Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebare SUV

fofiu

Postări Recomandate

Re: Intrebare SUV

Termen OFFROAD

"Off-roading-ul de recreere este popular printre categoria de posesori de masini cu tractiune integrala sau de teren. Se imparte in mai multe categorii, potrivite pentru orice tip de echipament sau nivel de experienta:

• Dune bashing – se desfasoara pe dune de nisip, si este asociata frecvent cu turismul in Orientul Mijlociu.

• Greenlaning – este cea mai blanda categorie. Este potrivita de obicei pentru orice vehicul 4x4, chiar si cu cauciucuri si echipament standard. Termenul greenlane (“carare verde”) se refera la faptul ca traseele sunt pe drumuri rurale de padure sau drumuri care nu se mai folosesc. Principalul scop al celor care aleg greenlaning-ul este sa profite de peisajul rural si sa ajunga in zone care sunt rar accesibile altor autovehicule, nu neaparat sa exploreze performantele vehiculelor lor. Greenlaning-ul este popular printre SUV-uri care au capacitati de off-road limitate, precum Honda CRV sau Toyota RAV4 care au fost concepute pentru un off-roading bland.

• Mudding – presupune traversarea unor suprafete cu noroi ud, incercand sa nu ramana blocati. Anvelopele stock sunt total nepotrivite pentru acest tip de off-roading. Activitatea are si un corespondent competitional numit Mud bogging.

• Rock Crawling – este o categorie foarte tehnica si implica deplasarea pe pietre sau stanci. Vehiculele sunt de obicei modificate cu anvelope mai mari si mai late, componente pentru suspensie care permit o articulare mai mare si schimbari in rata treptelor de viteza pentru a furniza un cuplu mai mare la viteze mai mici.

• Rock racing

• Formula off-road – versiunea de competitie a off-roading-ului

sursa de inspiratie http://www.hoinareala.ro/off-road

0720059999

0756545953

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 săptămâni mai târziu...

... E posibil ca si termenul off-roader sa faca referire atat la persoana, cat si la masina - mai facut curios... o sa intreb vorbitorii nativi de limba engleza!

Ei bine, copii, m-am interesat, asa cum am spus si am aflat ca: termenul off-roader, faca referire atat la persoana, cat si la masina! Deci, e corect utilizat atat de voi, cat si de mine! :y

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Ca un necunoscator, fara suparare, intreb si eu la ce sunt bune SUV-urile, adica daca in off-road nu sunt bune ,pe sosele sunt greoaie, consuma mult si prea mari pt traficul din orasele mari ale Romaniei, atunci la ce sunt bune?

"No offence" pt detinatorii de SUV-uri, doar vreau sa ma lamuriti si pe mine cineva ca nu prea ma pricep

Numai bine!

Si eu mi-as fi dorit sa citesc parerile detinatorilor de SUV-uri. Argumentele lor, de ce SUV? Deocamdata raspund eu, posesor de ML si multe alte suvuri de-a lungul timpului.

Minusuri:

1. Nu sta pe drum ca o berlina de clasa medie sa zicem.

2. Consuma mai mult ca o berlina.

3. Nici in teren nu e grozava, nu poti face ce faci cu o Vitara spre exemplu.

Plusuri:

1. Pozitia inalta de la volan iti ofera o vizibilitate sporita in trafic.

2. Poate fi folosit acolo unde un autoturism normal nu va ajunge decat pe platforma.

3. Probabil ofera si ceva siguranta in plus.

4. Se comporta cu mult mai bine iarna decat un turism normal, sa nu uitam ca este totusi un 4x4.

Dar stiti ce m-a determinat cu adevarat sa cumpar suv???

M-a obligat sotia :ha:

Nu cere niciodata o parere despre o masina cuiva care are masina, ci cuiva care a avut-o, doar asa vei obtine un punct de vedere obiectiv!!!
Link spre comentariu

Am un SUV, nu foarte mare, motor 2l si il folosesc pe post de masina de familie. In mod premeditat am ales varianta 2WD. Am avut o Zafira inainte si prin comparatie:

- consum aproape identic (0.5l diferenta -rezolvat cu EcoChip)

- stabilitate mai buna decat la Zafira

- spatiu pasageri mai bun la Tucson, spatiu bagaje superior la Zafira

- vizibilitate mai buna Tucson

- pret mai mic pentru Tucson

- pot trece santurile de pe strada mea neasfaltata

- locuri mai "diverse" pentru parcare

- probabil siguranta mai buna pentru pasageri (cred doar partial in NCAP)

- si daca tot a mai recunoscut cineva: un + pt. SUV - sotia --> size matter.

Nu am iesit niciodata la plimbare pe munte cu SUV-ul, am ales alternativa masinilor mai "dedicate", cu reductor, transmisie 4x4 mecanica, mai .... ieftine.

Link spre comentariu

Si eu mi-as fi dorit sa citesc parerile detinatorilor de SUV-uri. Argumentele lor, de ce SUV? Deocamdata raspund eu, posesor de ML si multe alte suvuri de-a lungul timpului.

Minusuri:

1. Nu sta pe drum ca o berlina de clasa medie sa zicem.

2. Consuma mai mult ca o berlina.

3. Nici in teren nu e grozava, nu poti face ce faci cu o Vitara spre exemplu.

Plusuri:

1. Pozitia inalta de la volan iti ofera o vizibilitate sporita in trafic.

2. Poate fi folosit acolo unde un autoturism normal nu va ajunge decat pe platforma.

3. Probabil ofera si ceva siguranta in plus.

4. Se comporta cu mult mai bine iarna decat un turism normal, sa nu uitam ca este totusi un 4x4.

te referi la Vitara noua sau la cele din anii 90?

Suzuki Swift 1.5
Link spre comentariu

Ok deci asta cu sotia ii foarte tare:happy... ok acum va inteleg perfect de ce luati SUV-uri; daca vrea EA... orice pt EA :br

Numai bine!:cl

Suzuki
Link spre comentariu

te referi la Vitara noua sau la cele din anii 90?

La vitara veche ma refeream.

Ok deci asta cu sotia ii foarte tare:happy... ok acum va inteleg perfect de ce luati SUV-uri; daca vrea EA... orice pt EA :br

Numai bine!:cl

In casa mea eu sunt cocos, dar avand in vedere ca sunt foarte ragusit o las pe ea sa cante. Si canta....:ha:

Editat de Astral
Nu cere niciodata o parere despre o masina cuiva care are masina, ci cuiva care a avut-o, doar asa vei obtine un punct de vedere obiectiv!!!
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
Vizitator calyn

Eu am Un SUV, un Chevy Captiva. Va spun din ce cauza l-am achizitionat. Imi place sa schiez, dar sunt un tip mai comod. Terminam serviciul vinerea sau sambata si plecam la schi. Acolo, de obicei, pe ultima portiune, era zapada pe carosabil. Da-te jos din masina, pune lanturi, cateodata ajungeam, cateodata nu (se rupeau, cadeau dupa roti, etc), ajungeam acolo nervos, nu mai aveam nici un chef, asa ca am pus piciorul in prag si am achizitionat un acaret din acesta cu integrala, plus ca imi da un sentiment de siguranta, cel putin la nivel "pisihic". In schimb, este teribil de incomoda in oras.

Editat de calyn
Link spre comentariu

Vizitator calyn

La vitara veche ma refeream.

In casa mea eu sunt cocos, dar avand in vedere ca sunt foarte ragusit o las pe ea sa cante. Si canta....:ha:

Ai grija sa nu se cronicizeze raguseala asta!! Am glumit, dar mi-a placut felul cum ai spus-o!:ha:

Link spre comentariu

Din pacate SUV-urile au aparut din vechile masini de teren, perfectionate si ele, dupa cum s-a mai zis. Au fost impinse tare din spate de fenomenul de "mall" si intradevar de doamnele noastre. A mea, si-a cumparat pe vemea cand era singura Logan pentru ca era o masina care putea sa o duca si pe sosea si pe coclauri medii, adica drumuri judetene desfundate. Daca incepeau productia la Mioveni mai devreme, azi ar fi stat cu siguranta in parcare un Duster. Nu ne permitem sa avem trei masini sau mai multe. Una mica mica, de oras (posibil electrica), un station wagon pentru excursii lungi si un off-roader pentru atunci cand se termina strada, dar dorinta de a continua nu. In momentul cand ai nevoie de toate trei, si functie de fonduri, se ia o decizie. Pe care fiecare va sustine ca e cea mai buna.:uameni

SUV-urile sunt o impleticeala ingrozitoare intre multi fosti struti si multe foste camile, care nici frumoase nu sunt (parere subiectiva) si nici utile (la fel de subiectiva), dar beneficiaza de o cota mare de piata si de publicitate pe masura. Pana la urma, mai stiti masina lui Jetson? avea doar forma de masina si circula prin tuburi.

Tot timpul cu fruntea sus!
Link spre comentariu

Salut,

Sunt posesorul unui SUV de clasa mica , Jeep Patriot.

Eu am ales un SUV ptr ca prefer iesirile in natura, camping, si aveam nevoie de o masina destul de incapatoare, cu o garda mai mare la sol si tractiune integrala, dar si ptr ca sa o pot folosi si ca masina de toata ziua de mers la serviciu, cumparaturi, etc.

Dupa parerea mea posesorii de SUV se impart in 2 mari categorii:

- persoane care au nevoie de o masina cu tractiune integrala ptr diferite activitati off road (off road = in afara drumurilor asfaltate) dar care folosesc masina si zi de zi

- persoane care cumpara SUV-uri doar ca sunt mai mari si dau bine, principalul criteriu fiind viteza maxima si acceleratia.

Intr-adevar, suv-urile nu pot meerge in off road acolo unde intra o masina de teren (Jeep Wrangler, Land Rover Defender, etc) dar are un comportament imbunatatit pe sosea ptr a putea fi folosit ca masina de toata ziua.

Cred ca este alegerea fiecaruia daca are nevoie de un SUV, berlina, minivan sau masina de teren clasica.

2008 Jeep Patriot 4x4 2.4 L, FD1, North Edition

The Earth is covered 70% by water, Jeep covers the rest

Link spre comentariu

mai e un motiv, vad ca lumea il ocoleste...masinile mari compenseaza degetele mici de la picioare:grin:

de ce mi-am luat eu suv? pentru ca am spart baia de ulei de 2 ori la berlina pe coclauri. pentru ca vedeam un drum forestier pe marginea unui riu si suspinam ca prostul.pentru ca am participat la un training de la o lansare touareg...e drept ca era un sofer de competitii off road, dar am ramas impresionat de ce poate face un suv. nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar cu un suv de serie se pot face muuuuuulte lucruri daca te pricepi. si ca sa ma explic, nu am luat nici VW (ci jeep), nici nu ma pricep (dar deloc). cred ca un sofer experimentat cu un suv echipat cat de cat iese din orice situatie in care poate intra un om sanatos la cap intr-o plimbare cu scop recreativ (nu competitie).

am mai luat suv pentru ca 70-90% din orice drum este on road (bucurestiul este in campie, ce sa-i faci?). cu defenderul faci pana la munte mai mult cu o ora. timpul e limitat, vinerea la birou lunga...

acum sa zic de ce am luat si G. nu ca sa nu zgarii masina, e saracuta putin infundata de la un copac "de belis", zgariata de tot felul de crengi, discuri ovalizate de la baltoace prin paduri etc. pentru ca puteam s-o inalt, fara sa ma simt nesigur in restul timpului, cand nu am nevoie de masina inalta (atunci iau suvul). pentru ca e mai mare. pentru ca e mai buna. pentru ca e mai frumoasa (dupa parerea mea, evident).

din pacate sunt multe preconceptii despre suvuri, desi nici proprietarii de offroadere veritabile noi nu se inghesuie prin potecile de munte sau prin sleaurile din delta dunarii. ati vazut vreun G AMG sau nu, nou, pe coclauri?

dezavantaje majore nu vad, poate doar pretul. a mea consuma mai bine decat berlina, e mai sigura, mai inalta, tractiune integrala etc. viteza, acceleratie, confort, portbagaj, garda la sol. astea ca avantaje. iarna se comporta mai bine decat o berlina prin oras (aseara nu am reusit sa parchez masina nevestei cu roti de iarna pe o super gheata. am renuntat:x)

si mai e ceva. fiind un segment la mare moda (deocamdata, cu criza se vede tendinta de coborare) constructorii sunt mai atenti la detalii, isi dau interesul mai mult. parerea mea.

Link spre comentariu

Vizitator nissan_y61

Eu cred ca suv-urile la care te referi tu sunt defapt suv-uri de lux de genul x5,q7,ml. Ori genul asta de masina are mai multe asemanari cu masinile din clasa limuzinelor decat cu cele din clasa off-road. Revenind la intrebarea ta, marea majoritate isi cumpara suv pentru comfortul deosebit pe care il gasesc in acestea (vezi suspensie pneumatica bmw x5 de exemplu). De asemenea, cum este moda sa ai o casa la marginea orasului, unde nu este neaparat asfalt pana la poarta, e normal sa vrei o masina un pic mai inalta.

Pe de alta parte, iarna cand e gheata pe jos, o tractiune 4X4 este binevenita.

Link spre comentariu

Uite, iti dau un raspuns care nu e la bascalie: o doamna pe care o cunosc, si care conducea bine, era timorata de trecerile pe langa masinile mari (mai ales camioane) in locuri inguste. In clipa in care a luat un SUV 4x2 s-a simtit mult mai in siguranta.

Pe de alta parte un SUV, chiar si 4x2, are garda la sol si dotari care te ajuta sa circuli mai usor si mai in siguranta in conditii mai potrivnice de drum. Si e fain sa poti privi soseaua mai de la inaltime. Evident, in offroad nu fac mare branza.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Vizitator calyn

Intrebarea mai buna era :LA CE FOLOSESC SUV-urile 4x2 ???????????????? Pun pariu ca nimeni nu stie.

Eu am o banuiala: " Ce e aia, bah, 4x4? Ce, io n-am tot patru roti, pa Jipu' meu, si muzica, segnoane, ma uit la toti prostii cu delea mici da sus, gagicilor le place astia cu Jip, ce te bagi tu? Ofrod? Ce bah, nu mai ie drumu' bun? Nu bag io Jipu' pa namol, bah!! Rati ai racu de ciudati!". :ha:Eu cred ca aceste persoane sunt publicul tinta si poate reprezentante ale sexului frumos (si, in acest caz prost), care vor sa se simta "mai in siguranta", cica.

Cu stima.

P.S. Ai grija cu semnele acelea de intrebare. Vezi regulamentul. Parca, nu sunt sigur.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Intrebarea mai buna era :LA CE FOLOSESC SUV-urile 4x2 ???????????????? Pun pariu ca nimeni nu stie.

Avand in vedere ca se vad, ineamna ca aceste masini indeplinesc necesitatile de deplasare ale unor oameni.

Avand caracteristicile dimensionale ale unui SUV, acestea pot fi folosite in mod curent pe drumuri pe care nu ai chinui un turism.

Oricum peste 95% din timp este folosita traciunea 4x2 si la SUV-ul 4x4, sau mai bine spus este suficienta.

In mod concret ar fi fost foarte util pentru sotie ca in loc de Fiat-ul Bravo sa aiba un SUV cat de mic, chiar si 4x2, chiar ne gandim ca la terminarea leasing-ului sa-l schimbe cu un Duster 4x2 sau Suzuki SX4 tot 4x2, avand in vedere bugetul.

Opel Corsa 1.3 CDI Enjoy

Mitsubishi Otlander 2.0 Intense DID - Sotia il chinuie

Fiat Bravo 1.4 Active

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare