Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor pentru o Vitara JLX

triquetrix

Postări Recomandate

Am o Vitara JLX - 1.6, benzina, 2usi, cabrio, 1990. Cam cazuta, dar mi-am facut treaba cu ea vreo cativa ani, pana i-a venit sotiei ideea s-o ducem la un service Bosch...

Am bagat vreo 50 mil. in filtre, ulei, capac delco, capete de bara si alte maruntisuri vitale. Vestea proasta a fost ca tipii de la service mi-au zis ca n-am curent in priza de conectare la tester, asa ca reglaje ura! Dupa asta a mers din ce in ce mai prost vreo doua saptamani si n-a mai fost chip sa merg cu ea... Motorul da rateuri, iar cand accelerez scade turatia :) E drept, in compensatie creste cand iau piciorul de pe pedala :ha:

Am umblat pe la platina - noua, si ea si capacul - fara rezultate notabile.

Habar n-am de unde s-o apuc... Are cineva idee? Eventual un mecanic bun si la care sa pot ajunge cu ea in starea in care se afla. Eu sunt din Teleorman.

Multumesc anticipat pentru interes.

triquetrix
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator soso-bum

Re: Ajutor pentru o Vitara JLX

Am o Vitara JLX - 1.6, benzina, 2usi, cabrio, 1990. Cam cazuta, dar mi-am facut treaba cu ea vreo cativa ani, pana i-a venit sotiei ideea s-o ducem la un service Bosch...

Am bagat vreo 50 mil. in filtre, ulei, capac delco, capete de bara si alte maruntisuri vitale. Vestea proasta a fost ca tipii de la service mi-au zis ca n-am curent in priza de conectare la tester, asa ca reglaje ura! Dupa asta a mers din ce in ce mai prost vreo doua saptamani si n-a mai fost chip sa merg cu ea... Motorul da rateuri, iar cand accelerez scade turatia :) E drept, in compensatie creste cand iau piciorul de pe pedala :ha:

Am umblat pe la platina - noua, si ea si capacul - fara rezultate notabile.

Habar n-am de unde s-o apuc... Are cineva idee? Eventual un mecanic bun si la care sa pot ajunge cu ea in starea in care se afla. Eu sunt din Teleorman.

Multumesc anticipat pentru interes.

salutare

dupa cum ai spus pare a fi un motor pe carburator

problema poate fi din carburator dupa cum zici ca ai platina

sau poate fi injectie daca mecanicii cautau mufa pt legare la calculator

desi nu exista nici un calculator,e o mufa care da impulsuri

poate ne ajuti cu ceva detalii,macar ce au facut mecanicii

deca a mers bine inainte de service:h5

Link spre comentariu

motorul are injectie. iar inainte sa o duc in service mergea ok - cat de ok poate merge o suzzi din 1990. problema mea era o garnitura distrusa la iesirea din galeria de evacuare, ma gaza mai ceva ca nazistii :) chestia asta mi-au rezolvat-o ok. am zis sa profit ca eram oarecum in bani si sa-i mai rezolv una-alta...

am si o alerta permanenta - ledul "check engine" clipeste intr-un ritm anume. am cautat intr-un manual descarcat de pe net si pare a fi dus senzorul de oxigen. am inteles ca asta nu e teribil de grav...

anyway... ce nu-mi pot eu nicicum explica e cum poate motorul decelera cand eu accelerez si invers, sa se supratureze cand iau piciorul de pe pedala... idei!?

un amanunt care poate fi relevant: ca sa ma deplasez cu ea trebuie s-o sprituiesc continuu. in ritmul asta o sa am picioare asimetrice :))

triquetrix
Link spre comentariu

ledul "check engine" clipeste intr-un ritm anume. am cautat intr-un manual descarcat de pe net si pare a fi dus senzorul de oxigen. am inteles ca asta nu e teribil de grav...

NU e grav, dar injectia merge pe bucla deschisa (pune niste valori implicite) si din cauza asta consumul e mai mare. Deci nu e "teribil de grav", dar nici nu poti sa o lasi asa.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

mie imi pare a fi o problema a motorasului pas cu pas

vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh

woo cielo '96(de vanzare)

craysler voyager 2.4 benzinar

Link spre comentariu

I se mai spune si TPS (throttle position sensor) mai pe romaneste citeste deschiderea clapetei de aer , implicit apsarea pedalei de acceleratie si transmite datele catre ECU. nefunctionarea lui duce la "functionari" haotice ale motorului

vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh

woo cielo '96(de vanzare)

craysler voyager 2.4 benzinar

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare