Filip Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Dupa accident puntea fata nu a putut fi indreptata perfect (unghiul de cadere este cam cu 2 grade in afara). Mi-au fost recomandati pivoti reglabili. Un anumit individ de pe forum ma tot minte ca-mi aduce - nu mai am incredere in el, e cam neserios. Am gasit in state, dar sunt greu de adus (www.napaonline.com, art NCP 2642975). Gasim asa ceva in Romania? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: Pivoti reglabili Mi-au fost recomandati pivoti reglabili. Un anumit individ de pe forum ma tot minte ca-mi aduce - nu mai am incredere in el, e cam neserios. Cine-i individu'? Hai sa spunem lucrurilor pe nume ... Din state nu prea exista variante ... din pacate! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GPScu Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 (editat) Re: Pivoti reglabili Daca vrei te pot ajuta eu ....ii mai ai pivoti vechi :h5? Editat Februarie 25, 2010 de Yonutz tel 0763325967 Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: Pivoti reglabili Dupa accident puntea fata nu a putut fi indreptata perfect (unghiul de cadere este cam cu 2 grade in afara). Mi-au fost recomandati pivoti reglabili. Un anumit individ de pe forum ma tot minte ca-mi aduce - nu mai am incredere in el, e cam neserios. Am gasit in state, dar sunt greu de adus (www.napaonline.com, art NCP 2642975). Gasim asa ceva in Romania? Nu fi suparat Filipe.... acel individ mi-a spus azi la telefon ca se simte ca dracu si ca nu e vina lui ca EMS-ul i-a pierdut coletul....( dar asta e alta poveste ) , de ce nu tii comanzi tu direct ? Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius Lupu Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 Re: Pivoti reglabili Nu stiu daca mai are rost sa imi ascundeti identitatea. Eu m-am oferit sa rezolv o problema minora cu ajutorul unui prieren din state. Nici macar nu avem o problema intarzierea de 1 luna nu inseamna ca pivotii nu o sa soseasca. Pur si simplu nu pot face nimic deocamdata sa dau de urma lor. Daca cineva poate sa il ajute pe filip cu alti pivoti eu nu am nici o problema . Morala : Facerea de bine f.... De mama Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 Re: Pivoti reglabili Te pot ajuta sa-i aduci din sua daca imi dai linkul cu ceea ce doresti.Daca furnizorul de acolo livreaza in 1-2 zile ajung in romania in 3 saptamani de la confirmarea comenzii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Filip Postat Februarie 27, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2010 Re: Pivoti reglabili Te pot ajuta sa-i aduci din sua daca imi dai linkul cu ceea ce doresti.Daca furnizorul de acolo livreaza in 1-2 zile ajung in romania in 3 saptamani de la confirmarea comenzii. Multam. Am gasit alt furnizor care expediaza in Europa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 Re: Pivoti reglabili FIlip mai multe detali ??? pentru ce model de jeep? ce an ??? sunt in romania si sunt la mine in garaj noi !!!:banana jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 Re: Pivoti reglabili FIlip mai multe detali ??? pentru ce model de jeep? ce an ??? sunt in romania si sunt la mine in garaj noi !!!:banana @Savinescu.... nu sunt pivoti STANDARD... adica cei pe care ii gasesti la amicul nostru comun.... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Pivoti reglabili @Savinescu.... nu sunt pivoti STANDARD... adica cei pe care ii gasesti la amicul nostru comun.... De aceea am intrebat pt ce model si pt ce an este ca acestia pe carei ii am se potrivesc pe anumita punte din anumiti ani !!!:ypu jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Pivoti reglabili Neatza ! @ Savinescu E vorba de pivoti (superiori) excentrici, pentru a compensa unghiuri proaste din directie. Aceste unghiuri proaste apar in mod normal la masini liftate mult si cu puntea fata rotita pentru a obtine un unghi ideal la articulatia cardanica de la grup. Acesta a fost cazul meu. Sau in caz de accident, se pare, cum a patit colegul nostru de forum. Deci. nu e vorba doar de a imperechea un anumit pivot cu un anumit tip de punte dintr-o anumita generatie. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Pivoti reglabili De aceea am intrebat pt ce model si pt ce an este ca acestia pe carei ii am se potrivesc pe anumita punte din anumiti ani !!!:ypu Hai cu ei pana la mine sa vedem daca sunt ce trebuie, ca am o punte D44 pe bancul de lucru....ca am puntea data jos de pe masina... apropos, ziceai ca vi sa iei si distantierele de XJ... haide suna-ma. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius Lupu Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Pivoti reglabili pivotii care ii ai tu sunt inferiori si intradevar sunt reglabili. Ce unghi maxim de reglaj au ? daca nu au cel putin 2 grade nu are rost. Oricum cea mai buna varianta este cu pivoti superiori reglabili. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius Lupu Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Pivoti reglabili Neatza ! @ Savinescu E vorba de pivoti (superiori) excentrici, pentru a compensa unghiuri proaste din directie. Aceste unghiuri proaste apar in mod normal la masini liftate mult si cu puntea fata rotita pentru a obtine un unghi ideal la articulatia cardanica de la grup. Acesta a fost cazul meu. Sau in caz de accident, se pare, cum a patit colegul nostru de forum. Deci. nu e vorba doar de a imperechea un anumit pivot cu un anumit tip de punte dintr-o anumita generatie. Stima, Dragos unghiul puntii (caster ) se regleaza cel mai bine din brate -daca sunt reglabile. Pivotii reglabili se pot utiliza si pentru a ~repara ~ o punte stramba Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 (editat) Re: Pivoti reglabili Salutari ! @ Marius Lupu & Filip Rotirea puntii e data de brate, corect. Eu lucrez cu Rubicon Express Superflex, toate reglabile. Doar ca prin rotirea puntii in favoarea unui unghi bun la crucea ardanului, pierzi grade bune din caster, ceea ce s-a intamplat la mine. Pentru ca in aplicatiile mele prefer un unghi bun la cardan in favoarea unui unghi ideal de FUGA, am preferat sa merg pe ideea bratelor reglabile. Pivotii utilizati actualmente sunt Dana Spicer stock, inca nefacandu-se simtita nevoia unor pivoti excentrici pentru a compensa ceva. Pentru aceasta compensare s-au inventat pivotii excentrici, care NU sunt deloc reglabili, de fapt. NAPA ii ofera in intervalul 0.5* - 2*, in pasi de 0.5*. (Steluta ar vrea sa fie cerculetul insemnand grade, dar in lipsa...). Ramane doar ca Filip sa aleaga varianta aplicabila cazului sau. Acum, se pare ca dupa accidentul suferit de el, lipsesc gradele in cauza. In afara de pivotii excentrici, alta varianta de a reveni la ceea ce ar trebui sa fie este utilizarea bratelor reglabile (preferabil, toate patru). Luand in considerare pretul si durata livrarii pieselor, mai ales daca se va dori si o ulterioara liftare, poate e mai rezonabil sa se mearga pe varianta bratelor reglabile, pentru a readuce puntea la locul ei si eventual a o roti, daca liftul e mare. Oricum, alegerea apartine lui Filip, oricare ar fi aceasta. P.S.: NAPA nu ofera pivoti cu excentric mai mare de 2 grade. Stima, Dragos Editat Februarie 28, 2010 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius Lupu Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Pivoti reglabili poate noi nu ne-am facut prea bine intelesi: In urma accidentului puntea de lal masina lui filip sa strambat . Eu am incercat pe cat posibil sa o ondrept dar mai mult nu am reusit . Unghiul care ne face noua probleme nu este caster -ul ci camber -ul . Rotile din fata nu mai stau prependicular pe sol. Eu m-am gandit ca montand acesti pivoti reglabili o sa corectez pe cat posibil problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Pivoti reglabili Salutari ! @ Marius Lupu Imi pare rau de strambatura asta. Se pot corecta ambele unghiuri cu aces tip de pivot, binenteles, cu limitele date de cele 2 grade maxim disponibile. Daca doar UNUL din aceste unghiuri e in afara tolerantelor, e OK, desi dupa o lovitura de nivelul asta este posibil sa fi fost afectat si celalalt. Oricum, daca nu e cazul, foarte bine. Succes la operatie ! Ce zici, totusi, o alta punte nu te-ar ajuta mai repede/bine ? Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Filip Postat Martie 1, 2010 Autor Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Pivoti reglabili Salutari ! @ Marius Lupu Imi pare rau de strambatura asta. Se pot corecta ambele unghiuri cu aces tip de pivot, binenteles, cu limitele date de cele 2 grade maxim disponibile. Daca doar UNUL din aceste unghiuri e in afara tolerantelor, e OK, desi dupa o lovitura de nivelul asta este posibil sa fi fost afectat si celalalt. Oricum, daca nu e cazul, foarte bine. Succes la operatie ! Ce zici, totusi, o alta punte nu te-ar ajuta mai repede/bine ? Stima, Dragos Sal, Pe viitor vreau sa schimb puntea, ai Dana 44? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Filip Postat Martie 1, 2010 Autor Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Pivoti reglabili poate noi nu ne-am facut prea bine intelesi: In urma accidentului puntea de lal masina lui filip sa strambat . Eu am incercat pe cat posibil sa o ondrept dar mai mult nu am reusit . Unghiul care ne face noua probleme nu este caster -ul ci camber -ul . Rotile din fata nu mai stau prependicular pe sol. Eu m-am gandit ca montand acesti pivoti reglabili o sa corectez pe cat posibil problema. Ca sa va faceti o idee, asa arata puntea dupa accident. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Pivoti reglabili Buna seara ! @ Filip Nu, nu am D44. Dar presupunand ca vrei asa ceva si cauti, vezi ca sunt multe variante, si nici una nu este bolt-on, adica dai jos D30, montezi in loc D44 si gata. Avem asa: - D44 narrow, adica ingusta, cum ar merge sub Jeep fara stres exagerat. - D44 full width, adica lata (cu vreo 6 toli mai lata decat D30) Si fiecare din cele de mai sus exista cu prinderi pentru arcuri spirale sau cu prinderi pentru arcuri lamelare. Cele full width, late, au opt prezoane pentru prinderea rotii, dispuse pe un diametru mai mare de 5 toli, acum nu-mi aduc aminte. Rapoarte in grup iarasi sunt multe, plus tipuri de Yoke-uri, adica furci de prindere cruci cardan. Asa ca, succes in cautare si grija la alegeree modelului ! Asa cum vad eu puntea ca a fost de stramba, unghiurile directiei sunt cea mai mica problema dupa indreptare... Dreapta cum a fost sigur nu e, asa ca planetarele nu cred ca mai sunt coaxiale, cu urmarile aferente, adica torsionari, semeringuri fortate sa lucreze excentric, etc. Opinia mea este sa-ti organizezi alta D30, cu sau fara Disconnect, cum o fi, pe raportul de care ai nevoie, si s-o pui rapid sus, pentru ca banuiesc ca ai nevoie de o masina pe care sa te poti baza... Apoi, cu masina operationala, ai tot timpul sa cauti o D44 asa cum ai nevoie. Succes ! Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Filip Postat Martie 2, 2010 Autor Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Pivoti reglabili Buna seara ! @ Filip Nu, nu am D44. Dar presupunand ca vrei asa ceva si cauti, vezi ca sunt multe variante, si nici una nu este bolt-on, adica dai jos D30, montezi in loc D44 si gata. Avem asa: - D44 narrow, adica ingusta, cum ar merge sub Jeep fara stres exagerat. - D44 full width, adica lata (cu vreo 6 toli mai lata decat D30) Si fiecare din cele de mai sus exista cu prinderi pentru arcuri spirale sau cu prinderi pentru arcuri lamelare. Cele full width, late, au opt prezoane pentru prinderea rotii, dispuse pe un diametru mai mare de 5 toli, acum nu-mi aduc aminte. Rapoarte in grup iarasi sunt multe, plus tipuri de Yoke-uri, adica furci de prindere cruci cardan. Asa ca, succes in cautare si grija la alegeree modelului ! Asa cum vad eu puntea ca a fost de stramba, unghiurile directiei sunt cea mai mica problema dupa indreptare... Dreapta cum a fost sigur nu e, asa ca planetarele nu cred ca mai sunt coaxiale, cu urmarile aferente, adica torsionari, semeringuri fortate sa lucreze excentric, etc. Opinia mea este sa-ti organizezi alta D30, cu sau fara Disconnect, cum o fi, pe raportul de care ai nevoie, si s-o pui rapid sus, pentru ca banuiesc ca ai nevoie de o masina pe care sa te poti baza... Apoi, cu masina operationala, ai tot timpul sa cauti o D44 asa cum ai nevoie. Succes ! Stima, Dragos Asta stramba e D44. In viitor o s-o schimb, acum merge si asa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 (editat) Re: Pivoti reglabili Nu stiu daca mai are rost sa imi ascundeti identitatea. Eu m-am oferit sa rezolv o problema minora cu ajutorul unui prieren din state. Nici macar nu avem o problema intarzierea de 1 luna nu inseamna ca pivotii nu o sa soseasca. Pur si simplu nu pot face nimic deocamdata sa dau de urma lor. Daca cineva poate sa il ajute pe filip cu alti pivoti eu nu am nici o problema . Morala : Facerea de bine f.... De mama D-nul FILIP care insista de neseriozitatea unora ca nu-i se aduce pivoti reglabili, acum ii are in bucuresti la "botul calului" si superiori si inferirori dar el a renuntat si la PUNTE CRED !!!:banana:banana:banana Editat Martie 19, 2010 de MagnuM jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Filip Postat Martie 10, 2010 Autor Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: Pivoti reglabili D-nul FILIP care insista de neseriozitatea unora ca nu-i se aduce pivoti reglabili, acum ii are in bucuresti la "botul calului" si superiori si inferirori dar el a renuntat si la PUNTE CRED !!!:banana:banana:banana Scuze, acum am vazut mesajul tau. Cred ca a fost o neintelegere, Marius a zis ca imi trebuie pivoti superiori, tu aveai doar inferiori, intre timp am comandat singur si mi-au venit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate