Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbat lumini in bord Freelander

Cristi Chiscop

Postări Recomandate

Re: Schimbat lumini in bord Freelander

Salut , al meu este un TD4 Facelift din 2006. Din august, de cand am luat masina ,ma omoara culoarea luminilor atat de pe bord cat si din bord .....Asa ca am inceput prin desfacerea consolei centrale ...am schimbat becurile de pe cotiera ,de la trapa si luneta . Cand am vazut cum au iesit ,am prins curaj si am continuat cu bordul (deasupra cd-playerului)iar apoi cu butoanele de la usi . Am pus totul pe led . Mai am partea de la ceasurile de bord ....inca nu stiu cum sa le dau jos ,dar le vine randul si lor

Salut , imi spui si mie ce becuri ai pus la commenturile de pe bord( avari,ștergător luneta etc ) si daca a fost greu sa le montezi..si la panoul de clima unde ai butoanele de AC Recirculare aer dezaburire ce tip de bec ?

Editat de sierrafery
a nu se pastra pozele in citate
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut , imi spui si mie ce becuri ai pus la commenturile de pe bord( avari,ștergător luneta etc ) si daca a fost greu sa le montezi..si la panoul de clima unde ai butoanele de AC Recirculare aer dezaburire ce tip de bec ?

Salut , am cautat leduri si sincer nu am prea gasit....pe aici prin Baia Mare. Asa ca am cumparat un metru de banda de leduri si rezistente . M-am apucat de taiat doar cate un bec ,caruia i-am facut picioruse din rezistente . Am desfacut fiecare buton si am inlocuit ledurile care le-a avut (verdele ala de tot rahatul) cu astea facute de mine. Am stat vre-o 3 nopti pana am reusit sa le termin (a fost prima data cand am facut asa ceva ). Din pacate nu am facut poze cu butoanele desfacute ,doar la butoanele de la usi ....(probabil sa stiu cum sa le pun la loc ):grin:

Link spre comentariu

Eu am vitezometrul in mile. Are si kilometrii, dar sunt cifrele mici si se vad greu.

Eu as vrea sa cumpar de undeva o folie printata sa inlocuiesc cea originala.

Mi-ar place una pe fond alb. Am vazut ca se fabrica si folii cu plasma, de diferite modele si culori, dar la modelul facelift n-am gasit nimic.

Este o firma din Bucuresti, care mi-ar face o plasma, cu conditia sa desfac ceasul si sa scanez folia. Din pacate mi se pare o treaba prea complicata,n-am atata timp liber. Urmeaza sa caut in continuare pana gsesc care a din cele doua variante: folia sau plasma.

O zi faina!

Ioan

facute de mine pentru un Rover MGF, singura diferenta este ca ceasurile din bord sunt luminate din exterior, fata de LRF care le are luminate din interior. O sa incerc sa vad daca se pot face si pntru LRF si o sa va trimit matrita. Eu am schimbat becurile de la ceasuri, am scos prezervativele verzi de pe becuri dar tot verde se lumineaza, cei drept mai deschis, iar acele au lumina portocalie acum, sigur are folie verde si pe spatele ceasurilor. In schimb im iarunca lumina multa acum si pe fata ceasurilor. Probabil ca daca ii pun ceasurile facute de mine vor fi luminate de la acele becuri . Am vopsit cu argintiu rama de la ceasuri si acum am lumina puternica si pe rama .

22790657_1468504569851703_80387678_o.thumb.jpg.46417105bbaf8090cbcf746c64ed8acd.jpg

22712985_1468504559851704_1108788817_o.thumb.jpg.a48c528aee2590aebef56ce904f32195.jpg

22766582_1468504566518370_1291369530_o.thumb.jpg.86efffedaaeeb9c1d670a279fa1036e9.jpg

22712898_1468506769851483_1951231155_o.thumb.jpg.23a22c0ae45e80a035834e9b54b65f28.jpg

Link spre comentariu

Salut , am cautat leduri si sincer nu am prea gasit....pe aici prin Baia Mare. Asa ca am cumparat un metru de banda de leduri si rezistente . M-am apucat de taiat doar cate un bec ,caruia i-am facut picioruse din rezistente . Am desfacut fiecare buton si am inlocuit ledurile care le-a avut (verdele ala de tot rahatul) cu astea facute de mine. Am stat vre-o 3 nopti pana am reusit sa le termin (a fost prima data cand am facut asa ceva ). Din pacate nu am facut poze cu butoanele desfacute ,doar la butoanele de la usi ....(probabil sa stiu cum sa le pun la loc ):grin:

Deci peste tot sunt leduri confectionate din banda de leduri cu rezistente . Acum ,pot sa spun ca nu e asa greu , deja stiu ce si de unde se desface, dar atunci.....mi=a fost greu .E greu de desfacut si de pus butoanele la loc . Trebuie atentie ,atat la desfacerea butoanelor cat si la polaritatea ledurilor ....daca le pui invers ...iei totul de la inceput. A vazut un vecin de-al meu care are si el un Freelander si m-a rugat sa-i fac si lui aceeasi lucrare . Am facut doar partea de sus cea cu avariile si mi=a luat vreo 3 ore ...

Acum trebuie sas vad cum se desface consola cu ceasurile de bord si sa ma apuc de treaba . Daca are cineva vreo poza cu consola ....mi-ar fi de mare ajutor . Multumesc .

Link spre comentariu

Daca nu e graba e plin de tot felul de LEDuri speciale pt console/bord la bani de seminte, se poate alege orice culoare si model in functie de gusturi si compatibilitate, e mi-am comandat albastre pt D2 direct din China si au venit in vreo 3 saptamani, ex: https://www.ebay.com/sch/Instrument-Panel-Lights-for-Land-Rover-Range-Rover/33711/bn_1422708/i.html?_fsrp=1

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Daca nu e graba e plin de tot felul de LEDuri speciale pt console/bord la bani de seminte, se poate alege orice culoare si model in functie de gusturi si compatibilitate, e mi-am comandat albastre pt D2 direct din China si au venit in vreo 3 saptamani, ex: https://www.ebay.com/sch/Instrument-Panel-Lights-for-Land-Rover-Range-Rover/33711/bn_1422708/i.html?_fsrp=1

Ai dreptate , dar ledurile care le-am gasit eu in magazin au fost destul de slabute (,cam ceea ce am avut pe masina , verziciunile alea) si a trebuit sa caut o solutie rapida pentru ca m-am apucat de desfacut si nu stiam daca reusesc sa le pun la loc . Eram presat si de RAR ,masina nefiind inscrisa .Asa ca m-am chinuit putin ,fiind prima oara cand fac asa ceva ...Am tot desfacut incet , incet ...si cand am vazut ce am facut m-a apucat groaza :) ))IMG-20170713-WA0003.thumb.jpeg.5693e19cd362836db50683b22b0ff563.jpegIMG-20170713-WA0005.thumb.jpeg.108a9b5c7581b408497c3fd2ac6828ac.jpeg Am vrut leduri putin mai puternice ,de aceea am facut "ingineria" asta.....si a fost si putina graba ....

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Imi puteti spune cate becuri sunt la sistemul de aer... Eu am gasit numai 2... Le am schimbat dar in stanga la directia aerului tot nu e iluminat... Cred ca ar mai trebui 1 acolo dar nu l gasesc...

Link spre comentariu

Am rezolvat. Sunt 3 becuri.

1 stanga sus in colt bagat intr un tub de plastic... Nu e la vedere de asta nici nu l gaseam, cu greu l am scos cu o penseta lunga.. e bagat cam 3 cmin tubul acela.

2. Este in partea de sus cam pe la mijloc, la vedere.

3. Este la mijloc in partea de jos a consolei la vedere.

Cele 2 la vedere ilumineaza caldura si ventilatia si jumate din pozitiile de aer, iar cel ascuns ilumineaza partea din stanga la pozitiile de aer.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare