treger_felix Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Salutare si bine v-am gasit. Ma numesc Felix, iar din ianuarie sunt posesorul unui Freelander TD4 din 2002. Dupa 3 ani in care am avut 2 Alfa Romeo (156 si 166) a venit momentul sa aleg o masina de teren datorita in principal drumurilor din tarisoara noastra. Freelanderul este modelul in 5 usi, motorizarea BMW de 2000cmc. Primele impresii cu masina au fost satisfacatoare, masina se comporta bine pe sosea si mai ales pe teren accidentat. Ca si dotari imi pare suficient: pachet exterior (praguri, bull-bar cu proiectoare incorporate, aparatori de noroi, grile la faruri si stopuri), ABS, 2xairbag, servodirectie, aer conditionat, magazie 6 CD-uri, volan de piele, comenzi pe volan, scaune de piele, incalzire in scaune, TC, HDC, geamuri si oglinzi electrice. Probleme mari masina nu are, decat cele comune, adica cele 3 becuri clasice (ABS, TC si HDC - probabil vreun senzor ABS defect, trebuie sa investighez), becul de la airbag (un destept a scos volanul si a taiat cablul de la airbag). O problema care nu ma lasa in pace deloc este lipsa de putere la rece a motorului si faptul ca la relanti da semne de oprire. Pana acum am pus asta pe seama filtrelor si al combustibilului, dar si dupa ce am schimbat toate filtrele, am pus motorina de calitate si aditiv e tot la fel. Aici daca m-ar ajuta careva cu niste sfaturi mi-ar prinde bine. Inca o data bine v-am gasit si mersi pentru atentie. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Salut Sa te poarte sanatos. In afara de dotarile masinii ar trebui sa ne spui si cati km are motorul. Formularea "pierdere de putere la rece" este cam vaga, daca ne poti da niste amanunte. Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Masina are 172.000km. "pierderea de putere" s-a rezolvat. Am curatat EGR-ul. M-am speriat ce am gasit in el, pur si simplu era coclit total. Acum o sa mai curat intr-o zi (cand e cald si am si timp) toate conductele de admisie, intercooler, turbo, etc, care se afla in aceeasi stare. In cel mai scurt timp o sa revin cu poze ale masinii. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Sa-l stapanesti sanatos! :less REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Martie 28, 2010 Autor Partajează Postat Martie 28, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Am revenit cu poze Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BlackLord Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 A avut ceva la partea frontala? Farurile trebuiau sa fie cu semnalizatoare clare incepand cu my01 daca nu ma-nsel Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Martie 29, 2010 Autor Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Anul oficial de fabricatie este august 2001, prima inmatriculare 2002. In acte e trecut ca si an de fabricatie 2002. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Aprilie 7, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Poze recente cu utilajul. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
landrover Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Nice toy!! Sa-l stapanesti sanatos si fara evenimente neplacute!!:y Minunatul LR Discovery II Td5, 2001 White Wolves Offroad Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Aprilie 13, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Mersi frumos pentru urare. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Mai 27, 2010 Autor Partajează Postat Mai 27, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Salutare, au aparut si primele probleme. In primul rand saptamana trecuta am schimbat tampoanele de motor din partea dreapta (cea cu fulia), erau rupte iar cand viram la stanga vibra toata masina. Acum a aparut o pocnitura la plecarea de pe loc si frana la roata stanga fata, trebuie sa investighez ce e. Inca o problema ar fi la cardan, care, in momentul cand iau o curba mai stransa si accelerez la iesirea din viraj incepe sa vibreze, banuiesc ca ar putea fi ceva rulment de centrare sau ceva, la problema asta astept sfaturi din partea voastra, poate a mai patit careva. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
landrover Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Vibratiile ar putea proveni de la cutia de transfer(IRD). Incearca la viteza mica cu viraj maxim stanga, dreapta, inainte si inapoi. Rulmenti la cardan are doi ,langa viscocuplaj, care fac si zgomot cand se strica, si fac si pe drum drept. Minunatul LR Discovery II Td5, 2001 White Wolves Offroad Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 salut verifica tiranti spate (pocnitura la plecare),ma refer la bucsi succes ! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Mai 27, 2010 Autor Partajează Postat Mai 27, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Pentru vibratiile de la cardan de vina este unul dintre rulmentii de la cardan (cel din partea fata), pur si simplu cardanul are joc in el. Pocniturile se aud la roata stanga fata, nu in spate. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BiziRazvan Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 niste protectii de-alea la faruri si stopuri as vrea si eu. Cam la ce pret merg pe la dezmembari? si se pot pune pe un model care nu au mai avut....adica sa pot pune fara sa fac modificari la caroserie (sa ingauresc sau sa tai) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Iunie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Sunt de plastic prinse peste faruri cu suruburi in aripile laterale. La stopuri sunt au pct de prindere exact in cele originale. Maine ma apuc de curatat toata partea de admisie, am depuneri cat China pe conducte. Totodata o sa curat si PCV-ul pentru ca nu cred ca a umblat cineva vreodata pe acolo. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Noiembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Astazi am comandat in Anglia crucile cardanice (3 buc.), precum si filtru epurator. Flansa de la cardan a fost refacuta in totalitate in urma spargerii de catre baietii veseli de la service, pot spune ca arata mai bine ca si cea originala. Saptamana viitoare urmeaza montarea la loc a cadanului, operatie ce va implica inclusiv schimbarea rulmentilor intermediari pe care-i am de ceva vreme. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NELU B Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 in ordine treger_felix -cele trei becuri de care vorbeai - ai cel putin un senzor ABS defect; Deci altul, obligatoriu nou (cam scump la noi asa ca stii adresa) o spun cu siguranta, din experienta. il descoperi foarte simplu la tester. Eu am cumparat din Irlanda, nu de LR ci alta firma, ma costat adus acasa 200 eur.. De atunci am [pace si siguranta ca functioneaza totul Ok. -crucile si rulmentii TOQ000040(cardan) foarte bine ca ii schimbi; si eu sunt in lucrare cu schimbatul rulmentilor, astept sa-mi soseasca din Anglia. -daca franeaza la viraj mare (orice parte) ai o bucsa - ori ambele - de la tiranti cred ca le zice - bara aceea care pleaca de la butucul roata spate, spre in fata - slabite, asa ca ia masuri tot cu comanda unde stii -pocnitura pe fata de care vorbesti nu stiu ce sa zic, roaga-te sa fie de la roata si nu de la IRD CAM ATAT, CU STIMA SI MULTUMIRI PENTRU INDICATIILE CE LE-AM PRIMIT DE LA TINE(FBH Webasto), NELU B Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Noiembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Nu am mai scris de ceva vreme si de atunci unele probleme au fost rezolvate. Da, asa e, am un senzor ABS defect, stiu care e, o sa-l inlocuiesc in curand. Crucile cardanice si rulmentii cardan vor fi schimbati luni sau marti, am programare la service (in ambele zile :grin:).Tot atunci o sa fac schimbul de ulei in cutie, IRD, lichid de frana, lichid servodirectie, filtru epurator, etc. Poate ma apuc sa curat si turbo, inca nu m-am decis. Franarea la viraj mare era data de uzura rulmentilor de la cardan, pur si simplu partea de cauciuc care tinea rulmentul era rupt, cardanul tindea sa "stranga". Pocnitura fata s-a linistit de la sine cu timpul, nu stiu exact ce a fost, ideea e ca acum nu mai face. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NELU B Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 salut voiam sa te sfatuiesc ca, daca tot esti in lucrari, sa cureti de calamina si EGR-ul si sa verifici furtunul cot de la intercoler. am vazut apoi, pe un alt topic, ca le ai in problema. asa ca spor in munca de partid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Decembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Am revenit cu noi informatii despre montarea cardanului. Crucile si rulmentii intermediari au fost schimbati la Compa Sibiu, acolo a fost si echilibrat cardanul. Dupa montajul pe masina totul a fost destul de OK, foarte mici vibratii, aproape insesizabile pe la 60km/h. Daaaar, dupa ce s-a facut testul la viteza mica (max. 70km/h) am zis sa testam rezistenta, mai ales a flansei de cardan turnata la Cugir si la talpi mai dure. Din pacate la prima plecare de pe loc in forja, respectiva flansa s-a facut tandari, practic e explodat in vreo 5 bucati. Norocul a fost ca inainte de asta am facut un suport din platbanda perforata prins de lonjeroane pentru ca, in cazul ruperii flansei, cardanul spate sa nu cada pe beton sa mai avarieze si altele. Asa ca, acum sunt in cautare de alt cardan complet sau eventual partea din spate. Pe el am sa montez rulmentii noi si gata. Fac apel la cine stie pe careva care vinde un cardan complet, sau partea din spate a cardanului sa ma anunte. Multumesc! Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Salutam! poti pune o poza cu flansa care zici ca e facuta la Cugir , asa ca sa vedem cum este . Din cite stiu eu turnatoria s-a desfintat acu 12 ani (?) nu imi explic ce poate sa fie . Un amic are un cardan complet (l-a cumparat de schimb dar a vindut masina) nu stiu cit vrea pe el , dar imi aduc aminte ca atunci cind l-a cumparat era nervos tare pe LR (banuiesc ca din cauza pretului mare cca3000lei). Cred ca asa cum ai spus ca esti " adeptul lucrului bine facut " mai bine schimbi cardanul cu totul , nu numai parte din spate , poate nu se vor impaca cea facuta la noi cu cea facuta la ei:ha: Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Decembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 O sa fac poze la flansa rupta, ce am mai recuperat din ea, atelierul de prelucrare mecanica de la Cugir inca functioneaza (e o hala mare cu strunguri, ce-i adevarat cam vechi, dar oamenii aceia fac minuni pe ele), la fel si turnatoria. Ideea e ca piesa a cedat imediat, nu stiu din ce cauza, poate materialul folosit, poate tratamentul dat, habar nu am. Am gasit un cardan la mana a doua, complet, la 700 lei, probabil ca o sa-l cumpar saptamana viitoare. De pe cardanul actual o sa iau rulmentii intermediari care sunt noi si o sa-i montez pe cel cumparat, iar cu restul ce imi ramane (practic un cardan aproape complet - fara flansa sparta si crucea cardanica de la respectiva flansa) o sa vad ce fac, poate gasesc pe cineva care sa aiba nevoie de componente de cardan, nu de unul complet. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Re: My new toy - Freelander TD4 Salut ! inclin sa cred ca tu nu ai fost niciodata in fabrica . Turnatoria este dezafectata din. 98 , in Parcul Industrial sunt cca 14 fabricute (cea mai mare in fosta 3 nivele are cca 200 masini unelte de tot felul ) . iar la UMC , scularia functioneaza cu 300-350 masini unelte , tratamentul si el , ce sunt dezafectate sunt masina de spalat si mecanicul sef . In Fabrica de Arme sincer nu cred ca ai intrat . Cred ca cineva te-a pacalit cu flansa (?) respectiva . Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Decembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2010 (editat) Re: My new toy - Freelander TD4 Am fost personal acolo, am vb cu seful de acolo (in birourile de la etaj - se urca direct din hala), daca doresti o sa fac rost de numele lui sau numarul de telefon. Eu am ajuns acolo printr-o relatie, o intrare care mi-a facut-o cineva care lucreaza in Cugir in domeniul asigurarilor. (e fost angajat acolo, poate il sti) Editat Decembrie 4, 2010 de treger_felix Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate