Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grand Cherokee 5,2 V8 limited 1998

dragostuning

Postări Recomandate

Am achizitionat acest jeep in urma cu o saptamana si sunt foarte multumit de el. In afara consumului de 30% este relativ ok jeep-ul. Are un zgomot la diferentialul spate ca un huruit si bate ceva pe spate la gropi. Zilele astea doresc sa-i cumpar si o instalatie gpl ca in stilul asta ma ruineaza tinand cont ca ma folosesc zilnic de el. Si aici am intampinat probleme pentru ca toti vanzatorii de gpl vor sa imi bage pe gat instalatia secventiala care costa intre 5000 si 6000ron,ceea ce mi se pare un pic cam exagerat,asa ca am optat pentru o instalatie clasica care ma costa undeva la 600euro si bineinteles ca nu imi garanteaza daca imi bubuie admisia.Dar voi cumpara bujii noi si eventual fise daca este cazul sa nu ajung la explozii sub capota.

Masina este din 1998 model pentru alaska,cel cu incalzire pe bloc,si bineinteles full option.

In viitorul apropiat voi dori sa achizitionez o suspensie si ceva anvelope de teren.

Culmea...dupa vreo 10 ani in care am avut zeci de masini marca bmw(e30+e36),am decis sa trec la jeep. Am mai avut unul in 2000 4,0 laredo dar l-am tinut doar 3 saptamani.

106_0178.jpg.95034ea4a5c5a3abed0026839764e8a0.jpg

106_0179.jpg.d72ecd5a66f3d85dba439bb166ace78f.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Grand Cherokee 5,2 V8 limited 1998

Cunoastem masina si este super ok. Partea cu grupul trebuie vazuta , eventual mai strans putin . Cu trancanitul din spate nu este o problema grava , poate fi un amortizor , ceva mecanic. Despre instalatia de gaz de 600 euro iti recomand sa o cumperi numai daca vrei sa risipesti niste bani si in acelasi timp stai si foarte bine cu nervii. Decat sa dai 600 de euro pe acea instalatie , mai bine cumpara benzina de toti si cand o termini te gandesti ca nu i-ai avut.

Link spre comentariu

Am fost posesor de o masina la fel ca a ta, dar nu benzina m-a doborat , ci IMPOZITUL !!!

Apropo, il platesti tu? sau poate ai vreo varianta castigatoare.........

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

Am fost posesor de o masina la fel ca a ta, dar nu benzina m-a doborat , ci IMPOZITUL !!!

Apropo, il platesti tu? sau poate ai vreo varianta castigatoare.........

Doar acum a cumparat-o, de unde sa stie de impozit !!!, inca nu i-a venit sa plateasca !!!:ha::ha::ha::banana:banana

jeep cherokee XJ 4l
Link spre comentariu

Doar acum a cumparat-o, de unde sa stie de impozit !!!, inca nu i-a venit sa plateasca !!!:ha::ha::ha::banana:banana

sa zicem ca nu asta este o problema..si nu spun asta ca m-ar da banii afara din casa ci ca m-am descurcat intr-o oare care masura sa nu fie asta problema. Oricum masina v-a fii pe numele meu in cateva zile.Stiam de impozit ca este 4900ron pe an.

Cunoastem masina si este super ok. Partea cu grupul trebuie vazuta , eventual mai strans putin . Cu trancanitul din spate nu este o problema grava , poate fi un amortizor , ceva mecanic. Despre instalatia de gaz de 600 euro iti recomand sa o cumperi numai daca vrei sa risipesti niste bani si in acelasi timp stai si foarte bine cu nervii. Decat sa dai 600 de euro pe acea instalatie , mai bine cumpara benzina de toti si cand o termini te gandesti ca nu i-ai avut.

ideea este ca in bucuresti zunt zeci de grand cherokee cu 4,0 su 5,2 cu gpl montat de 7-8-10 ani si merg fara probleme,iar atunci nu exista gpl secvential.Dc crezi ca va fii o problema? Sau o risipa? Si eu as prefera cea secventiala dar in momentul de fata nu mi-o permit.

ma bucur sa aud ca este ok masina.

cat despre gpl...nu am ce face..sunt nevoit sa o pun si nu imi permit alta. daca consuma 20% nu puneam deloc gpl dar 30% mi se pare nu mult ci foarte mult pt buzunarul meu+ ca fac ceva km zilnic. eram obisnuit de la bmw cu consum de 15-16-17 hai 18 alergata dar 30...nu cred k cineva se poate declara multumit de acest consum. Crezi ca huruitul acela poate disparea dintr-un simplu reglaj?

stie cineva cum as putea sa fac aceasta masina sa-mi traga 100% doar spatele?

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Scoti cardanul din fata . Dar asta nu inseamna ca scapi de consum.

Verifica sub masina daca mai exista Simulatorul de senzor O2 montat de mine. cu nevasta la covrig consuma 14 urban... daca nu exita ia-ti un senzor nou si mai reduci consumul...

Forumul in america e plin de solutii ca sa-l aduci iar la un 20%urban si 13/14 extraurban.

Mercedes G 230- W463 /1991(instrainat, cu durere...)

Suzuki Vitara 1,6 automata, atasata la nevasta.

Citroen C4 coupe 1,6 benzina.

Link spre comentariu

Buna seara !

Fara cardan fata, sigur va trage numai spatele... Ai opt suruburi de desfacut, si ai rezolvat problema.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

stiam de treaba cu cardanul,dar stiam si ca puterea masinii este impartita ceva de genul 60% fata si 40% spate.Daca scot cardanul fata,nu o sa am surprize si sa devina masina o puturoasa? Eu vreau ca toata puterea masinii sa fie pe spate.

Cristi,diferentialul pe spate ori este blocant ori este sudat sa fie blocant 100%. Spun asta pentru ca atunci cand virez maxim la o viteza de 5-10km/h o roata pe spate este tarsaita de asfalt. Am facut si eu cateva diferentiale sudate la cateva bmw-uri pentru drift si la fel faceau.Desi eu am desfacut diferentialul si nu am vazut nici o sudura pe acolo.Pinionul de atac si coroana arata impecabil...cel mai sigur huruitul se aude de la rulmenti.Simulatorul acela l-am dat jos cand am pus gpl.

Editat de dragostuning
Link spre comentariu

trebuie sa ma apuc de ea ca bate si troncane din toate incheieturile

cel putin fata este zob. Catalizatorul l-am scos ca facea urat si pana la urma scot si finala originala si cea pusa de mine, O sa las teava goala cap-coada

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

momentan astept sa-mi vine piesele din state pentru articulatia fata si spate...pana atunci o sa o fac negru mat,voi monta un kit bixenon h4 pentru faruri si kit xenon pentru proiectoare,deasemeni si jantele vor fi sablate si vopsite electrostatic negru mat.

Am scos si evacuare originala si mi-a ramas teava inox din fata pana la finala aftermarket...galagia pe care o face nu o pot descrie...:wink:

Link spre comentariu

@dragostuning.N-am apucat sa citesc chiar toate posturile,sfatul meu inainte de a monta GPL pe el sa incerci un altul si sa te uiti daca merge bine ce tip de instalatie are.

Vb. din experienta proprie,am avut un GC 5,2 cu GPL si pe asfalt max 60-70 km/h la deal era ca magarusul se uita inapoi. Plus ca vara ,la temperaturi ridicate facea cate un boom mare ,cred ca la filtrul de are ca avea toate clemele rupte.

Parerea mea era ca ii trebuia conducta de la Gazprom.

Deci grija mare ce si cum la instalatie. In schimb am avut un S300 care cu acelasi tip de instalatie mergea ....super ok.

Succes!

In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII !
Link spre comentariu

@dragostuning.N-am apucat sa citesc chiar toate posturile,sfatul meu inainte de a monta GPL pe el sa incerci un altul si sa te uiti daca merge bine ce tip de instalatie are.

Vb. din experienta proprie,am avut un GC 5,2 cu GPL si pe asfalt max 60-70 km/h la deal era ca magarusul se uita inapoi. Plus ca vara ,la temperaturi ridicate facea cate un boom mare ,cred ca la filtrul de are ca avea toate clemele rupte.

Parerea mea era ca ii trebuia conducta de la Gazprom.

Deci grija mare ce si cum la instalatie. In schimb am avut un S300 care cu acelasi tip de instalatie mergea ....super ok.

Succes!

Instalatia GPL este deja montata iar masina se comporta impecabil din punct de vedere al cuplului. Nu am testat top speed dar am mers cu 140km/h constant..in nici un caz ceea ce spui tu. Depinde foarte mult si cine iti monteaza instalatia Gpl si marca acesteia

Link spre comentariu

OK,ma bucur pt tine. La cat se ridica consumul de GPL?

la mersul meu mai sportiv consuma fix 27% gaz in oras iar afara in jur de 13% autostrada 14-15% DN-uri ceea ce calculat in benzina inseamna 13,5% oras si 6,5 respectiv 7-7,5% Dn...poate chiar mai putin cu 2l/100km tinand cont ca litrul de gpl este 2,08 lei iar benzina 4,5 lei iar la 100km se mai ecomomisesc 9lei adica alti 2 litrii minus.

Nu cred ca exista alta masina cu motor de 5 litrii v8 care sa consume combustibil calculat in benzina atat de putin.

Imi aduc aminte cand mergeam pe benzina si mergeam cu 100lei fix 70km iar acum cu 56lei-27l gaz fac 100km(in oras)

Editat de dragostuning
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

interesant ce spuneti voi pe aici....nu de alta dar mi s-a pus pata pe un GC de 5.2 sau 5.9....cu gaz pe el....gazul fireste ptr oras...benzina ptr coclauri :grin:

al meu este de vanzare daca esti interesat 0765.114.884

IMG_7722.jpg.a1879f2b852aca4d20561d163af12597.jpg

IMG_7723.jpg.80badcd884de63068e36ca1e81b3e730.jpg

IMG_7724.jpg.7244a0adcece372b64afe6c0373e96e2.jpg

IMG_7726.jpg.8eed0223763ca75d71b597fa46af4c12.jpg

IMG_7727.jpg.72cbd8ca7a10d8fa9bd28218572adf91.jpg

Link spre comentariu

te-a speriat si pe tine impozitul ?

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

in manual scrie 10W30 sau 5W30...ptr motor...

in cutie ATF....daca e automata

antigel...cat mai bun dpdv calitativ...ca scarbele astea de motoare functioneaza la temp de 95- 100 de grade....si daca bagi apa sau cine stie ce zeama sa nu dea in clocot :grin:

Link spre comentariu

pt motor 10W40 fara probleme , de preferat un Castrol sau Mobil1

pt CV si reductor un MOPAR ATF4 ( asta oricum se schimba foarte rar in conditii de uzura normala )

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare