Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vitara 2.0 v6

Horatiu B.

Postări Recomandate

Desi am vandut Samuraiul nu m-am rupt de universul 4x4. Noua achizitie este o Vitara in 4usi, motor 2.0 V6, af. 1995, clima, 2xairbag, etc. Am renuntat la Samurai pentru Vitara pentru ca am avut nevoie de mai mult spatiu si mai mult confort pentru fetita mea de 8luni. Prima impresie e ca nu-mi pare rau de alegerea facuta, motorul de 2000cmc este super fain chiar daca consuma putin mai mult(8% in afara orasului:x) decat cel de 1600cmc.

Toate bune si frumoase dar am o problema legata de schimbarea consumabilelor la acest motor si anume nu am o carte tehnica la masina care sa-mi spuna ce ulei trebuie sa folosesc si la cati km trebuie schimbat. Recunostinta vesnica pentru cine ma poate ajuta cu aceasta problema. Poate are cineva si un manual tehnic de reparatie pentru aceasta masina ...

Multumesc mult!:tk

Don't drink water cause fish fuck in it!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vitara 2.0 v6

eu unul am vitara ca a ta din 1998. "din auzite" am inteles ca uleiul trebuie schimbat undeva pe la 6000 km intrucat motorul de 2000 cmc 24 valve este foarte pretentios la intretinere(lucru care de altfel si eu il voi face in curand). pana in prezent insa nu am gasit un manual tehnic care de altfel si mie mi-ar fi de foarte mare folos!

Link spre comentariu

vezi ca in mod normal tre sa fie o taplita undeva pe capota cu ce ulei tre sa folosesti si la cati km tre sai faci schimbu

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

Chiar nu are nimeni Vitara cu motor v6 care sa ma poata ajuta, am nevoie de un sfat !

Salut,

Colegul Soso-bum :old de pe forum are o masina asemantatoare cu a ta si in plus a dezvoltat o pasiune pentru Suzuki Vitara lung. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=50009

Nu ezita sa-i ceri sfatul! :hl

Vei fi placut surprins! :h5

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

Salut,

Colegul Soso-bum :old de pe forum are o masina asemantatoare cu a ta si in plus a dezvoltat o pasiune pentru Suzuki Vitara lung. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=50009

Nu ezita sa-i ceri sfatul! :hl

Vei fi placut surprins! :h5

astept intrebarile aici sau la tel....

Editat de Astral
Link spre comentariu

Am gasit o carte tehnica pentru masina asta in care scrie ca trebuie 6,0l ulei(cu tot cu filtru) si ca uleiul pe care ei il recomanda este 10w30, si ca schimbul se face la 10.000km. Eu am sa optez pentru 10w40, am gasit la 4litri-86ron Mobil1 si mi s-a parut o oferta buna. Cost total schimb ulei+filtru aprox. 160ron.

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

Am gasit o carte tehnica pentru masina asta in care scrie ca trebuie 6,0l ulei(cu tot cu filtru) si ca uleiul pe care ei il recomanda este 10w30, si ca schimbul se face la 10.000km. Eu am sa optez pentru 10w40, am gasit la 4litri-86ron Mobil1 si mi s-a parut o oferta buna. Cost total schimb ulei+filtru aprox. 160ron.

te-ai descurcat bine:br

ar fi bine sa verifici daca e ok distributia,e periculoasa:h5

Link spre comentariu

te-ai descurcat bine:br

ar fi bine sa verifici daca e ok distributia,e periculoasa:h5

Distributia e primul lucru la care am fost atent si nu se aud zgomote suspecte. Apropo de sunete, V6-le suna ... superb!

Vreau sa schimb anvelopele masini si as opta pentru Pneus Crosscountry sau Traker de 225/70/16 (73cm diametru) dar nu stiu daca incap. Acum am 215/70/16 (68cm diametru). Ma poate ajuta un SL(35mm fata cu 50mm spate) de la tine?

Am sa pun si ceva poze cu masinuta dar nu am avut timp sa-i fac.

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

Distributia e primul lucru la care am fost atent si nu se aud zgomote suspecte. Apropo de sunete, V6-le suna ... superb!

Vreau sa schimb anvelopele masini si as opta pentru Pneus Crosscountry sau Traker de 225/70/16 (73cm diametru) dar nu stiu daca incap. Acum am 215/70/16 (68cm diametru). Ma poate ajuta un SL(35mm fata cu 50mm spate) de la tine?

Am sa pun si ceva poze cu masinuta dar nu am avut timp sa-i fac.

lasami un nr de tel pe pm si am sa te sun sa-ti mai dau ceva sfaturi cand am timp:h5

Link spre comentariu

Distributia e primul lucru la care am fost atent si nu se aud zgomote suspecte.

Parerea mea proprie si personala ... schimba rola si cureaua ... e pacat de masinuta.

Nici la mine nu se aude nici un zgomot, dar prefer sa le schimb si sa stau linistit. Eu am gasit la preturi de la 300 de ron la 580 ron ( Continental ).

Am mers pe Continental ...

Acuma ... tu faci cum crezi ...

Stima.

PS

Frumoasa masina !:y

Link spre comentariu

Parerea mea proprie si personala ... schimba rola si cureaua ... e pacat de masinuta.

Nici la mine nu se aude nici un zgomot, dar prefer sa le schimb si sa stau linistit. Eu am gasit la preturi de la 300 de ron la 580 ron ( Continental ).

Am mers pe Continental ...

Acuma ... tu faci cum crezi ...

Stima.

PS

Frumoasa masina !:y

La motoarele de 2000cmc distributia nu este pe curea, este pe lant si in momentul cand este distributia uzata se aud niste zgomote mai ciudate cauzate de uzura intinzatorului, a pinioanelor sau a lantului.

Horatiu Baba

Link spre comentariu

La motoarele de 2000cmc distributia nu este pe curea, este pe lant si in momentul cand este distributia uzata se aud niste zgomote mai ciudate cauzate de uzura intinzatorului, a pinioanelor sau a lantului.

Horatiu Baba

Atunci e ok.

M-am bagat si eu aiurea :grin:

Link spre comentariu

De ce a costat Rar-ul aproape 1000 lei?

Eu am facut aceeasi treaba cu 660 lei.

Buna intrebare ... habar n-am! Oare conteaza ca e facuta in Japonia ... sau poate capacitate cilindrica, dotari? Tu ai platit taxa de depreciere in banii astia?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna intrebare ... habar n-am! Oare conteaza ca e facuta in Japonia ... sau poate capacitate cilindrica, dotari? Tu ai platit taxa de depreciere in banii astia?

Ieri am fost la rar cu masinuta mea si m-am incadrat in 623 ron asta pentru ca masina a avut numar de omologare si tot in banii astia a intrat si taxa de stabilire a coeficientului de depreciere(270ron)...acum astept nerabdator sa vad ce coeficient mi-au stabilit ca sa-mi fac calculele.Am gasit pe ministerul de finante calculatorul de taxa cu tot cu depreciere:http://www.finantearad.ro/taxa_poluare_cu_deprecieri_oug_7_2009_v11.html

offroad batranesc...:cort
Link spre comentariu

Ieri am fost la rar cu masinuta mea si m-am incadrat in 623 ron asta pentru ca masina a avut numar de omologare si tot in banii astia a intrat si taxa de stabilire a coeficientului de depreciere(270ron)...acum astept nerabdator sa vad ce coeficient mi-au stabilit ca sa-mi fac calculele.Am gasit pe ministerul de finante calculatorul de taxa cu tot cu depreciere:http://www.finantearad.ro/taxa_poluare_cu_deprecieri_oug_7_2009_v11.html

Pe acest sait mi-am calculat si eu taxa si e OK. Numar de omologare am si eu dar am platit la RAR 990ron!!!!!

Link spre comentariu

lasami un nr de tel pe pm si am sa te sun sa-ti mai dau ceva sfaturi cand am timp:h5

Soso, vreau sa cumpar un SL(35mm fata cu 50mm spate) complet de la tine cu conditia sa se potriveasca si pe varianta asta de Vitara. Se poate un pret?

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

Soso, vreau sa cumpar un SL(35mm fata cu 50mm spate) complet de la tine cu conditia sa se potriveasca si pe varianta asta de Vitara. Se poate un pret?

sigur ca da.

ai pm

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare