Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

jante niva

alk

Postări Recomandate

salut,am vazut din intimplare ca jantele de niva,cele pe 16' se potrivesc pe aro,rog initiatii sa ma informeze daca este adevarat si eventual daca se potrivesc gume 35/12.5/r16.:tk
....Sunt putini ce-i ce dobindesc izbinda fara osteneala!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: jante niva

salut,am vazut din intimplare ca jantele de niva,cele pe 16' se potrivesc pe aro,rog initiatii sa ma informeze daca este adevarat si eventual daca se potrivesc gume 35/12.5/r16.:tk

Ca sa pui gumele alea iti trebuie jante de minim 8 latime. Si nu prea am vazut la niva jante atat de late ...Ar fi o varianta sa iei doua seturi de jante si sa le schimbi miezul (varianta destul de scumpa)!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Salut!

Recunosc ca sunt nestiutor in cele ce ce priveste niva, desi posed una, mie mi s-a spus ca nu merge nici macar 195/R15 fara sa decupez din aripi, dar la asa o anvelopa de care spui oare tin plnetarele?

Sczele de rigoare daca gresesc!

eu am pe masina jante de aliaj speciale de niva pe 16 cu cauciucuri de 215/65/16 de 2 ani si nu am avut probleme cu planetarele si merg cu ea :grin: nu o tin doar in curte, si nu am facut modificari la ea, nu inteleg de ce se vaita toti cu problema asta de parca ar costa o avere piesele ptr niva, pana nu incerci si incepi sa mergi cu ea peste tot nu-ti dai seama ce inseamna sa ai cauciucuri mari pe masina.

Link spre comentariu

Or fi jantele pe 16 si sosonii de 215/65/16 si nu o trebuit sa decupezi nimic.

Cele de 195/15, is de fapt de 195/80/15 si, in general sunt reesapate. Daca nu decupezi colturile la aripi, iti agata crampoanele in ele si le tai. Si asta, la fiecare viraj.

Trebuie decupat si pe spate, deoarece, cand esti in teren, cu o roata (spate) in aer, sa vezi ce frumos iti agata guma de pe roata pe care sta masina. Eu ca sa pot folosii 195/80/15, am fost nevoit sa decupez. NU mult, dar suficient

Link spre comentariu

Vizitator nivareloaded

Am si eu o problama la rusoaica, daca ma poate ajuta cineva....!!???

Vreau sa o incalt si pentru asta mi-am procurat jenti gen jr de aro. Vreau sa pun un cauciuc 205/70/15 si vroiam sa intreb daca se potriveste. Sunt dispus sa tai din aripi, dar deocamdata nu vreau sa o inalt!

Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat..!

Mutumesc anticipat!

Link spre comentariu

pentru 205/70R15 nu trbuie decat sa le pui p jante apoi p masina si sa pleci la drum! drum bun!

PS: dar tu parca spunei ca vrei cauciucuri mai inalte decat cele p acre le ai cum p masina iar echivalentul ca inaltime al175/75 R16 ar cam fi 205/75R15,iti spun asta pntru ca am comparat rezerva de la rusaica mea si cu cele p care le folosesc eu p sosea care sunt kumho road venture AT205/75R15!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Am si eu o problama la rusoaica, daca ma poate ajuta cineva....!!???

Vreau sa o incalt si pentru asta mi-am procurat jenti gen jr de aro. Vreau sa pun un cauciuc 205/70/15 si vroiam sa intreb daca se potriveste. Sunt dispus sa tai din aripi, dar deocamdata nu vreau sa o inalt!

Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat..!

Mutumesc anticipat!

Ce cauciucuri sunt(205/70/15)?

Eu am 225/70/15 pe janta JR.

bau bau
Link spre comentariu

merg si cele de 205/70 puse p jante de aro.eu chiar le-am avut ale mele p jantele de aro cat timp am avut jantele de aluminiu la sablat! merge fara nici un fel de problema doar ca tunci cand presiunea este mica in caucicuri acestea vor sari de pe jante in mod garantat,in schimb sincer arata foarte bine 205-urile pe jante de aro!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Vad ca foarte multi vreti sa puneti sosoni mai lati pe rusoaicele voastre.

Daca le folositi mai mult la sosea sau pe teren uscat, sunt OK, dar, la noroiala, o sa fiti ca la balet. La noroi sun mai bune ceva mai inguste.

Chestia cu Simexuri pe NIva, am vazut la cineva parca pe aici pe forum intr-un filmulet. Parerea mea e ca trebuie inaltata ca sa-ti icapa. Chiar daca sunt de 195/15

Link spre comentariu

Filmuletul cu Niva demonstreaza inca o data in plus cit de importante sunt cauciucurile pentru o masina de teren. Poti sa ai o herghelie de cai sub capota, blocante peste blocante, suspensii de sute sau mii de euro, fara niste anvelope adecvate toate astea sunt .........

Cunosc dealurile din zona aceea destul de bine, este un amestec de pamint si grohotis destul de dificil de abordat din cauza aderentei reduse si a declivitatilor.

Nu a mai incercat nici o masina sa urce pe acel traseu?

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

......deci cele mai potrivite simex-uri pt niva sunt 195/80r15??inalte si inguste..nu forteaza in grupuri,sunt aproape identice cu cele originale 175/80r16...,dar resaparea face simexul cu 4-5 cm mai mare decat cota din calculatorul de anvelope...e ideal... e perfect...

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

inradevar, 195/80/15 intra cel mai bine, dar, pt ca centimerii in plus sa nu incurce, micile ajustari sunt necesare.

195/80/15 daca pui,tot mai agata?

Trebuie sa mai tai din tabla de la aripi,sau cu un chit de inaltare se pot pune?

bau bau
Link spre comentariu

intrbare: dupa 195/80r15 simex cine poate sa imi spuna care este urmatoarea cota de anvelope acelasi profil tinand cont ca masina e inaltata si decupata la greu,inclusiv taiat 2-3 cm din praguri?

daca se poate o dimensiune care se gaseste si neaparat simex ca nu am acaretu de asfalt(nu mai exista asfalt...care asfalt??)

:oldFratilor daca veniti sau treceti prin valcea sa mergeti pe curtea de arges,ca pe dealul negru iti trebuie ceva off-road de extreme

multumesc! :tk

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare