Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mai vin si eu cu 1 intrebar??

b12wvp

Postări Recomandate

Re: Mai vin si eu cu 1 intrebar??

La cherokee 2.5d din 98-99 am vazut amortizorul care se afla inafara arcului dar nu stiu ce este acela din interiorul arcului ca seamana tot cu un amortizor.Ce este ala??

Va multumesc anticipat.

ala este un bump stopper ... sau mai pe romaneste un OPRITOR !

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Mai vin si eu cu 1 intrebar??

Buna dimineata !

Piesa din interiorul arcului este un limitator de cursa, ea nu va permite telescopului sa se comprime la maxim pentru a nu-l defecta/rupe, atunci cand masina urca un obstacol abrupt cu acea parte.

Iar tamponul din varful acelei piese va face ca procesul descris mai sus sa decurga fara socuri (prea mari).

In cazul unei curse mari a suspensiei, in lipsa unor chingi care sa impiedice acest lucru, arcul va tinde sa se dez-aseze (termen impropriu) de pe scaunul sau superior (de pe caroserie). De pe punte nu se poate desprinde arcul, deoarece exista acolo o tabla care retine spira inferioara asezata pe suportul arcului (punte).

Daca chiar se intampla acest lucru (acea dez-asezare), piesa la care te referi are si un rol de a ghida arcul sa revina corect si sa se aseze frumos la locul lui pe caroserie. Mai rar intalnita situatia, poate la lifturi mari si conversie pe long arms clasica sau Y-link.

Dar, se poate intampla daca umbli cu masina in terenuri unde altii n-ar umbla pe jos...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare