Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbat lumini in bord Freelander

Cristi Chiscop

Postări Recomandate

Daca tot e sarbatoare si nu ma duc la atelierul meu de reparat dinti sa va zic cum am schimbat luminile alea verzi si spalacite si fara posibilitate de reglaj de pe Frilander!

M-am apucat cu cumnatu" meu de desfacut bordul si am dat peste niste becuri cat buricul degetului si acoperite de un cauciuc verde pe deasupra !Nu ,ne-am zis ,astea se sparg cu ciocanu la cat sunt de urite !

Si asa ne-am apucat de facut cablaj si de lipt vreo suta de LED-uri SMD (de alea mici de le tii cu penseta ) colorate si cu rezistentele aferente !Asta dupa ce a trebuit sa mai si razuim vopseaua aia verde si scarboasa de pe spatele cadranelor !

Sa va arat ce a iesit !

Ei ,va place ?

Cel mai bun dentist din tara,

Fac dinti si la PLANETARA !

Vitara - "91 - de rupt prin padurile patriei

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Schimbat lumini in bord Freelander

La mine la aeroterma sunt 3 becuri mici albe, tocmai ce am schimbat ieri unul, si culoarea verde o iau prin traversarea plasticului vopsit de pe spatele martorilor luminosi... n-am cauciuc peste ele. La tine se pare ca sunt mai smechere

Vreau sa schimb ledul acela mic de la butonul de luneta. Ai idee daca trebuie sa demontez plansa sau se scoate butonul ... cum fac?!

Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01
Link spre comentariu

Misto lucrarea. De unde ai cumparat LED-urile cu tot cu rezistenta? Eu am o tampenie de becuri pe bord la Galloper,tre sa te uiti atent sa vezi cat mai ai in rezervor si ma gandeam sa-i schimb becurile cu ceva mai puternic.

Link spre comentariu

Doctore , mata' reinventezi frilanderu' :))

Bine ca eu ma miram ca bou la poarta noua de unde ai tu culorile alea faine in bord, credeam ca sunt din fabrica .

Faine in orice caz.

Te salut !

Never stop exploring
Link spre comentariu

E... acum ai ajuns la un alt nivel.

Idee: Modifica luminile din toate butoanele din masina. Cind sunt off sunt luminate in albastru, cind sunt on sunt luminate in rosu.

Acum vreo 6 ani m-am apucat cu un electronist sa fac asta la un Hyundai Elantra sa arate ca un Pasat. A fost munca de vreo 2 luni. Dar arata super dupa aceea. Daca ar fi acum nu m-as mai apuca de asa ceva.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

De unde ai cumparat LED-urile cu tot cu rezistenta?

Din Bacau de la galeriile Adal la etaj - e un nene cu un magazinas de electronice si are toate dracoveniile posibile. Numai ca LED-urile nu sunt cu tot cu rezistenta , ci separat si am lipit un capat de la LED direct de rezistenta (tot SMD si ea)ca sa castig spatiu .

@mariusg ---pai le-am schimbat peste tot !Doar ca butoanele care din fabrica au on/off , pe on au deja LED rosu si nu a mai fost nevoie !Provocarea a fost sa nu se intrepatrunda lumina albastra cu lumina rosie la turometru de ex. si am pus un cartonas lipit cu plastic fierbinte la pistol.Restul - butoane ,CD , Ceas ,... nu au pus probleme ca au din fabrica LED-uri , doar ca alta culoare !

@SilenceDJ --te salut ! si iti spun ca tu esti motivul pentru care mi-am schimbat nick-ul pe forum !Explicatia --- dupa ce am beut impreuna o juma" de noapte la Cluj la Eurotrial , cand am ajuns acasa m-a intrebat Vali Doctoru" : " E tip fain SilenceDJ ? "---"Pai de unde sa stiu eu ?!" --" Pai vezi ca te-a felicitat pe forum ! "---"AAA ...EL ERA !!!!" si m-am hotarit sa renunt la nick si sa ma semnez cu numele meu ca sa ma cunosc cu toti prietenii ca lumea !!!!

Link spre comentariu

Faina lucrare. S-a schimbat tot aspectul. Si eu caut un sa cumpar un set de "ceasuri" de Freelander pentru a face aceeasi manevra, deoarece "ceasurile" originale cam circula non-stop si nu am timp sa le iau jos, iar sa le montez, etc. In orice caz, se vede, cu rabdare si tutun (si putina maiestrie) poate iesi treaba faina.

Land Rover Freelander TD4

Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex.

Alfa Romeo 156 2.0TS - ex.

Link spre comentariu

Vizitator english dog

Va salut.In primul rand-felicitari-a iesit extraordinar-dar as avea doua intrebari:

-cam cit timp v-a luat ?

-cum se vede pe timp de zi avind in vedere ca vopseaua a fost razuita de pe spate-este vreo diferenta de nuanta ?

Si pentru cei care nu au indeminarea si nici aptitudinile necesare pentru a executa asemenea lucrare se gasesc pe net pe un site care nu pot sa-l postez (am citit regulamentul :grin:) ceasuri de plasma si inele cromate la un pret maricel-zic eu. Nu am nici un interes sa fac reclama dar pentru doritori pot trimite un PM sau cautati cu Google.

Multa stima.

Editat de english dog
Link spre comentariu

Ca timp - 2 zile .Avantajul e ca se pot face pe bucati - odata climatizarea , odata bordul..... si mai e un avantaj - masina merge si fara bord ,doar ca nu se mai incuie din telecomanda ,antena de la inchidere fiind in bord !

Si ziua se vede tot albastru intens ,de aia am dat jos vopseaua verde !

Link spre comentariu

Vizitator english dog

Voi incerca sa urmez si eu exemplul-dar mai intai sa iau caii si pe urma potcoavele :grin:.Cumnatul meu e inginer electronist si mai mult ca sigur voi apela la el.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...
Vizitator ionut4683

:grin: salutare!

Va urma schimbarea becurilor si a culorii verzi si din noua achizitie a doctorului:

Vitara.

To be continued

Link spre comentariu

:grin: salutare!

Magarule !Crezi ca daca esti cumnatul meu poti incalca regulile ? Intai mars si fa-ti prezentare la "Prezentarea membrilor " si apoi postezi pe acest forum !

Si apoi ce cauti tu pe forum ?! N-ai treaba la Vitara ?! Dupa ce termini facem poze si postam !!!!

Link spre comentariu

Magarule !Crezi ca daca esti cumnatul meu poti incalca regulile ? Intai mars si fa-ti prezentare la "Prezentarea membrilor " si apoi postezi pe acest forum !

Si apoi ce cauti tu pe forum ?! N-ai treaba la Vitara ?! Dupa ce termini facem poze si postam !!!!

Pentru asemenea interventie, esti luat in vizor la functia de moderator ! :ha:

Link spre comentariu

Pentru asemenea interventie, esti luat in vizor la functia de moderator ! :ha:

Departe de mine asa ceva !!!!

Dar ,pentru ca e cumnatul meu si tin la el si e bun in ce face (el a facut tot ce ai vazut in topicul asta ) , am preferat ca admonestarea sa vina de la mine ! Multumesc pentru intelegere !!!

Link spre comentariu

Sa i se taie capul !!! :ha:

Nasule, nu-l mai certa ca e baiat bun.. Mai bine intreaba-l daca poate sa faca alte scrisuri pe ceva care apoi sa-l lipeasca peste ceasuri.. Am vazut pe un forum ca si-a facut cineva in photoshop pe fond alb si la final a iesit de ziceai ca are ceasuri de plasma. O sa caut link-ul..

PS Sterge cosarca aia de Aro din semnatura ca ai intrat in randul japonezilor acum :grin:

Link spre comentariu

Vizitator ionut4683

Ba se poate face in photoshop si nu numai. E putin mai complicat, trebuie dat policarbonatul de pe bord jos, scanat la marimea reala apoi pe baza scanarii bagi in photoshop si modifici si faci ce bord "vrea" muschii tai :)

Rezultatul se printeaza pe folie de retroproiector la o imprimanta laser si de acolo.....

In fine, vedem ce o sa iasa la Project #3, adica bordul de Vitara

LE: Mi-am facut si prezentare la Prezentarea membrilor!

Editat de ionut4683
Link spre comentariu

Asa, mai... cumnatu lui nasu. Ia foloseste vitara ca cobai si apoi mai vedem :ha:. intre timp nu am mai cautat linkul, dar nu stiu... e voie sa pun link catre alt forum??? Daca nu ti-l trimit in PM

Link spre comentariu

Vizitator ionut4683

Finu` lu` nasu` lasa ca faza cu cobai-ul nu o fac pe vitara ca o sa dureze prea mult. O sa modific bordul dupa metoda mea cu placa de circuite separata, custom made, cu leduri. Poate o sa fac in paralel si cu folia dar ma mai gandesc eu. Momentan ma chinui sa ii pun alarma si sa ii schimb niste "senzori". in fine nu e topicul potrivit si nu vreau sa fiu offtopic. poate o sa continui discutia asta in alta parte

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator florinfalaus

Buna la toti, sunt fericitul posesor al unui Freelander facelift din 2004 diesel de 3 zile si am o intrebare. Luminile de la cd player nu merg cum se poate scoate sa vad unde este defectul? Va multumesc.

Link spre comentariu

Buna si tie...dar ia zi, ai citit primul topic de sus?

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

M-a pasionat si pe mine subiectul, la Ignis era totul rosu mai putin comanda de lumini care preluata fiind de pe la Opel era galbena ca nuca in perete. Eu am rezolvat treaba asta (s-a montat lumina rosie) in Bucuresti la niste baieti, cred ca au si un site a fost 30 ron si au demontat foarte elegant.

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

Se poate sa avem si noi desenul cu circuitul din care s-a realizat placuta pe care s-au montat ledurile la ceasuri? As incerca si eu transformarea asta si mi-ar fi mai usor daca as avea desenul cu traseul placii... In rest, felicitari, ai facut o super treaba!!! :br

LR Freelander Xedi S-Wagon 2.0D '99

:ca

Link spre comentariu

Se poate sa avem si noi desenul cu circuitul din care s-a realizat placuta pe care s-au montat ledurile la ceasuri?

Pai.... vezi pozele de la inceput ! Treaba e simpla : 2 cercuri concentrice ,unul + si unul - ,intre ele destul spatiu sa incapa LED-ul si rezistenta SMD si .... spor la lipituri !

Link spre comentariu

Mersi frumos, o sa vad de unde imi fac rost mai ieftin de leduri si dupa ce termin treaba o sa pun si eu poze, inca nu stiu pt ce culori o sa optez, in loc de albastru ala mi-ar place mai mult alb din ala intens...

LR Freelander Xedi S-Wagon 2.0D '99

:ca

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare