dragosxc Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Chiar daca pare absurd pentru unii, dupa cum spune si titlul, m-am apucat de reconditionat cutia de viteze de pe Vitara. Saraca a cedat! Nu stiu daca din neglijenta sau pur si simplu din cauza unui dop de gheata pe furtunele de aerisire, am ramas fara ulei in cutie. Evident zgomotul a devenit din ce in ce mai suparator asa ca am decis ca e nevoie de o alta cutie. Am gasit una de schimb si am rezolvat partial problema( transferul pare putin uzat!) Am zis ca e bine sa desfac totusi cutia veche cu bucluc si sa vad daca se poate reconditiona. Da se poate reconditiona:banana, dar... pentru ca trebuie sa existe un DAR, pe langa cativa rulmenti ce trebuie inlocuiti, pinionul prizei de putere are dantura uzata rau si e nevoie de unul nou. Am inceput asadar plimbarea pe la magazinele de piese auto. :grin: Am inceput cu un dealer Suzuki din Bucuresti, care mi-a dat cu pretul in cap efectiv: urias de mare!!! Am nevoie asadar de o priza de putere noua sau cel putin una in stare buna (desi as prefera noua). Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat! [ATTACH]66604[/ATTACH] [ATTACH]66605[/ATTACH] [ATTACH]66606[/ATTACH] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Re: Help. M-am apucat de reconditionat cutia de viteze la Vitara! un cod de piesa? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: Help. M-am apucat de reconditionat cutia de viteze la Vitara! Inainte de a cumpara priza, intereseaza-te bine de preturi la toate piesele care iti trebuie. Sa vezi daca merita, deoarece pe mine la un Samurai, ma costa setul de rulmenti de cutie vre-o 300 $ fara trensport si am gasit cutie second la 150 euro. Deci nu renta sa o repar. Oricum daca te apuci de treaba, BAFTA :h5, stiu ce inseamna sa desfaci o cutie bucatele (nu de Suzuki, dar tot este de munca). A doua oara nu m-as mai baga :wink: Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosxc Postat Februarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: Help. M-am apucat de reconditionat cutia de viteze la Vitara! Intr-adevar nu se merita sa o reconditionezi la ce preturi au piesele de schimb! Nu inteleg de ce sunt atat de umflate preturile la piese in Europa si mai ales la noi in Romanica! Un cod de piesa de catalog Suzuki presupun ca ar fi util! O sa incerc sa aflu acest cod! Astept in continuare sugestii! Ma mai gandesc si la fabricarea prizei de putere... insa nu stiu daca mai exista pe la noi vre-un producator de roti dintate.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
akos.kacso Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: Help. M-am apucat de reconditionat cutia de viteze la Vitara! Nova Modul SRL din Cugir face roti dintate, HPT Sebes... si sigur mai sunt o gramada... Suzuki Samurai '95 1.3 69CP bodylift 5 cm (homemade) suspensionlift 5 cm (homemade) cauciucuri simex 215/80/R15 si multe altele :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: Help. M-am apucat de reconditionat cutia de viteze la Vitara! Intr-adevar nu se merita sa o reconditionezi la ce preturi au piesele de schimb! Nu inteleg de ce sunt atat de umflate preturile la piese in Europa si mai ales la noi in Romanica! Un cod de piesa de catalog Suzuki presupun ca ar fi util! O sa incerc sa aflu acest cod! Astept in continuare sugestii! Ma mai gandesc si la fabricarea prizei de putere... insa nu stiu daca mai exista pe la noi vre-un producator de roti dintate.... nu cred ca va face cineva o priza nici macar apropiata de cea originala si sa fie si la pret bun,parerea mea....alta cutie stiu 2 cutii de viteze cu tot cu reductor impecabile la 300 eur bucata daca vrei iti dau pontu si eu zic ca mai si negociezi si sunt bune,adica mam dat cu masina inainte sa fie dezmembrata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: Help. M-am apucat de reconditionat cutia de viteze la Vitara! priza eceea din imagine nu o gasesti sub 1500 lei sau cel putin apropiat stiu din proprie experienta suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosxc Postat Februarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: Help. M-am apucat de reconditionat cutia de viteze la Vitara! priza eceea din imagine nu o gasesti sub 1500 lei sau cel putin apropiat stiu din proprie experienta Ei sa nu exageram acum cu pretul:uameni Dealerul Suzuki la care am apelat mi-a dat un pret de 140 euro fara TVA pentru priza de putere; cu livrare in 10 zile. @soso... deja am cumparat o cutie de de viteze cam tot pe la banii astia, dar din pacate, desi partea de cutie de viteze e OK, urla rulmentii arborelui pentru fata din cutia de transfer. Sambata o sa demontez cutia de transfer de pe vechea mea cutie si o montez pe masina. Asa ca din doua cutii de viteze defecte sper sa fac una buna:grin: In naivitatea mea m-am gandit ca as putea reconditiona cutia veche la un pret decent, comparabil cu varsta si valoarea pe piata a masinii. Astept in continuare pareri. S-a mai lovit cineva de aceasta problema? Ma mai gandesc si la solutia rectificarii danturii pinionului prizei de putere, in cazul in care se poate face asa ceva... Stie cineva vre-un atelier in Bucuresti care face roti dintate???:hl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate