dan03 Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 multumesc pentru idei exteriorul l-am curatat temeinic, voi atasa poze cu el inainte si dupa ... sigur e curatat bine, bate un vant prin el .... clar nu e infundat printre faguri interiorul in voi spala cu Calgon cum mi-ati sugerat, dar voi incerca sa fac asta fara sa demontez tot bordul; voi debransa caloriferul de la motor si il umplu doar pe el cu lichid de spalare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 nu mai este nevoie sa spal radiatorul am schimbat termostatul ... acum si la -6 grd. aeroterma da aer fierbinte si in cantitate generoasa ... alta atmosfera :ypu am pus un termostat care deschide la 88 grd, cel vechi deschidea la 82 grd (probabil ca asta cand a iesit din fabrica, acum deschidea mai repede) acul indicator sta mult mai aproape de mijlocul cadranului Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 O alta modalitate de a spala radiatorul de caldura, fara a desface tot bordul, cel putin cum am procedat eu, am desfacut turul si returul din blocul motor, am atasat o popa electrica mica care sa imi fac circuitul la fel ca la motor, bagat solutie diluata de apa+calgon, plus clatit la urma cu otet, si se simte diferenta. Inca nu am apucat sa schimb termostatul, sa pun unul de 88, dar macar are tirajul mai puternic, si se simte o oarece caldura suplimentara. Ca sa nu demontez bordul tot, am optat pentru varianta asta, acu pe timp de iarna. Poate la vara, o sa am timp sa il demontez ca sa ii fac o curatare cum trebuie. O zi faina! Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 cum arata caloriferul inainte de a-l curata si cum arata dupa inspre suflanta avea o piesa cu 3 rezistente/solenoizi.bobine ... ceva acolo, stie cineva ce este? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 Salut, Prin acele rezistente se regleaza viteza cu care se invarte ventilatorul - sunt inseriate cu el si sunt legate de comutatorul din bord. Pe mine chiar m-ar interesa care este valoarea in ohmi a celei mai mari doarece la mine este intrerupta si pe prima treapta de viteza (cea mai mica) nu mi se invarte ventilatorul deloc. Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LMSR Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 salut cum ai reusit sa il cure-ti asa bine? la mine era plin de pamant dar nu am reusit sa il curat atat de bine si parca nu sufla aer cum trebuie numai bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 Salut, Prin acele rezistente se regleaza viteza cu care se invarte ventilatorul - sunt inseriate cu el si sunt legate de comutatorul din bord. Pe mine chiar m-ar interesa care este valoarea in ohmi a celei mai mari doarece la mine este intrerupta si pe prima treapta de viteza (cea mai mica) nu mi se invarte ventilatorul deloc. Sorin cand se mai incalzeste pot incerca sa le masor ... spatiul e foarte stramt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 salut cum ai reusit sa il cure-ti asa bine? la mine era plin de pamant dar nu am reusit sa il curat atat de bine si parca nu sufla aer cum trebuie numai bine cu o periuta de dinti si 2 maini dibace :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 cand se mai incalzeste pot incerca sa le masor ... spatiul e foarte stramt Multumesc anticipat. Astept si eu zile mai calde... Sorin. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SirAxi Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 Poate gaseste cineva rezolvare la ventilator ca nici la mine nu merge prima si a doua treapta de viteza de la ventilator :tk Suzuki Vitara :dr3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 Salut, Prin acele rezistente se regleaza viteza cu care se invarte ventilatorul - sunt inseriate cu el si sunt legate de comutatorul din bord. Pe mine chiar m-ar interesa care este valoarea in ohmi a celei mai mari doarece la mine este intrerupta si pe prima treapta de viteza (cea mai mica) nu mi se invarte ventilatorul deloc. Sorin rezistentele au: 1 ohm cea mare 0,5 ohm cele mici nu am apucat sa le masor dar am gasit aici: http://www.kick-fix.com/buy-parts.html#Axle-bearings-rear ai acolo si schema electrica dan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 Dane, mersi pt raspuns. Numai bine, Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucian.f Postat Aprilie 22, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 Vad ca majoritatea au acul de la temperatura situat la jumatatea cadranului. Sunt cazuri in care baga caldura si daca acul este mai jos de valoarea aceasta? La mine sta la 25% si nu baga decat slab de tot. ____________________________________________ Syncro Rules !! (Mai ales cu diferentiale blocabile) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 Vad ca majoritatea au acul de la temperatura situat la jumatatea cadranului. Sunt cazuri in care baga caldura si daca acul este mai jos de valoarea aceasta? La mine sta la 25% si nu baga decat slab de tot. Cu cit e acul mai jos cu atit temperatura lichidului de racire e mai mica si logic cind e f frig afara nu are cum sa iti dea o caldura puternica.De obicei principala vina e a termostatului care ar trebui sa deschida in mod normal de la 75-80 grade C in sus.Daca deschide mai devreme circuitul catre aeroterma,sau ramine blocat(termostatul) pe deschis se va incalzi in habitaclu fff greu.Exista insa multe alte cauze (radiator aeroterma infundat,circuit infundat,lipsa antigel,radiator racire sau circuit cu fisuri etc etc) care pot duce la o incalzire precara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 sunt de 2 feluri ... de 82 si de 88 grd. ... si mai sunt si cele defecte care deschid la cat vor ele :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VIPER Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 (editat) Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 Am descoperit si eu ca sub presul soferului mocheta este umeda, iar lichidul are culore.. de antigel. Concluzia la care am ajuns este ca am o fisura la radiatorul de incalzire si va trebui sa-l schimb. Voi ce parere aveti.. poate fi alta cauza? Am vazut pe la unix radiator de incalzire la 688 RON? Asta sa fie pretul corect? Editat Septembrie 2, 2011 de VIPER OFF ROAD: Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS, 2007 :fh :cort ON ROAD: Renault Megane 1,5 dCi 2007 :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 Salut Viper, Da, banuiesti corect. Nu are de la ce altceva sa fie (daca poti, testeaza gustul lichidului - vorbesc serios - antigelul e inconfundabil :grin:) si atunci esti sigur 100%. Ca sa stii ce te asteapta (demontare bord) arunca un ochi aici. Din pacate si pretul este piperat pt. el. Eu am scapat usor cu al meu pentru ca nu avea pori ci doar o garnitura mai imbatranita pe langa care scapa antigelul. Succes, Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VIPER Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 Merci de raspuns.. poate scap si eu cu o garnitura coapta...oricum bordul tot trebuie dat jos... Din cate retin bordul la astea mai vechi nu e asa complicat de demontat... Referitor la "degustat" lichidul, nu se va intampla..la cat de toxic e antigelul ala.. nu o sa intre in contact cu gurita mea cu siguranta :grin:. Dupa culoare.. e antigel sigur.. Saptamanile urmatoare voi vedea ce pot rezolva. Cu ocazia demontarii bordului poate vad si de ce nu merge ventilatia pe primele 2 pozitii.. s-ar putea sa fie arsa vreo rezistenta din cate am citit pe kick fix... OFF ROAD: Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS, 2007 :fh :cort ON ROAD: Renault Megane 1,5 dCi 2007 :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Re: Problema incalzire interior Vitara 1.6 Salut, Da, cel mai probabil este vorba despre rezistentele din blocul de langa ventilator (la modelul meu este in partea dreapta in spatele torpedoului si se poate accesa si fara a da tot bordul jos - doar torpedoul). Este montat in carcasa ventilatorului langa gura de aer. Eu am pus o intrebare asemantoare tot in acest fir de discutie (pag.3-4). Am gasit si de cumparat aici - se numeste Unitate de control - incalzire/ventilatie. La unix pe site nu am gasit. Stima, Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate