Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amortizoare M

cotizo

Postări Recomandate

Stie cineva caracteristicile celor originale? Ce alte amortizoare s-ar potrivi? Pantelimon zicea ceva de amortizoare TV pe fata si de RABA pe spate - dar cele origiale erau la fel si pe fata si pe spate, asa ca sunt putin confuz...

Si nu in ultimul rand, are cineva originale de vandut, chiar mai nasoale, ca am inteles ca se pot demonta si repara...?

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Amortizoare M

o parere mai pertinenta decat george pantelimon nu o sa iti dea nimeni aici pe forum....

un telescop de raba era anul trecut 80 de lei merita sa cumperi si sa repari lucruri vechi?

Link spre comentariu

Stie cineva caracteristicile celor originale? Ce alte amortizoare s-ar potrivi? Pantelimon zicea ceva de amortizoare TV pe fata si de RABA pe spate - dar cele origiale erau la fel si pe fata si pe spate, asa ca sunt putin confuz...

Si nu in ultimul rand, are cineva originale de vandut, chiar mai nasoale, ca am inteles ca se pot demonta si repara...?

eu am pus de raba si sunt beton,dar trebuie sa mai inalti putin masina din cercei

Aro M461 usor modificat
Link spre comentariu

Ideale ar fi cele de TV ,montate si pe fata cit si pe spate.....

Cele de Raba sunt mai rigide,eu am avut asa ceva pe fata la M-ul meu dar nu recomand... de ce? am pierdut unul din ele, chiar ma miram cum s-au desfacut suruburile alea, erau M14 destul de serioase.. dar in fine a trecut acel incident si la citva timp pe un drum forestier am auzit o trosneala, dupa ce am iesit din limanul ala,am cautat sa vad ce troznise si am gasit surub rupt la amortizor...asa m-am dumirit de ce si cum am pierdut primul amortizor...

Deci nu recomand pe cele de raba fiindca opun rezistenta mai mare ca cele de TV sau de aro si nu sunt adaptate sa lucre la cursa suspensiei de M

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

surubul nu s-a rupt datorita rezistentei telescopului

surbul s-a rupt pt ca nu avea suficienta cursa

nu ai calculat bine suspensia

cu alte cuvinte amortizorul era prea lung pt inaltimea suspensiei care o aveai

si normal ca atunci cand telescopul era ''inchis'' forta in surubul de prindere

Link spre comentariu

Cu amortizoarele de TV e ca si in legea lui Murphy: "rezolvarea unei probleme schimba natura ei", adica e la fel de greu sa le gasesc. De ARO si de RABA cumpar de la IPAS maine, dar de TV, probabil umblu dupa unul la mana a doua - sau a treia - de ametesc... Deci, cine stie cat are cursa un amortizor de RABA?

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

surubul nu s-a rupt datorita rezistentei telescopului

surbul s-a rupt pt ca nu avea suficienta cursa

nu ai calculat bine suspensia

cu alte cuvinte amortizorul era prea lung pt inaltimea suspensiei care o aveai

si normal ca atunci cand telescopul era ''inchis'' forta in surubul de prindere

Da, de aceea zic ca acele amortizoare de raba nu ajuta pe un sasiu de M, ele lucrau la cursa scurta in partea inferioara si asa la pozitie minima,pistonul se aseza frumos in capatul cilindrului, amortizorul prelua toata sarcina, dar el fiind dimensionat pt camioane nu ceda, ci rupea suruburile

eu am patit-o, am invatat pe pielea mea...cautati sa o luati de buna...

Amortizoarele acelea ar fi bune numai daca ai avea arcuri super springuite sau distantiere intre axa si arc...si asta numai in rulaj pe asfalt fiindca acolo se simte ruliul cel mai bine...

Cotizo, ce sa zic...ia si tu o ruleta, un cric sau un hi-lift, ridici sasiul dintr-o parte la maxim asfel incit sa se suspende roata de pe sol vre-o 5-6 cm in partea pe care ridici sasiul, cealalta roata fiind pe sol cu arcul comprimat la maxim...asfel faci ca axa in cauza sa flexeze la maxim, masori distantele intre capetele de fixare a amortizoarelor-...faci o medie si afli cam pe unde trebuie sa te invirti cu cursa medie la amortizoare...pare putin complicat, dar nu e!.. crede-ma, e cea mai sanatoasa metoda ..zic asta fiindca totul depinde de arcurile care le ai pe masina...

Daca arcurile sunt rigide,axa nu o sa flexeze mult, o sa ai o cursa mica, cred ca te-ai descurca si cu niste amortizoare de Aro(de spate)

daca arcurile sunt elastice sau ai cercei mai lungi axa o sa flexeze mai mult ,o sa ai nevoie de amortizoare cu cursa mai lunga...

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

Cu amortizoarele de TV e ca si in legea lui Murphy: "rezolvarea unei probleme schimba natura ei", adica e la fel de greu sa le gasesc. De ARO si de RABA cumpar de la IPAS maine, dar de TV, probabil umblu dupa unul la mana a doua - sau a treia - de ametesc... Deci, cine stie cat are cursa un amortizor de RABA?

Vezi ca sunt doua feluri de telescoape de raba,sunt unele ieftine de import si care sunt proaste pentru raba,dar ideale pt ims si unele scumpe dar bune pt raba insa foarte rigide pt ims

Alea de import merg foarte bine si nici nu sunt scumpe (60 ron buc.)

Aro M461 usor modificat
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare