john Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 salutare ma intreb daca a incercat cineva urmatoare manevra / modificare : am vazut ca la frana de mana ajung 2 cabluri ma gandesc sa le despart ca sa le pot actiona independent pe fiecare roata spate ..... ca sa suplinesc blocantu' .... Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara salutare ma intreb daca a incercat cineva urmatoare manevra / modificare : am vazut ca la frana de mana ajung 2 cabluri ma gandesc sa le despart ca sa le pot actiona independent pe fiecare roata spate ..... ca sa suplinesc blocantu' .... sal a mai facut cineva si zice ca e ok la ce investitie necesita si eu voi face peste 2 saptamani pana atunci poate faci u si ne postezi eficacitatea:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Sistemul asta de frana il au si tractoarele si e eficient(ei il folosesc si pentru a intoarce mai in scurt in brazda). Si eu studiez problema , dar asta nu se incadreaza la modificari ale sistemului de franare si directie? vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Suna interesant banditilor, sunt curios, daca faceti ce iese in orice caz bagati mare si nu uitati de pozeeeee:2dr 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adipsc88 Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Hmmmm interesanta problema asta..:) ar fii super sa reusesti,daca faci sa ne spui si noua:) bafta :2dr 0720059999 0756545953 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Mai bine spus distribuitor tractiune punte, din motiv ca tot o roata va avea tractiune.... 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgenk4 Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara doamne cat de inventiv e romanul!!! astept si eu cu interes impresii! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Mai bine spus distribuitor tractiune punte, din motiv ca tot o roata va avea tractiune.... ai dreptate,tot o roata trage dar trage roata cu aderenta in majoritatea cazurilor:g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara sistemul este bun in cazul unei incrucisari cu lipsa contact.... in caz ca esti in noroi.... nu mai patineaza una, patineaza cealalta! 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john Postat Martie 3, 2010 Autor Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara evident ca nu poate substitui complet un blocant .... doar in unele situatii .... Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaila Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara @john: ma intreb daca a incercat cineva urmatoare manevra / modificare : am vazut ca la frana de mana ajung 2 cabluri ma gandesc sa le despart ca sa le pot actiona independent pe fiecare roata spate ..... ca sa suplinesc blocantu' .... blocantu' ala il suplinesti cu un ...blocant sau (desi cred ca nu esti curios) cu sudarea difului spate - banuiesc ca stii ce tractoro-carutza rezulta! ceea ce vrei tu sa faci, este o franare independenta pe spate banuiesc ca o sa fii atent pe geam (si in oglinzi) sa vezi de fiecare data care roata de pe spate iti patineaza... ca sa o (in)franezi! sau poti face drift-uri pe gheata, si nu numai io zic ca nu merita munca... rezultat?? mai bine puiun troliu, si iesi din toate gaurile... mult succes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john Postat Martie 3, 2010 Autor Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara ideea mi a venit acum cind am vazut masina desfacuta ..... se lucreaza la rollcage, bara fata spate, praguri .... ar trebui sa fie gata pina n w/e in 2 sapt blocant fata spate arb si dupa, 3 inci de la calmini ..... sa vedem daca ma corupe razvan gtc si la un centerfoce .... ideea era daca il poti suplini pentru unele situatii din modificarea asta care nu cred ca e prea complicata sau costisitoare .... si ma batea gandul s o fac ca sa mi potolesc setea de noroi sambata sau duminica .... Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
akita Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Sistemul nu reprezinta o noutate. Probabil ca si pe forum sunt colegi care au in dotare un utilaj dotat astfel. Din cate stiu eu, frana independenta pe rotile din spate se foloseste atunci cand e nevoie a se lua un viraj mai din scurt. Cat despre suplinirea blocantului cu frana independenta... ce sa zic? In unele situatii poate fi o solutie :old dar asta nu inseamna neaparat ca suplinesti blocantul ci mai degraba ca te adaptezi unei situatii. E la fel ca si cand ai spune ca inlocuiesti troliul cu hi-lift-ul. La o adica se poate, te scoate din rahat, dar dupa mult chin ajungi la concluzia ca tot troliu e ingerul cel bun al celor ramasi in noroi... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
floringula Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara va functiona exact pe principiul ASR doar ca in loc de calculator esti tu si doua oglinzi , dar eu zic ca este ok (pentru situati cat de cat relativ usoare ) spor la lucru ON ROAD: PEUGEOT 307 OFF ROAD:momentan in asteptare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Am testat sistemul si functioneaza foarte bine doar ca trebuie sa stai cu capul pe geam sau cu ochii in oglinzi sa vezi ce roata patineaza :) Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Sistemul este cunoscut inca de strabunici si mai este numit "blocantul saracului" ceva de genul asta :wink: http://photofile.ru/photo/saravasy/115056039/123108793.jpg http://photofile.ru/photo/saravasy/115056039/123108805.jpg http://photofile.ru/photo/saravasy/115056039/123108818.jpg Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Mie mi se pare o tiganie. E ca si cum ar urma sa scoata cineva un ABS "manual". Montezi patru pedale de frana, cate una pentru fiecare roata si le montezi astfel: doua la sofer si doua la pasager. Cind masina incepe sa derapeze pe franare, pilotul si copilotul incep sa dea pedale pina masina merge pe traiectoria dorita. :uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebi Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Hmmmm interesanta problema asta..:) ar fii super sa reusesti,daca faci sa ne spui si noua:) bafta :2dr Asta se cheama blocantu saracului si chiar merge,noi il folosim de mult Aro M461 usor modificat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Poti sa-i zici "tiganie" dar functioneaza foarte misto :grin: Cand incrucisezi puntile si ai o roata spate in aer ce-i mai simplu sa pui troliu sau sa tragi un pic de frana de mana? Plus ca la trial te intorci frumos cu frana de mana,am testat si asta!! Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Nea' Fantana (traiasca! nu te-am mai vazut la fata de multisor), pentru astfel de joburi exista lsd-ul, te scoate din incrucisari si te intorci "de cur" imediat ce dai putin span in viraj. Fata de "tiganie" ai avantajul ca mai castigi si timp, pt ca nu mai trebuie sa opresti. Singura problema e cind mergi pe inclinat... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara Blocantul bogatului este mai bun decat LSD-u aluia mai putin bogat decat el ! Elicopteru superbogatului este mai bun decat "jipanu" celui mai sarac decat el! Insaaa, "blocantul saracului" este intotdeauna mai bun decat diferentialu deschis al oricui !!! Daca ai posibilitatea tehnica si materiala. ia blocant, daca nu, macar LSD, daca nici asta nu, atunci fa-ti "blocantu saracului" PUNCT Uite un filmulet in care daca sunteti atenti, spre sfarsit la un moment dat diagonalele fiind descarcate(una chiar in aer) masina nu a mai miscat decat dupa actionarea franei de mana pe partea corecta. Carevasazica? "e pur si muove" "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Re: in loc de blocant spate vitara am testat blocantul 'saracului' in w/e ..... si sunt multumit de ce am reusit sa fac cu el .... probabil ca dupa ce i montez saptamina asta blocantii fata/spate o sa fiu si mai multumit pun poze cu ce a iesit deseara ..... Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad.ioan Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Re: in loc de blocant spate vitara vad ca este un topic ingropat de multa vreme. insa eu am vrut sa ma conving, asa ca am facut un experiment in curte. pentru cine intereseaza.... [video=youtube;3mVtWN-GvqY] 1 In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad.ioan Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Re: in loc de blocant spate vitara am finalizat treaba. mi am montat o a doua frana de mana. sa vedem ce efect o sa aibe cand mai raman suspendat, acesta fiind si motivul instalarii. pentru cei interesati: frana de mana este una de peugeout 107, aceiasi ca cea de la C1 si toyota aygo. am ales acest model fiindca era maneta scurta si inalta ca sa nu incurce maneta de la reductor. a mai trebuit sa inalt maneta noua ca sa nu incurce maneta de la reductor dar asta e o problema minora. la acest model de maneta nu trebuie sa faceti gaura in podea, cum este cea originala a masinii, maneta fiind inalta nu necesita spatiu extra in podeaua masinii. a trebuit sa mutilez putin consola unde vin manetele, insa nu aveam de ales. am pierdut din spatiul de depozitare, insa am pus un carton pe post de podea falsa cat sa imi pot tine incarcatorul de telefon. cost: 60 de lei maneta. sistemul original de prindere nu l am modificat deloc ca atunci cand merg sa efectuez rar ul sa le pot pune la loc repede. acum nu mai tine frana la al 9 lea scat (maxim) cum e in carte...insa cam pe la al 13 lea tin ambele, dar tin 100%. In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: in loc de blocant spate vitara Tot cascand gura pe forum, am dat de acest topic si am ramas incantat de idee. Cum ma incadrez in categoria "blocantul saracului" nu ca as fi neaparat sarac, dar bugetul alocat pentru masina este cu siguranta saracacios, sau mai sincer: face urat nevasta daca ma intind prea mult pentru ca nu intelege nicicum ce importanta au ruginiturile "alea" si noroiul. Deci sa revenim: chear functioneaza bine in teren, prin noroi? Nu am pretentia de LSD, sau blocant, dar pot trage nadejde ca am sanse sa ies dintr-un noroi cu 2 frane de mana decat doar cu un dif. deschis? Daca ziceti ca da, includ in urmatoarele modificari care "ard" :grin: pentru Feroza mea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate