fofiu Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Ca un necunoscator, fara suparare, intreb si eu la ce sunt bune SUV-urile, adica daca in off-road nu sunt bune ,pe sosele sunt greoaie, consuma mult si prea mari pt traficul din orasele mari ale Romaniei, atunci la ce sunt bune? "No offence" pt detinatorii de SUV-uri, doar vreau sa ma lamuriti si pe mine cineva ca nu prea ma pricep Numai bine! Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Intrebare SUV iti zic io ca am unu un GT cu tractiune integrala, 4/5 usi si pozitie confortabila la volan jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
akita Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Intrebare SUV 1.sunt foarte ok pt. gropile din marile orase; 2. sunt foarte ok pt. pentru conditii de iarna; 3. sunt foarte ok pt. drumuri forestiere; 4. pozitie foarte confortabila la volan; 5. tinuta buna de drum; 6. majoritatea pot fi numite "puturoase" daca sunt comparate cu masinile sport; 7. cred ca ofera o siguranta a pasagerilor sporita fata de berline; la cele mai sus enumerate se mai pot adauga toate avantajele care ti le ofera tractiunea 4x4 sincer, mi-ar place sa am unul pt. drumurile on-road:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Intrebare SUV Multi nu se iau dupa calitati offroad cand isi iau un SUV. Se gandesc la spatiu si la "bashtanism".Si bineinteles la aspect.Gusturile difera. Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Intrebare SUV 1.sunt foarte ok pt. gropile din marile orase; 2. sunt foarte ok pt. pentru conditii de iarna; 3. sunt foarte ok pt. drumuri forestiere; 4. pozitie foarte confortabila la volan; 5. tinuta buna de drum; 6. majoritatea pot fi numite "puturoase" daca sunt comparate cu masinile sport; 7. cred ca ofera o siguranta a pasagerilor sporita fata de berline; la cele mai sus enumerate se mai pot adauga toate avantajele care ti le ofera tractiunea 4x4 sincer, mi-ar place sa am unul pt. drumurile on-road:grin: Pai un off-roader adevarat adica Patrol, Toyota LC, sau Pajero indeplineste aceste conditii venind cu unele avantaje in plus, deci nu vad de ce as alege un Q7 sau un X5 in loc de un Patrol care zic eu indeplineste si el aceste conditii in plus este si un bun offroader. Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Intrebare SUV Pai un off-roader adevarat adica Patrol, Toyota LC, sau Pajero indeplineste aceste conditii venind cu unele avantaje in plus, deci nu vad de ce as alege un Q7 sau un X5 in loc de un Patrol care zic eu indeplineste si el aceste conditii in plus este si un bun offroader. Pentru ca Q7 este mai comod decat Patrolul , L C, Pajero..... "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Intrebare SUV si poate atinge viteze mai mari pe autostrazile din GERMANIA ...asa de completare:h5 zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 (editat) Re: Intrebare SUV Pentru ca Q7 este mai comod decat Patrolul , L C, Pajero..... Da un Q7 are cateva "gadget-uri" in plus in comparatie cu modelele amintite,dar asta sa fie un motiv pt care sa imi iau SUV numai pt ca e putin mai comod in comparatie cu un offroader "adevarat".Oricum nu ma raportez numai la Q7 sau X5 sunt multe alte marci mai ieftine care nu au dotari mai multe ca un LC, Patrol sau Pajero. @ Miron Sorin Da ai dreptate, dar asta se intampla in Germania deci din start cad motivele: gropile de la noi si conditiile de iarna pe sosele, dar sa revenim in Romania. Editat Februarie 28, 2010 de fofiu Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
akita Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Intrebare SUV Pai un off-roader adevarat adica Patrol, Toyota LC, sau Pajero indeplineste aceste conditii venind cu unele avantaje in plus, deci nu vad de ce as alege un Q7 sau un X5 in loc de un Patrol care zic eu indeplineste si el aceste conditii in plus este si un bun offroader. Da si NU... e o chestiune de nuante si prioritati. Un SUV, cel putin teoretic, se comporta mult mai bine on-road decat un off-roader adevarat. Ar trebui sa le conduci ca sa-ti dai seama de diferente. Inca nu s-a inventat masina perfecta care sa fie buna la toate. Ca daca era asa atunci vorba ta: la ce folosesc SUV-urile? Diferentele dintre un SUV si o masina de teren nu constau numai in partea de design. Sunt o groaza de "amanunte" tehnice care fac ca un SUV sa fie mai compatil on road si mai putin indicat pentru off road. Din pacate este valabila si viceversa. Adica, la masinile de teren autentice multe din elementele specifice pot duce la o performanta mai slaba on-road. Colegii de pe forum ar putea sa ne dea si ceva detalii tehnice care duc la comportamente diferite a celor doua concepte ( SUV si Off-road). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Intrebare SUV Ce inteleg eu prin SUV pana acum este ca un SUV se comporta mai bine in off-road in comparatie cu o berlina(adica o masina mica intelegi ce vreau sa spun)si aproape la fel de bine cu o berlina on-road, deci este undeva la mijloc intre un offroader si o berlina, adica are jumate din capacitatile unui offroader si jumate din capacitatile unei berline.Asta am inteles eu din post-urile de mai sus. Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Re: Intrebare SUV E o chestiune de valori. Pentru tine SUV-urile nu au valoare. Pentru multi alti oameni valoarea lor este mai mare decat a unui off-roader. Intrebarea mi se pare superflua si copilareasca, urmatoarea intrebare va fi despre utilitatea roadsterelor ca doar exista masini sport? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Intrebare SUV Ce inteleg eu prin SUV pana acum este ca un SUV se comporta mai bine in off-road in comparatie cu o berlina(adica o masina mica intelegi ce vreau sa spun)si aproape la fel de bine cu o berlina on-road, deci este undeva la mijloc intre un offroader si o berlina, adica are jumate din capacitatile unui offroader si jumate din capacitatile unei berline.Asta am inteles eu din post-urile de mai sus. Ce ai descris tu mai sus este un crossover (o berlina mai inalta , dotata cu 4x4 FARA reductor) Unele Suv-uri au inclusiv blocant spate/ central....... (Cayenne) "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uzi Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Intrebare SUV SUV (sport utility vehicle) vehicule de pasageri care imbima spatiul unui break cu capacitati tot teren deci sunt bune sa mergi cu ele in vacanta nicidecum da iesi in off-road. Cine isi cumpara un suv nu se gandeste sa merga cu el in off-road sil cumpara pentru spatiu si confort sau pentru a fi smecher ca doar e la moda Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Martie 1, 2010 Autor Partajează Postat Martie 1, 2010 Re: Intrebare SUV E o chestiune de valori. Pentru tine SUV-urile nu au valoare. Pentru multi alti oameni valoarea lor este mai mare decat a unui off-roader. Intrebarea mi se pare superflua si copilareasca, urmatoarea intrebare va fi despre utilitatea roadsterelor ca doar exista masini sport? Pt mine intrebarea nu este inutila sa zicem poate este copilaroasa pt ca sunt un copil si nu cred ca gresesc in a intreba ceva ce nu stiu ca doar de aste s-a infintat :cl pt a ne ajuta intre noi in diferite chestii. Cat despre raspunsul dvs nu stiu ca sa zic poate asa e. In concluzie SUV-ul este o masina spatioasa numai buna pt vacante si mai este si la moda adica "jmecher" Asta am vrut sa vad cateva pareri despre utilitatea unui SUV ca nu prea l-am vazut bine adica mi se parea complet inutil Numai bine! Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Re: Intrebare SUV Ma bag si eu aici ca deocamdata masina mea nefiind pregatita sepcial pentru off-road extrem sau cum se mai numeste in termenii de specialitate, totusi nu prea e doar SUV si gata. Adica e totusi o diferenta intre un 4x4 permanent si unul care are diferentiale blocabile. Intradevar ca utilizatorul decide ce face cu masina la urma urmei. Poti incerca si off-road cu un SUV dar poti merge pe sosea cu un of-road-er cu diferentiale blocabile. Apoi mai este si componenta trenului de rulare/transmisia. Unele sunt cu punti altele cu suspensie independenta. Aici intradevar ca parerile sunt destul de variate, zic eu. Se spune ca cele cu punti sunt cele adevarate. Asa e pana cand dai de drumuri mai circulabile. Atunci e problem. Mic, nu mare. Fie ca e cu punte sau cu independenta, si Patrolul si Pathfinderul sunt cumparate din parcuri ca fiind SUV-uri. Gresesc? Va rog sa ma corectati. Asa mai invat si eu cate ceva amanunte detaliate. Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Re: Intrebare SUV Un SUV nu este clar o masina pentru off-road. Poate fi o masina pentru Jmekeri(daca asta se vrea) sau poate fi o masina net superioara unei berline, mult mai incapatoare, mult mai sigura, mult mai spatioasa, unele vin cu 7 locuri si lista poate continua. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristizz Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 (editat) Re: Intrebare SUV SUV-urile exista pentru ca cineva le cumpara. Unii din snobism, altii din diferite nevoi. SUV-urile pot fi cu comportament mai bun in off-road (Mercedes ML / GL sau VW Touareg, pot avea diverse dotari specifice Off-roaderelor, blocant spate pe langa cel standard central si chiar bara torsiune decuplabila fata, ceea ce-i mareste cursa suspensiei fata, sau chiar suspensie reglabila, electronica destula care sa suplineasca lipsa de experienta in pilotajul off-road, cum e cazul BMW X3 X5 X6) sau mai slab, cum e cazul Hyundai Santa Fe sau multe altele. Cu siguranta ca poti ajunge mai departe cu SUV-urile in off-road decat cu un turism obisnuit. Si daca ar avea anvelope tip AT macar, ar putea ajunge si mai departe. Intrebarea este daca nu te deranjeaza c-o zgarii sau o indoi pe ici colo prin padure sau alte coclauri - la sume cere sar de 50k Eu, in general. Altfel, chiar daca ai un Off-roader veritabil, si daca vrei sa faci lucrui extreme tot mai trebuie imbunatatit. Comportamentul on-road este in multe dintre cazuri asemanator cu al unui turism, cu unele avantaje (confort la rulare, dotari, versatilitate, spatiu interior, pozitie la volan, vizibilitate asupra traficului etc). Asta cand nu vorbim de autoturisme ,,specializate''. Editat Martie 28, 2010 de cristizz Subaru Forester 2.0 XT Toyota LC 120 3.0 DID Husaberg FE 450 E Force Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 (editat) Re: Intrebare SUV SUV-urile exista pentru ca cineva le cumpara... Dupa parerea mea, e singurul raspuns realist, de pana acum. Dar, cu o precizare: termenul SUV, este gresit interpretat la noi, ca de altfel multe alte cuvinte folosite zilnic, cu alt scop decat cel original; spre exemplu: vedeta (deja se face superabuz de acest cuvant, intr-un sens total eronat!!!) VIP (vezi "vedeta"), jeep (folosit ca substantiv comun!!!), adidas (vezi "jeep"), guma, smecher, sampanie (vezi "jeep"), coniac (vezi "jeep"), tir (vezi "jeep"), etc.... si lista ar putea continua! Deja lipsa de cultura, "reinventeaza" cuvintele... trist, dar adevarat... Sa revenim: prin SUV, este denumit orice vehicul cu tractiune integrala, care este mai mult decat un autoturism, dar nu o autoutilitara. SUV-ul nu este conditionat de marca, mecanica, design; ci, pur si simplu, este directia in care a evoluat un concept mai vechi, denumit initial vehicul de teren! Acest concept, a fost foarte mult dezvoltat dupa razboi, pentru a putea acoperii necesitatile de deplasare din acea perioada, cand nu existau retele de drumuri atat de vaste si cu o calitate superioara. Acele vehicule de teren, trebuiau sa faca fata acelor conditii, cu tehnica din acea perioada, majoritatea fiind derivate din camioane si folosind mecanica similara cu a acestora. Odata cu trecerea timpului, tehnica a evoluat (studiile ducand invariabil catre aceleasi rezultate), reteaua de drumuri s-a perfectionat si s-a extins, facand posibil accesul unui numar tot mai mare de vehicule in zone unde nu se putea ajunge decat cu vehicule cu tractiune integrala, s.a.m.d. Toate acestea, cumulate, au dus la realizarea unor vehicule adaptate noilor conditii, si redenumite SUV-uri (Suburbanul este prezentat ca fiind: cel mai mare SUV de pe piata!). Evident ca parerile sunt impartite; eu, personal, prefer vehiculele de teren de moda veche. Dar o comparatie intre ele nu va scoate in evidenta realitatea! Cele vechi, trebuiau sa parcurga zone fara drumuri, cu mecanica derivata din mecanica camioanelor, in timp ce, cele noi, au mecanica dezvoltata special pentru ele, dar si drumuri de acces aproape oriunde; nu au cum sa fie la fel! Dar, fiecare are segmentul sau de piata si, cat timp va exista cerere, deoacamdata, se vor produce; spun deoacamdata, pentru ca, odata cu trecerea anilor (aici nu ma refer la calendar, ci, la mentalitate - mai nou, singurul criteriu de evaluare al unui vehicul, a ramas anul fabricatiei; aici, intervenind iarasi, lipsa de cultura!), si cu progresul tehnologic impus de fabricanti, modelele clasice vor disparea... Editat Martie 29, 2010 de MagnuM :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: Intrebare SUV Si totusi am o nelamurire. Unde se trage granita intre SUV si off roader. Adica mai clar: Y60 sau Y61 ce e? dar Shogunu? dar Grandul meu? Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flo123123 Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 (editat) Re: Intrebare SUV Si totusi am o nelamurire. Unde se trage granita intre SUV si off roader. Adica mai clar: Y60 sau Y61 ce e? dar Shogunu? dar Grandul meu? S-a mai scris pe aici despre acest subiect. Asa, pe scurt : off -roader-ul are sasiu iar SUV-ul are caroserie autoportanta. Nu este singurul criteriu de departajare, dar personal mi se pare cel mai important sau cu ponderea cea mai mare in a imparti utilajele. Si DA, cum zicea MAGNUM, offroaderele clasice sunt, cel putin in viitorul apropropiat, "inghesuite'' la cifrele de vanzari de SUV-uri. "Parerea mea..'' Florin Editat Martie 29, 2010 de Flo123123 LJ70, ex Jimny, ex IMS M461 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: Intrebare SUV Si totusi am o nelamurire. Unde se trage granita intre SUV si off roader. Adica mai clar: Y60 sau Y61 ce e? dar Shogunu? dar Grandul meu? Dupa parerea mea, toate sunt SUV-uri, asa cum spuneam si-n postul anterior. Treaba cu sasiul, poate fi cel mult un criteriu subiectiv, dar nu este relevant: Mercedes-Benz ML are sasiu; modelele noi Range-Rover, Nissan Pathfinder... au sasiu.... si cate or mai fi; dar, toate au arhitectura axelor specifica turismelor - axe cu suspensie independenta; Problema nu e cum sa tragi o linie intre SUV si "off-roadere" (termen care pentru mine are alt inteles, nicidecum de masina de teren!), pentru ca, prin aceasta granita nu vei limita categoria vehicului, ci, doar aspectele constructive; cel mult, putem delimita noul de vechi. Aspectul care le delimiteaza cel mai bine, este dat de numarul si tipul de modificari acceptate/permise de vehicul; cele vechi, fiind cu mult peste cele noi la acest capitol. :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Re: Intrebare SUV :tk Cu alte cuvinte tori incepem cu SUV-uri si in masura in care permite fiecare fier le transformam in masini de teren. Ar fi interesant de stiut ce intelegi prin Off-roader? Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Re: Intrebare SUV ... Ar fi interesant de stiut ce intelegi prin Off-roader? Cel de la volanul unui vehicul de teren; cel care se da in teren; persoana care face acest lucru, nu masina - truck (camion) / trucker (camionagiu); bike (motocicleta) / biker (motociclist); dive (scufundare) / diver (scufundator); drive (sofare) / driver (sofer); farm (ferma) / farmer (fermier); dance (dans) / dancer (dansator); s.a.m.d! Asa-l inteleg eu! Daca ma-nsel, corectati-ma! :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: Intrebare SUV Cel de la volanul unui vehicul de teren; cel care se da in teren; persoana care face acest lucru, nu masina - truck (camion) / trucker (camionagiu); bike (motocicleta) / biker (motociclist); dive (scufundare) / diver (scufundator); drive (sofare) / driver (sofer); farm (ferma) / farmer (fermier); dance (dans) / dancer (dansator); s.a.m.d! Asa-l inteleg eu! Daca ma-nsel, corectati-ma! Te contrazic, exista si exceptii, regulile nu sunt absolute, ca in orice limba. Mai mult, exista tendinta de a personifica lucrurile care se misca. Iti dau exemple: cooker nu inseamna bucatar, iar roadster nu se refera la pilot ci la masina in sine. Putem continua cu helicopter, blender, si asa mai departe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: Intrebare SUV Te contrazic, exista si exceptii, regulile nu sunt absolute, ca in orice limba. Mai mult, exista tendinta de a personifica lucrurile care se misca. Iti dau exemple: cooker nu inseamna bucatar, iar roadster nu se refera la pilot ci la masina in sine. Putem continua cu helicopter, blender, si asa mai departe. Tot ce e posibil! Doar am spus, ca asta e parerea mea si ca pot fi corectat! Despre cooker (aragaz), nu stiu ce sa spun, legat de "perechea" cook (bucatar)... dar, comparativ cu blend (amestec) / blender (amestecator)... nu vad perechile pentru roadster si helicopter! Stiu ca nu intotdeauna e vorba de o persoana, fizic vorbind, ci, poate fii vorba si de obiecte; cum ar fi play (juca, interpreta) cu player (jucator, interpret), care poate fii atat persoana fizica, cat si aparat/echipament (similar si pentru blend / blender). E posibil ca si termenul off-roader sa faca referire atat la persoana, cat si la masina - mai facut curios... o sa intreb vorbitorii nativi de limba engleza! :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate