Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achizitionare planetare hd

raduok

Postări Recomandate

Salut, dupa 2 ani gloriosi de offroad cu LRul meu in sfarsit am reusit si eu sa rup diferentialele nu numai planetare (partea nasoala e ca m au lasat in prima zi de concurs, chiar la groapa cu noroi de la eurotrialul din cluj) cum era de asteptat de altfel, asa ca de voie sau de nevoie voi pune diferentiale arb. Pana aici totul bine acum vine nedumerirea ce tip de planetare sa pun HDuri bineinteles dupa multe documentari am ajuns la concluzia ca Aschroft sunt ok si ca pret si ca si garantie dar inainte de a le comanda vroiam sa aud si parerea la cineva care le a montat si se DA cu ele, adica in regim de concurs cu gume de minim 35 nu cu 29uri in plimbare. Mersi mult

A, uitasem am un disco 1

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sfat achizitionare planetare hd

Salut, dupa 2 ani gloriosi de offroad cu LRul meu in sfarsit am reusit si eu sa rup diferentialele nu numai planetare (partea nasoala e ca m au lasat in prima zi de concurs, chiar la groapa cu noroi de la eurotrialul din cluj) cum era de asteptat de altfel, asa ca de voie sau de nevoie voi pune diferentiale arb. Pana aici totul bine acum vine nedumerirea ce tip de planetare sa pun HDuri bineinteles dupa multe documentari am ajuns la concluzia ca Aschroft sunt ok si ca pret si ca si garantie dar inainte de a le comanda vroiam sa aud si parerea la cineva care le a montat si se DA cu ele, adica in regim de concurs cu gume de minim 35 nu cu 29uri in plimbare. Mersi mult

A, uitasem am un disco 1

Pe obicei, planetarele de Land Rover se rup la partea care pleaca de la capul planetarei in afara.

Exista variante de planetare HD la care partea respectiva este demontabila. In cazul in care e mai rupe, schimbi doar piesa respectiva si iesi mai ieftin.

attachment.php?attachmentid=7947&d=1200344486

attachment.php?attachmentid=7948&d=1200344442

Link spre comentariu

Salut,

Sincer iti spun ca ma incanta mai mult planetarele de la Ashcroft decat cele de la KAM. Dar sunt pur subiectiv cand fac aceasta afirmatie. Ambele variante sunt cu multe clase peste transmisia standard. Legat de dimensiunea de 35 s-ar putea sa fie la limita. Englezii fac o modificare care se numeste pigging dar nu o recomand daca nu locuiesti in UK (diferentialul de demonteaza cel putin o data la 6 luni si se verifica sau corecteaza acea modificare). Pretul este similar KAM vs. Ashcroft.

Bafta.

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

Mauri de la arad are pe un defender grupurile si planetarele de la Ashcroft si merge pe 35 uri profil simex si in 2 ani a rupt o planetara pe spate care ia schimbato pe garantie .deci eu recomand ashcroft ceea ce o sa montez si eu pe masina mea in scurt timp.:h5

range rover classic

range rover vogue l322 4.4 v8

Nissan skyline R33 GTR :banana

Link spre comentariu

Pe obicei, planetarele de Land Rover se rup la partea care pleaca de la capul planetarei in afara.

Exista variante de planetare HD la care partea respectiva este demontabila. In cazul in care e mai rupe, schimbi doar piesa respectiva si iesi mai ieftin.

attachment.php?attachmentid=7947&d=1200344486

attachment.php?attachmentid=7948&d=1200344442

La asa ceva ma gandeam si eu. Ce planetare sunt astea din poza?

Link spre comentariu

@ Kess

se numeste Diff Pegging ce explici tu si are descrierea aici:

http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_47.html

Modificarea este foarte utila daca masina va fi folosita pentru competitie dar, cum explica si Dave, trebuie schimbate si seal-uri si rulmenti. Ar trebui sa se poata face si undeva in Romania, cred. Daca citesti explicatia, procedeul este destul de simplu si logic la baza. In UK foarte multe masini de Challenge sau trial au facut acest upgrade - inlatura jocurile, dupa cum se explica si in text, si incetineste uzura coroanei si a pinionului, drept urmare.

Numai bine,

R.

I am planning to live forever. So far, so good.

www.tudoroiu.com

Link spre comentariu

@ radu,

Salut, am discutat cu Dave si asta mi-a recomandat. In tara nu am incercat sa fac aceasta modificare chiar daca aparent pare simpla. In general, atunci cand montez o transmisie HD nu ramane original decat carcasa puntii (diff, planetare, hub-uri, rulmenti, garnituri, coroana si pinion).

Asa cum am spus si mai sus ma incanta mai mult Ashcroft decat KAM, este o parere subiectiva (p.s. am ambele timpuri pe masini).

Bafta

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

@ radu,

Salut, am discutat cu Dave si asta mi-a recomandat. In tara nu am incercat sa fac aceasta modificare chiar daca aparent pare simpla. In general, atunci cand montez o transmisie HD nu ramane original decat carcasa puntii (diff, planetare, hub-uri, rulmenti, garnituri, coroana si pinion).

Asa cum am spus si mai sus ma incanta mai mult Ashcroft decat KAM, este o parere subiectiva (p.s. am ambele timpuri pe masini).

Bafta

Inteleg si iti sustin pct. de vedere. Noi avem montata varianta cu 24 de caneluri pe ambele punti Sailsbury HD. KAM nu am folosit dar nici nu am auzit de rau. Ashcroft in schimb am fost foarte incantati.

Cat despre diff pegging, parerea mea oarecum neavizata este ca e o modificare pentru extrem. LR-urile sunt facute sa reziste abuzurilor de la Open fara probleme dar cred ca pentru Winch Comp sau Challenge Comp diff pegging este o treaba utila. Altfel nu e un upgrade necesar din ce am observat pe la competitii si din ce am citit.

Numai bine,

R

www.tudoroiu.com

Link spre comentariu

Inteleg si iti sustin pct. de vedere. Noi avem montata varianta cu 24 de caneluri pe ambele punti Sailsbury HD. KAM nu am folosit dar nici nu am auzit de rau. Ashcroft in schimb am fost foarte incantati.

Cat despre diff pegging, parerea mea oarecum neavizata este ca e o modificare pentru extrem. LR-urile sunt facute sa reziste abuzurilor de la Open fara probleme dar cred ca pentru Winch Comp sau Challenge Comp diff pegging este o treaba utila. Altfel nu e un upgrade necesar din ce am observat pe la competitii si din ce am citit.

Numai bine,

R

Gata m am convis pun Ashcroft cu dif Arb iar in viitorul apropiat vreau sa schimb coroana si pinionul cu raport 4/11 + acest diff pegging.

Nu stiu daca o sa termin vreodata cu modificarile, acum incep sa ma documentez cum sa faci puntea de LR portabila, chiar am gasit o firma care face acest lucru, este un kit ce se monteaza direct pe punte.

Link spre comentariu

Gata m am convis pun Ashcroft cu dif Arb iar in viitorul apropiat vreau sa schimb coroana si pinionul cu raport 4/11 + acest diff pegging.

Nu stiu daca o sa termin vreodata cu modificarile, acum incep sa ma documentez cum sa faci puntea de LR portabila, chiar am gasit o firma care face acest lucru, este un kit ce se monteaza direct pe punte.

cum ziceam si pe mess, cu LR-urile nu termini vreodata de modificat ... it's a process. :g

www.tudoroiu.com

Link spre comentariu

cum ziceam si pe mess, cu LR-urile nu termini vreodata de modificat ... it's a process. :g

Cred ca toate masinile e la fel nu numai cu LR.

Dar daca nu mai modific sau repar nimica parca nu e asa frumos offroadul isi pierde mult di farmec

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare