allex.ghise Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Niste filmulete cu Terracanul in actiune. Desi poate nu pare, traseul parcurs in acea zi este de dificultate medie pentru o masina echipata corespunzator, iar pentru Terracanul meu, incaltat doar cu AT a fost destul de extrem. Club 4x4 Cugir Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Super !!! Doua intrebari: - nu prea am inteles care era problema in primul filmulet, ti-era frica sa nu atingi pe sub masina sau era problema cu aderenta ? - ai suspensiile stoc ? Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Salut. Legat de anvelope iti recomand Cooper STT. Desi sunt foarte agresive nu sunt zgomotoase si f ok pe asflat. Eu tocmai mi-am achiztionat 4 si am de cand sa vad cat de performante sunt in cateva saptamani cand voi face un traseu mediu spre dificil in zona Bistrita. Voi reveni cu pareri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Si ai apucat sa mergi cu ele pe asfalt? Cum ti se par (ar fi interesant daca poti sa dai un review comparativ cu altceva) ? Si mie mi-a mai recomandat cineva stt-urile, spunandu-mi ca sa descurca mai mult decat onorabil pe asfalt (el mergand in medie 80% pe asfalt). Si nu uita sa postezi dupa ce te intorci din traseu! Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allex.ghise Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 (editat) Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Super !!! Doua intrebari: - nu prea am inteles care era problema in primul filmulet, ti-era frica sa nu atingi pe sub masina sau era problema cu aderenta ? - ai suspensiile stoc ? Salut. Problema era ca imi era teama sa nu alunec de pe peretele din partea dreapta pe care calcam cu muchia anvelopei pentru a incaleca santul. Daca as fi cazut de pe acel perete indoiam toata partea dreapta a masinii. Suspensia e oarecum stock, inaltata din barile de torsiune pe fata si flanse de 30 mm sub arcuri pe spate + amortizoare KYB noi, putin mai lungi de Pajero II pe fata si pe spate tot KYB noi standard de Terracan Editat Mai 25, 2011 de allex.ghise Club 4x4 Cugir Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allex.ghise Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Legat de anvelope, pentru ca eu utilizez Terracanul 90% asfalt, consider ca BF Goodrich AT 275/75R16 sunt mai mult decat suficiente, nu fac zgomot pe asfalt, se descurca excelent la zapada si noroi putin adanc, si se uzeaza foarte greu. Am cu ele 40000 km si aproape ca nu se observa uzura. Stiu ca nu se descurca la fel de bine ca un MT, insa pentru mai mult am Patrol cu 35" simex :grin: Club 4x4 Cugir Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Da. Dar doar vulcanziare-acasa si vulcanizarea e la maxim 10 km de casa. Din scurtul drum pot spune ca nu creeaza vibratii, nu sunt zgomotoase.Voi revenii cu detalii in urmatoarele saptamani. M-am documentat pret de 1 an (fara sa exagerez ) pana sa-mi aleg anvelopele. Sunt montate pe Discovery (masina de excursii). Am mers cu un prieten care detine un Jeep Wrangler JK echipat cu asa ceva si e foarte multumit de cum se comporta (exceptand iarna cand monteaza anvelope Cooper M+S) si de cum au rezistat in timp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Salut. Problema era ca imi era teama sa nu alunec de pe peretele din partea dreapta pe care calcam cu muchia anvelopei pentru a incaleca santul. Daca as fi cazut de pe acel perete indoiam toata partea dreapta a masinii. Suspensia e oarecum stock, inaltata din barile de torsiune pe fata si flanse de 30 mm sub arcuri pe spate + amortizoare KYB noi, putin mai lungi de Pajero II pe fata si pe spate tot KYB noi standard de Terracan Ah, ok am inteles. Cam riscant, mai ales daca folosesti si masina in oras. Pe de alta parte cred ca a fost super fun iesirea :) Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Legat de anvelope, pentru ca eu utilizez Terracanul 90% asfalt, consider ca BF Goodrich AT 275/75R16 sunt mai mult decat suficiente, nu fac zgomot pe asfalt, se descurca excelent la zapada si noroi putin adanc, si se uzeaza foarte greu. Am cu ele 40000 km si aproape ca nu se observa uzura. Stiu ca nu se descurca la fel de bine ca un MT, insa pentru mai mult am Patrol cu 35" simex :grin: Salut, Sunt f f curios, ce ai facut la terracan sa-ti incapa 275/75R16 ? Si cum se simte masina cu astea (ma refer la viraje daca se simta ceva diferit in volan, inertie... in principiu tinuta de drum daca este afectata) ? Cooper-urile M+S pe care le am pt iarna au 265/70R16 si sunt in dubiu daca imi incap BFG-urile pe care as vrea sa le iau pentru vara pe 265/75R16 (chiar cu lift chit-ul de 4-5 cm pe care-l am). Deci as aprecia cat mai multe detalii pe care mi le poti da. Multam! Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allex.ghise Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Salut, Sunt f f curios, ce ai facut la terracan sa-ti incapa 275/75R16 ? Si cum se simte masina cu astea (ma refer la viraje daca se simta ceva diferit in volan, inertie... in principiu tinuta de drum daca este afectata) ? Cooper-urile M+S pe care le am pt iarna au 265/70R16 si sunt in dubiu daca imi incap BFG-urile pe care as vrea sa le iau pentru vara pe 265/75R16 (chiar cu lift chit-ul de 4-5 cm pe care-l am). Deci as aprecia cat mai multe detalii pe care mi le poti da. Multam! Ca sa incapa rotile astea, am facut ce am scris mai devreme: inaltata din barele de torsiune pe fata si flanse sub arcuri pe spate. Simplu si eficient. Mai e o chestie: jantele mele au adancimea de presare mai mica (negativa) decat cele ce le ai tu pe masina, terracanul meu fiind modelul dupa 2004. Club 4x4 Cugir Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Mai 26, 2011 Partajează Postat Mai 26, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Ma scuzi n-am mai fost atent la cine a postat si m-am incrucat in posturi. Referitor la anvelope, am inteles ca ai ridicat-o dar cel putin asta la mine nu rezolva mare lucru, ma gandeam la un et 0 sau +5 (ale mele avand +20 standard) ca sa nu atinga in viraje. Dar tot s-ar putea sa agate in spate pragul. Tu prin presare te referi la ET sau la altceva? Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 26, 2011 Partajează Postat Mai 26, 2011 (editat) Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Buna ziua ! Da, la asta se referea Alex. Einpresstiefe, tradus din germana, inseamna in limba noastra adancime de presare. In engleza, acelasi termen se cheama offset, cu observatia ca unii, mai ales americanii, australienii, englezii, dau de obicei aceasta marime in inch si fractiuni de inch. Atentie, a nu se confunda aceasta marime (ET-ul) cu alta marime folosita in acest domeniu, tot referitoare la jante ! Si anume BACKSPACE. Care reprezinta distanta de la planul de asezare al jantei pe masina pana la buza ei interioara inclusiv. Adica asa: http://i54.tinypic.com/lktfp.jpg Stima, Dragos Editat Mai 26, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Mai 26, 2011 Partajează Postat Mai 26, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Super explicat! Multam Heavy D. Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 (editat) Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Te salut ! Am reusit sa merg distante mai lungi cu masina echipata cu anvelopele Cooper STT si pot spune ca sunt mult mai "friendly" decat ma asteptam. Un zgomot ceva mai accentuat fac de la 20 pana la 60 km/h. Desi atunci cand le-am achizitionat mi s-a spus ca vor fi dure ( Indice sarcina 1 anvelopa = 1360 kg ) mi se par chiar super soft. Peste 2 saptamani fac un drum la mare si iti voi spune si cum se comporta pe autostrada ( zgomot, viteza, comportament in viraje la viteza, consum carburant). Weekend placut ! Si o poza : http://img35.imageshack.us/img35/532/img00002201105281410.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Editat Mai 28, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Sa le stapanesti sanatos si sa te scoata de peste tot :wink: Distractie placuta la mare, asteptam vesti! PS: ce presiune folosesti? sunt curios si de cum iti vor afecta consumul. Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 (editat) Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Multumesc mult ! Presiunea e 2.3 fata si 2.6 spate dar cred ca o sa o fac 2.8 sau chiar 3.0 fata/spate pentru ca mi se par prea moi. Sper sa nu influentez uzura inegala. Momentan singurul dezavantaj (oarecum) este faptul ca au indicele de viteza Q = 160 km/h dar nu pot sa spun ca am depasit des aceasta viteza in trecut. Editat Mai 28, 2011 de Cristi S Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Multumesc mult ! Presiunea e 2.3 fata si 2.6 spate dar cred ca o sa o fac 2.8 sau chiar 3.0 fata/spate pentru ca mi se par prea moi. Sper sa nu influentez uzura inegala. Momentan singurul dezavantaj (oarecum) este faptul ca au indicele de viteza Q = 160 km/h dar nu pot sa spun ca am depasit des aceasta viteza in trecut. 2.3 si 2.6 sunt deja mari. Daca-i bagi 2.8-3.0 o sa-i distrugi bucsaraia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Asta e presiunea specificata de fabricantul masinii pentru anvelopele 235/70R17. O sa ii fac maxim 2.8 si o sa le observ comportamentul in timp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 (editat) Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Salut. Actualizare de informatii : sunt si mai incantat de ele. Am facut presiunea 2.6 in toate - nu vad decat o imbunatatire a manevrabilitatii. Datorita peretelui lateral ranforsat e mai stabila pe viraje decat vechile mele Goodyear Wrangler HP care echipeaza masina din fabrica. Mult mai moi pe denivelari si implicit mult mai confortabila masina. Pana acum gasesc un mic dezavantaj zgomotul care atinge cel mai sus nivel undeva la 80-85 de km/h. In rest multumit ; nu simt ca mi-au fost afectate distanta de franare, aderenta pe asfalt ud sau consum de combustibil. Am mers cu ea mult zilele astea, inclusiv pe DN1. Voi revenii cu detalii dupa ce fac un drumul la mare. Mentionez ca anvelopele au dimensiunile 245/70 R17. Salut ! Editat Mai 31, 2011 de Cristi S Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Foarte tare, inca putin si ma convingi si pe mine :) Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Salutare. La mare n-am mai plecat, am fost la munte in schimb. Tot ce pot sa zic este : SUPER ALEGERE. Ma asteptam sa se comporte oribil pe asfalt, dar sincer tinuta de drum s-a imbunatatit ( repet pentru cine nu a citit vechile post-uri am trecut de la anvelopele standard de pe masina GY Wrangler HP la Cooper STT). Zgomot f mic, masina raspunde dupa parerea mea mai bine la comenzi, consumul a scazut cu 0.2 l % , demarajul s-a imbunatatit ( poate datorita anvelopei care are acum contact mai mic cu suprafata de rulare) si asta desi anvelopele sunt cu aproximativ 7 mm mai inalte si 1 cm mai late decat cele originale. Nu le-am testat deocamdata in cine stie ce namoale dar cand o voi face voi reveni cu detalii. Seara buna ! P.S : Imi cer scuze pentru ca am deviat de la subiectul topicului, review-ul meu trebuia scris la Anvelope si Jante - Tehnic dar cu toate astea sper ca l-am ajutat pe colegul nostru Mariaci in luarea unei decizii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Salutare, Intr-adevar am cam deviat de la subiectul topicului, insa nu stiu cum ar putea sa fie mutata bucata asta in alta parte. Legat de gume, super tare, ma bucur ca te intelegi asa bine cu ele si cred ca tot catre STT ma voi orienta si eu. Momentan mai am cate ceva de facut la masina, sper ca la sfarsitul anului sa fie si ea pregatita de expeditie si de-abia atunci cred ca o sa-mi iau si eu gume (daca rezist pana atunci :) ). Pe langa asta, vroiam sa te intreb daca ar fi posibil si nu te deranjez prea mult, ca in momentul in care voi decide sa-mi iau anvelope, sa ne intalnim (avand in vedere ca esti tot din Buc) sa vad si eu cum se comporta masina in curbe, zgomot ... etc (ma refer la a merge un pic in dreapta soferului nu sa o conduc eu). Multumesc mult pentru posturi si iti urez multa distractie "jos de pe drum" :) Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Salutare. Ne putem vedea no problem, in momentul in care te hotarasti si vrei sa le vezi comportamentul da-mi pe private un mesaj cu numarul tau de telefon. Spor la accesorizare ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MirceaFinutz Postat Septembrie 23, 2012 Partajează Postat Septembrie 23, 2012 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii va salut, imi puteti spune si mie ce consum are Terracan-ul 3.0 diesel automat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
terracan Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Re: Hyundai Terracan -pareri si impresii Terracanul meu cu cutie automata consuma 13 l in Bucuresti si 9,5-10 l inafara indiferent de anotimp si de greutatea masinii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate