Max Postat Martie 20, 2010 Autor Partajează Postat Martie 20, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Nici gand ca sa inchid topicul. Chiar daca personal nu sunt de acord cu vanatoarea, ideea e ca nu contest vanatoarea in general chiar daca titlul pare general. Dilema mea e legata doar de un singur aspect care tine de vanatoare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Revenind on-topic......am citit pe vremea lecturilor scolare, desi nu era in programa, cartea scrisa de Aristide Stavros - Antilopa Carpatilor, un adevarat regal atat informativ privind cutumele vanatorii, legislatia in vigoare dar si beletristic......Omul era un vanator "specializat" pe capre negre si poveste extraordinar o sumedenie de pande, urmariri, trairi in salbaticia Carpatilor in cautarea trofeului perfect......toata lectura lui era un fel de "Moartea caprioarei" in proza, intr-atat de frumos si sensibil descria actul vanatoresc.....Nici o clipa n-am avut senzatia infioratoare a unui act ucigas..... Dar de acolo, pana in zilele noastre, cand diferenta dintre un braconier si un astfel de vanator e de dimensiuni galactice, s-au produs multe schimbari, iar caprele negre sunt muuuult mai rare.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 (editat) Re: Dilema legata de vanatoare. Vezi Astrale, d-aia nu ti-am raspuns la prima ta intrebare, aia cu sportivitatea, fir-ai al `reaku ca-mi esti simpatic :ha:... Ca stiam sigur ca o dam in barci si nu stau eu sa conving pe cineva daca vanatoarea este sportiva sau nu... Asa ca eu stau linistit cu vanatoarea mea "antisportiva" si convingerile mele..., tu sau altii cu antivanatoarea si convingerile voastre..., si toata lumea este fericita :grin: si mai bine hai sa discutam de altele, de capra..., neagra daca vrea Max (pervers mic ce esti Max-ule :ha:), de eterna dilema "capra este animal sau pozitie?" :top, de masini de off-road si bla, bla, bla, ca de convins, sigur nu convingi de vanatoare pe cineva care nu este vanator, OK? Sa auzim numai de bine! Editat Martie 21, 2010 de Tractozaur Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Bine ca aparusi pe-acilea ca-mi fu dor de d-vs !:h5 Ce ai bre de intri asa rar ??? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Sunt mai mult pe la vanatoare (deci sunt inca on-topic, rog a nu mi se sterge postu`) :grin: de "caprioare" :top:ha: Sincer, nici eu nu stiu de ce nu am mai avut acelasi timp ca anu` trecut..., deh, problemele vietii, criza mondiala, alea, alea... Apropo, acilisha, tocmai aflasesi ca Semaca e mare vanator, de-l strangeai de mana cu asa patos? :ha: Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Eu cred ca asta de fapt este unul din avantajele unui forum, sa dezbati probleme care te rod. Dezavantajele e ca de cele mai multe ori ramanem fiecare cu ideile lui, totusi ma bucur ca am avut aici aceasta discutie si ma bucur ca am avut mai multi participanti. Cand esti tanar vrei sa schimbi lumea iar cand esti batran vrei sa schimbi tinerii. Stima tuturor, Dragos P.S. capra- pozitie sau animal, voi alegeti http://i386.photobucket.com/albums/oo303/harjoabadragos/vanatoare/rehpaarung_6616.jpg mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Membedeep Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Interesanta si treaba cu vanatoarea... Eu cred ca lucrurile pot fi vazute mai simplu. Nu poti condamna vanatorii si pasiunea lor, atata timp cat isi asuma o responsabilitate. Ma uitam la televizor, la Fishing & Hunting, ce inseamna vanatoarea in Franta. Stiti ce inseamna? Respect. Se fac sedinte la inceputul partidei, se stabilesc diferite criterii si reguli. La final, cine nu le respecta, este mustrat. Am vazut vanator caruia i-a aparut un mistret trofeu, la cativa metri de el, camp liber. Nu a tras, pe motiv ca exista o sansa, mica, sa-l raneasca, adica sa nu fi fost un kill-shot. Altcineva, din greseala, a ranit o femela cu purcei. La final, conducatorul vantorii l-a mustrat, spunandu-i ca a omorat 6 animale - femela + purceii care acum erau despartiti. Cum ziceam, e vorba de respect. Sau, si mai simplu, poti vana in voie, legal, daca ai ce. In State opream masina ca sa treaca caprioarele strada. In Romania, vanatul cred ca este din ce in ce mai putin. Cat despre subiectul topicului in sine, capra neagra... jale mare. Insa, din pacate, cu bani, orice animal, care poate fi si ultimul din specia sa, poate fi vanat. Si mai trist, la noi se vaneaza si ilegal, fara bani. Si pentru ca demult vroiam sa ma apuc de vanatoare, mi-am luat astazi o arma noua - ecologica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Pt. Membedeep Strasnica arma ai! Sa sti ca si vanatoarea fotografica este tot un fel de vanatoare, pe care o practicam si noi vanatorii, in special la evaluare (cunoscatorii stiu la ce ma refer) si sa mai sti, fara gluma, ca si la noi se procedeaza la fel precum ai spus tu ca ai vazut in documentarul cu vanatoare din Franta..., dar deh, orice padure are si uscaturi, si din pacate vanatorii pasionati si care respecta codul etic al vanatorii, sunt bagati de cele mai multe ori in aceeasi oala cu braconierii, datorita perceptiei "ca tot cu arma in mana e si tot animale kill-areste" :wink:, lucru ce se intampla si in alte domenii, ca si al nostru, off-road-ul, daca stau bine sa ma gandesc, si aici ma duce gandul imediat la celebrul incident cu "mierla de apa dulce" :ha:, incident binecunoscut de membrii mai vechi ai acestui forum, nu-i asa Astrale :ha:... Pt. ceilalti..., nevanatori ecologisti..., o poza..., un motiv in plus sa va apucati si voi de vanatoare (priviti cu atentie cat de gingas tine incarcatorul cu mana stanga)! :ha: Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. N-ai murit? Unde reaku fusesi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. La vanatoare de ursi :ha:, vezi poza urmatoare, da` sunt deghizat..., in urs! :ha::hl:h5 Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
semaca Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. da, am vazut eu urma de laba ... la intersectia aia, Alunisului...era tractozauru' frate, si-a luat urs!!! PS: bine-ai revenit la offroad circus sensei! Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006 Membru Club T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Citeam aici ca: Capra neagra face parte din mamiferele de interes vanatoresc din Romania si implicit din Europa (nu exista capre negre doar la noi in tara ) NU ESTE ADEVARAT in Austria(alpi),Franta(Alpi+Pirinei),Spania (pirinei) sunt mult mai multi ca in Romania,doar ca , calitatea trofeelor in Romania sunt (sau au fost)net superioare (trofeul nr. 1 mondial e din Romania). Si in Noua Zeelanda sunt Capre negre. Caprele negre din Romania au o mica modificare (sunt mai mari) de aceea se numesc Rupicapra rupicapra charpatica.Referitor la vanarea lor inteleg inversunarea unora dar ii inteleg si pe vanatori care aproape ca sunt pe punctul de a trage in motociclisti,atv-isti,off-road-isti etc (vedeti pe forumurile de vanatoare) pt ca deranjeaza si haituiesc vanatul cu zgomote asurzitoare de motoare ambalate. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 11, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Referitor la vanarea lor inteleg inversunarea unora dar ii inteleg si pe vanatori care aproape ca sunt pe punctul de a trage in motociclisti,atv-isti,off-road-isti etc (vedeti pe forumurile de vanatoare) pt ca deranjeaza si haituiesc vanatul cu zgomote asurzitoare de motoare ambalate. Nu am inteles faza asta. Offroadistii deranjaza animalele dar vanatorii le ucid. Cica si asta e sport. M-am saturat de atitudinea aceasta de superioritate a vanatorilor de parca ei sunt proprietarii padurilor si nimeni nu mai are voie sa treaca pe acolo. Cand vanatorii vor fi proprietari pe respectivele paduri, atunci pot sa stea si cu pusca ca sa ne urmareasca.Asta dupa ce zona respectiva este marcata ca si proprietate privata. NU domnilor vanatori, si noi offroaderii si voi vânătorii suntem în aceeasi oală, adică suntem utilizatori ai pădurilor patriei. Voi vă faceţi "sportul" vostru, noi pe al nostru. Majoritatea vanatorilor au masini de teren care de care mai preparate cu care se duc la vanzatoare. Nu prea mai exista vanatori adevarati, care merg zeci de km pe jos, care iubesc intradevar,natura si vanatul. Ca in orice domeniu, si vanatoare a devenit un "sport" de fiţe. Loc in care fiecare se sa laude cu noua lui pusca mai smechera decat a altora, noua lui masina preparata si alte echipamente specifice. Pentru unii a devenit o afacere prospera prin aducerea de grupuri de straini care platesc bani seriosi pentru a putea vana la noi. Aaa. sa nu uit... sa nu imi puneti placa cum ca vanatorii hranesc animalele si platesc taxele de membru AJVPS pt ca asta nu e un argument. Hranesc animalele pentru a avea ce impusca iar taxa de la AJVPS este o taxa de membru ca si a orcarui membru de club. Asta nu le da dreptul de a se purta autoritar in padure. Intr-un fel, abia astept sa apara un incident de genul asta dupa care sa putem incepe o actiunie judiciară si in presa impotriva vanatorului care ameninta cu o arma de vanătoare sau, mai rău, o foloseste impotriva unui om sau a masinii sau motocicletei lui. Trebuie sa se sparga si buba asta odata si odata. @suvi, esti vanator. Te cunosc dar nu atat de bine ca sa te bag te bag in rand cu cei vizati mai sus, dar sunt convins ca stii de tot ce am scris eu mai sus. Stii si de vanatorii cu fiţe si cine sunt ei, il stii si pe cel care a amenintat cu arma motociclisti (il cunosc pt ca ne stim de multa vreme), ii stii si pe "vanatorii" care vaneaza in afara sezonului. Masina ta de teren face galagile la fel ca si alea noastre. Taf-ul si drujbele deranjaza poate mai mult decat masinile noastre. Hai sa nu fim ipocriti si sa nu ne credem unii mai superiori decat altii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gotca Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Ca in orice domeniu, si vanatoare a devenit un "sport" de fiţe... QUOTE] eu am cunoscut un "vanator" care a marturisit ca nu s-a cacat niciodata afara. adica in aer liber! astia au ajuns sa-i contamineze si pe aia buni, pt ca au bani si finanteaza excursiile. md Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Nu am inteles faza asta. Offroadistii deranjaza animalele dar vanatorii le ucid. Cica si asta e sport. M-am saturat de atitudinea aceasta de superioritate a vanatorilor de parca ei sunt proprietarii padurilor si nimeni nu mai are voie sa treaca pe acolo. Cand vanatorii vor fi proprietari pe respectivele paduri, atunci pot sa stea si cu pusca ca sa ne urmareasca.Asta dupa ce zona respectiva este marcata ca si proprietate privata. NU domnilor vanatori, si noi offroaderii si voi vânătorii suntem în aceeasi oală, adică suntem utilizatori ai pădurilor patriei. Voi vă faceţi "sportul" vostru, noi pe al nostru. Majoritatea vanatorilor au masini de teren care de care mai preparate cu care se duc la vanzatoare. Nu prea mai exista vanatori adevarati, care merg zeci de km pe jos, care iubesc intradevar,natura si vanatul. Ca in orice domeniu, si vanatoare a devenit un "sport" de fiţe. Loc in care fiecare se sa laude cu noua lui pusca mai smechera decat a altora, noua lui masina preparata si alte echipamente specifice. Pentru unii a devenit o afacere prospera prin aducerea de grupuri de straini care platesc bani seriosi pentru a putea vana la noi. Aaa. sa nu uit... sa nu imi puneti placa cum ca vanatorii hranesc animalele si platesc taxele de membru AJVPS pt ca asta nu e un argument. Hranesc animalele pentru a avea ce impusca iar taxa de la AJVPS este o taxa de membru ca si a orcarui membru de club. Asta nu le da dreptul de a se purta autoritar in padure. Intr-un fel, abia astept sa apara un incident de genul asta dupa care sa putem incepe o actiunie judiciară si in presa impotriva vanatorului care ameninta cu o arma de vanătoare sau, mai rău, o foloseste impotriva unui om sau a masinii sau motocicletei lui. Trebuie sa se sparga si buba asta odata si odata. @suvi, esti vanator. Te cunosc dar nu atat de bine ca sa te bag te bag in rand cu cei vizati mai sus, dar sunt convins ca stii de tot ce am scris eu mai sus. Stii si de vanatorii cu fiţe si cine sunt ei, il stii si pe cel care a amenintat cu arma motociclisti (il cunosc pt ca ne stim de multa vreme), ii stii si pe "vanatorii" care vaneaza in afara sezonului. Masina ta de teren face galagile la fel ca si alea noastre. Taf-ul si drujbele deranjaza poate mai mult decat masinile noastre. Hai sa nu fim ipocriti si sa nu ne credem unii mai superiori decat altii. :g Cu toate ca sunt si off-roader si vanator in acelasi timp si imi place sa practic ambele "sporturi" la nivel de hobby, trebuie sa-ti dau dreptate in proportie de 98% (cei 2% cu care nu sunt de acord se refera la catalogarea vanatorilor ca "doar" ucid animale...) vizavi de ce ai scris mai sus Max si mie mi s-a intamplat sa am discutii :wink: cu vanatori, padurari sau paznici de vanatoare (ha :grin:) ca, auzi :ha: de ce ma plimb cu masina prin padure sau pe camp sa le sperii vanatul :ha::ha::ha: si le-am explicat :dr3 ca nu e padurea tatutzilor lor si sa-si vada in biiiiipul meu de treaba lor, ca eu imi vad de treaba mea! :grin::h5Exista, din pacate, un real, un adevarat pericol si pe care il voi da ca exemplu si vreau sa fiu bine inteles, daca se vaneaza cu carabina si la distanta mare, este posibil ca un "glont" ratacit al celui care practica vanatoarea "sportiva", sa-l nimereasca pe cel care practica "sportul" off-road :wink:, involuntar, amandoi exercitandu-si dreptul legal si egal de a-si practica sporturile favorite, da` 1-0 pentru vanator, ca off-road-eru` nu se intoarce din mormant... Mie daca mi s-ar intampla sa fiu la vanatoare si sa fiu "deranjat" :ha: de off-road-eri, ATV-isti, etc, etc, as lua-o ca pe o sansa in plus acordata vanatului :grin: si nu m-as supara pe ei si pe hobby-ul lor, chiar daca la sfarsitul vanatorii m-as duce cu tolba goala acasa, pentru ca eu nu ma duc la vanatoare sa"ucid" animale cu orice pret, ci pentru acel "altceva" :grin: pe care il ofera vanatoarea (feeling valabil de fapt in orice hobby) si pe care numai un pasionat de vanatoare, in acest caz, poate sa-l inteleaga! Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vinatorul Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Alo domnu nu ne baga pe toti in aceiasi oala ,nu toti vinatorii sunt asa cum zici matale ca nici noi nu va judecam pe toti la fel,e usor sa dai verdicte unor oameni pe care nu i cunosti ,stii ce zice lumea de offroad ,niste timpiti care nu au ce face si baga banii in masini ,apoi le strica prin noroaie iar le repara si iar la strica ,un nonsens pt multi concetateni ,bani si timp aruncati pe geam ,daca cu bani si cu timpul respectiv ar face altceva ce bine ar fi,asa si ce, mult va intereseaza ce zic altii despre offroad ,cam asa e si cu vinatoarea, nu poti intelege o pasiune doar din afara ei ,sunt convins ca pe acest forum sunt foarte multi vinatorii pt ca este o pasiune care se impleteste cu offroadul deci multi imi vor da dreptate chiar daca tacit,ce ar insemna ca ecologistii sa introduca o lege prin care vinatoarea si ofroadul prin padure sa fie interzis ,ca doar deranjam natura ,unii cu arma altii cu motoare ambalate si drumurii stricate pt concetatenii cu turisme,sa vedeti atunci ce o sa ne mai iubim,:top Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 12, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Alo domnu nu ne baga pe toti in aceiasi oala ,nu toti vinatorii sunt asa cum zici matale ca nici noi nu va judecam pe toti la fel,e usor sa dai verdicte unor oameni pe care nu i cunosti ,stii ce zice lumea de offroad ,niste timpiti care nu au ce face si baga banii in masini ,apoi le strica prin noroaie iar le repara si iar la strica ,un nonsens pt multi concetateni ,bani si timp aruncati pe geam ,daca cu bani si cu timpul respectiv ar face altceva ce bine ar fi,asa si ce, mult va intereseaza ce zic altii despre offroad ,cam asa e si cu vinatoarea, nu poti intelege o pasiune doar din afara ei ,sunt convins ca pe acest forum sunt foarte multi vinatorii pt ca este o pasiune care se impleteste cu offroadul deci multi imi vor da dreptate chiar daca tacit,ce ar insemna ca ecologistii sa introduca o lege prin care vinatoarea si ofroadul prin padure sa fie interzis ,ca doar deranjam natura ,unii cu arma altii cu motoare ambalate si drumurii stricate pt concetatenii cu turisme,sa vedeti atunci ce o sa ne mai iubim,:top Citeste si matale cum ne judeca vanatorii pe noi. Adica sa stea cu pusca si sa ne ne ameninte? A fost caz concret aici in Maramures. Chiar eu personal am avut discutii intr-o duminica pe un traseu utilizat des de catre noi, cu niste vanatori care, culmea era ca faceau braconaj, sezonul de vanatoare fiind inchis in perioada aceea. Cum ar fi ca sa zicem si noi " Cand vad un vanator in padure, il calc cu masina" ? Eu, chiar daca nu sunt pasionat de vanatoare, consider ca suntem pe picior de egalitate. Am respectat totdeauna zonele unde stiam clar ca sunt zone sensibile din punct de vedere a vanatului, zone si perioade de boncanit al cerbului. Nu am absolut nimic cu vanatorii, am prieteni buni care sunt vanatori dar in momentul in care unul ma ameninta cu arma pt ca imi permit ca sa sa trec si eu prin aceeasi padure pe unde trece el, atunci se schimba treburile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Da @max in mare ai dreptate, vanatorii nu au dreptul sa ameninte,dea amenzi etc doar administratorul fondului forestier are acest drept conform codului silvic in vigoare: Art. 54 (1) Accesul public in padure este permis numai in zone amenajate si pe trasee marcate in acest sens. (2) Accesul public in padure cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu exceptia activitatilor sportive, de recreere si turism, care se pot practica numai cu acordul proprietarului sau al administratorului padurilor proprietate publica a statului. Culmea e ca la faza aia cu motociclistul amenintat de vanator, tatal motociclistului era atunci sef de ocol (seful meu) dar asta s-a intamplat in fondul vecin. Stii tu cum e.............. Fiind silvic mi s-a atras atentia inclusiv in scris sa iau masuri impotriva atv-moto-off-road-istilor ca altfel voi fi eu sanctionat. Pana acum am reusit sa ma eschivez si sa nu dau nicio o amenda, dar cum vedeti nu cel ce aplica legea e de vina ci chiar LEGEA care e prea seaca si nu da alternativa. (de ex o suprafata de teren pus la dispozitia anumitor cluburi). Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 12, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Da @max in mare ai dreptate, vanatorii nu au dreptul sa ameninte,dea amenzi etc doar administratorul fondului forestier are acest drept conform codului silvic in vigoare: Art. 54 (1) Accesul public in padure este permis numai in zone amenajate si pe trasee marcate in acest sens. (2) Accesul public in padure cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu exceptia activitatilor sportive, de recreere si turism, care se pot practica numai cu acordul proprietarului sau al administratorului padurilor proprietate publica a statului. Cunosc foarte bine reglementarile din codul silvic. SUnt la curent cu ele. Azi dimineata am fost si la directia silvica si am avut discutii extrem de placute si constructive cu domnul director. Tot azi am fost si la ocolul Baia Mare cu care facem o actiune de impadurire la sfarsitul saptamanii viitoare. Am discutat cu ei foarte multe aspecte legat de accesul 4x4 in padure. Stiu foarte bine ca problema mare sunt cei cu moto si cu ATV. Stiu ce fac ei si culmea, inteleg intr-un fel supararea vanatorilor, dar pana a ajunge ca un vanator sa ameninte cu arma pe un motociclist, e o mare diferenta. Culmea e ca la faza aia cu motociclistul amenintat de vanator, tatal motociclistului era atunci sef de ocol (seful meu) dar asta s-a intamplat in fondul vecin. Stii tu cum e.............. Stiu faza cu Dani si stiu cum e...:wink: Eu personal ma cunosc de multa vreme cu Nelu C. si de putinele ori cand am trecut pe acolo nu a avut treaba cu mine pt ca stie ca nu imi bat joc. Chestia e ca sa nu se perpetueze asemenea treburi. Fiind silvic mi s-a atras atentia inclusiv in scris sa iau masuri impotriva atv-moto-off-road-istilor ca altfel voi fi eu sanctionat. Pana acum am reusit sa ma eschivez si sa nu dau nicio o amenda, dar cum vedeti nu cel ce aplica legea e de vina ci chiar LEGEA care e prea seaca si nu da alternativa. (de ex o suprafata de teren pus la dispozitia anumitor cluburi). Stiu si treburile astea si apreciz faptul ca, totusi, multi silvici ne inteleg pana la urma pasiunea si si incercam sa gasim solutii de intelegere, acceptare si respect reciproc. Eu de exemplu, nu am avut discutii niciodata cu nici un padurar. Nu am avut reclamatie niciodata. M-am inteles foarte bine cu toata lumea. Daca stiam ca o anumita zona e mai sensibila din diverse punte de vedere, ocoleam zona respectiva. Nu am rupt niciodata o bariera. Daca era deschisa treceam, daca nu , cautam alte trasee in alte zone. Daca era neaparat necesar ca sa trecem pe acolo, luam legatura cu padurarii, brigadierii etc din zona, si ne deschideau fara probleme. Nu am avut niciodata refuzuri din punctul asta de vedere. E drept ca sunt foarte multi offroadisti pt care nu exista respectul pt padure si pt autoritati care rup barierele sau lacatele, ajung in padure unde isi bat joc. Faza e ca , din cauza unora ca ei, suferim noi toti. Sunt de acord cu amenziile si restrictiile pentru cei care isi bat joc de padure. Chestia e sa nu dam in extreme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Si la mine pe fond vin cu atv-uri, moto si masin superpreparate, e dreptul lor, dar daca s-a intamplat sa ii rog sa ocoleasca o anumita zona cateva zile pt ca aveam scroafele fatate in zona, sau era loc de boncanit la cerbi au inteles si nu am avut probleme. Nu stiu problema cu ala amenintat cu arma, dar poate totul trebuie privit din mai multe puncte de vedere. De exemplu eu am o caban pe care nu am vrut sa o imprejmuiesc cu gard pt ca sunt satul de garduri, am plantat in jur 600 de molizi care m-am gandit ca vor fi un gard viu frumos and vor creste. am pus inautru si ceva pomi fructiferi. Au venit ciobanii cu oile si caprele, si desi le-am spus de atatea ori sa nu le mai bage pe acolo, mi-au distrus aproape tot, de mai mlte ori Am pus placute cu proprietate privata, nimic.Au fost momente in care turbam, in care daca aveam pusca la mine le impuscam animalele de pe proprietatea mea. Evitam sa imi iau pusca cu mine ca sa nu sar calul cumva la o clipa de nervi. Eu cred ca le bagau doar in bataie de joc, desi era foarte clar ca pomii aia nu s-au pus singuri acolo, si nici ca , cabana a crescut din pamant. Ii doare undeva. Ei bine, daca ii impusca o capra, ar fi ajuns poate la pro tv ca uite, un vanator a impuscat animalele unui biet cioban care din intamplare a trecut pe proprietatea acestuia, etc... De aceea spun mereu ca fiecare lucru trebuie privit din mai mulkte unghiuri inainte sa il judeci. mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Membedeep Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Dragi colegi, este absolut normal ca nu toata lumea trebuie bagata in aceeasi oala. Daca un pescar da la japca, nu toti suntem braconieri. Daca unul cu masina de teren rupe si calca in picioare o pepiniera, nu toata lumea amatoare de off-road e la fel. Si, daca exista si vanatori nu tocmai etici, e clar, nu toti sunt la fel. Insa, intamplator, am vazut zilele trecute, un film pe youtube. Sunt multe filme de genul, NU doresc sa pornesc acum o polemica fara sfarsit si sa inceapa o miscare anti-vanatoare - Repet, sunt sigur si convins ca nu toata lumea este asa!! Dar, din pacate, nu sunt nici putini cei care fac ca domnul cu pricina din film... http://www.youtube.com/watch?v=eZp_MfV4VgI Cititi comentariul celui care a postat, despre protagonist. Stiu, se fac vanatori de eradicare a animalelor daunatoare + caini maidanezi. In regula cu asta. Dar metodele?? Poate imi explica si mie cineva, ca e peste puterea mea de intelegere. Cat despre uciderea cainilor, sunt sigur ca aproape toti vanatorii au caini. In loc sa faca ceva cu ei, au ales cea mai usoara varianta - sa-i omoare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Uite, spre exemplu eu am facut jujee pt caini de la stana, le-am dat la ciobani. Legea spune ca au voie sa tina 3 caini la stana da paza la un nr de cateva sute de oi, nu stiu exact cate sute. le-am spus, daca ai 5 caini, e ok, daca ai 10, e ok, dar vrea ca toti sa aiba jujee legate la gat, sa nu alerge dupa animale. Dar, dupa ce vezi ca au 25 de caini, nici unul ci jejeu la gat, si se mai si lauda ca asa caini nu are nimeni, au omorat 15 vitei de cerbi anul asta si de capre nici nu mai stie numarul, cam cum ar fi de procedat?, ca sa nu crezi ca la stana le da mancare sa se sature, asa ca ei au devenit vanatori, iepuri, caprior si cervide, in special puii lor, asa ca si aici ar trebui facut ceva. De asta spun ca fiecare aspect al unei intamplari trebuie luat in calcul. mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Membedeep Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Corect, insa acolo cred ca e vorba de spiritul de haita dezvoltat. Nu cred ca un caine vaneaza singur animale, sau cel putin, nu cu succes. In exemplul din film... un caine stingher. Ar fi usor de zis - Trebuie sa se faca asta, ailalta si cealalta, printre care si controlul cainilor de stana, sa aiba jujee. Insa cine sa faca asta? Ar fi multe de spus, povestit si criticat in lumea asta. Din pacate nu este asa usor, ca in alte tari, sa spunem cum e bine si cum nu. Realistic vorbind. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. Pai eu administrez un fond de vanatoare, de asta stu, iti spun cu ce ma confrunt. Daca capra are ieduti mic, cand simte cainele ea fuge si iedutii stau ghmuiti si o asteapta, daca cainele are norocul si da de ei, chiar dac e unul...primeste o masa bogata. Si evident, data viitoare va fi mai stimulat sa caute puii. mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator florian_wtf Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Re: Dilema legata de vanatoare. am si eu o intrebare pt cunoscatorii din domeniu. ai voie sa vanezi pe teren agricol(privat)? va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu problema asta!!!si daca are cineva un raspuns sa imi justifice si mie cu un articol din lege sau altceva. Multumesc anticipat!!:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate