Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Patrol gr 1992 probleme cutie

adryan

Postări Recomandate

Un prieten a cumparat un patrol din 92 si zice ca in treapta a V-a are un huruit continuu. Ce credeti ca ar avea? Cati km ar mai putea merge cu acel huruit? Exista riscul spargerii cutiei,al vreunui rulment sau pur si simplu nu va mai intra in treapta a V-a si va fi obligat sa mearga maxim cu a IV-a?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patrol gr 1992 probleme cutie

Prin analogie cu autoturismele, de vina este un rulment daca nu mai multi sau toti din cutie.

Ar trebui desfacuta si schimbati. Exista riscul "ciobirii" si de aici pana la daune mai mari e drum scurt.

Nu exista un pronostic pt nr km ce mai poate rula pana la momentul critic. Eu unul nu as mai astepta prea mult !

“If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover”
Link spre comentariu

Asta este o boala a lor sa huruie in viteza a 5-a.Am avut 2 y60 si la toate le huruiau cutiile.Altii au schimbat rulmentii si tot le huruia.Vreau sa bag un metabond in cutie sa vad dc îi mai ia din huruit.Poate ne spune si noua cineva care a folosit vreun aditiv si ce rezultate a avut.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

la mine facea foarte urat de la priza directa

intrucat am schimbat ambreajul si mecanicul a spus ca nu am joc in bucsa din volanta, am considrat orportun sa o desfac sa vad daca nu pot schimba rulmentii

1. rulmetul de la priza directa din cutie, se schimba relativ usor. nu trebuie desfacut tot ansamblul de pa trenul fix si cel mobil

2. schimbarea acestul rulment nu garanteaza nimic, pt ca ar trebui (in cazul meu) sa schimb si al 2 lea rulment... din capatul trenului mobil, ceea ce nu s e poate daca nu desfaci toate pinioanele la bucatiaca, lucru deloc usor si nu prea indicat

3. intrucat dupa manevra de desfacere, schimbare a unui rulment si montare inapoi, face in continuare "tac tac tac" la relanit cand e scoasa din viteza, am spus ca ar fi indicat un metabond...

din pacate efectele vizibile au fost 0, nu sa intamplat nimic

poate ca fara el se amplificau in tim (se intamplau toate acum 20k) poate nu, dar asta sa intamplat

in alta ordine de idei, rulmentul de a 5 a se pare ca e o problema cunoscuta la gr, motiv pentru care s-a dezbatuat pe situl francezilor treaba

ala ar trebui schimbat, pt ca daca se gripeaza, se ducde rapid cutia, adica in cativa km se poate uza carcasa si de acolo se pot intampla minuni mari

cica daca il schimbi pe ala...alte probleme notabile nu sunt si merge mult si bine...cu acel tac tac tac datorat proastei conceptii a intrarii prizei directe in cutie

eu atata stiu

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Multumesc mult pentru informatii. Deci rulmentul de la a V-a ar fi problema- sare cimentajul de pe bile ?Personal am folosit Duralube si pentru motor si pentru cutie si am fost foarte multumit.

Link spre comentariu

sunt inca in olanda cu troaca, si problema e ca nu stiu daca sa ma incred in ea sa trag si de o rulota. Huruie in treapta a treia si a cincea incontinuu, si la intensitate destul de mare. oricum incerc sa vin cu ea acasa, cat de mare e riscu, plus ca vreau sa trag si o rulota dupa mine.

Link spre comentariu

varianta 1. sa se crape cutia si sa ramai pe undeva cu ea...intre localitati

deci destul de scumpa distractia

varianta 2. sa te tina pana acasa desi o faci praf

varianta 3. sa te tina pana acasa si sa o poti repara ieftin

tu trebuie sa alegi si sa iti asumi riscul, mai mare sau mai mic

poate ar fi bine sa cauti loco o cuie de gr second hand...macar sa o ai la tine

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Un sfat intelept din mai multe unghiuri .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

poate ar fi bine sa cauti loco o cuie de gr second hand...macar sa o ai la tine

Poate chiar s-o si montezi pe cea mai putin uzata daca gasesti la sh...

“If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover”
Link spre comentariu

Rulmentul! Trebuie desfacuta si reparata! Am avut aceeasi problema! Daca prin balbotaj vre-o bila de rulment ajunge intre pinioane ...pa cutie! In rest se poate merge o perooada asa dar nu e sanatos fiindca se dyuc alte piese din jur! Reparatia e undeva la 500 lei (rulemnti si simeringuri noi in cutie) + montat demontat aprox 300 lei dar apoi mai tine inca cateva sute de mii cutia..

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

din pacate nu prea am avut ce sa fac

eu sunt la job in timisoara, de trecut granita cu masina...mai vreo 2 luni nu se poate, plus ca eram cu masina de serviciu si nevasta se plimba cu tancul meu

singura persoana care putea sa il ajute repede si bine, domnul dan care a facut multe cutii de Y60 si care are ceva pe acasa pregatit...era plecat din tara

e greu sa le potrivesti asa instant, si daca puteam face ceva... era sa il ajut sa puna sus o cutie luata din zona de care am si inceput sa intreb, dar omul are una acasa in constanta, si nu vroia sa cumpere sau sa repare, vroia sa ajunga numai acasa, cat mai ieftin

asta sper ca a reusit deja, si sa ne spuna totul in amanunt,,,ca e aventura

Link spre comentariu

deci........ cum sa va spui?

Eram pe la 11 noaptea pi podu` de peste tisa din szeghed intr-a 4-a cand dihania mea de y 60 a inceput sa faca ca o minge de ping-pong pe sosea asa incat eram sa arunc un joging-er de pe pod. norocu meu a fost ca s-a deblocat repede ctia si am lasat-o in inertie pana sub pod unde e o parcare mare, si mare noroc a fost ca luasem niste beri din austria si am avut cu ce sarbatori cu nevasta-mea prima mea cutie de viteze de patrol farimata.

prima problema era ca nu ajumsesem inca in tara si numeele imi expirau fix la 12 noaptea a doua zi, iar mai toata lumea avea telefoanele inchise la acea ora.

norocu

Link spre comentariu

deci........ cum sa va spui?

Eram pe la 11 noaptea pi podu` de peste tisa din szeghed intr-a 4-a cand dihania mea de y 60 a inceput sa faca ca o minge de ping-pong pe sosea asa incat eram sa arunc un joging-er unguresc de pe pod. norocu meu a fost ca s-a deblocat repede cutia si am lasat-o din inertie pana sub pod unde e o parcare mare, si iar mare noroc am avut fost ca luasem niste beri din austria si am avut cu ce sarbatori cu nevasta-mea prima mea cutie de viteze de patrol farimata (se intampla cam rar, este?).

prima problema era ca nu ajumsesem inca in tara si numeele imi expirau fix la 12 noaptea a doua zi, iar mai toata lumea avea telefoanele inchise la acea ora si nua aveam la cine apela.

norocu meu ca am gasit un prieten treaz care era la un shpritz si fireste treaz care a raspuns la tel. si care dupa o temeinica asigurare ca nu e o alta gluma proasta din partea mea s-a suit la volan si a plecat in Ungaria dupa mine. (din Constanta)

omu nu stia bine drumu si nu a ales cea mai fericuita ruta astfel ca a facut fro 13 ore pana la szeghed.

Uite asa a inceput cea mai mare provocare a vietii mele! Sa merg remorcat la "cravata" 1000 km. prima aventura a fost in vama la cesnad cand au vrut ungurii sa-si astampere foamea cu mine si au au profitat ca am permisu expirat de 8 ani si au zis ca pt opt ani tre sa le dau 180 de euro, insa ei nu stiau ca eu glume d`astea faceam cand ei se incaltau cu fesu`.

Am trecut de ei linistit si cu putin ajutor din partea politistilor nostri carora le multumesc pt amabilitate (desi ma indoiesc ca citesc frun rand din ce scriu eu aici) si asa a inceput cea mai mare provocare din cate am incercat: REPET: 1000 de km la sufa. Sunt tentat sa spun ca a fost greu, dar in acelasi timp ma gandesc la cei care escaladeaza Everestul si parca nu mi se mai pare asa o mare scofala, si totusi a fost aproape peste puterile mele. Au fost 20 de ore de condus din partea mea si 33 din partea prietenului meu iar eu eram de 2 zile pe drum. Dupa aceasta experienta mi-am promis ca nu o sa mai plec cu masina prin Europa,desi nu sunt la prima iesire, dar asta mi-a pus capac. Desi sunt fan patru roti si nu suport avionul, cred ca m-am mai linistit. Macar acum cat inca nu mi-am revenit pot sa ma mint un pic.

Vreau sa va mai spun ca am avut placuta surpriza sa "intalnesc"(telefonic) cat inca eram in Ungaria dou OAMENI extraordinari care desi nu ma cunosteau, si sunt convins ca nu auzisera de mine, si care erau dispusi sa ma ajute sa ies cu bine din aceasta aventura fara sa aiba interese financiare sau de orice alta natura, numai din omenie. este ceva extraordinar sa fii intr-o situatie destul de grea si intr-o tara strina si sa simti ca orice s-ar intampla este cineva acolo care te pot scoate din kk. si acesti doi Oameni mi-au dat acest sentiment fparte rar intalnit la noi la romani.

Multumesc. Cum am spune noi romanii: "orice sut in cur e un pas inainte"

Link spre comentariu

pe la 11 a doua zi am parcat measina langa cealalta. deci dupa 11 ore dupa ce mi-au expirat numerele. Asta ar fi pus capac sa ma aleg si cu un dosar de conducere a unui autovehicul neinmatriculat.

Link spre comentariu

O experienta dura, un risc asumat dar insuficient calculat, niste invataminte valoroase la final de drum.

Bine ca ai izbavit intreg si fara complicatii mai multe decat cele deja avute.

Link spre comentariu

Danyel bine ca ai ajuns acasa ...Crede-ma nu te gandi ca mai rau nu se poate intampla (iti spun eu ca se poate)! :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Danyel bine ca ai ajuns acasa ...Crede-ma nu te gandi ca mai rau nu se poate intampla (iti spun eu ca se poate)! :wink:

sigur ca se poate mai rau..... intotdeauna e loc de mai rau, sau cum zicea nenea Murphy "e rau? fii bucuros, o sa fie si mai rau".

Atata timp cat nu moare nimeni exista intotdeauna o solutie sa iesi din impas. D`asta e frumoasa viata

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare