Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am nevoie de un sfat la un xj din 1999 4.0l

alien_0707

Postări Recomandate

Tocmai ce mi-am luat acum vreo 3 saptamani in urma o frumusete de cherokee din 99 cu motor de 4.0 si cutie automata.Masina a fost foarte bine intretinuta si desi are 11 ani si 200.000 de km arata si merge brici.Avand si niste banisori prin buzunare am zis s-o pun la punct asa cum se cuvine.

Si am trecut la treaba inlocuind:

- toate amortizoarele

- bieletele bara antiruliu fata

- bucse bara antiruliu fata+spate

- curea distributie angrenaje

- toate uleiurile(motor,cutie autom.,cutie transfer,grup fata+spate)

- filtru ulei(motor,cutie viteze)

- saboti frana spate

- placute+discuri frana fata

Eh acum alta viata..nu troncane si nu bate nimic,la motor nu se mai aude nici o scartaiala dupa ce am schimbat cureaua de mai sus...insa ma DISPERA faptul ca dupa fiecare franare la vreun semafor la roata dreapta fata aud niste boncaneli exact cum se aude o planetara uzata de Dacie si se si simte ca niste smucituri.Daca o accelerez un pic ...gata nu se mai aude.Acelasi lucru se intampla si daca apas usor pedala de frana.

Cineva mi-a spus ca se intampla asta din 2 cauze:cica cherokee-urile ar avea un defect la suportul placutelor si placuta din interior capata un joc si boncane asa...sau e din cauza pistonului- acum dupa ce am schimbat discul si placutele,are alta pozitie de lucru adica mai inauntru si se blocheaza.

Daca stie cineva despre ce e vorba si s-a mai intalnit cu o situatie asemanatoare rog foarte mult sa-mi zica si mie.

• Like 1
Jeep Cherokee '99 4.0 l.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Am nevoie de un sfat la un xj din 1999 4.0l

La scimbarea discurilor si a placutelor de frina se aeriseste si sistemul de frinarea si daca nu se aeriseste bine atunci nici pistonasele nu lucreaza bine si de aceea ai tu problema aia la franare !!!!

• Like 1
jeep cherokee XJ 4l
Link spre comentariu

Am uitat sa precizez ca am schimbat si lichidul de frana.Faza e ca nu am stat calare pe mecanic cand a efectuat operatiunea,fiind la lucru.Tot ce se poate sa nu fi facut corect aerisirea.Azi sau maine ma voi duce din nou la service si cred ca am sa schimb si garniturile la pistonase fiindca am de gand sa le dau jos si sa vad ce e acolo.Oricum multumesc frumos.

• Like 1
Jeep Cherokee '99 4.0 l.
Link spre comentariu

Salutari, Alien_0707 !

Am trecut si eu cam prin aceleasi lucruri dupa achizitionarea masinii, cu mentiunea ca mi s-a atras atentia de catre vechiul proprietar asupra problemei respective.

La mine se auzea acel zgomot de pe ambele parti ale puntii fata, si era mai perceptibil cand rulam cu geamurile fata deschise, pe strazi inguste, unde zgomotul respectiv se lovea de cladiri si se auzea extrem de clar in habitaclu. Nu simteam insa nici o smucitura.

Crucile planetarelor fata erau uzate si pastilele aveau joc mare pe axele lor. S-au montat cruci noi, si zgomotul a disparut.

Se pare totusi ca la tine cauza difera, daca inainte de schimbarea placutelor/discurilor nu se auzea acel zgomot.

In mod normal ar trebui schimbat si lichidul de frana, pentru ca este hidrofil, adica absoarbe apa care apare din condensul format in conducte, care apa se poate din nou evapora, poluand sistemul cu aer. Si aerul nu are ce cauta intr-un sistem de franare cu lichid, nu ?

Eu schimb lichidul de frana la fiecare doi ani. Costuri minime si stres minim.

Se poate intr-adevar sa fie un piston mai incapatanat si sa tinda sa se blocheze in cilindrul lui. Oricum ar trebui verificate ambele pistoane, adica stanga si dreapta. In caz ca e recuperabil, se curata usor cu lichid de frana si un lemn de esenta moale (pentru frecat direct pe piston), eventual cu un smirghel ultra-fin.

In caz ca pistonul (pistoanele) este "mancat", nu scapi fara alt piston sau chiar etrier. Si daca schimbi doar pistonul, monteaza si garnituri noi.

Defect constructiv nu exista la Jeep pe partea de frane, nici oficial (actiuni de recall), nici neoficial. Doar ca Jeep-urile XJ nu franeaza exagerat de bine, doar mediocru, nici cand instalatia de franare este in stare perfecta.

Succes la remediere !

Dragos

Link spre comentariu

e vorba de Jeep-ul albastru din Piatra Neamt?

daca da,stiu ca avea o problema la cuplarea 4x4 si anume nu iesea din 4x4

(am vrut sa iau si eu masina si am testat-o)

in rest masina arata si mergea bine

daca poti spune-mi cu cat ai luat-o,eu am negociat mult si m-am razgandit din cauza actelor

• Like 1
Link spre comentariu

Dragos,am scris mai sus ca am schimbat si lichidul de frana.In cateva minute ies din casa si ma duc la mecanic sa mai desfacem odata acolo si sa vedem despre ce e vorba.De cand am luat masina si pana am schimbat discurile si placutele (vreo 2 saptamani)am mers zilnic cu ea si nu a avut aceasta manifestare.Asta ma duce cu gandul ca nu e de la planetare...desi am sa verific si acolo.Oricum multumesc mult.

Jeep Cherokee '99 4.0 l.
Link spre comentariu

Am fost la service si m-am mai uitat odata impreuna cu mecanicul.

Dragos se pare ca a avut dreptate cand a zis ca din crucile planetarelor se aude asa...la mine cea din dreapta e varza,se balangane si are un joc foarte mare.Probabil cand franez isi deranjeaza pozitia si pana capata o viteza de rotatie suficienta sa o centreze pe pozitia fiziologica se aude boncaneala.

M-am uitat la un magazin de piese a unui prieten pentru crucile respective si le-am gasit relativ ieftin in jur de 500.000 de mii vechi bucata.

Acuma dilema e urmatoarea...mecanicul zice ca se scot greu ca-s ambutisate si nici eu nu m-am uitat mai cu atentie sa vad cum sta treaba...din cate stiu nu ar trebui sa aiba o siguranta care odata scoasa se scot si crucile?

Jeep Cherokee '99 4.0 l.
Link spre comentariu

Masina am luat-o pe data de 27.01 deci nu pot sa-ti zic decat un consum pentru sezonul asta de iarna....17-18 in oras.Asta include si talpile pe care uneori le-am bagat in pedala de acceleratie,caci masina are ceva nerv sub capota(am cauciucuri de strada deocamdata 215/70/15).

Aceeasi intrebare am adresat-o si eu la randul meu unui proaspat proprietar de cherokee cu acelasi motor de aici de pe forum si m-am linistit ca mi-a zis cam la fel.

La mine nu asta e problema pentru ca masina imi place foarte mult si in consecinta ii dau sa pape......faza care ma cam pune pe ganduri e impozitul...cand ma gandesc ca trebuie sa dau cam 29 de milioane la hotii astia ma ia cu dureri de cap.

Jeep Cherokee '99 4.0 l.
Link spre comentariu

asta e motivul principal pt care nu am luat masina;

proprietarul mi-a spus la telefon prima data ca masina era inscrisa pe persoana cu handicap si cand am vrut sa o iau, a spus ca trebuie sa o radieze de pe numele lui ala;

incearca sa o inscrii pe numele cuiva de increder la tara(sat,comuna)

si acolo poti mai usor sa o treci cu motor mai mic...vezi tu

Link spre comentariu

Salutari, Alien_0707 !

E cea mai banala cruce posibila, cu sigurante tip C sau Omega. Ambutisat e mecanicul acela special...:uameni...

In kit-ul noii cruci trebuie sa fie si patru sigurante noi, poate chiar si gresor, daca crucea este prevazuta cu orificiu pentru asa ceva.

E clar ca pastilele intra prin presare in furca planetarei, dar merge normal pentru tipul acesta de lucrare.

Si sa nu aflu ca ai schimbat doar crucea de pe dreapta...

Daca o sa faci asa ceva, o sa te bantui cu cealalta cruce dupa mine...:sht...

Si daca tot te bagi (tu sau altcineva) pe dedesubt, sa nu te doara mana sa folosesti o pompa de gresare prin locurile "care este" dotate cu gresor...

Cardane (culisante si cruci, daca e cazul), pivotii superiori fata. Verifica jocul la articulatia CV de la cardanul fata (cea cu doua cruci consecutive, la partea de catre reductor). Poate ai gresor la articulatia (tip cap de bara sau pivot) de catre sasiu a barii panhard, n-o ierta nici pe asta.

Eventual jocul in pivoti poate fi verificat tot cu acesta ocazie, ca si starea in care se afla amortizorul (telescopul) de pe bara de directie si capetele de bara ale acesteia.

Happy to serve you !

O seara buna !

Dragos

P.S.: Pentru ca de treburile astea marunte depinde viata lunga a masinii...

Asa arata crucea:

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

:ha:

Dragos ce sa zic .

Am ras de m-am tavalit cand am citit ce-ai postat.Sa stii ca promit sa le schimb pe amandoua.Dar deja trebuia sa-ti dai seama cat sunt de chisat pentru ca am enumerat cate am schimbat la masina in 2 saptamani.Am bagat fix 34.500.000 de lei vechi in ea(deja ma paste un divort pentru ca nevasta-mea nu prea e pasionata de acest capitol).

Cat despre mecanic saracul e cam prostanac ce-i drept dar poate fi reabilitat...nu-i irecuperabil.Gresarea am efectuat-o ieri cand am schimbat toate uleiurile.

Merci.

Jeep Cherokee '99 4.0 l.
Link spre comentariu

asta e motivul principal pt care nu am luat masina;

proprietarul mi-a spus la telefon prima data ca masina era inscrisa pe persoana cu handicap si cand am vrut sa o iau, a spus ca trebuie sa o radieze de pe numele lui ala;

incearca sa o inscrii pe numele cuiva de increder la tara(sat,comuna)

si acolo poti mai usor sa o treci cu motor mai mic...vezi tu

Am fost eu si pe la RAR ca-i stiu pe cativa sa vad cum as putea s-o transform in autoutilitara.La autoutilitare indiferent cat e motorul taxa e unica adica 30 de ron pe grupa de 200 cmc(asta insemna sa fi platit la jeep 600 ron/an),dar mi-au zis ca e foarte complicat-trebuie sa faci modificari drastice in masina si nu se merita.

Asa ca bag pufuleti ca-s ieftini si tin de foame si strang eu 30 de milioane ma umplu de naduf si-i duc la finante.

Masina e foarte faina si zic ca pasiunea nu are limite.Ma sacrific ca nu traim 2 vieti.

Editat de alien_0707
Jeep Cherokee '99 4.0 l.
Link spre comentariu

Salutari, Alien_0707 !

Ar fi pacat sa te apuci s-o crosetezi asa cum vrea RAR-ul numai ca sa se incadreze la utilitare. Parca trebuie separat habitaclul de partea de marfa, geamurile usilor spate si cela din spate de tot trebuie obturate (inlocuite cu tabla), etc.

Exista o utilitara originala Jeep, si anume MJ-ul, cabina de doua locuri si platforma in spate (asa zisul papuc). Tehnica e comuna, dar parca ampatamentul e mai mare. Dar si asa, nu arata rau. Doar ca, din punctul meu de vedere, e prea mult "tractor de ferma" si prea putin masina de teren.

Referitor la cheltuielile mai mult sau mai putin planificate cu masina, nevestele nu trebuie sa stie neaparat totul, daca ma intelegi... Chiar daca a nu spune intregul adevar nu e chiar corect, lucrurile care nu se stiu, nu deranjeaza, nu-i asa ?

34.500.000 lei zici ca ai bagat pana acum ? Stai linistit, e doar inceputul...:ha1

Si daca vrei sa te alegi cu mai putine :hm si cu mai multe :top, fii mai retinut fata de "partea adversa" pe tema Jeep si bani...

O zi buna iti doresc !

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

ahaa, bun Dragos, voi chiar faceti front comun impotriva noastra??? :ha1 ce v-as mai dori si voua norocul lui geticman, dar nuuuu...... nu pot.:no

:-P(geticwoman)

Fugi de tentatii...dar incet sa te poata ajunge!
Link spre comentariu

consumul de 17-18 e normal la 4 litrii pe vremea asta....

cu impozitul exista o varianta foarte simpla...o faci autoutilitara, scade impozitul de la 2900 ron pe la 500 ron....

formula este 25 ron / multiplu de 200 cc fata de 120 ron / multiplu de 200 cc

bafta.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

consumul de 17-18 e normal la 4 litrii pe vremea asta....

cu impozitul exista o varianta foarte simpla...o faci autoutilitara, scade impozitul de la 2900 ron pe la 500 ron....

formula este 25 ron / multiplu de 200 cc fata de 120 ron / multiplu de 200 cc

bafta.

Am sa scriu un pic ca sa va zic cum sta treaba cu trecutul de pe autoturism pe autoutilitara.

Dar intai de toate va anunt ca din 1.01.2010 formula de calcul s-a schimbat si anume:

30 ron/200 cc la autoutilitare si 145 ron/200 cc la autoturisme cu cilindree>3000 cc.

OK.Deci am fost personal la RAR si am stat de vorba cu seful de aici din Iasi cu care precizez ca ma cunosc si omul mi-a explicat cum sta treaba.

Primul pas care trebuie facut este sa gasesc o firma agreeata de RAR care face transformari de genul(cum se transformau dubele de marfa in maxi-taxi acum ceva vreme),firma care ar trebui sa izoleze locurile din fata de restul masinii,sa anuleze centurile spate,sa desfiinteze bancheta spate,grilaje la geamuri,etc....etc...o sumedenie de chestii care ulterior trebuiesc pozate si omologate de RAR.

Deci credeti-ma pe cuvant ca nu-s nebun degeaba sa-mi convina sa platesc 29.000.000 de lei vechi pe an impozit in loc de 6.000.000 lei cat as plati de-as avea o autoutilitara,dar decat sa ma apuc acum de rupt masina s-o fac duba mai bine o las asa si mananc pufuleti,beau roua florilor dimineata si reusesc sa adun banii pe care ulterior sa-i duc cu naduf la finante.

Si hai sa zicem ca m-as duce si as transforma-o ,as trece-o in acte autoutilitara....dupa care normal mi-as pune inapoi bancheta,centurile,etc....buuuun si ma opreste un idiot de militian si-mi impinge o mama de amenda ba mai mult imi ia si certificatul si patesc ca-n bancul ala cand militianul ii amenda pe trei tipi care mergeau cu un fiat uno si un altul le dadea amenda la 5 care mergeau cu un audi A 4.

Traim in Romania si asta imi ia toti banii....:ha:

Jeep Cherokee '99 4.0 l.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare