Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Reductie diferential y60 din 1996!! Help!

dans

Postări Recomandate

Re: Reductie diferential y60 din 1996!! Help!

din nefericire, dupa opinia mea nu ai pe ce sa pui DANA 60. Caroseria autoportanta , deci lipsita de sasiu, nu-ti suporta sarcinile pe care le implica modificarea HD a masinii. Tendoanele fata sunt niste table chioare ambutisate, special facute sa se indoaie pt a nu deforma lonjeroanele masinii. Tendoane HD, din teava, implica sudura altor suporti pe lonjeroanele masinii , solutie nu tocmai ok.

Pe spate, masina e depunctata de solutia arcurilor pe foi, avand toate dezavantajele :

- rigida

- lipsa flex, cursa extrem de scurta

- foi rupte cand ti-e lumea mai draga

Toti banii bagati in genul asta de masina, planetare HD, diff HD, yoke eliminator, cardane cu culisanta pe ele si cu dubla cruce, blocant spate, kit de tendoane etc, etc nu face decat sa apropie Cherockee de nivelul unui Y60 , sau LJ70 stok. De, masina e ieftina la cumparare, dar daca aduni toate cheltuielile cu piesele si bataia de cap cu importul, zau ca nu merita deranjul, pt ca oricum sari peste pretul de achizitie al masinilor sus mentionate.

Iti spun chestiile astea din proprie experienta.

Deci, nu pot sa te sfatuiesc sa mergi pe DANA 60 pe genul acesta de masina. Poate numai asa, daca vrei o masina de showroad. Cel mult o DANA44 fata si o Chrysler 8 bolt spate.

CeleBUNE

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bag si eu si rog sa-mi fie cu iertare, eu stiu asa: Pinioanele mari, melcate sau nemelcate sunt pentru forta mare dar nu si viteza, pinioanele mici sunt bine inteles rezistente dar sunt facute pentru rotatii mari, gen benzinare cu multe martoage care duc in muuuulte turatii.

Gresesc?

Iertati-mi intrebarea, ma chinui sa trag o idee principala si am citit topicul de 3 ori dar atentia mea a fost distrasa de fiecare data de " intepaturile " din continutul acestu topic.

P.S. si offtopic. Din ce vad io aci s-au intalnit 2 monstri ai masinilor, sant convins ca vor gasi calea de mijloc si vor termina cu intepaturile dandu-le ocazia celor ca mine ( la mine trebe sa dai cu pumnu' sa-mi pice fisa ) sa invete.

Sanatate maxima tuturor

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Corect, Mirciulika !

Oricum, am cam luat-o pe langa subiect, adevarat.

Dar la fel de clar este ca intotdeauna, orice am face la masini, trebuie pastrat un echilibru intre modificari.

Adica, daca pui doar undeva o componenta mai strong, alta va ceda, mai ales daca nu ai rabdare s-o schimbi si pe aceea. SI apoi pe urmatoarea, si asa mai departe.

Iar cel mai slab punct dintr-un lant cinematic tras la limita, este, invariabil, pinionul de care am tot scris.

ARB si Dana, in urma discutiilor cu ei, mi-au recomandat sa NU merg niciodata pe cea mai scurta varianta de grup conic, deoarece, citez:

"In this situation, the pinion will be the weakest link in your chain. We do recommend instead swapping a beafier axle, and running your desired gear ratio without any other issues".

Adica, mai bine o alta punte mai solida cu raportul dorit, decat puntea originala dusa la limita. Ambii au scris cam aceleasi lucruri, dar in forme diferite. Si ambii au dreptate, chiar daca asta implica costuri suplimentare...

@ nissan4x4

Tendoanele originale sunt aiurea de tot, corect.

Tendoanele actual folosite sunt de teava, cu articulatii sferice si bucsi de teflon, si NU implica alti suporti.

Lonjeroanele duc si V8-uri de 5.9, deci se poate (Grand Cherokee, acelasi lucru). In plus, exista kit-uri de ranforsare lonjeroane (chassis stiffeners), care ofera si posibilitatea de a crea un scut sub cutie viteze/reductor, plus noi puncte de prindere ale bratelor lungi (long arms, urmeaza si la mine, fata si spate).

Cursa suspensiei spate e o catastrofa, daca lasi totul stock. Daca bagi arcuri mai tari sau mai stiu eu ce, e mai rigida. Actualmente, Jeep-ul flexeaza pe spate ca un BMW X5 pe fata, adica vreo 15 centimetri. Urmeaza si aici conversia pe arcuri spirale, dar prima data sa combin puntile alea destepte, ca sa am pe ce sa pun arcurile...

Dana 44 pe fata are stock exact aceleasi cruci de planetara ca si Dana 30, nu vad nici un avantaj, punctul slab se pastreaza.

Cat despre Chrysler 8.25, zic mai degraba D44 pe spate. Dar daca tot ma apuc de treaba, atunci o s-o fac ca lumea, cu puntile mentionate.

Te tin la curent cu progresele facute.

Bye,

Dragos

Link spre comentariu

Ma bag si eu si rog sa-mi fie cu iertare, eu stiu asa: Pinioanele mari, melcate sau nemelcate sunt pentru forta mare dar nu si viteza, pinioanele mici sunt bine inteles rezistente dar sunt facute pentru rotatii mari, gen benzinare cu multe martoage care duc in muuuulte turatii.

Gresesc?

Ceea ce o sa-ti spun o sa te bage in ceata! GRASESTI !!!!!!!!!!!!!!!!!

Logic ar fi cum spui tu, adica rapoarte mari la benzinare ce urca in ture si rapoarte mici pt diesele, care produc turatii mai modeste.

Ei bine, nu e asa! Pt ca fabricantii stiu ca cei care aleg masinile cu capacitate cilindrica mare trebuie sa primeasca ceva in plus, acel ceva este viteza maxima dezvoltata.

Ex:

Patrol Y60 2,8TD-116CP rap 4.62............viteza max 144km/h

Patrol Y60 4,2 EFI-171CP rap 3,9............viteza max 188km/h

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Y60 4,2 EFI asta functioneaza la aceleasi turatii ca 2,8 TD?Ma-si mira!

Intre cele doua, observ diferenta pe care am ziso mai sus. Raport mai mic, dinti mai mici si viteza de rotatie mai mare la benzinar cu mai multi cai si . De aici si viteza castigata este mai mare.

Hai ca incep sa pricep.

Rabdare cu mine nene Luigi te rog, am multe de invatat.

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare