Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jeep Cherokee 2.5 CRD Limited

Vizitator Cib

Postări Recomandate

Vizitator Cib

Ma tot bate gandul de o masina... Nu pentru extrem, ci mai mult pentru soft offroad.

Optiunile sunt LR Freelander 2003-2006 sau acesta:http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=127667697&pageNumber=8&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=66&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=109&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&maxPrice=10001&transmission=MANUAL_GEAR&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=125000&customerIdsAsString=&categories=OffRoad&tabNumber=1

Asa ca va rog spuneti ce parere aveti de Jeep Cherokee 2.5 CRD Limited

Ms mult

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 săptămâni mai târziu...

Re: Jeep Cherokee 2.5 CRD Limited

Salut,

Am si eu in familie de anul trecut un jeep cherokee kj limited din 2004,cu motor 2,5crd 143cp.Ca prima impresie masina este destul de draguta nu exceleaza la performante pe sosea,nu are stabilitate prea mare in curbe si nici nu este cine stie ce de sprintena,in schimb in iarna cand am fost la munte cu ea am avut surpriza sa vad ca se descurca f bine.Este si f bine dotata versiunea limited pe care am inteles ca intentionezi sa o achizitionezi si tu.Spatiul in fata este destul de mic nu ai unde sa iti odihnesti piciorul stang cand nu lucrezi cu ambreiajul,dar scaunele sunt f comode.

Masina a fost cumparata dintr-un parc din germania am ajuns cu ea pe la 14000 cu tot cu adus si inscris avea 74000 km si nu avea nici o zgarietura.

Sa incep cu problemele:

1)Iarna trecuta am avut surpriza sa descopar ca masina nu poate sa faca nici macar un metru pe zapada doar cu spatele cuplat fara 4x4 pt ca rotile se invarteau in acelasi timp si asta pt ca in diferential nu era ulei corespunzator sau a stat mai mult timp masina fara sa fie folosita si s-a degradat uleiul.Am schimbat uleiul din diferentiale,aditivul care il mai are acolo si de atunci totul perfect.

2)in urma cu vreo doua sapt am remarcat ca directia scoate un sunet ciudat,am verificat uleiul am vazut ca face spume si este sub nivel,asadar am completat cu ulei si am mers la service.La service s-a descoperit ca nu era bine strans un furtun care se leaga la pompa servo,am strans furtunul si am plecat.M-am mai plimbat cateva zile si am obs ca iar scoate sunetul acela iar am completat iar am mers la service si de data asta curgea din pompa uleiul,am constatat ca de fapt nu era ulei coresp la directie si de aia a crapat,era ulei de culoare rosie si uleiul mopar pe care l-am pus este alb.

De aici rezulta ca probabil in parcul din germ de unde l-am cumparat sau fostul propietar a folosit uleiuri necoresp.

Motorul crd este italienesc produs de VM motori Italia,nu este de mercedes cum se stie in popor,insa am inteles ca este destul de fiabil daca ii dai ce ii trebuie.

Nu pot sa zic ca iti recomand masina asta ramane la aprecierea ta,insa daca o sa iei decizia sa o cumperi ar trebui sa ii verifici inainte sa circuli cu ea uleiurile,distributia si asa mai departe.

Sper ca ti-am fost de folos,iti stau la dispozitie cu orice altfel de intrebari ai.

Si astept sa vad ce decizie ai luat

Link spre comentariu

@Flavius.....interesante chestii spui....ulei rosu in servodirectie....catalogat de tine ca necorespunzator...:grin:

marea majoritate a uleiurilor hidraulice sunt de culoare rosie...sa stii si tu...deci uleiul era bun....cand este negru....atunci e cu probleme

iar treaba cu diferentialul...m-a facut sa rad de dimineata.....e fff posibil ca diferentialul spate sa fie autoblocant.....ce ai dedus tu ca ar fi in diferential...nu comentez

citeste forumul cu atentie....si ai sa gasesti explicatii fff pertinente despre functionarea diferentialelor normale, autoblocante sau cu blocal100%

in rest...plimbari placute cu masina sa ai

Link spre comentariu

Marius ma bucur ca te-am inveselit de dimineata :),insa trebuie sa iti spun ca uleiul mopar pentru directie pe care l-am pus ulterior este un ulei de culoare alba,iar uleiul care era in directie era un ulei de culoare rosie,iti spun asta cat se poate de sigur.

Iar diferentialul spate este intradevar autoblocabil doar ca la mine era blocat tot timpul adica daca ridicai masina intr-o parte cu o roata care ramane pe pamant si una in aer se invarteau amandoua de odata,si la fel in curbe cand cea din interior trebuie sa se invarta mai putin decat cea din exterior se invarteau de odata si pe zapada cand luai unele curbe simteai parca iti fugea spatele tot din cauza asta,iar dupa ce am schimbat uleiul din diferentiale nu a mai fost probl asta,deci ma gandesc ca o fi fost tot din cauza uleiului de acolo.Tot uleiul ce l-am pus eu am pus mopar cum scrie in manual.

Iti multumesc,

Sarbatori fericite.

Link spre comentariu

Buna ziua !

@ Marius:

Foarte corect, :g !

In servodirectie la 2.1TD si in CT NP231 se foloseste ATF, care e rosu ca un sirop de zmeura (a nu se folosi sirop de zmeura pe post de ATF, rezultatele sunt cu totul altele...).

Posibil ca si la VM-ul din post sa fie aceeasi situatie, trebuie vazut in manualul masinii ce si cum, pentru a evita ulteriorul stress.

@ Flavius89:

Vezi mai sus.

In plus:

Un ulei nu se degradeaza decat daca a fost incins exagerat si anumite componente din el s-au cam dus... Ceea ce nu cred ca o sa reusesti sa faci cu grupul, zic eu... :uameni !

Sigur ai trac-lock in grupul spate, iar uleiul rece ("iarna trecuta"), plus utilizare sporadica ("masina a stat mult timp fara sa fie folosita") duc invariabil la rezultatul obtinut de tine.

Schimbatul uleiului din grupuri sigur nu a stricat, mai ales daca ai adaugat si FM la spate, dar poate nu era neaparat necesar...

Eu lucrez cu diferentiale blocate 100% din timp (autodeblocante) de peste doi ani, si se poate circula in acest regim fara nici o problema pe orice tip de suprafata, iar in teren cu atat mai mult.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

inseamna ca diferentialul tau autoblocant functioneaza cum trebuie......

la mine la servo....si la jeep si la Nissan am ulei de culoare rosie...

diferentialul autoblocant are un ulei special ptr el...un ulei de transmisie normal nu-i face bine deloc...si ar fi pacat sa-l strici

Sarbatori fericite si tie alaturi de cei dragi :h5

Link spre comentariu

Buna ziua !

@ Marius C

La Jeep, unde este prezent trac-lock-ul in grupul spate, se foloseste cel mai normal ulei de transmisie posibil (75W/90, 80W/90).

La acest ulei, se ADAUGA aditiv de fricitiune (Friction Modifier), doi recipienti de circa 150ml fiecare. Asta daca vrei ca trac-lock-ul sa faca ce trebuie sa faca...

@ Flavius89

Si dupa schimbul de ulei facut, daca suspendezi spatele, vei vedea ca se intampla la fel cand invarti de una din roti (se va invarti si cealalta), dar retine ca intre timp temperaturile au crescut, iar efectul e cu atat mai imediat si accentuat, cu cat uleiul e mai vascos (rece).

Cu timpul, trac-lock-ul se va uza, dar se poate inlocui pachetul de lamele cu totul.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare