Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Arcuri cu foi OME...slabe.

Max

Postări Recomandate

Constat cu mahnire ca arcurile cu foi de la OldManEmu nu sunt ce ar trebui sa fie. Cele de pe masina mea s-au lasat foarte tare desi au numai cateva luni cu toate ca am luat varianta Heavy Dutty.

Am aflat dupa ce le-am cumparat ca de doi ani incoace OME nu mai face arcuri cu foi in Australia ci in China. Probabil ca asta explica multe.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate la fel am patit si eu. Doar dupa cateva luni, s-au lasat ca p...

Alea ce le am pe truck-ul rosu, made in Australia, cumparate mai demult din Germania de la Taubenreuther, sunt perfecte, si am carat de n ori 1 tona sau chiar mai mult cu masina, si cum spuneam, sunt ca noi.

Do everything prepared!
Link spre comentariu

si mie imi se par subtiri .... de asta am si renuntat sa-mi pun ....

obarlacul ( foaia in care intra bucsele ) este mai subtire ca cea de fabrica ..???!!!????!!! mi sa parut nefiresc .. plus ca in loc de 5 foi arcul are 7 foi ....(pe spate ) ca sa sustina aceeasi greutate .... oricum toate solicitarile le suporta obarlacul .... care se comporta si ca un tendon ... restul foilor fiind complet libere....doar presand pe urmatoarea ...

.....varul meu si-a pus....set OME ... si nu-mi place cum merge... masina lui fiind la 4 usi mergea f comod... acum parca scutura mai rau ca un wrangler ...

...mai are un set OME,un amic care are un patrol scurt ca al meu ... m-am dat cu ea peste tot gropi ,torsionari ,asfalt ... prea tari ... si iar m-am dat ..tot sperand sa-mi placa dar degeaba ...

...am avut norocul sa am arcurile originale f bune .... le-am springuit putin si sunt f multumit ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

La prima iesire dupa ce am pus OME pe masina, am indoit prima foaie. Pe drum care casa s-a indreptat singura aproape la loc dar era deja compromisa. La Gura Humorului, la prima speciala, foaia a cedat.

Acasa am inlocuit foaia respectiva cu una facuta aici de 10mm grosime. Acum nu s-a mai indoit indiferent ce am facut in teren dar scutura ca dracu si oricum, toata arcurile s-au lasat , vorba lui Miron, ca p..a .

Desi am bodylift de 5 cm, plus inca vreo 5 cm din cerceii de arc, cu 35'urile pe masina, la curbe cu apasare imi freaca in aripi pe fata. Urmeaza sa decupez aripile cand ma apuc sa fac tablaria masinii.

Daca arcurile stateau cu trebuie, nu era necesara treaba asta.

Voi rezolva problema in felul urmator. Pe fata schimb total suspensia si trec pe elicoidale, iar pe spate pun puntea sub arcuri, pun cerceii de arc originali, mai scurti, si reglez inaltimea pe fata, ca sa corespunda cu spatele.

Link spre comentariu

Vizitator koala
ce e ala samurai ...?????

E ala care cand tu cu Patrolul esti intepenit si intinzi troliul el trece pe langa tine si-ti face cu mana :grin:

:ha

si ai uitat sa spui ca face asta fara blocante

... ba, mai mult de-atat, o poate face chiar si fara motor !!! ... e atat de usurel incat se poate purta in spate, agatat doar in centuri, ca rucsacii aia de calatorie :ga ...

Link spre comentariu

cred ca cerceii mai lungi influenteaza tensiunile din foi, in special la foile din fata, arcul avand alta miscare fata de cea "programata".

cel mai sigur mod, dupa cate am citit pe net, este mutarea cerceilor in spate "gen IMS, land rover-primele modele".

am vazut la o masina cercei mobili si in fata si in spate dar cu brate montate pentru fixarea puntii. cred ca este o solutie mult mai buna decat elicoidalele.

parerea mea

Link spre comentariu

cred ca cerceii mai lungi influenteaza tensiunile din foi, in special la foile din fata, arcul avand alta miscare fata de cea "programata".

cel mai sigur mod, dupa cate am citit pe net, este mutarea cerceilor in spate "gen IMS, land rover-primele modele".

am vazut la o masina cercei mobili si in fata si in spate dar cu brate montate pentru fixarea puntii. cred ca este o solutie mult mai buna decat elicoidalele.

parerea mea

Eu vreau sa scap si de placile alea de jos de care sunt prinsele bridele ca ma dispera cat lovesc cu ele si de cateva ori raman suspendat pe ele.

Iar la solutia cu cerceii pe spate, traiectoria puntii la flexare se schimba si nu stiu cum influenteaza chestia asta.

Pozitia diferentialului trebuie compensata cu niste pene care se baga intre punte si arcuri. Si acolo e de gandit.

Link spre comentariu

ce am vazut io era un patrol cu arcurile pe punte, cercei fata-spate si brate.

toate socurile is preluate de brate , deci nu mai apar tensiuni in arcuri.

singurul dezavantaj ar fi ca nu mai poti rula cu viteza prea mare, masina fiind putin instabila la viraje in special.

Link spre comentariu

Asta a si facut un baiat din Cluj pe un Patrol 160. Inca nu e terminata masina asaca nu pot sa va spun daca operatiunea este un succes sau nu.

Link spre comentariu

Vizitator Deceneu

parerea mea

Intradevar e supertreaba dar arcurile lamelare raman pe acelasi post ca elicoidalele, deci nu sa mai deranjat sa faca alti suporti pentru elicoidale ramanand cu vechile arcuri, avantajul fiind; economie de timp si de arcuri.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
nu-i secret....nu fac reclama....e o firma langa CET Brasov....se ocupa de confectii metalice si au si un atelier unde reconditioneaza arcuri...si mai fac si foi....dupa modelul clientului......ma gandeam ca foloseste cuiva.....dar daca spui ca fac reclama....ma retrag...sa nu-mi iasa vorbe....
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare