Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Bolturi roata

razvan

Postări Recomandate

Va salut. Unde pot gasi bolturi de roata pentru un Opel Frontera. Sunt M12x1.5 si lungi de 5-6cm (aici nu stiu exact). Sunt similare altor marci? Am nevoie si de piulite dar aici ma descurc eu cumva la un strung. Pentru bolturi este mai complicat ca sunt randalinate.

Multumesc

VW Touareg V6 benzina - gaura neagra
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Bolturi roata

Va salut. Unde pot gasi bolturi de roata pentru un Opel Frontera. Sunt M12x1.5 si lungi de 5-6cm (aici nu stiu exact). Sunt similare altor marci? Am nevoie si de piulite dar aici ma descurc eu cumva la un strung. Pentru bolturi este mai complicat ca sunt randalinate.

Multumesc

5-6 cm????????????????? Nu cred! poti face comanda si iti vin ca piese de origine, sau poti cauta de Toyota (masinile acelea dragute de le recheama in service ), au pasul cautat de tine! Trebuie sa verif lungimea si diam purtator al randalinei.....

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Opel Frontera/Monterey/Campo sunt identice cu Isuzu Amigo/Rodeo/Trooper/Pick-up, Vauxhall Frontera si Subaru Bighorn. "Bolturile" pe care le cauti tu, se numesc prezoane; bolturile, prin definitie, sunt lise! Presupun ca le poti gasi la dealerii Opel/Isuzu; dar, e posibil sa fie identice si cu cele folosite de alte japoneze: Nissan/Toyota/Mitsubishi/Mazda.

Editat de MagnuM

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Am evitat special cuvantul prezon pt ca la noi se foloseste acest termen pentru orice "surub" de roata. Prezon vine din franceza si inseamna un surub cu ambele capete filetate (prissonier) - cum sunt cele din chiulasa, sau echivalentul englez - double threaded lock. Boltul nu este neaparat lis (doar daca vorbim de boltul unui piston din motor de ex.). Boltul nu l-am inventat noi ci vine din englezescul Bolt care are legatura tot cu filetul (si nu numai).

Ideea era - tocmai ca sa nu nasc confuzii vis-a-vis de ceea ce am eu nevoie, acel "surub" randalinat la unul din capete, ce ramane fix (strangand roata cu piulita).

Sigur ca am cautat pe original la Di Bas si este vreo 27 de lei bucata - ori mie imi trebuie cam multe......(sunt 6 pe roata).S-ar putea sa mearga ceva de la Daewoo.

VW Touareg V6 benzina - gaura neagra
Link spre comentariu

Am evitat special cuvantul prezon pt ca la noi se foloseste acest termen pentru orice "surub" de roata. Prezon vine din franceza si inseamna un surub cu ambele capete filetate (prissonier) - cum sunt cele din chiulasa, sau echivalentul englez - double threaded lock. Boltul nu este neaparat lis (doar daca vorbim de boltul unui piston din motor de ex.). Boltul nu l-am inventat noi ci vine din englezescul Bolt care are legatura tot cu filetul (si nu numai).

Ideea era - tocmai ca sa nu nasc confuzii vis-a-vis de ceea ce am eu nevoie, acel "surub" randalinat la unul din capete, ce ramane fix (strangand roata cu piulita).

Sigur ca am cautat pe original la Di Bas si este vreo 27 de lei bucata - ori mie imi trebuie cam multe......(sunt 6 pe roata).S-ar putea sa mearga ceva de la Daewoo.

Fara sa desconsider istoricul prezoanelor/bolturilor, facut de tine - stiu ca prezoanele, de regula, sunt filetate la ambele capete, totusi, la cele de la roti, le zice prezoane, nu bolturi.

Confuzie creezi mai repede cu termenul bolt, in loc de prezon!

Ai cautat un dealer pe net; din afara?! Nu cred ca sunt la fel de scumpe - chiar cu transport - ca la noi! Eu am luat prezoanele la un pret de catalog de 2.95$; si am mai multe ... 8 / roata...

PS: Nu te sfatuiesc sa faci piulitele la strung! Consider ca e mai corect sa iei prezoanele complete; cu tot cu piulite.

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Nici sa nu te gindesti sa strungaresti piulitele. Toti strungarii se dau dau sculeri/matriteri si forjori. Nu vei obtine niste piulite sigure. Chiar daca vei gasi otel cu procentul de carbon necesar, trebuie decalit pt. prelucrare si iar calit. Nu prea sunt multe locuri in tara unde se fac tratamente termice ca la carte.

Si chiar nu cred ca vrei emotii in mers citusi de putin. Bafta.

'89 Terrano 3.0L V6 VG30I
Link spre comentariu

ce va place sa va complicati.....orice magazin de piese auto respectabil iti poate aduce asa ceva....original....sau aftermarket....

avand in vedere ca este vorba de piese care tin de siguranta rutiera...chiar nu inteleg de ce nu pui ce vine din fabrica.........

te-a depasit vreodata o roata de la masina ta?....sa vezi ce senzatii ai atunci...

mai ales daca e o roata de la puntea din spate :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare