Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

O Alta suspensie pentru fatza? aro 243

cris_luc

Postări Recomandate

Re: O Alta suspensie pentru fatza? aro 243

Mai sapa un pic prin topicurile ARO si vei gasi ceva modificari ce sa te ajute :grin: ; ai putea sa cauti un set de arcuri cu spira de 19 si un nr de 10 spire in loc de 9 spire eu am montat pe al meu si sta OK ! :ypu

Offroad Team ARO

,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mersi de sfat :tk mai trebuie sa mai stau cateva zile pe forum:grin: la cele de 19 m-am gandit dar stiam ca is ff tari si oscileaza cam putin la un 243 ..ele fiind pt 240 (camioneta). mersi orcum:h5

Link spre comentariu

Cele de 19 cu 10 sunt pentru motorul de BV deoarece este cel mai greu motor din cite sau montat pe ARO ; asa ca spor la lecturat topicuri si daca mai ai nelamuriri atepam intrebari :h5

Offroad Team ARO

Link spre comentariu

240 nu e camioneta, e cam ceea ce ai tu, adica un fel de 243 fara acoperis, si decapotabil.

320 e camioneta la care posibil sa te gandesti.

Ca sa inalti fata fie cauti arcuri de care spune gabi, fie bagi un adaos in oala de la arc sus, cu gaura pe mijloc sa treaca amortizorul pe acolo, dar sa impinga arcul mai jos.

P.S. Cum spunea si colegul tudop, ti-am admirat masina (si mai ales desenul de pe capota) undeva intr-o fundatura de munte anul trecut...

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

salutare !! sunt curios daca exista pt aro o modalitate de al mai ridica de fatza ...am arcuri de 18 mm originalele de aro...se potrivesc cumva de la o alta masina si sa fie mai inalte? sau niste suporti, ceva?

cu mult respect Cristi:h5

Un amic a inteles ca si-a pus pe fata arcuri de TV dar nu mai retin cat a taiat din ele.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Arcurile de TV sunt doar lamelare si nu are cum sa le ,,scurteze'' in cazul in care le-a montat presupun ca a montat si puntea rigida de TV !!!!

Offroad Team ARO

Link spre comentariu

dar arcurile parabolice de landrover n-or merge?pe lr articuleaza perfect si sint as zice aproape la fel de comfortabile la drum ca cele elicoidale. fata de cele originale sint o minune.

Link spre comentariu

sint tot foaie dar in loc de nenumarate foi si de marimi diferite au numai 2 foi in fata si mult mai curbate iar la spate au 2 sau 3 in daca sint HD curbate si a 3a respectiv a 4a e dreapta si intra in actiune numai la efort marit

Link spre comentariu

daca tot ai pune o axa fixa mai bine ii cu arcuri spirale....este mai fiabila....

:sh2... axa fixa? arcuri spirale...

Fain, mereu mai invatam cite ceva...

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

Nu stiu de ce, cind citesc titlul ma gindesc la o axa fata rigida, suspensie pe arcuri elicoidale...

de ce zic axa rigida? ....

pt fiabilitate, intretinere usoara,pot zice ca cresc foarte mult si performantele...

de ce zic suspensie pe arcuri elicoidale?

suspensia aceasta e intradevar mai putin fiabila si mai greu de realizat,comparativ cu arcurile lamelare,dar zic eu ca pe linga confortul in exploatare, zic ca acea elasticitate oferita de arcurile elicoidale, face ca axa fata sa flexeze mai usor...

Link spre comentariu

nu este usor de realizat dar se poate, si parerea mea este ca merita...se poate monta pe fatza cam un intreg sistem de pe-o toyota cu arcuri elicoidale cu doua brate ce tin puntea si o bara transversala pt jocul stanga dreapta...pritenul meu tik isi face cam acelasi lucru la ims : pe fatza punte de tv curatata de suporti si sudati cei de pe puntea de toyota cele doua brate ce tin puntea si bara transversala...:grin:...multe de lucru ,mult de calculat dar speram sa iese ceva frumos....:lr:lr

Link spre comentariu

e forte simplu sa pui o punte fata cu arcuri elicoidale,un pretin din cj are pe camioneta si curand voi avea si eu si rudi pe aro-ie

ARO 243,an 2001,motorizare 2.7 tdi

ARO 243,an 1986,motorizare D127

ARO 244,an 1993,motorizare D127 in curs de modificare

Audi B4, an 1994 benzinar de 2000.

BUGHI - motor de 1600 benzinar

Fiat 1100,an 1964 - proaspat achizitionat

Link spre comentariu

e forte simplu sa pui o punte fata cu arcuri elicoidale,un pretin din cj are pe camioneta si curand voi avea si eu si rudi pe aro-ie

Da, pot zice si eu ca e foarte simplu sa chemi pe cineva sa-ti faca,sau sa platesti pe cineva sa-ti faca...acea modificare.. ia sa vad si eu daca e cineva, e chiar asa de beton... cum se face... i rog sa dea detalii cum ,ce din ce materiale ....

Acu nu vreau sa fiu rautacios, chiar am pozat si eu o axa de M, pe un sasiu de Aro.. sunt multe ,foarte multe aspecte care nu pot fi lasate chiar asa la intimplare... daca e amplasata prea in fata sasiului te trezesti ca nu mai incape mec de directie, daca e prea in spate iti iasa tendoanele (bratele de fixare a puntii) prea scurte, axa nu o sa flexeze satisfacator...cardanul fata o sa fie nevoit sa lucreze la unghiuri mari..etc..

Daca inalti prea mult sasiul scazi la stabilitate, daca e prea jos ,ai lucrat cam degeaba...

sa nu mai zic ca in aceste adaptari e vorba de alegerea materialelor ..prelucrarea altora... ai zice ca iei axa cu tendoane, arcuri, originale, dar mai ai de facut o serie de adaptari la fixarea acestora pe sasiu si astea nu se fac chiar din flex si sudura....si nici nu o sa se potriveasac din prima incercare...

Link spre comentariu

nu este chiar asa simplu ...m-am gandit mult la treaba asta ....un prieten dea meu isi pune pe ims axe cu elicoidale toata smecheria de pe o toyota pastrand doar puntile de ims dar ii mult de lucru si multe aspecte de luat in calcul....nu poti face modificarea intr-o zi doua...:wink:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare