ALINRIDE Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 sa reamintesc ca la samul meu s-a spart un piston....asta e.dar dupa indelungi cautari si preturi astronomice am ajuns sa cumpar niste pistoane sh.si astfel am luat un set de la andre care sun scobite in mijloc si cu 5zecimi mai scurte si apoi am mai fost sa mai cumpar un set.am ajuns la om am desfacut motorul si stupoare 2 pistoane din patru aveau aceeasi fisura care a declansat si la mine distrugerea pistonului.de ce?modelul meu de pistoane are trecut pe el 'B1' si sunt modelul cu fata plana. au avut cumva vre0un defect din fabrica? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: de ce se sparg pistoanele? Pune-ti pistoane cu scobitura pentru valve - alea plane in anumite conditii se pot intalni cu talerul supapei cu tot ce decurge din asta. La mine un piston era intors invers (scobiturile pentru sup de admisie si evacuare sunt diferite) si facea un zgomot nasol - culmeaca asa afost montat in Anglia :dr3 Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: de ce se sparg pistoanele? pai sunt bune alea cu scobituri, daca sunt mai scurte cu 1/2 mm? o sa aiba un raport de compresie de o sa poti merge cu petrosin... sau poate au distanta de la axul boltului pana la fata superioara cu 1/2mm mai mare... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: de ce se sparg pistoanele? Uneori, atunci cand amestecul este necorespunzator, un raport de comprimare mare si temperatura motorului ridicata se intamplasa detoneze, si lucrul asta duce la spargerea/topirea pistonului. De regula se intampla la motoarele supraalimentate care sunt exploatate in conditii severe, cu o benzina de calitate slaba, iar amestecul de carburant este sarac. In alta ordine de idei, am mai pus un link cu set de pistoane/cuzineti de pe ebay care ajunge la noi in jur de 170$, de ce te chinui? 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALINRIDE Postat Februarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: de ce se sparg pistoanele? Pai daca ii pun noi ce se intampla?nu se pot sparge? eu zic ca e ceva gandit prost la mijloc,am vazut 2 motoare desfacute,cu putini km cu pistoane fisurate si persoana de la care le-am luat stia de problema asta la pistoanele astea..... deci ce sa fac?voi pune inapoi pistoane cum a avut dar la prima tacaneala se va alege cu pistoane scobite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Re: de ce se sparg pistoanele? Din cate am auzit exista pistoane mai speciale pentru kit-urile de turbo care se pot instala. Apropo stiti ceva producatori, link-uri utile? Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 (editat) Re: de ce se sparg pistoanele? Din cate am auzit exista pistoane mai speciale pentru kit-urile de turbo care se pot instala. Apropo stiti ceva producatori, link-uri utile? http://suzukird1.netfirms.com/62pro/catalog/product_info.php?cPath=7&products_id=30&osCsid=a46e6921f7c2bca88e678f743ddb68c2 http://www.wiseco.com/ http://www.jepistons.com/ Titlul topicului era mai potrivit: De ce se sparg pistoanele Mtitca? Editat Februarie 19, 2010 de yknot 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Re: de ce se sparg pistoanele? sincer ,acum aud pentru prima data de piston spart la samurai,am facut in ultimele luni vreo 9 motoare de samurai dar niciunul nu a avut piston spart,ai bagat cumva aditivi de curatat instalatie de alimentare sau aditivi pentru benzina ?Altfel nu vad sa se fisureze pistoane tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate