terrain-TA.jpg.6b2642cc839d4dbc6bdcfa06b6a47af4.jpg as inclina spre acest profil pt ca pare sa fie compromisul perfect pt un pneu atat on cat si offroad si are si pe exterior profilul ce pare sa descarce binisor noroiul

5.ranger.jpg.a711b8b55567c732e30eef64c0dc7daf.jpg asta din cate stiu e all terrain si e nu prea e bun pt noroi

Am ceva asemanator acum si se incarca repede.

Voi ce parere aveti?

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

Noi suntem de parere ca ti-ai face un mare bine daca ai rasfoi tutorialele aflate pe prima pagina la sectiunea "Anvelope" :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54366-Tutorial-anvelope-de-teren

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?36974-Anvelope-AT-vs.-MT...

Apoi, poti incerca sa dai o cautare, doar in titluri, dupa cuvantul "anvelope" si garantat vei gasi muuuulte pareri interesante.....

Link spre comentariu

merci Astral

Link spre comentariu

Schimbarea am facut-o in primul rand pentru diferenta de viteza pe asfalt (80-90 vs 120-140 km/h) si confort (AC, servo, consum, liniste, desi Lada mi se pare mai confortabila in offroad-zgaltaie mai putin). De asemenea sa o poata conduce si sotia prin oras, daca are nevoie. Sasiul separat si puntea fata rigida, costurile si pedigree-ul au fost iar niste criterii.

Nu s-a rupt niciuna in teren, Lada avea capacitati mai bune de trecere (cu anvelope mai mari) decat Jimny STOCK, e-adevarat, dar pot sa-ti spun ca anvelopele fac o MARE diferenta.

Acum e si Jimny un pic imbunatatit, m-am obisnuit cu el si am capatat si ceva experienta - pot sa-ti spun ca e o masina excelenta!

Sigur ca Lada are farmecul ei indiscutabil, mai ales modelul pe care l-am avut-carburatie si aproape totul original. Daca mi-as fi permis financiar si ca loc de parcare in cartier :uameni, as fi pastrat-o. Mai ales ca m-a adus acasa indiferent de problemele tehnice aparute in teren (un amortizor rupt, un delco defect..etc) = o mare bila alba de la mine!

Conducerea pe zapada e o chestiune delicata si tine de experienta soferului, modul de conducere..etc. Eu am ceva sute de mii de km condusi in toate conditiile ,cu tot soiul de masini si n-am avut probleme, conduc preventiv. MT-urile mi se par OK pe asfalt (pentru niste anvelope de teren), o surpriza placuta pe zapada (chiar am trecut prin locuri greu de imaginat, zapada pana la capota...), iar in noroi n-am ramas nicaieri, fie ca am mers la prietenesti pe munte, in padure, pe camp. Ultimul exemplu este acum, pe 16 ian, la groapa de la Impotmoliada unde am urcat rampe, am trecut gropi...etc, in rand cu masini cu Simexuri (conteaza si greutatea masinii, totusi, Jimny mi se pare ca trece tiptil :ha:). Poate Simexurile sunt mai bune, nu vreau sa supar pe numeni, dar MT-urile nu m-au dezamagit si mi se par echilibrul perfect offroad-sosea.

Daca ai avut rabdare sa citesti tot foiletonul :bl, iti urez inspiratie in alegeri,

Iulian

Editat de iulianul
Link spre comentariu

Stransa de masini de deszapezire, spulberata in mod natural...etc. Pot sa-ti impartasesc si tie cum: te impingi asa usor in eaaa, bland sa nu derapeze rotile, nu prea tare ca ramai suspendat :ha:, te dai inaapooi, iar tusti in eaaa pana vezi raza de speranta. Cand ti se pare ca poti penetra...te dai matale mai in spate un pic si cu avant si span sari parleaaazuuu'. Stii ca sunt lucruri pe care tu nu poti sa le faci, dar asta nu inseamna ca altul nu ar putea, iar asta e valabil pentru toata lumea, inclusiv pentru mine. Eu cand vad ca nu pot, nu spun gata...asta e imposibil de facut; ma uit in jur, poate altii pot si invat de la ei.

Adicaaa, pe bune, sunt multe lucruri incredibile care se intampla, dar nu inseamna ca nu s-au intamplat, doar pentru ca tu nu crezi :wink:

P.S. La jimny capota incepe de la nivelul spoilerului :ha:

Link spre comentariu

N-ai facut nici un filmulet nimic?? Am incercat si eu odata sa urc primul spre tabla butii,iarna,cu simexuri dar la un moment dat ramane pe burta veverita oricat span ii dai si dute vino:ha:. Dupa ce a luat-o Patrolu sa faca partie a mers fara probleme pana intr-un punct unde era zapada troienita si chiar nu aveai cum sa treci.

Uite si filmarea unde zapada nu este pana la capota:ha: :http://www.youtube.com/watch?v=D7OdJfA45Mg

Link spre comentariu

Cu anvelope de iarna pe zapada proaspata ... pana la capota ...

Atentie la 3.40 si la 6.10!

[YOUTUBE]e7uY1gGgwSA[/YOUTUBE]

Eram cu Jimny-ul meu de strada, automat, care nu avea reductorul functional, l-am reparat abia in august 2010! Cu englezoaica/bulgaroaica am curatat o parcare ... era zapada pana la faruri ... dar tot proaspata! Daca este inghetata nu ai cum ... te suspenzi!

Editat de Forte
Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Daca era zapada pana la capota de ce lumineaza farurile asa bine??:ha:(glumesc).Stiu, zapada din parcare o spargi imediat, dar la munte e alta mancare de peste:wink:

Editat de LorD'eko
Link spre comentariu

... era zapada pana la faruri ...

Am zis pana la faruri ... adica pana sub faruri ... oricum senzatia este bestiala! :banana Abia astept sa ninga!

Se stie ca Jimny este masina de dezapezire:

1936951533_jimnydesnow.JPG.7308950b92f767bfc6da78b936b6dcf6.JPG

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Cu anvelope de iarna pe zapada proaspata ... pana la capota ...

:ha::ha: Tu ma induci in eroare. In america daca iti iei plug d'ala si faci curat prin suburbie scapi de impozite... Daca ar fi fost si la noi asa lege, ne-am cumpara toti plug si sararita:ha:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare